Ha a jelenlegi ellenzékhez tartozol, és ennek láthatóak nálad a külső jegyei is, egy jelvény, póló, logó, vagy autó felirat formájában, előbb utóbb tartalmas beszélgetésbe bonyolódhatsz a kormánypárt vezérének egy fanatikus hívével, aki azonnal meg is akar téríteni, esetleg némi savval leönteni. Történetünkben egy autó benzintankján található matrica adott lehetőséget a kormánypárt egy vehemens védőjének a nézeti kifejtésére. Egy alak van felragasztva a benzintanknál, a fejéhez tartott töltővel, alatta felirat: Kössz Orbán! Na ez volt az, ami megszólalásra bírta az illetőt ezzel a matricával kapcsolatban.

" Talán csak nem Orbán Viktor tehet a benzin magas áráról? Én azt hittem a világpiac!"-mondja ezt az illető, aki maga is piaci szereplő, pár száz hektár gyümölcsös, és némi hűtőkapacitás gazdája. Kicsit elgondolkozik az ellenzéki, mit is lehetne egy erre válaszolni, de nem hagyja szóhoz jutni a következő percekben a rázúdított érvelés:" Én azt is utálom aki tüntet Orbán Viktor ellen, mert hallottam ám, vannak ilyenek. Végre ez a szegény magyar nép kiizzadt magából egy Orbán Viktort, aki megvéd bennünket, és tessék, van akinek ez nem tetszik, még tüntet is ellene." Ilyenkor áll meg a józan ész, és hátramenetbe kapcsol. Ezzel a szellemi kvalitással mit lehetne kezdeni vajon? Próbálja meg esetleg elmagyarázni ennek a túlvilági lénynek a közgazdaság, és az adók alapjait? Nem lenne nehéz dolga, hiszen ahogy szétnéz az illető birtokán, melósokat lát serényen dolgozni, beszélgető partnerén is látszik van neki mit aprítani tündérország levesébe, és valószínű sokat nyert az egykulcsos adóval is, meg részese volt a végtörlesztésnek is. Mondjuk meg lehetne kérdezni mennyi adót fizet az emberi után, ez vajon mennyit emelkedett az elmúlt három évben, mennyit nőtt a cégének a terhe a dolgozók után akik itt melóznak jelenleg is, de valószínűtlenül kis szám jönne ki eredményként, lévén az emberek fáradtság látszik, nem adószám, vagy munkahelyi bejelentés. De inkább hallgat erről, és próbál józan érveket felhozni a benzin áráról. A jövedéki adó, az ÁFA, a különböző fizetési tranzakciós adók emelkedése láthatóan nem hozza lázba a kormánypárt nemes védőjét, nála a magyarság megvédése a fő szempont. Meg nehogy már a komcsik mondják meg a tutit, szerinte azok mindent elloptak, és különben is,  mindenért a szocik a hibásak, miattuk kell ennyit szenvedni a vállalkozónak. Itt meg lehet jegyezni ezzel szemben érvként, vannak ebben az országban azért sokan olyan magyarok akik az eszüket használva látják nem vezet sehova Orbán Viktor útja. Bárhogyan is fáj, ők is itt élnek, és itt akarnak boldogulni, csak nem szeretnének ehhez párttagkönyvet, vagy szimpátiát választani a politikai palettáról.

Itt akár véget is érhet a beszélgetés, az érvek tények nem hatnak az illetőre, nála jelenleg csak az számít, Orbán Viktor harcol érte, és meg is védi, hiszen most mindenki ellene van a hazának. Az orbáni mélység hazugságai, a földmutyi, aminek végül is ő a nyertese, a trafik biznisz átjátszása, a magánstadion, a jogfosztás, a létbizonytalanság, közmunka, adóemelés, megszorítás, baltás gyilkos, alaptörvény módosítás nála mind mind nem számít. Ha számítana is, és el is fogadná az érveket akkor sem lenne hajlandó másra szavazni, ahhoz valahogy gyáva lenne, hiszen ezzel be kellene ismernie tévedését. Így inkább kitart szellemi sötétségében, és mindent megtesz, ne is lehessen feloszlatni a homályt morzsányi agyában. Ahogy a birtokán uralkodik, úgy szeretne a valóságon is, csak azt hajlandó elfogadni ami nem jár számára a tévedése elfogadásával, és véleménye megváltoztatásával. És mindig képes orbáni érveket felhozni maga mellett, nem zavarja azok tarthatatlansága, kivitelezhetetlensége. Az ilyen emberrel szemben tehetetlen az ésszel gondolkodó, és az életet tapasztaló. Ha ők az ország elitje, az ember inkább akar az aljához tartozni,mert onnan csak felfele visz az út, de az ilyen elit  is csak a saját magasságba pusztulhat bele, és tűnhet el nyom nélkül. De jelenleg pont náluk van a kétharmad, és övék a hatalom, aminek a gyakorlása során meg is látszik az eredmény a keserű sorsokban, és az egyre kilátástalanabb jövőben. Pedig csak egy kicsit kell rajtuk lökni, és máris zuhannak lefelé ami számukra az egyetlen út, és ezt azért nem olyan nehéz megtenni ha sokan akarják. BANDITA.

Címkék: hülye fanatikus mutyi Orbán Viktor Kormánypárt

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr605389654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2013.07.03. 20:13:13

Szerintem egy legyintéssel vagy egy "A benzin árát miért nem akarja rezsicsökkenteni -úgy törvényileg- Orbán?" bőven elegendő lett volna

(hiszen az elmúlt nyolcévben azt is kitalálták az akkori szocialistáknak, hogy a jövedéki adóját csökkentsék. - ez valahogy azóta már lekerült a terítékről, elő lehetne hozakodni vele megint)

Baldrick68 2013.07.04. 14:18:01

Á fideszessel vitatkozni olyan mint galabbal sakkozni.
Felugrik az asztalra, feldönti a bábukat majd a tábla közepére szarik és utána ugrálva örül hogy ő nyert.
süti beállítások módosítása