Baja.

 2013.09.24. 19:00

Az kétségtelen tény, ismét a Fidesz nyerte az időközi önkormányzati választás. Igaz, van némi botrány a háttérben, de nem valószínű ez nagyon érdekelné a kormánypártot, esetleg lenne belőle némi lelkifurdalása, és főleg nem következménye. Szigetszentmiklós után azt találta mondani némely agyas kormánypárti képviselő, az időközi választásoknak nem nagyon van tétje, az ellenzék ne nagyon örüljön, ha meg is nyer néhányat. Mostanra azonban fordult a kocka, és korábbi kijelentéseiket feledve már arról beszélnek, az emberek nem kérnek a bukott baloldalból. Végül is kormánypárti képviselőtől megszokhatta a hülyének nézett választópolgár, addig terjed az emlékezete, mint a vak komondor lánca a, trafik utólag megemelt haszonkulcsához kötözve. Azonban néhány dolog mégis csak történt, ami egy kicsit keserűvé teheti a Fidesz örömét, akármit is magyaráz bele.
Az ellenzék bevetett minden szabályos fegyvert, amit a kormánypárt választási törvénye lehetővé tett számára. Vezető ellenzéki politikusok kampányoltak a jelölt mellett, aktivisták segítettek a választóknak eligazodni a stadionépítésre alapozott gazdasági növekedés hátrányaiban. A kormánypárt is aktivizálta a listáit, pontosan tudta mennyi szavazatra számíthat. Mivel alacsony volt a részvétel, ahogy ez leni szokott ilyenkor, már előre örülhetett a kormánypárt a biztos győzelemnek. De azért akarva magának némi biztosítékot, igyekezett távol tartani az olyan szavazót, akinél nem tudhatta biztosan, hova is húzza a jelet a szavazólapon. Ezt azért még könnyen megtehette azon szavazóknál, akiknek a megélhetése valamilyen formában tőle függ még hét hónapig, ami azért még elég hosszú idő. Még az is elképzelhető ilyenkor volt némi utalás is a családi kapcsolatokra, végül is ez egy családbarát kormány. Mégsem lehetett azonban teljesen biztos a dolgában, mert a többi titkos fegyvert is bevette. Ez lehetett a napi fröccsadag kifizetése is az erre szolgáló intézményben, ahol olyan emberek tanyáznak napközben, akiknek a holnap nem számít, csak ma legyen meg a kábulat. Itt a politikai felvilágosítás helyett célravezetőbb a közgépesített közpénz bevetése. Végül is ha van az ilyen műintézményben on-line pénztárgép, ez könnyen ellenőrizhető, ha pont az adott napon jelentősen növekedett a bevétel. Meg a tulajdonos ezt be is ütötte. Mert ugye az adózás fegyelme is számít a kormánypártnál, főleg ha azt mástól kell behajtani. És minél többet, lehetőleg sokféleképpen, mert ez nem megszorítás. Így még valamit vissza is kaphat az ilyen “támogatásból”. De erre is az lenne a magyarázat, ezt a helyi erők csinálták, saját zsebből, dehogy volt erre központi utasítás. És ha még ez sem lenne elég, még mindig ott van a matematika alapossága. Főleg abban az esetben, ha már tudja a számoló a többi helyen elért eredményt, és ehhez viszonyítva kell számolnia. Ez így eltart egy darabig, az nem vitás, de fő az alaposság, és a győzelem.
Mert ez győzelem volt, de magában hordozza bekövetkező vereség csíráját is, csak meg kell benne találni a gyenge pontokat. Most még minden a kormány kezére játszik, nagy változás akkor sem volt itt várható ha az ellenzék jelöltje nyer. Nem mellesleg a jelölt lejáratása sem volt egy szép dolog, de tahók ülnek a parlamentben is a kétharmad között, így a helyiek csak őket másolták le. Az, hogy még hölgy is volt az illető jelölt, nem igazán tudja őket zavarni sehol sem. Mert ha még szép is, már okos nem lehet, és az is ellene szólt, nem szül elég gyereket a kisanyám. Ha mégis megnyeri a választást, még mindig kormánytöbbség van a városban, és még mindig van hét hónapjuk a hatalomban. Ez pont elég idő arra, tönkre tegyék azt, aki a listájukon kívül ellenük szavazott, főleg ha van is hozzá lehetőségük. Ez lehet a kis aktivitás oka, amiért kevesen mentek el a választásra. Aki pedig elment, és ellenük szavazott már viszonyítási alapoz ad a parlamenti választásokhoz is. Mert oda már az is elfog menni,akit most még távol tudnak tartani a kormánypártiak, és nem valószínű arra fog majd szavazni, kimaradjon a jobb élet lehetőségéből. Ez így együtt már magában hordozza a pocakos focihuszár álmainak szerte foszlását a szerinte várható jövőről. Ahol stadionok Horthy szobros bejáratánál lehet cigit árulni annak aki nem baloldali. És vak komondorok vi vigyáznak a család szentségére, amíg a gyerek erkölcstant tanul az iskolában, kötelező tornaórán átizzadt ruhában. Korai volt a kormány választási rendszerének a főpróbája, és sok mindent elárul az ellenzék előtt álló nehézségekből. Lejáratás, csalás, szavazatvásárlás. Ez ellen csak akkor lehet eredményesen fellépni, ha megvan az az egy jelölt akinek a neve mellé lehet tenni a jelet, és sokan mennek ezt megtenni. Akkor már nem lesz amivel sakkban tartsák a szavazót a kormányoldalról, mindenkinek csak azt kell majd megnézni, mennyit is hozott a konyhára a rezsicsökkentés, és az miből is kell neki azt kifizetnie. De ahhoz bizony ODA KELL MENNI! És vinni kell még egy embert, csak azért, mert olyan jó a kormányt a saját szlogenjével megszívatni. BANDITA.

 

Címkék: választás kormány hazudik csalás.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr375531973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.24. 20:00:19

Alapvetően nem értek egyet. Van kormányváltó hangulat? Nincs. Akkor meg miért aktivizálódnának a szavazók most hirtelen a következő hónapokban?

hjutka 2013.09.26. 20:21:20

Azért, mert így lassan, de biztosan éhen döglenek:((( Persze, csak 8 millió!!:(

Watchdog 2013.09.29. 10:41:00

"Az kétségtelen tény, ismét a Fidesz nyerte az időközi önkormányzati választás."

... idáig olvastam, a többi kétségtelen tényre már nem is vagyok kíváncsi...
süti beállítások módosítása