Miért is megy most a Békemenet?

 2013.10.11. 18:12

Annyira jó, mikor egymást túllicitáló nyilatkozatokat tesz a Békemenet akármelyik közpénzlovagja. Szinte süt a hangjukból az álságos gátlástalanság, és még az indokaikban is van némi hiba. De hát az ő értékrendjük, eleve hazugságra, megtévesztésre, és minél nagyobb közpénzfelhasználásból eredő seggnyalásra épül. Végül is nem is nagyon kell magukat törni ennek a teljesítésénél, alap emberi tulajdonságaik lehetővé teszik számukra a megélhetés ilyen formájának elfogadását.
Bencsik András Facebook oldalán indokolta a mostani Békemenet fontosságát. Először is szerinte a szobordöntés miatt kell megvédeni Orbán Viktort, mert az számára halálos fenyegetés volt. A TEK, itt már valószínűleg nem tudja ellátni a feladatát, meg nem árt némi hazugsággal valamilyen támogatottságot sem odarakni a nemzet pocakos focihuszára mögé. Már aki befér a Felcsút SE stadionjába, amit Orbán Vktor épít a háza mellé. Ehhez még csak annyit lehet hozzátenni a valóságból, Orbán Viktor minden tette halálos fenyegetés azon emberek számára, akik nem azt a mutyis, hazudós, vak komondoros, laboratóriumi plüssmacis, focihuszáros nemzeti elveket vallják, ahol csak az nyerhet, aki elég szavazócédulát visz be a választáskor. Aztán, Bencsik szerint egy kicsit fejet kell hajtani az ünnep előtt is, végül is ennek a napja van. De utána érdemes sokat tisztelegni a kormány, és a magyar emberek kiemelkedő teljesítménye előtt. Itt még kicsit homályos a kép, mire is gondolt a nemzet békaugráló bajnoka, de Széles Gábor egy nyilatkozatban világossá tette a homályos pontokat.
Széles szerint olyan nagyszerű vívmányai vannak a kormánynak, mint a közmunka program, a vidékfejlesztési program, vagy a választás reformja. A közmunka programnál valószínűleg az Éhségmenet jutott az eszébe, mikor egy kedveskedő felirattal fogadta a Békemenet az emberi jogaikért menetelő közmunkásokat a Kossuth téren. Igaz, akkor még a “szocik hataloméhség menetének” nevezte őket az általa is vezetett Békemenet egy kifeszített molinón. Azóta azonban rájöhetett, az emberi méltóságukban megsértett, a munka törvénykönyve alól kivont emberek másra is jók, mint megéljenek havi negyvenhétezerből. Kiválóan lehet velük kozmetikázni a foglalkoztatási számokat. Kiválóan lehet ezekből az emberekből olcsó munkaerőt nyerni, ha valamelyik Fideszes vállalkozásnak, vagy állami cégnek kiszolgáltatott munkaerőre van szüksége. Más is lehet az eredmény mögött, csak az nem, ezek az emberek egyszer visszatalálnak a munka világába, ahol normális bért, és kiszámítható megélhetést találnak. De ez nem célja a jelenlegi kormánynak, és tehetségtelensége miatt alkalmatlan is az ilyen feladatra. Nála a következő indok az inkább jellemző, ami Széles szerint még ünnepelni kell. Ez a vidékfejlesztés sikere. De ez is végül csak abból áll a kormánypártnál, a haverok nyerjenek földet, trafikot, aki pedig addig ezen dolgozott, most csak úgy, ezt adja át, és felejtse el. Legfeljebb nézheti, ahogy városi műkörmösök legeltetik a nyájat a földeken. Ha pedig nem tetszik neki a rendszer, még mindig akad a számára egy kötél, és követjeti a bukott baloldalt a pincébe, mert a nap ezen a földön csak a kormánypártnak süt. És ehhez még törvényi hátteret is teremt magának a kétharmad. Mert azt is ünnepelni kell, mert vívmány a választás szabályok új formája is, legalábbis ahogy a kormánypárt részére növeli az előnyt. Ennek nagyon jó bizonyítéka a Baja városi önkormányzati választás. Lassan már nem tudja az ember követni a gátlástalan pofátlanság megnyilvánulását, ahogy a kormánypárt igyekszik ott elcsalni a választásokat. Mert beszélhet bármit a szavazatvásárlás kormánya, most is csak egy zsák tűzifáért igyekeznek a maguk javára fordítani a választókat. Még ez is jobb abból a szempontból, ez ott van, legalább ez megfogható, és meleget ad, még ha csak egy napra is. És sok embernek már csak ez számít sajnos. Nem olyan üres ígéret ez, mint az egymillió új munkahely , mert az már nagyon hülye, aki azt is elhiszi. Ehhez viszont csak annyit kell hozzárakni az ellenzéknek cáfolat gyanánt, ez a fa a közös erdőből való, azt a választótól lopta el a kormány. És nem fát kell adni az embernek ha fázik, vagy szükség van a szavazatára, hanem még ez előtt munkát a kezébe, amiből el tudja tartania a családját. Nem üres ígéret kell, ami holnapra elfogy, hanem tartalmas jövő, ahol van élhető valóság. De akkor a kormány szerint nem lenne kiszolgáltatott helyzetben a választó, így nem is tudna nyerni. Na ez is egy nagy vívmány, amit ünnepelni kell tündérországban.
Ezeket a Békemenetes szervezőket nem igazán gátolja semmi ha beindulnak. Mindig, és minden körülmények között bemutatják majd a józan értelem hiányát, a hazugság létjogosultságát. Nagy náluk az igyekezet a talpnyalás minél hatékonyabb bemutatására is, hiszen ebből élnek, ezt nem veszíthetik el. Mindent meg fognak tenni sikernek álcázzák a tevékenységüket, ehhez a kormány médiakutyái sokat fognak nekik segíteni. Nem lesz számukra olyan hazugság, amit ne tudnának kimondani, olyan félrevezetés, amit ne igyekeznének a helyes útnak beállítani. Abban se legyen senkinek kétsége, tisztességtelen eszközöket is befognak vetni, és arra is azt fogják mondani, ez így helyes. Nehéz a tőlük érkező hazugságokat megcáfolni, főleg ha nincs is kinek, és nincs is értelem, ami azt befogadná a szervezők részéről. Viszont le kell leplezni, és nyilvánosan meg is kell cáfolni minden állításukat. A hitelességüket már ott, és akkor elvesztették, amikor egy olyan kormány mellé álltak minden hazugságukkal, amelyik maga is csak erre képes a hatalma, és a megélhetése megtartására. BANDITA.

Címkék: mutyi Békemenet Bencsik András Széles Gábor csal hazudik

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr115563543

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.12. 12:00:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

narmer 2013.10.14. 13:47:56

Az egész cikket az vágja haza, hogy az írójának gőze sincs arról, hogy mennyivel kevesebb a Békementben a köz pénz, mint ahogy itt sulykoljátok, felváltva.
süti beállítások módosítása