Szóvivők csatája.

 2013.09.20. 14:47

Ritka esetben lehet olyat látni a híradóban, mikor egy kormánypárti szóvivő beleszalad a szóbeli pofonba. Olyat már látott a nagyvilági hírfogyasztó, a bolti nápolyit igyekezett házi süteménynek előadni a Bajnai Gordon nevét adott időegység alatt legtöbbször kimondani képes szösszenet. Ehhez mérten pedig különlegesen nagy ésszel kell még megáldva lenni annak a kormánypárti szóvivőnek, aki az ilyen médiateljesítményből nem tanulva, ugyanazzal a kísérettel mint a nápolyis hölgy, ismét személyesen fáradjon oda beégni, ahol nagyon nem szívesen látják. És abban is biztos lehetett ismét megfelelően le ordítják majd a haját, de legalább nem vitt magával álcázott terméket. Zsigó Róbert mégis pont belefutott egy ilyenbe, amikor az Mszp székház előtt igyekezett számonkérést tartani Zuschlag János szabadulása alkalmából a szocialistáknak.
Kormánypárti szóvivőnek lenni manapság nem hálás feladat, de nem is jelent túl nagy szellemi kihívást. Elég ha kilátszol a mikrofonok mögül, fel tudod olvasni amit leírnak neked, és odatalálsz ahol ezt el kell mondanod. Váratlan helyzetekre tudnia kell még a jó képességű szóvivőnek a bukott baloldal, Gyurcsány a hibás, az elmúlt nyócév, a szocialisták eladták,az előző kormányok megnövelték, Bajnai Gordon elvette a családok támogatását kifejezéseket előadni.Ha pedig egész mondattal kell válaszolni csak arra kell ügyelnie abban mindenképpen legyen benne a kormány jobban teljesít, és kifizettük az IMF hitelt amit a szocialisták vettek fel, meg a túlzott deficit eljárás sincs már mondatok. Az sem árt ha előélete során szerzett már múlhatatlan érdemeket gátlástalanságával, megvédett már nyugdíjvagyont, vagy sikeresen terrorizált hajléktalanokat. Az is előny ha a városában ahol a polgármester egy darab magánházba kilencven trafik van bejegyezve. Az sem árt ha van egy vak komondora. És innen már csak annyi a feladata folyamatosan hazudjon, ahogy az jelenleg a kormánypártban elvárás.
Zsigó Róbertnek az a hálás feladat jutott a jelenlegi kormánypárti hazugsághalmazban, kérje számon a szocialistákat egy egykori képviselőjük okán. Zuschlag János, aki viselt dolgai után a kiszabott börtönbüntetés letöltötte, éppen a napokban szabadult, és a kormánypártnak ez pont kapóra jött alkotni egy újabb rágalmazást. Mert hogy még az ügy nincs lezárva a jobboldal szerint. A kiszabadulás a kormánypárt szerint csak a kezdet, hiszen az illető úr annak idején mikor egyenesben tudósította a Hír-Tv a tárgyalását,közel hetvenöt millió forintot csalt ki a közpénzből, aminek egy részét vissza is fizette a hírek szerint. Most azonban valamelyik kormányfői tanácsadó úgy gondolta itt az ideje ennek okán egy kis sarat dobálni a baloldalra. Nem számít a már kiszabott törvényes büntetés, annak letöltése, a lényeg az, le lehet járatni ismét az ellenzéket. Még akkor is megteszik ezt ha nincs ehhez semmi kézzelfogható bizonyítékuk, a kormánypárti agyasoknak éppen elég a mocskolódás.
Oda is ment szépen a szóvivő, vitt magával előre megírt szöveget. Hiszen mégsem lehet csak úgy saját felháborodásból számon kérni, minden hazugságnak megvannak a szabályai a kormányoldalon. Ezek alaptörvénybe is vannak iktatva, mindjárt az utolsó módosítás után. Mivel az ország most jobban teljesít a kormány szerint, és a jelenben minden rendben van, az emberek egy része meg tud élni havi negyvenhétezerből, szerintük egy kicsit rendbe kell rakni a nyóc évvel ezelőtti múltat. Közpénzt mégsem lehet csak úgy lenyúlni, egyéni akcióban meg végképp nem, ezt tapasztalatból tudja a jelenlegi kormánypárt. Mindennek megvan a maga közgépesített formája a rendszerükben. Meg is lepődött amikor ezt a jelent kérte rajta számon a szocialisták szóvivője, Török Zsolt. Ők ilyen esetben elítélt gyilkosokat szoktak a válaszra váró ellen küldeni, szimpatizánsnak álcázva, ha esetleg valaki a székházuk előtt kéri őket számon. Nem is volt felkészülve a válaszadásra, nem erre volt trenírozva, a helyszínt viszont elég gyorsan sikerült elhagynia, mondhatjuk farok felvágva.
A kérdések amúgy is megválaszolatlanul maradnak a kormányoldal részéről, legyen az illető kérdezett szóvivő, képviselő, miniszter, vagy pocakos focihuszár.
A kormányszóvivő mosolya nem tudta azonban eltakarni az arcára ült rémületet, látszott rajta nincs hozzászokva a valósághoz, és a kényelmetlen kérdésekhez. A közeljövőben nem is valószínű lesz annyi bátorsága ne minden oldalról ellenőrzött körülmények között adja elő az előre megírt magánszámát tündérország sikereiről. Az sem elképzelhető ezek után magába száll, és igazat fog mondani. A Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy csapatot minden körülmények között továbbra is mocskolni fogja, és lehetőleg igyekszik így a választóikba is belerúgni, mivel azok ezáltal nem elég nemzetiek. Más érvek nem nagyon állnak a kormánypárt rendelkezésére a jelenben, így marad nekik a múlt átírt ismertetése, némi hazugsággal körítve. Ennek előadására továbbra is minden alkalmat meg fognak ragadni, ha pedig nem lesz ilyesmi a láthatáron, akkor csinálnak hozzá. Kiegészítik ezt majd némi jövőbe látással a számukra csak rosszat hozó ellenzéki hatalomra kerülés esetén, ahol megadóztatják a gazdagokat, normálisan törvénykeznek, és kiszámíthatóan adóznak az állampolgárok, a munka termel értéket, ami azért számukra ismeretlen fogalom. BANDITA.

Címkék: kutya szóvivő gyáva hazudik Török Zsolt Zsigó Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr425525858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása