Ritka egy szemét tolvaj bandát sikerült összehoznia a kormány első számú stadionépítőjének a jelenlegi államapparátusban. Ahhoz meg külön tehetsége kellett legyen az elpocakosodott focihuszárnak a maradék ennek kiegészítésére törvényekkel segítse ezt a fajta megélhetést, vagy csak hallgasson róla, ha neki is jut egy darab a mások által összehozott jóból. A kétharmados fülkeforradalom ünneplése után szinte azonnal kezdetét vette a közvagyon ellopásának nagy munkája, aminek során a politikai hatalmat használta fel a kormánypárt egy szűk rétege a saját, egyéni boldogulásának az elősegítésére, ha már nem volt bennük annyi tehetség ezt saját erőből érje el az addigi életében. Vagyis ez így ebben a formában nem igaz, azért volt ott némi látszata a mindenki annyit ér amennyi van a számláján szemléletnek addig is, de az igazi kaszálás a politikai hatalom birtokában kezdődött el, még hozzá törvényesítve a kétharmados törvények által, akár személyre szabottan akár visszamenőlegesen. 

Magánynyugdíj vagyon "államosítása", Közgép, Századvég, "közszolgálati" média lakájosítása, földtörvény, baltás gyilkos, szerencsejáték törvény, trafikmutyi, takarékmutyi, mutyi, mutyi, mutyi. Csak néhány példa a kormány által létrehozott aljasságokból, és a sor nem lehet teljes és véges, hiszen közben arra is gondoltak, akár csalás árán is, de maradhassanak a hatalomban ameddig kitart a választási ciklus, és levajazzák a következőt. Választási törvény, regisztrációs törvény, alaptörvény, módosított alaptörvény, módosított alaptörvény módosítása, határon túliak levélben való szavazása lehetőleg a kormánypártra a többi az érvénytelen. É s persze ezekhez megfelelő magyarázat is kell, ami általában úgy hangzik:" Csökkenteni kell az államadósságot, viszont az közben nő, de nem megszorítunk csak adót emelünk a multiknál meg a bankoknál, azok ezt persze áthárítják a lakosokra, de ezért Gyurcsány a hibás, meg a szocik, és persze Bajnai Gordon!"

Közben csökkenni érzi a kizárólagosan belső használatra összegyűjtött adóemelésekből, és állampapír kibocsátásból befolyt pénzt a Felcsúti Maradona amiből még lehet támogatni a barátokat, régi elvtársakat, és a szimpatikus oligarchákat. A földeket is szétdobták a haveroknak, a trafikok dohánykereskedelmét is jól behatárolható körnek osztotta szét Lázár János aki annyit ér amennyije van. Hirtelen új forrás után kellett néznie a hatalomban levő egyszemélyű döntéshozó gátlástalanságának,( akinek végül is semennyi közpénz nem elég,)honnan is lehetne még egy jelentősebb összeget szétosztani egymás között, és lehetőleg szűk körre értve ezt, de ha kell törvényesítve mindent. Ekkor jött rá a nagyszerű tervre a megélhetési politika nagymestere, (aki odáig juttatta országát a vezetése alatt, mára már meg lehet itt élni havi negyvenhétezerből, és nem lesz az ország gyarmat csak merjen nagyszámú Békemenetet összehazudni magának a közpénzből,) egyszerűen le kell nyúlni a gaz Európa anyagi segítségét. Végül is, azok csak bírálják mindenféle demokráciával, meg szabályokkal, nem engedik harcolni, pedig azt nagyon szeret, főleg ha ellenség sincs hozzá. Hát akkor legalább a pénzüket hagy tegye el magának. És ennek végrehajtására vajon ki a legmegfelelőbb ember? Először a sajátban aztán annak a markában, aki olyan szépen megélhetéshez juttatta a kormánypárti ismerősöket, haverokat, és még a látszatot is sikerült fenntartania abban, azért ne mindent a saját fajta vigyen. Lázár János ilyen módon bizonyította becstelenségét, pofátlanságáról pedig a nyilatkozatokban tesz állandóan tanúbizonyságot, gátlástalansága pedig a lézerblokkolóig ér. És még vak komondora sincs alföldi létére.

Megfelelő kézben van tehát a pénz sorsa. Élő példa is lebeg a végrehajtó szeme előtt, hogyan lehet munka nélkül a ház mellé stadiont építeni, mert éppen az a sport a favorit. Ha a mezei futás lenne a kedvence Orbán Viktornak, most a Kossuth téren füvesítenének is egy mezőt, kiegészítve a Horthy korszak restaurációjával. Munkahelyteremtés ebből a pénzből sem igen lesz, a kormánynak az nem erőssége, mert nem is ismeri annak a fogalmát. De ha lesz is, akkor csak olyan trafikos módra, minden új munkahely kettőnek az elvesztését jelenti. Rövid idő áll a rendelkezésükre a végrehajtásra, de minden törvényes lesz, és minden forint nagy része el is fog tűnni valahol a kormánypárt közelében. Készülniük kell az ellenzéki létre, ezt azért érzik, de nem akarnak közben semmiben hiányt szenvedni, hiszen nem tudnak megélni negyvenhétezerből most sem. Naponta. És ezt a pénzt nehéz lesz visszaszerezni tőlük, ahogy az eddig ellopottakat is, baltával faragják el a nyomokat ha tehetik. BANDITA.

Címkék: kormány támogatás tolvaj mutyi Orbán Viktor Lázár János

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr935465941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziapo1 2013.08.18. 22:42:59

Vegyétek észre, hogy a világban minden hatalom korrupt, és mindegyik saját mutyisait tömi támogatásnak csúfolt pénzzel.
Az USA hadjárata a Bagdadi csodás műemlékek ellen hihetewtlen pénzügyi nyereséget hozott az ellátmányozó óriáscégeknek!
De Orbán kisország, de nagy Mersz-e? pontosan a 3. világbeli kisdiktatúrák adományokénrt imádkozó sáskaféléinek MÁSA.
Mása, tehát Ó-rossz nőként kínálgatja önként az ország legjavát!
süti beállítások módosítása