A Portik-Laborc ügy még el sem kezdődött valójában, de a kormánykommunikáció máris igyekszik a lehető legaljasabban kihasználni benne rejlő lehetőséget a maga számára a baloldal lejáratására. Annak is van valami varázsa, ha kormánypárti képviselő kérdez a parlamentben kormánytagot, hiszen ilyenkor is mindig valahogy a baloldal a hibás mindenért, az élet meg szép lenne Tündérországban, csak nem kellene ehhez sorozatban gyártani a sikersztorikat, azok minden minden hazugságával együtt. Kocsis Máté lett mostanában a kormánypárt új kommunikációs verőembere, de képviselőként is tud olyat nyújtani ami megközelíti a vaníliás karika receptjének előadását a pártszékház előtt, amikor félelmetes Bajnai katonának álcázott fiatalok követeltek olyan őrültséget, mint a jogállam, alkotmány, demokrácia.

 Hétfői kérdése a belügyminiszterhez a titkosszolgálati botránnyal kapcsolatban már egy komplett vádiratnak tűnt az előző kormányok ellen. Szinte láttatni vélte az alvilág és az akkori kormányok összefonódását az ország ellen, szerinte 2008-ban a baloldal attól sem riadt vissza, szövetségre lépjen a szervezett bűnözéssel csak azért hatalomban maradjon. Tök mindegy volt neki, még senki sem tud semmit, nincs bizonyíték, nem történt semmi olyan konkrétum ami igazolta volna állítását, arra neki kiválóan alkalmas volt a sztori vizionáljon egy forgatókönyvet, és a valóságosnak igyekezzen előadni. A lényeg így is csak a baloldal vádolása volt, de ha azt kell bármivel is támadni, akkor nála nincs olyan erkölcsi gátlás ami megakadályozná abban kerekítsen hozzá egy történetet, csak abban szerepeljen néhány előző baloldali kormányban levő név.  Teszi ezt azok után, hogy a kerületében nagy előszeretettel vadászott a hajléktalanokra, és nem a hajléktalanság ellen igyekezett megoldást találni, és a kerülete nyugalmát egykori büntetett előéletű emberekből verbuvált Jófiúkkal igyekezett biztosítani, de főleg a bennük rejlő lehetőséget közpénzzel ellátni.

A válasz is méltó volt a kérdéshez, de Pintér Sándort sem kell hólapáttal felszerelni ha sarat kell dobálni a baloldalra. Most is tette a dolgát, üresen fecsegett a válaszában, de legalább nem küldetett nyugtatgató sms-t. Számára is fontos dolog a baloldal leckéztetése, és fenyegetése, végül is a "volt" cége az ő kormányzásuk alatt erősödött meg, amikor is a jelen állítások szerint annyira rosszul mentek a dolgok az országban. Na jó, ehhez némi adót kellett neki csalni, embereket bejelentés nélkül alkalmazni, és lehetőleg vigyázni arra nem derüljön fény milyen kapcsolatban is volt Tasnádi Péterrel, és esetleg másokkal is, akikről nem szabad beszélni. Nála is alapdolog nem szabad beismerni semmit, lehetőleg mindenért a szocialista kormányt okolni, ha ez mégsem lehetséges akkor is dobni nekik valami fenyegetést, csak a betöltött pozíció miatt is. Neki sem nagyon kell a hitelességére vigyázni, azt elhagyta valahol az első milliárdja megszerzésénél, és a kormánynál betöltött funkciója miatt sem kell aggódnia maradtak-e erkölcsi gátlásai a hatalom kihasználása során.

Nem csak ebben az esetben történt meg a kérdez-felelek színjáték a parlamentben. Általában jól elbeszélgetnek egymással a kormánypárti képviselők a kormánytagokkal, végül is Tündérországot építik, legalábbis szavakban. Mindig gondosan felépítik a beszélgetésük monológját, nem bíznak semmit a véletlenre ha ütni kell a baloldalt, és emelni a kormány fényét, ami azért sok segítségre szorul a teljesítménye miatt. Arra gondolnak így elő lehet adni bármilyen hazugságot mindent következmény nélkül, legalábbis nekik nem esik bántódásuk bármit is állítanak mindenfajta bizonyíték, vagy tény nélkül. Ez mondjuk sosem zavart a kormánypártban senkit, főleg nem a pozíciót betöltők között, számukra nem létezik olyan mondat amit jó közpénzért szemrebbenés nélkül bele ne mondanának bárki arcába. Főleg ha a baloldal a célpont, és ott kell valami nagyot ártani valóságtartalom nélkül. A parlamentben ma egy ilyen világ van, a kétharmad bármit elfogad válasznak, még ha az a józan ész ellen való is. De egyszer ki is kell onnan jönni, és itt is vállalni kell az elhangzottakat, erre nem árt készülni trafikmutyik.BANDITA.

Címkék: kormány baloldal alvilág Pintér Sándor Kocsis Máté

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr215252737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása