Rezsicsökkentés temetésre.

 2013.05.16. 11:22

Ez most komoly? Vagy csak most ezzel szórakoznak a kormány ötletelői. Az egész rezsicsökkentési hazugságnak sikerül így egy morbid formát adni, ha még esetleg nem lenne elég az ami eddig sem nagyon valósult meg a kormány elképzeléseiből amikor “segíteni” akar a rászorulókon. Biztos nem tűnt fel még ott a magas helyeken senkinek, jelenleg nem a rezsi magas Tündérországban, hanem a fizetés alacsony, és egyre kevesebb azon helyek száma ahol ezt a keveset is meg lehet keresni. És nem mellesleg van egy olyan sajátos csavar ebben az egészben, pont a jelenlegi kormány politikája tette azokat rászorulóvá, akiken most úgy akar segíteni a temetési költségek csökkentésével, megásatja velük az elhunyt sírját. Lehet ad hozzá lapátot is, mert ugye senkit nem hagynak jelenleg az út szélén, de a helyet már nem lehet megválasztani ahol esetleg szeretné a rászoruló a hamvakat elhelyezni.  Persze hogy nem választhat már semmiben, ezért van most a kétharmad a parlamentben, és ha már nem tudja a hozzátartozót eltemetni, akkor most már ne is szóljon bele semmibe, majd a rezsikommandó megoldja helyette ezt az egészet.

A Belügyminisztérium tervezete nem vall ép elmére mikor ilyen dolgokon töri a fejét. A kegyelet megsértésén túl az élőkbe is sikerül egy nagyot belerúgni ha ezt az egész baromságot igyekszik lenyomni a gyászolók torkán, főleg azoknál akiknek még lehet meg is kell majd köszönni egyáltalán részt vehetnek benne. Az olyan segítség ami nem a fájdalom enyhítésére irányul ilyen esetben inkább kínzásnak nevezhető, főleg akkor ha minden hozzáértés nélkül történik, és még úgy is tűnik inkább szántszándékkal igyekezne megnehezíteni az elviselhetőnek alig nevezhető lelki érzést, amit egy szeretett rokon elvesztése okoz. Végül is nem a józan ész, vagy valódi segítség irányítja a kormány kezét mikor igyekszik a maga által elkövetett hibákat erényként feltüntetni, de hogy ehhez már a halottakat is felhasználja az azért elég komoly emberi értékek hiányáról tanúskodik. De tudomásul kell venni a jelenlegi felfogásuk szerint, mindenki annyit ér amennyije van. Ha nincs semmid, ásd meg a sírod, feküdj bele, és a vak komondort sem érdekli miért nem lett trafikod. Ez az egész megoldási mód nagyon hűen tükrözi a felfogásukat a társadalmi átrendeződés általuk elképzelt formájáról, és mindent meg is tesznek annak érdekében ne felejtse el senki hova tartozik ebben a multiellenes világban, ahol nem lesz az ország gyarmat.  Ez már nem csak a rezsi csökkentéséről szól, ami valóban magas,  arról sem szabad elfelejtkezni mi az oka annak az emberek nagy része hogyan került abba a helyzetbe ne tudja azt kifizetni. A kormány részéről nem okoz gondot naponta belehazudni az emberek szemébe, a rosszat jóként előadni, a felelősséget áthárítani, a tévedést be nem ismerni. Az sem jelent problémát hazugnak nevezzék azt aki nem ért velük egyet, és annak megfelelően kezeljék mennyi bőrt lehet még lehúzni róla, ha már az nem volt elég amit eddig sikerült vele kifizettetni. Ha már nem lehet többet használni, és a maradék lehetőséget is sikeresen elvették tőle a megélhetésre, akkor jön az a pofátlanság, amit segítségnek neveznek, mikor pont miattuk került a többség ilyen komoly bajba, ami ma lassan általános az egész országban. Nincs új munkahely, nincs gazdasági növekedés, növekedtek viszont az adók, az árak, csökkent a fizetés, a megtakarítások elfogytak, szűk körben kerül újraosztásra a belső piac a másik terhére, naponta lopnak a közös kassza rovására attól, aki még be bír oda fizetni. És közben azt kell hallgatnia az embernek,minden rendben van, most is csökkentem a rezsid, amit előtte azért kicsit megemeltem, csak erről nem beszélek és arról is gondoskodtam ne nagyon tudd azt fizetni, köszönd meg szépen a baloldalnak, mert erről is ők tehetnek, és aki egy maffia.

Most úgy néz ki a helyzet, a kormány a maga aljas és cinikus módján már a halottaktól is el akarja venni azt, ami szerinte már nem segít rajtuk, meg különben is spórolni kell az segíteni az embereknek.

Ez lenne az a végtisztesség kegyelete ami nem adható jog, mindenkinek jár, így elvenni is nehéz legfeljebb a rezsicsökkentéssel próbálja megmagyarázni. De azért a szegénység elterjesztésével a kormánynak sikerült itt is maradandót alkotni, ezt a jogot is elvette az emberek egy részétől akár csak a megélhetésit, és ezt is visszamenőlegesen sikerült neki véghezvinni. Ezek után csak a gyakorlati kipróbálást lehet ajánlani a kitalálóknak, de kizárólag magukon alkalmazhatják, és hozzanak egy lapátot is.BANDITA.

Címkék: kormány szegény Rezsi

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr915302903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ob.szerver 2013.05.17. 14:31:09

Én ismerek olyanokat, akiktől nem sajnálnám a 100%-os temetési rezsicsökkentést sem, csak vennék már igénybe.

utalom a politologusokat 2013.05.17. 15:14:52

az egesz stroyban az a legaljasabb, hogy kulon parcellat kell biztositani az onkormanyzatnak az ilyen temetesekhez. meg halalukban is megbelyegzik a szegenyeket, hogy ezek azok akik "ennyit ertek".
mocskos banda!

mitmiért? 2013.05.17. 16:04:34

Sokat elárul, hogy a keresztenykedő kuruc kormány mit gondol a végső tisztességről. Most már csak azt a kell megoldani, hogy aki nem turulban született, az hova kerüljön egyből. Oszt jónapot.
Nem baj, csutit is kiássák majd sírjából és nem ereklye lesz belőle, hanem csontjait jól szétszórják majd, hogy a magyar földet ne szégyenítse.
süti beállítások módosítása