Az ellenzéki pártvezetők 2014.01.14.-ei sajtótájékoztatóján, a HÍR tv riportere egy kérdést intézett az éppen akkor összefogó személyekhez, egy kicsit provokatív jelleggel. Másként nem lehet értékelni az olyan tartalmú kérdést, ami így hangzik:”A Századvég felmérése szerint a választók 72% nem szavaz olyan listára, amelyen Gyurcsány Ferenc is szerepel, Erről m a véleményük?” Lehet nem pontos az idézet, de józan eszű ember fuldokol a dühtől, ha egy mondatban hallja a kormánypárt két hazugsággyárát, amint egymásra hivatkozva igyekeznek tényként beállítani a megrendelt valótlanságot. Valószínűleg ezért is szállt el a légüres térben maga a kérdés, hiszen válasz nem érkezett rá. De mit is lehetne erre válaszolni?

Talán először a kérdező médiát kellene egy kicsit szemügyre venni, aki ilyen kérdést feltesz. Nála nem gond a hitelesség, a HÍR tv simán meghamisít minden ellenzéki hírt. Ha ez nem sikerül neki, pedig legtöbbször igen, akkor ahhoz az egyszerű megoldáshoz folyamodik, ami annyira jellemző a csatornára, szemrebbenés nélkül hazudik róla. De végül is ezért lett létrehozva az előző Orbán lopási időszak végén, ki tudja milyen pénzből, és ebben mennyi volt a közösből lenyúlt. Riportereik, szerkesztőik, egytől egyig a jelenlegi kormány politikájának a kiszolgálói, annak hű követői. Ha azok hazudnak, nekik azt csak képben és hangban kell követni, néha azonban sikerül nekik egy kicsit túlteljesíteniük az elvártnál. De ez nem gond náluk, nem kell attól tartaniuk ezért bárki is felelősségre vonja őket. Szépen beleillenek abba sorba, amit a Fidesz uralta média jelenleg elkövet a hitelesség, a pártatlanság, és a függetlenség ellenében Magyar Hírlapostól, Magyar Nemzetestől, Heti Válaszostól, Echo és Közorbánszolgálati tévéstől. Csak ezeknél a médiáknál fordulhat elő kizárólag olyan kérdés, aminek az alapját a tények meghamisításával beszerzett és közzétett, szintén kormányhoz közel álló, függetlennek nem nevezhető, közpénzzel jól kitömött elemzők, és kormánypárti “magánintézmények” raknak össze. Ezeknek az elemzéseknek az alapja abból indul ki, minden jó amit a kormány csinál, aki meg mást állít, az hazaáruló.

A második feladat a kérdés hitelességénél, maga a hivatkozás alanya. Magát csak egy kicsit is értelmesnek tartó, jelenleg a médiában dolgozó szakember, nem veheti komolyan a Századvégtől érkező információkat. Tudnia kell háttérként az intézmény valós jellegét, és ennek megfelelően kell kezelni az ott keletkezett akármilyen adat valóságtartalmát. A jelenlegi Orbán Kormány első lopásai közé tartozott a Századvég megbízása elemzések, értékelések, háttéranyagok kutatására, és ehhez bőkezűen adott is neki pár milliárdot. Cserébe nem volt más elvárása, csak annyi, minden kormányzati intézkedést pozitív elégedettséggel mérjen, és minden körülmények között a jelenlegi kormány népszerűségét hozza ki győztesnek. Ez mindig is sikerül neki, és nem zavarja közben ha ezen a területen túlteljesít, hiszen nála a hazugságnak nincs felső határa. Ahogy az erkölcsi, etikai nulla alá is bármikor lemegy, ha elegendő közpénzt kap hozzá az ott dolgozó. Munkamódszere eleve homályosságot sejtet, de a valósággal szembe menő adatai alapján, vagy el sem végzi a munkát, vagy olyan emberek az alanyai, akik képesek bármikor egy kis savat önteni az ellenzéki fiatalokra. Ezért is érthetetlen, hogyan tudott egyáltalán ellenzéki közegben bármilyen közvélemény kutatást is végezni. Biztosan van róluk is valamilyen névsora, Kubatov bármikor átpasszolja nekik az övét, de ellenzéki kérdezett valós válaszát nem biztos a nyilvánosság elé akarja tárni. Akkor oda lenne a gondosan felépített hazugsághalmaza, amire hivatkozva a többi kormánypárti média, és maga a kormánypárt is alapozhatja a valótlanságait. Mert így működik a hazugság körforgása jelenleg a kormánypártnál. Ha nem elég jó neki a valóság, csak meg kell rendelni ennek az ellenkezőjét, és arra kell hivatkozni. És ebben nagyon jól teljesítenek.

Sajátos egy médiagépezetet alakított ki magának a kormánypárt. Pénze nem volt hozzá az első perctől, kizárólag a közösből vett el ehhez is, de nagyon jól felépítette magának ezt a sajátos birodalmat. Nem ritka dolog, ha egy média függ a tulajdonostól, és annak a szája íze szerint alakítja a véleményt, és úgy tárja azt az olvasó elé. Az sem ritka, ha elkövet némi csalást, kicsit ferdíti a valóságot, hírt alkot, ha nincs is hír. De a kormány ezt mind kicsit tovább fejlesztette. Talpnyaló médiakutyák hadát állította a saját szolgálatába, akiknél nem létezik a gátlás, és nem létezik a szakmai etika, vagy csak ilyen időkben fel van függesztve. Minden területen egymásba fonódó cselekedeteinek a hazugságait folyamatosan igyekszik úgy előadni a nagyközönségnek, mintha ez lenne a valóság, és ebben van segítségére a saját médiagépezete. Sajnos ezzel még sokan egyet is értenek azok közül akiknek előadják ezt az egész katyvaszt, de van még olyan ember könnyebb az ilyen úton járni, mint elhinni amit a saját szeme lát. Az ember nem is gondolná milyen sokan bedőlnek az ilyen agymosásnak, főleg ha minden irányból ez ömlik rájuk. Közben azért igyekeznek elfedni a kormánypárti médiakutyák, mi is történik valójában a kormány háza táján, mikor mennyit sikerül lenyúlniuk a közpénzből, most már naponta közgépesítve. Mutogatnak, hazudnak, másra kenik a felelősséget, hazudnak, terelnek, hazudnak, ködösítenek, hazudnak. És van pofájuk az ellenzéki térfélen is megtenni ezt, nem csak a saját területükön. BANDITA.

Címkék: média kormány elemzés ellenzék HÍR TV Századvég

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr45758313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.01.18. 14:57:27

pedig lett volna egy adekvát válasz:
- én értem, hogy önnek kiadták feladatnak, hogy hülyeségeket kérdezzen, de azért nem kellene ennyire túlteljesíteni, mert ez már a megbízónak kínos.
süti beállítások módosítása