A Székesfehérváron elhangzott beszéde közben Orbán Viktor éles párhuzamot vont a jelen helyzet, és az ezer évvel ezelőtti események között. Csak éppen ismét szereptévesztésben volt a nemzet stadionépítője, magát képzelte Szent István örökösének, és az a csoda, a beszéd közben nem küldetett el valakit a talpnyalók közül a koronáért. Az viszont látszott nagyon meg van elégedve saját magával a beszéd alatt, ismét sikerült neki egy olyan monológot  összehozni ami hemzseg a hazugságtól, és megmagyarázza elmebetegségét.

Annyi jó azért volt a beszédben most legalább nem nagyon tudott nyócévezni, igaz hasonlatokban igyekezett azért utalni rá. Viszont így meglátszott hiányos történelmi ismerete, vagy legalább is az erős hajlama a hamisításra, amelyben a saját szerepét képzelte el a nemzet megmentőjének szerény megnevezésében, aki kivezeti országát a sötétségből, ahova azt az addigi vezetés juttatta. Mert szerinte eddig minden rossz volt az országban, ahogy ezer évvel ezelőtt is, de akkor és most is jött egy fiatal demokrata, aki felismerte a kivezető utat a félázsiai állapotból. Küzdött, harcolt, az a fiatal demokrata, és győzött, mert király volt abban korban amikor még ez volt a hatalom forrása öröklés alapján. Viszont legalább Szent Istvánnak voltak erényei, józan esze, becsülete, Orbán Viktor is küzd, harcol, és király akar lenni, viszont szeret harácsolni, hazudozni, és már régen elment a józan esze. Azzal ellentétben ahova a beszéde során igyekezett magát Orbán Viktor megnevezés nélkül beállítani, az a nagy valóság, neki ebben a történelmi tündérmesében pont az ellenkező szerepben jutott sajnos meghatározóan, hiába is igyekezett erről mélyen hallgatni. Állításával ellentétben áll a valóság, nem úgy ahogy a beszédében az elhangzott. Szent István összefogta az országot, Orbán Viktornak ez azonban nem sikerült, nála csak az számít aki a saját fajtája, másnak nem is ad trafikot, meg földet. Szent István felvett egy világvallást ami akkor már Európa volt, mert tudta ez a bevezető út a jobb élethez az ország érdekében, Orbán Viktor pont ki akarja vezetni az országot a világból, és azt saját gyarmatként kezelve még több jövedelemre szert téve, boldogan élni két focimeccs között, amit már akár majd a háza ablakából is végignézhet. Szent István nem akart háborúzni senkivel, aki rossz szándékkal érkezett ide azt legyőzte nyílt harcban, Orbán Viktor állandóan háborúzik, de ezt sunyi módon teszi, mivel ellenség az nincs, de legalább a háború drága dolog, és neki is több jut így ha még tud hozzá valami nagyot hazudni, ami nekem könnyen megy. Szent István törvényei az országot szolgálták, Orbán Viktor törvényei a saját hatalma megtartását, és a talpnyalók szabad rablását segítik elő, végső cél szerint majd sokan meg tudnak itt élni negyvenhétezerből havonta. Szent Istvánra ezer év után is emlékeznek az emberek annyi jót tett az országgal, Orbán Viktorra is emlékezni fognak nagyon sokan úgy, mint  aki ezer nap alatt tette tönkre a saját országát.

Hiába is igyekezett magát történelmi személyiségnek szerényen megnevezni az elmúlt időszak számára annyi dicsőséget hozó beállításával Orbán Viktor, megkoronázni nem fogják buta fejét, csak a gátlástalan senkiháziak földjén, de nem ebben az országban. Hiába igyekszik a saját országát felépíteni a mások munkájának az eredményeire támaszkodva, a korona akkor sem kerül a fejére, legfeljebb bilincs a kezére, meg a lábára, meg a nyakára. Hiába igyekszik nagy hazugságokkal a valóságról elterelni a figyelmet, sokan a bőrükön érzik politikájának az eredményeit, és ezért nem lesznek hálásak neki. Hiába igyekszik mindenféle csalással, fondorlattal megtartani a hatalmát, a békés tűrés a szabályok iránti tisztelet nem tart örökké, és ha a választásoknál nem tudja megcsinálni a "nem az számít ki kire szavaz, hanem ki számolja azt" elvet, akkor bizony messze kerül a korona közeléből, és hosszú időre. Az utána következni akarók meg lassan befejezhetnék a felkészülést, ami még ahogy most kinéz messze van a befejezéstől, és nem is teljes létszámú, és idejét ejthetnék egy trónfosztásnak amelyhez mindenki kell. Mert ha ez a focihuszár még egy kis időt kap, nem lesz újabb meccs, marad az eredmény. BANDITA.

Címkék: király kormány hatalom hazudik Orbán Viktor ellnzék

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr565467831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása