Akinek volt gyomra a karácsonyi készülődés közepette a kormánypárti híradókat megtekinteni, annak örömmel hozták tudomására a médiakutyák, a karácsonyi forgalomnövekedés egyértelműen a rezsicsökkentésnek volt köszönhető a kiskereskedelemben. A Hír-tv az ünnepek alatt és előtt több esetben is leadta a CBA kommunikációs igazgatójával készült riportot, amiben már folyamatosan elhangzott az az értékelés, ami szerint a rezsiharc megnyerése miatt dől a lé az áruházláncba. És nem nyílt meg a föld, nem szakadt le a plafon.

Azt már megszokhatták az emberek, a kormánypárt, és Orbán Viktor talpát a lehető legkülönlegesebb módon képesek nyalni az őt kiszolgáló személyzet kiválasztottai. Van aki Békemenetet szervez a kedvéért, és csak “szerény” támogatást kér érte cserébe, mert ugye a lelkiség a lényeg, van aki imádságot szervez neki önkormányzati keretek között, van aki stadiont épít számára a háza mellé. A CBA az utóbbi időben egyre több tanújelét adja, nem a akar lemaradni a hűség bizonyítási versenyben, és biztosan akar még magának valami újabb szeletet is a nagy kormány közeli közpénz lenyúlási akcióban.

Tájékozatlan vásárlóként bizony furcsa lehet valaki számára, neki most azért sikerült kicsit jobban vásárolni, mert a kétszobás lakásában havi ezer forinttal csökkent a rezsije. Az is váratlan hírként érheti, ha ehhez még hozzádobják neki tájékoztatásul, még a reálbére is növekedett, meg az infláció is alacsony. Keresi a polcokon ezeket a termékeket, hátha jó lesz a halászlébe, mert a bankszámlája azt mutatja, neki bizony nincs több pénze az ünnepekre, és ezt is nagyon be kell osztania ha jönnek a szürke hétköznapok, és újra megkezdődik a szabadságharc a világ ellen. Addig is kifizeti a harminc új adófajtát, amit az eddigi nem megszorítás hozott neki, mert ugye azt ráverték azok a gaz multik meg a bankok. És közben imádkozik azért, a jövőre bevezetni kívánt ingyenes készpénzfelvétel ne csökkentse tovább az amúgy is agyonvert bankszámlája megtakarítását. Mert ha éves szinten nézi, akkor látja, egész évben arra spórolt, legalább karácsonykor legyen kicsit vastagabb a kenyéren a vaj.

CBA Atika azonban megmondja neki miért tudott többen költeni, neki ez a dolga. A közelében tartózkodó Hír-tv pedig rögvest tudatja is ezt a nézőivel. Azok meg örülnek, végre valóban jobban teljesít az ország, hiszen erről beszélnek a tv-ben. Az már nem jut el csöpp agyáig, ezek ketten már garancia a valóság elferdítésére, és bármilyen kormányzati hazugság szebbik oldalának a bemutatására a tények elhallgatásával. Ebben a Hír-tv élen jár, és mindig jobban teljesít, de náluk a hazudozás alapfeltétel.

Az pedig a kormánypárti néző fejében meg sem fordul, hogyan mutatta ki a konkrét infót ilyen gyorsan az áruházlánc a forgalom növekedésének az okáról. Azon meg végképp el sem gondolkozik, vajon a szakmaiságon túl, hogyan lehet a politikai döntésnek azonnali hatását így kimutatni. Talán megkérdezték a vásárlókat? Egy áruház forgalomnövekedése általában az árukészletén, és az árain múlik. Befolyásolja még a vásárlók hajlandósága is, meg a náluk levő elkölthető készpénz mennyisége is. Azonban a CBA máris elkönyvelte a rezsiharc eredményének forgalom növekedést, de lehet neki elég lenne kizárólag ezt kitenni a polcra, és máris biztos a tulajdonosok sikere. A többit majd hozzá rakja nekik a kormány, csak részt kell venni néhány Békemeneten, és erre kötelezni a dolgozókat, ahogy a CBA körlevélben ezt ajánlják.

A kormány mindent bevet a sikertelensége ellen, és nincs tekintettel senkire és semmire. Luxus szállodába visznek éhes gyereket, de csak negyvenet, mert akkor a slepp nem fér be, meg ennyi hely van a fotón is. Íratlan szabályokat rúg fel az ünnep politika mentességének a megsértésével, mikor magát dicsérteti az el nem ért eredményekkel, vagy azok egyértelmű meghamisításával. Miért nem kérdezték meg a Blaha Lujza téren sorban állókat, vajon nekik mennyit hozott a rezsicsökkentés? Ott valóban jobban látszik a kormány teljesítménye, hosszabb a sor, mint tavaly volt. Miért nem kérdezi a havi negyvenhétezerből brummogókat, jövőre már lesz vajon munkájuk, és normális bérük? Vajon nekik mennyi esélyük van, amikor a munkahelyek száma egyenes arányban csökken a rezsivel, de csak az egyiket érzik meg ebből? Persze ezek az emberek nem nagyon járnak CBA üzleteibe, így ezt a kormány nem is tudhatja az áruházlánctól meg. Hozzá csak az jut el amit ő akar hallani, és amit ő akar látni. A legnagyobb baj azonban az, azt is akarja láttatni az emberekkel ami szerinte a valóság. És sajnos sok olyan hülye is van, aki csak ezt látja, mert neki ez a kényelmes. Az emberek képesek alkalmazkodni egy kialakult helyzethez, de ez nem azt jelenti, azt el is fogadják, hiszen érzik, látják, tudják, hazudnak nekik, meglopják őket, és átverik a fejüket a palánkon. És még meg is kellene köszönniük ezt. A kérdés már csak az, többen lesznek-e a kényelmes hülyéknél azok, akik elmennek szavazni a maguk tapasztalatai alapján. És lesz-e kire szavazni, vagy az ellenzéki vezetők továbbra is csak marják egymást, nem hallják meg a szavukat. BANDITA.

Címkék: hazudik CBA rezsicsökkentés médiakutya hír-tv

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr915712091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.28. 10:13:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sírköves Slomó 2013.12.27. 23:19:06

A kormány sikertelenségét irigyli fél Európa + a teljes magyar ellenzék.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.12.27. 23:39:50

Orvosok, ápolók, pedagógusok, mentőautók...helyett pénzt pumpálni a pécsi fociba, mert a nemzeti érzelem ezt diktálja.

Birkamenet, Bájer Zsót riadóóóóó, nem lesz foci Pécsett. Jöjjenek a lengyelek is bégetniiiii!

Rátóti Mutyikos 2013.12.28. 00:00:08

@Sírköves Slomó: jaja.. nehez a hataron visszaforditani a sok nemetet, angolt, meg franciat akik mind itt akarnak elni es vallakozni.

Zakk (törölt) 2013.12.28. 00:10:26

vannak problémák, de összességében ez a kormány jó kormány. Jobb mint amit a szocialisták produkáltak. Olyan unalmas hogy a bal lib rinygépezet egyetlen napra sem tud leállni.Mi a fasz bajotok van??? Mi? Nincs sajtószabadság? Annyi faszságot hordtok össze fasizmustól a gyermekéhezésig hogy az már felfoghatatlan. Ha nem lenne sajtószabadság akkor valaki lebaszott volna téged valamelyik panelház tetejéről ahogy keleten szokás bazdmeg.. Nem lehet választani? Lehet csak nem ti kapjátok a választói szavazatok többségét. Miért? Mert ugyan ki a fasz akar majd 35 % jövedelemadót ??? Ki akar ép elmével minden állampolgárnak alanyi jogon havi 50 ezret fizetni??? Faszságokat beszéltek és írtok.Egy egész ország azt kívánta karácsonyra hogy tűnjetek en block a picsába végre!

Ppix 2013.12.28. 00:10:36

Aha, kb. 5 éve folyamatosan szakadunk le a régió országaitól, van mit írigyelni...

Ppix 2013.12.28. 00:15:46

@Zakk: Húzzál máshová segget nyalni sötétke.
Vagy nyilatkozz arról, hogy a szívderítő mondjuk ebben:
www.asz.hu/public-finance-quarterly-articles/2013/economic-growth-and-development-in-central-and-eastern-europe-after-the-transformation/a-dombia-2013-4.pdf
2002 óta folyamatosan tök utolsók vagyunk GDP növekedésben a régióban.
Vagy neked a pártértekezleten mást mondtak?

fitsport 2013.12.28. 01:53:21

Tudod Ppix, ha a kedveseid nem srófolták volna fel az államadósságot több, mint 21 ezer milliárd
Ft-ra, akkor a magyar gazdaság fejlesztésére lehetne fordítani a milliárdokat, aminek csak a kamata anni, mint az egy év folyamán befizetett jövedelemadó! Egy-két talicska (legalább) marxi brossúrát elolvashatnál!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.28. 02:14:17

@Zakk: "vannak problémák, de összességében ez a kormány jó kormány."

Jaja, Kádár is valami hasonlót mondott a lejtmenetben. Közben az elkeserítő valóság meg az, hogy ilyen alacsony teljesítményű kormányunk még nem volt a rendszerváltás óta. Az 1998-2002 közötti teljesítményüknek még a töredékét sem nyújtják ma a fiúk.

christophe 2013.12.28. 02:16:24

@fitsport: hidd el ennek jorèsze,ott van az mszp,fidesz,szdsz,kdnp-s politikusok zsebèben.A fidesz ràadàsul mèg buszke is arra,hogy lopja atomjaira M.o-t....

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.28. 02:26:59

@Zakk: A sajtószabadság ma nem azon áll vagy bukik, hogy fejbe lövik az újságírót, hanem azon, hogy a királyi tévéből repül, aki nem hazudik kormánypropagandát, a kereskedelmi RTL-t már 2010-ben megszerezték, a TV2-őt pedig most. Korábban be is lengették a reklámadó lehetőségét, ami a bevételek felét elvitte volna, így ők sem pattogtak. Az állami cégek a hirdetéseiket úgy osztották, hogy melyik lap a lelkes a kormánypropafandára. A rádióadókat a klubrádióval való packázással fenyítették be, és gondoskodtak, hogy a két nagy közül az "ellenségé" becsődöljön. Gyakorlatilag alig maradt orgánum, amelyiket leballibezhetnéd. A blogokon kívűl nincs ellenzéki hangokat felvállaló újságírás. Ez meg már csak a véleményműfaj. Objektív hírközlésnek nyoma sincs.

komplikato 2013.12.28. 03:04:37

@fitsport: Látod, látod annyira nagyon JOBBAN TELJESÍT az ország, hogy az a fél költségvetésnyi 1700 milliárdocska évente sem hiányzik nekik ...

komplikato 2013.12.28. 03:05:31

@Zakk: Téged karakterre fizetnek :D
Akarsz beszélni a 76%-os adó ollóról? Ki nem sz*rja le a 16% SZJA-t, ha a fizetése 3/4-e megy adóba???

evil demon satan devil 2013.12.28. 03:15:46

@komplikato: a 16 %-os adó annak jó, aki 2-300ezreket keres, ami sajnos itthon egész jó pénznek számít :(

a sajtószabadságos hülyeséget viszont nem tudom elfogadni, mióta világ a világ, azóta mindig az erősebb kutya baxxott, az ő emberei osztották az észt a csatornákon...teljesen mind1, hogy fityesz, vagy maszop volt-e hatalmon...

komplikato 2013.12.28. 03:31:31

@fordán tamás: Na igen, de régen volt még nagyjából független sajtó produktum, most meg? Van a két pártnak médiája olyan 85-15% arányban és azon kívűl a nagy retkes semmi. Külpolitikai hírek meg lassan 12-14 éve nincsenek, mert a butus lakosság még gondolkodni kezdene.

Piréz Atya 2013.12.28. 05:48:42

@Sírköves Slomó: Melyik fele? A Moldáv, Fehérorosz, Ukrán-Albán tengely? Mondjuk az igaz, hogy személy szerint irigylem Mészáros Lőrinc, Lázár Jani vagy Rogán Tóni "teljesítményét"

xvxvxv 2013.12.28. 06:20:34

@Sírköves Slomó: valamelyik nap meg, te címeres marha, az Évezred Miniszterelnökének nevezted ezt a szerencsétlen, a pottyantós kerdi budija mellé magának stadiont felhuzató enyveskezű kontárt... :DDDDDDDDDDDD

az a röhejes bennetek, a bozgor magyart valami elképesztő pofátlansággal lehúzó, átbaszó, meglopó, össze-vissza hazudozó oligarchákért menetelő, lúzer fideszprolikban, hogy pont olyanok vagytok, legalábbis a hardcore-változataitokban, mint a hithű rákosista párttagok.

dettó ugyanazok vagytok. csak magatokra kenitek a vérgagyi, saját "nemzeti" mázotokat - de ettől még bolsik maradtok.

nevetőharmadik 2013.12.28. 07:25:41

Megnövekedett forgalom, mi? Na akkor a vicc a forgalomról:

Két rendőr megy az utcán, azt mondja az egyik:
- Te, fogadjunk 100 forintban, hogy nem fogod megenni ezt a darab kutyaszart itt!
- Jó, fogadjunk! - mondja a másik, bekapja a kutyaszart. Az első oda is adja neki a 100 forintot. Mennek tovább, az elsőt zavarja, hogy oda kellett adnia 100 forintot, ezért így szól:
- Te, fogadjunk 100 forintban, hogy én is meg tudok enni egy darab kutyaszart!
- Jó, fogadjunk! - mondjaa másik, mire az első keres egy darab kutyaszart és megeszi. A második odaadja neki a 100 forintot.
Mennek, majd megszólal az első:
- Te, mi most tényleg mindketten ingyen ettünk kutyaszart?
Mire a második:
- Igen, viszont volt 200 forint forgalmunk!

brumeszkosz 2013.12.28. 07:53:10

@Zakk:
Te barom, már megint eltévedtél!! orbán segge nem ezen a helyen van, takarodj vissza az óladba!!!

PiBá 2013.12.28. 08:27:39

@Zakk:
1. Miért nem színvonalhoz hasonlítjátok a kormányotokat, miért egy nem jó, azaz rossz szoci kormányhoz? Úgy kiderülne, hogy ez a szint kevés?
2. Rövid távú intézkedések "sikerét" ünnepled, de ez nem alapozza meg a jobb jövőt. A holnapnál láss tovább!

kézműves étcsokimikulás 2013.12.28. 08:28:51

@komplikato: 85-15???
nyihihiiiiiii...

fenyt hoztal szurke szombatomba...
:D
ilyen szinten belehazudnia netbe mar vicces...

profilo 2013.12.28. 08:53:40

@komplikato:

Fiatal lehetsz még nagyon...
De érdekelne,hogy kire,mire gondoltál,amikor leírtad ezt:
"...de régen volt még nagyjából független sajtó produktum..."

...kíváncsi lennék,már csak a poén kedvért is.

Roan 2013.12.28. 08:57:56

Külön örvendetes, ha a CBA forgalmi adatokra hivatkozik, mert pont ez az a lánc, amelyik az átláthatóság jegyében nem szolgáltat forgalmi adatokat, szemben a mocskos multi Tescóval, Sparral.
Az meg, gondolom, senkit sem zavar, hogy igen enyhe időjárás volt, én személy szerint többet spóroltam azzal, hogy egész novemberben nem kellett fűteni, mint 1 évi rezsicsökkentéssel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.28. 09:10:04

Azért tegyük hozzá, hogy ugyanez a Hírtv leadta több napon keresztül, hogy az Ökumenikus Szeretetszolgálat ételt oszt.

(lehet maguk is szégyellték a cba/fidesz reklámot, ezért mutattak egy kis valóságot is)

Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.28. 09:14:08

Minél jobban megy a vérnyákolás, annál biztosabbra lehet venni, hogy jó az irány. A minket irigyel Európa nyilvánvaló hülyeség, de az tény, hogy ha kicsit is, de kezdünk kikapaszkodni abból a gödörből amibe a ballibek lökték az országot.

Nem véletlen, hogy egyre több és egyre kétségbeesettebb hangú blogbejegyzésben próbálják mosni az emberek agyát az ellendrukkerek :)

Varga.Zoltán. 2013.12.28. 09:18:19

@Ppix: Azért nem ártana megnézned, hogy 2002-óta milyen kormányok voltak uralmon illetve hol állt az ország 2002-ben és 2010-ben. De persze a válságra mindent rá lehet kenni..

Mária 2013.12.28. 09:22:11

@komplikato:

"Van a két pártnak médiája olyan 85-15% arányban és azon kívűl a nagy retkes semmi. "

Tetszettek volna médiabirodalmat építeni, nem lerohadni hagyni az egészet, ami már megvolt.

Baloldalon senki nem mondta, hogy saját média nélkül nehéz lesz az embereket a saját igazukról a saját verziójuk szerint tájékoztatni?

Bár nekem nem hiányzik, nekem a pártatlan és független sajtó hiányzik, nem a balos kutyák meg a jobbos kutyák ugatása.

Nyilas Mise 2013.12.28. 09:24:52

a fideSSmaflaálam joban tejesít !

profilo 2013.12.28. 09:36:10

@doggfather:

És mondjuk egy olyan riportot is megnéznék,ahol a hajléktalanokat kérdezik arról,hogy mely kormányok alatt volt jobb hajléktalannak lenni?
Mely kormányok alatt ízlett jobban a kiosztott paprikás krumpli és a gulyás?
És mely kormányok alatt voltak kevésbé közönyösek az emberek a hajléktalanok problémái iránt?
Lehetne ez akár a Muzsika TV-n is,mert oly mindegy,hogy hol mondja el egy szerencsétlen,hogy nyomorúságán cseppet sem segít az,hogy évről évre kampánycélból etetik meg karácsonykor,az év többi napján pedig a kutyát sem érdekli a sora,a sorsa...

Jenyei 2013.12.28. 09:36:36

Seggnyaló f@szkalapok. Kormány mellé tüntetni dolgozókat küldő agyhalottak.

xvxvxv 2013.12.28. 09:50:50

meg kell hagyni, nemcsak Fideszfalva jár jó úton (töméntelen mennyiségben termeli a rendszer a jövő jóparti, londonban házat kapó, svájci számlával rendelkező fideszcsemetéit, a lézerboldizsárkákat, a közeljövő kutyabőrös oligarcháit), hiába is próbálják a kerékkötők, az árokásók, a küllők közé botot dugók (tudjuk, kik) ezt másképp beállítani, hanem jóízléses karácsonyszeretetből is tanulhatna országoló urainktól az unorthodoxiára sárga irigy Nyugat!!!

1, Kerecsen Szent Napjai körül közli az Illetékes Hivatal - amikor senki se olvas politikai híreket -, hogy Közgép Lajos magyar állampolgár 27 milliárd forint értékben kap állami megrendeléseket a becsült, tisztes haszonnal terhes ár másfél-, kétszereséért: 6-8 milliárd, tisztán. de, én úgy gondolom, Közgép Lajos, korunk új Széchenyijeként, ezt föl fogja a Nemzetünk javára ajánlani. ebben biztos vagyok.

2, az éjféli Szent Misén, utóbb a jászsági ballibelárisok által meggyalázott, megszentségtelenített, annak hitlerbajuszt kifestő, fröccsöntött kínai kulcstartó Mária-szobrocskákat oszt a helyi fideszes nábob. köszönjük. szívünk melegséggel terhes.

3, a szeretve szeretett, vezényelve vezényelő Vezényelő Kedves Vezényelő Tábornok Élő Isten Kormányzó Fejedelem Örökös Miniszterelnök Urunk szűkebb helyi pártretyerutyája művészettörténeti jelentőségű kompozícióval lepte meg az országot. köszönjük még egyszer. egy kép többet mond ezer szónál:

www.origo.hu/itthon/20131227-felcsuton-a-karacsonyi-idillbol-sem-hianyozhat-a-foci.html?sec-2

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.28. 09:57:41

Alapvetően nem látok kirívó sikertelenséget. Megy tovább a lassú lecsúszás, ami immár az évezredforduló óta megy minden kormány alatt. Orbán se nem jobb, se nem rosszabb Medgyessynél, Gyurcsánynál, Bajnainál.

Pamuk 2013.12.28. 10:02:49

Ezek a tudósítások mindig meggyőznek, hogy a helyes utat járom, amikor bojkottálom a CBA-t, ráadásul elmegyek majd szavazni jövőre.
Csak azért is, hogy ezek a rohadékok eltűnjenek.

