Az ellenzéki összefogás idejét még közelebb hozták a benne résztvevők, csak még úgy látszik most sem tudják kinek kell kihez csatlakoznia, mintha ez olyan nagy kérdés lenne a változást választók szempontjából. Azok már tudják végül is mit kell tenni, el kell zavarni Orbán Viktort a bandájával együtt, és kész. A háttérmunkát ennek érdekében lehet közben is végezni a résztvevőknek, viszont az erőknek már egységbe kellene lenni ezért az eredményért. Kerülgetik egymást az ellenzéki politikusok, üzengetnek a másiknak, határidőznek, programot alkotnak, és járják az országot külön-külön. Biztos megvan ennek is az oka, és valószínűleg a benne résztvevők ezt így gondolják helyesnek, és megvalósíthatónak, csak a változást akarók már régen másként csinálják ezt szerte az országban. Annyi példa van már a helyi szintű együttműködésre, amit nyugodtan felhatalmazásnak lehet venni a demokratikus pártok vezetőinek az országos összefogás megteremtésére. Már tegnap is ideje lett volna ennek, még ma sem elkésett a dolog, holnap azonban már lehet nem is lesz rá lehetőség. Orbán Viktor bandája már megkezdte a felkészülést a még létre sem jött ellenzéki koalíció ellen, csak most egyenként igyekszik levadászni a benne résztvevőket, hála azok külön úton való haladásának.

A kormánypártnál már régen megvan az Orbán Viktor köré szerveződött egység, aki gátlástalanul ki is használja ezt a hatalma megtartására, erre nem sajnál semennyi közpénzt felhasználni. Az ellenzék meg úgy látszik még vakaródzik egy kicsit az összefogással, ami valóban nehéznek látszik, mivel van a benne résztvevők között némi különbség, akik végül is mind egyet akarnak, csak néhol kicsit másképpen a részletekben, ahol most elveszni látszanak. Miért nem lehet akkor azt megoldani, a részleteket kidolgozzák közben, de a fő csapás miatt már oda állnak egymás mellé? Orbán Viktor nem fogja önként átadni a hatalmát, ezért még a demokráciát is hajlandó felszámolni ami még maradt ebben az országban ha nem lát maga előtt számottevő akadályt. És ha a maradék védelmében nem állnak össze qrva gyorsan az azt megakadályozni akarók, akkor még sikerülhet is neki a terve.

Orbán Viktor médiája már elkezdte a karaktergyilkosságot a még meg sem alakult ellenzéki összefogás résztvevői ellen. Szisztematikusan, egyenként igyekszik az abban részt venni szándékozókat hiteltelenné tenni mindenféle hazugsággal, ehhez megvannak a készséges emberei is akik lenyilatkozzák ezt nulla erkölcsi gátlással. Ez csak rosszabb lesz a folytatásban. Máris plakátokkal van tele az utak széle, ahol az ellenzéki résztvevőkről terjeszti a kormánypárt a saját magyarázata szerinti tetteket, olyan következményekkel vádolva őket ami nem felel meg a valóságnak, és már az is hirdetik ami szerintük bekövetkezik majd ha nekik nem sikerül megvédeni tőlük a Matolcsy féle gazdasági szakadék felé tartó szekeret. Előadják ezt élőszóban is, a szemük sem fog rebbenni közben bárki legyen is a nyilatkozó, számukra csak annyi a lényeg ezt minél folyamatosabban tudják az embereke felé önteni, már aki fogékony még irányukba. Saját hazugságaikkal fognak további alapot teremteni maguknak ennek a folytatásához.

Egy egységes ellenzék ellen azonban nagyon más lehet a helyzet. Az egyenkénti támadásokat fel lehet tartóztatni egy jól működő koalícióban ami egymásra épül, és a tartalmának a valótlanságát is hatékonyabb hatástalanítani. Arról nem is beszélve egy ilyen ellenzék még több emberhez eljutna azok között, akik még nem tudtak maguknak utat találni a jobb jövőbe. Mindegyik résztvevőben az ellenzéki oldalon ott van a megoldás egy része a jelenlegi probléma megoldására, azonban egyik sem kizárólagos a maga személyében. Erre a jelenlegi hatalom tevékenysége a legjobb példa, aki kizárólagosan csak magát nevezi meg mint megoldást a saját maga által okozott problémára. Azonban a közös egységgel ez a probléma a továbbiakban nem fordulhat elő.BANDITA.

 

Címkék: Orbán Viktor Kormány Média Ellenzék

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr865238507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása