Azért pénteken hangzik el a közrádióban minden Orbán Viktoros bejelentés, hogy hétvégén mindenki kitombolja magát azon amit éppen hazudik, és hétfőre kicsit elfelejtkezve az egészről, a bejelentő nyugodtan végre tudja azt hajtani. Nem mintha a közvélemény felháborodása eddig is nagyon érdekelte volna Orbán Viktort bármelyik tettének a végrehajtásában, de így legalább fent tudja tartani a látszatot, legalább duma szintjén, mintha még ő mindig a szeretett fülkeforradalom szabadságharcos kapitányaként tevékenykedne az emberek érdekében. Pedig erről már régóta nincs szó ennek a pocakos focihuszárnak az elméjében. Nála már lassan az a mondás is megdőlni látszik, ami szerint mindent visz, ami nincs lebetonozva. Orbán Viktor a betont is hazaviszi a saját stadionjába.

Aki nem nyert az egykulcsos adóval, sosem tudja éppen merre jár, vagy hova készül menni az egyes számú közpénzrabló az ország költségén. Nem is nagyon érdekli, van neki annyi gondja a rá áthárított adókkal, ami nehezíti a sorsát, az éppen eléggé elfoglalja minden gondolatát. Még örül is neki ha külföldön bóklászik az istenbarma, mert addig az itthon maradott talpnyalók nem nyúlnak a közpénzhez, ahogy nélküle a hólapátolás sem mer megtörténni a főutakról. Ezért is nem érdekelte nagyon a havi negyvenhétezerből alig megélőket mit keres az orosz medvénél a magyar turul. Csak később tudták meg, éppen akkor vásárolt a madárka két atomreaktort, igaz, ezt is pont miattuk tette, és az ő pénzükből, ami azért nem lesz kevés ha majd vissza fizetni. Mert az emberek pénzét nagyon jól el tudja költeni Orbán Viktor, neki ilyenkor semmi sem drága, és ebben nagyon jól tud teljesíteni. Manapság már csak úgy működnek a dolgok a rezsiharcok földjén, kimegy a nemzeti szabadságharcos, vesz egy MOL részt a medvétől, mert az szereti a mézet, és még van az emberektől lenyúlt magánynyugdíjakból. Vagy vesz két atomreaktort, mert pénze ugyan már nincsen hozzá, de ennek is át lehet tolni más nyakába minden költséget, neki csak a javát kell megtartani. mert innen is leesik a számára valami abban mindenki biztos lehet. Se az előzményeket nem kell az emberek orrára kötni, se a következményeket, és a véleményüket sem kell megkérdezni. Ez nem rájuk tartozik, ehhez nekik semmi közük. Orbán Viktor bármikor elkölt bármilyen összegű közpénzt, ha azt nem neki kell visszafizetni, de a haszonból megtarthat valamit magának. És adhat a haveroknak is belőle, akik a gazdasági háttérhatalmát építgetik a közösből.Egyszer már felhatalmazták Orbán Viktort egy kétharmados hatalommal a választók, aki onnantól kezdve semmilyen formában nem elszámoltatható, számon kérhető. Neki még csak azt sem kell megtenni, bárkit is megkérdezzen mi is az amit tenni kellene azért jobb legyen az emberek többségének, könnyebb legyen a mindennapokban az élet, legyen értéke a munkának, meg ilyenek, saját belátása szerint dönthet arról, mit is csinál éppen az ország érdekében. Ha valaki mégis nagyon kíváncsi lenne a miértekre, annak számára van kitalálva a rezsiharc, ami ugyan sok pénzbe kerül, mint minden háború, de bátran kitágítható minden irányba magyarázatként, és hivatkozásként.És kiválóan meg lehet vele téveszteni az embereket. Ebben készséges harcosok, rizsatábornokok, nem kócos fogú szóvivők, magyar csapatosok vesznek részt, mert hazudni mindig is könnyebb volt a politikában, mint a valóságot az emberek elé tárni, hiszen abból sok esetben nincs haszna a politika művelőjének. Márpedig a jelenlegi kormánypártnak a haszon a legfontosabb. A politikait összehazudja, az anyagit meg közgépesíti. Hogy jogszerű legyen a dolog lopási oldala, még a saját alaptörvényét is megszegi, legfeljebb később módosít sziklaszilárdságán.

Kétszer már sikerült a kormánynak a rezsit csökkenteni, ennek színt is adni, és a magyarázatból eredő hasznot bezsebelni. Ha ehhez az adókat is sikerült volna ilyen mértékben hozzáigazítani, és esetleg a béreket ilyen arányban emelni, akkor ez a kormány lenne az első számú befutó a választásokon. De nála a rezsicsökkentés valóságát sűrű homály fedi, inkább a harci jelleget sikerül valahogy mindig kidomborítani benne. Nem lehet megtudni belőle mi is a valós piaci helyzet, csak a szakadatlan harc van benne jelen a szolgáltatókkal, akik mintha eddig csak kiszedték volna innen pénzt, és cserébe nem adtak volna semmit. A rezsi kifizetése sok esetben munkából szerzett bérből történik, de az itteni történésekről is csak meghamisított tények vannak az emberek elé tárva. Így nem igazán érthető, miért is nem az a járható út, amit az emberek elé tárnak, hogy ha valaki ki akarja fizetni a költségeit, a hitelét, és ezt meg is tudja tenni, az akkor sokat dolgozik, vagy sikeres a vállalkozásában, és meg is van fizetve a munkája. Ha ehhez kedvezően alakulnak a piaci viszonyok, akkor több marad a zsebében, és kész. Mostanában viszont az van a kormány dumájában ami ellentétes a valósággal. Alig van munka, annak aki nem nyert az egykulcsos adóval, a munkanélküliség számai meg vannak hamisítva a közmunkásokkal, és a külföldön dolgozókkal, a bérek nem nőnek, az adók viszont maradtak magas szinten. Ehhez még le kell nyelni a rezsit is, amiből mára harc lett, de ez legalább csökken. Ha valaki kitekint a turulfészkéből, akkor az látja a világon szinte mindenhol, nem csak nálunk. Így ezt kizárólagos sikerként kétszer beállítani pofátlan hazugság. Harmadjára azt is ki lehet találni hozzá, a téli enyhe idő is kizárólag a kormánynak köszönhető, mert így is lehet csökkenteni a fűtési költségeket. De ennek fenntarthatóságához kell most a két reaktor is, ami kicsit drága lesz a jövőben, de mindenkinek áldozni kell az olcsóságért. A Fidesz erre is képes, van olyan gátlástalan, és van aki el is hiszi neki. Na ezért meri sikerként előadni a hazugságait, mert van olyan ember az országban aki elhiszi, az enyhe telet csak a szocialista kormányok nem tudták tudták elintézni, ehhez is Orbán Viktor kellett. BANDITA.

Címkék: hazudik atomreaktor Orbán Viktor rezsiharc

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr205771044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2020.05.27. 03:18:29

Ne aggódj, eljő majd az idő, mint anno Causescounál, amikor az emberek szépen kérdőre vonják a Viktátort, hogy na, hova is tetted a pénzünket?
Amit utána kapni fog, azt évmilliárdok után is emlegetni fogják a galaxisban...
süti beállítások módosítása