Narancskommunista (törölt) 2013.12.28. 10:10:14

@Zakk:
Két fenntarthatatlan pálya közül az egyik jónak számít? Hol mossák ilyen profin az agyakat?

nemzeti csótány írtó 2013.12.28. 10:11:01

És még mindig vannak olyan igazi fasszopó emberek, akik ezt a mocskos korrupt kormányt dicsőítik? Megáll az ész!

Narancskommunista (törölt) 2013.12.28. 10:13:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Viszont olyan kommunikációs bravúrra egyik sem volt képes korábban, hogy mindezt a folyamatos lecsúszást sikerként adja el.

Sírköves Slomó 2013.12.28. 10:27:38

@xvxvxv: De még ma is az évszázad miniszterelnöke, ha jövőre megválasztják a hivatali évei szerint is!

Remélem te is jössz tavasszal, várunk a választáson!

Sírköves Slomó 2013.12.28. 10:29:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Akkor a köv. szoci kormány államadósságát egyenesen vezettesd a bankszámládra, ha már úgyis olyan mind1 neked!

Köszi

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.12.28. 10:44:51

@Pamuk: Mehetsz 2018-ban is, kis szerencsével 22-ben is... :D

penzkapu · www.penzkapu.hu 2013.12.28. 10:49:49

Sajnos az átlagember gazdasági műveltsége a nulla közelében jár, és félek, ez még sokba fog az országnak kerülni.

Ismeretek hiányában mindent elhisz (meg sokszor annak ellenkezőjét is). Hiszen "a tv-ben is bemondták".
Nem tud önálló véleményt alkotni, hanem az érzelmei alapján dönt.

Sokszor még a hír szerkesztője sem tudja, mit ad ki a kezéből. Pl. ha van benne 3 olyan adat, melyek közt összefüggés van,
önkéntelenül is ellenőrzöm. Többnyire "nem jön ki". De a többség úgyse veszi észre...

További kellemes vitázást:
Szalai János

dr kíváncsivagyok 2013.12.28. 11:05:05

@Zakk:"vannak problémák,"

Ennyi igaz az általad leírtakból...

( Kitalált "gyermekéhezés " - eszem megáll !)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.28. 11:07:24

@Sírköves Slomó:

Nem látok különbséget a Fidesz és az MSZP között gazdaságpolitikában: egyik sem csinál semmit, csak sodródik.

safranek 2013.12.28. 11:30:36

Tegnap a híradóban arról volt szó, hogy idén kevesebb árút vittek vissza a zemberek karácsony után. Meg is magyarázták, hogy azért, mert tudatosabban vásárolnak. Nahát, ez érdekes.
A vágóképek a MédiMarkt-ból voltak. Volt ott pár nappal Karácsony előtt és alig volt vevő. A pénztáraknál nem voltak tömött sorok, mint pár éve. A polcok televoltak.
Szóval úgy néz ki, hogy nem tudatosabban, hanem egyáltalán nem vásároltak az emberek. Így nem volt mit visszavinni. Bár, ha jobban meggondoljuk a "nem vásárlás" is egyfajta tudatosság.
Jól látszik viszont a féligazságokra és célzott következtetésekre épülő propaganda. Hogyan tálaljuk a rossz hírt jó színben.

Netuddki. 2013.12.28. 11:52:57

@safranek: Pár év alatt brutálisan emelkedtek az árak. Nem csoda ha a zemberek a pénzük nagy részét rezsire és kajára költik. Szóval ha a kiskereknek jól meg az azt jelenti, hogy a forgalomemelkedés az árak növekedéséből volt. Miközben másra nem jut.
Ja, és örvendezhet a zállam is mert a 27% ÁFA-t így is, úgy is beszedi akár kaját vesznek a népek, akár mosógépet. Feltéve ha a kiskerek és a beszállítóik be is fizetik. Télleg! Mi van a Horváth úrral? Lecsukták már? :(

komplikato 2013.12.28. 12:17:39

@Sírköves Slomó: Nem mint ha BÁRMELYIK kormány alatt létrejött adósságot NEM te meg én fizetnénk a leírt marhaságtól függetlenűl. Ahogy a 15 milliárd dollárnyi államkötvényt is ...

Exxit 2013.12.28. 12:30:00

Néhány TÉNY!
Edelény, BAZ megye!
Penny: Sissy tej, gyártja az Alföldi tejüzem 165 Ft
Coop bolt, Coop-os tej gyártja az Alföldi tejüzem 285 Ft
Coop bolt félliteres kakaó, most akciós, mennyisége: 450 ml

Ezt lehetne sorolni tovább, a "drága" jó magyar multi 30-40%-al drágább mint a gyűlölt külföldi multi!!
Itt mikor lesz rezsicsökkentés? kell a Zemberek pénze a Fidesz kampányához?

Sir Galahad 2013.12.28. 12:30:48

"A kormány mindent bevet a sikertelensége ellen" - írja a szerző, miközben a kormánypártok minden közvélemény-kutatónál magabiztosan vezetnek 3 hónappal a választások előtt - ez aztán a sikertelenség! Amúgy meg érdekes, az Index is arról írt - más források alapján - , hogy az idei karácsonyi szezonban nagyobb volt a forgalom: index.hu/gazdasag/2013/12/23/itt_valami_nagyon_beindult/ Na most vagy az Index is a kormánypropaganda szócsöve, vagy tényleg az a helyzet, hogy egy kicsit többet tudnak költeni az emberek, mint korábban.

Exxit 2013.12.28. 13:03:00

Azért arra kíváncsi lennék, hogy az infláció kiszámításánál mit vesznek figyelembe?
A multi üzemanyag árait, vagy a MOL kutak 20 Ft-al drágább árait, ugyan így az alapvető élelmiszerek áránál a Coop, CBA boltok 30-40-sokszor 50%-al drágább árait!

Sir Galahad:
Én erre nem lennék büszke! Mármint a közvélemény-kutatók adataira! Az igaz, hogy mindenhol vezet a Fidesz!
De
Az katasztrófa, hogy az ország választókorú lakosságának az egynegyedének a szavazataival 75%-ot lehet szerezni!

A Fidesz szavazóbázisa is százezrekkel csökkent az elmúlt 3 évben, igaz hogy az ellenzéké meg nem nőtt!

Sírköves Slomó 2013.12.28. 13:08:23

@komplikato: Orbán kormány alatt létrejött plusz adósság nincs.

Sírköves Slomó 2013.12.28. 13:09:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Pedig elég nagy különbség van közötte. Te vállalkoztál már önerőből vagy hitelből?

Sir Galahad 2013.12.28. 13:49:55

@Exxit: Szerintem az ellenzék közvélemény-kutatási adatain több a szégyellni való.

J.László 2013.12.28. 13:55:22

A "demokratikus ellenzék" tavaszra be fog golyózni a rezsitől és a trafikoktól. Szomorú vég.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.28. 14:08:39

@profilo: totál igazad van, nekik majdnem mindegy ki van hatalmon.

nandras01 2013.12.29. 10:26:52

@Sírköves Slomó:
"Orbán kormány alatt létrejött plusz adósság nincs."

te melyik országban/galaxisban/idősíkban élsz?

Ppix 2013.12.30. 11:15:40

@Varga.Zoltán.:
A szokásos faszságot nyomod mind minden elvakult birka.

Azért mert az idióta köcsög szocik elkúrták, az még nem menti fel az idióta köcsög fideszt. Remélem ezt sikerül egyszer felfogni.
Akik éppen ezerrel kúrják el.
Ti meg olyan hülyék vagytok hogy azt hiszitek, hogy én a szocikat védem. Hát nem.
Az elmúlt 3 éve kapitalizmus ellenes harca, a NER összes faszsága az öntudatos felelős polgári szemlélet rombolása és a kádárizmus visszahozása többet ártott az országnak, mint eddig bármi az utóbbi 25 évben.
500 ezer ember már elmenekült, többség 2010 után. Beruházások a béka segge alatt vannak. Ha leszámítjuk a kormány hatáskörében elköltött, az EU által ránk borított évi 4 milliárd eurót, akkor konkrétan csökkentek a beruházások, mint ahogy a GDP is simán minuszos (-2%) lenne enélkül.
Hát ha ez nektek sikersztori bazmeg, akkor tényleg ne nézzétek meg Lengyelország, Csehország vagy Szlovákia hasonló számait, nyugodtan nyomorogjatok tovább itt - lesz rá módotok.
Ha jövőre nyernek ezek a kártevő szélhámosok, akkor indul a következő kivándorlási hullám...
süti beállítások módosítása