Orbánkamu-nyugdíjhamu!

 2013.04.10. 15:32

orban_nyugdij_1365595897.png_490x325

Miért kellene azon csodálkozni egy újabb ígéretet nem tart be a Fidesz?  Nincs ebben semmi meglepő, ahogy azon sem kell megbotránkozni ahogy azonnal próbálják megmagyarázni az újabb baklövésüket. Rákenik másra a felelősséget, és egy olyan helyzetet vizionálnak ami nem következett be a valóságban de az állításban ez nem zavarja őket. Pontosabban itt már nem is baklövésről, inkább tudatosan ellopott pénzről van szó amit sikerült nekik Közgépesíteni, és a parlamenti kétharmad még meg is szavazta ezt az egész ocsmányságot. Mondjuk nem is volt más választásuk, az eltapsolt pénz hűlt helyét nehéz lenne rávezetni bármilyen számlára, így inkább megszavazták a semmit.

Nézzük a tényeket.

Volt jelentős magánnyugdíj vagyon 2010-ben? Igen! Van magánnyugdíjvagyon 2013-ban? Nincs, legalábbis elenyésző! 

Ki került hatalomra 2010-ben? Fidesz-KDNP. Ki van hatalmon 2013-ban? Fidesz-KDNP.

A jogfolytonosság nem az erősségük, náluk a visszamenőleges jogfosztás a divat, és szeretnek nem vállani semmilyen felelősséget az előző kormány hatalomgyakorlása során vállalt kötelezettségekből,  de itt kicsit más a helyzet, ez a saját idejükben történt sajnos. A két időpont közötti történéseket ha megnézzük, és nem csak a magánnyugdíj vonatkozásában pár dolgot biztosan lehet állítani. A Fidesz rendre szereti az előző kormányra kenni azoknak a vállalhatatlan ígéreteinek a be nem tartását amit mindenféle felelősségvállalás nélkül tett a választáskor. Gátlás nélkül képesek bármikor hazudni a saját érdekükben, és erre mindig találnak megfelelő embert. Megszedték magukat a közpénzből, saját embereikkel rakták tele a közhatalmat gyakorlő szerveket, így magukat kell ellenőrizniük, és sohasem találnak hibát ezekben az esetekben. Ezermilliárdos megszorítással sikerült lejtmenetre állítani a gazdaságot, és következetesen várják a csodát, de azt állítják nem hisznek a mesében. Hazugnak nevezik azt aki azt meri állítani nem jól él a mindennapokban, és bíztatják azt, aki szerint mindenki annyit ér amennyije van.

A magánynyugdíj vagyonnal pedig nem tudnak elszámolni, de megtesznek mindent ennek az elkenésére. Az államadósság nem csökkent olyan mértékben ami magyarázat lehetne a pénz hollétére, viszont érdemes lenne néhány kormányközeli emberke számláját megtekinteni, lehet egy rész a vagyonból "véletlenül" mégis oda került. Érdemes lenne megnézni az állítólagos MOL- részvényt ki kezeli, amit ebből a pénzből vásároltak. Ugyan már ki is kezeli azt, és hova lesz az onnan származó haszon? Meg lehetne vizsgálni a költségvetést is az előző években, hátha oda is alakult át valami ebből a pénzből. A legérdekesebb mégis az lenne, honnan akarják az így ellopott pénzt pótolni? Magas kamatozásu államkötvényből amit esetleg később bocsájtanak majd ki? Azt akkor ki is fizeti vissza? Csak nem az állampolgárok akiktől már egyszer lenyúlták ennek az elődjét? Így azok duplán rosszul járnak, bár a kormány minden intézkedésével így jár az akinek nem tetszik az alaptörvény egyik módosítása sem, vagy az egész alaptörvény úgy ahogy van.

Nyugodtan ki lehet jelenteni ezt a pénzt már nem nagyon látja viszont az akitől elszedték csak akkor ha még egyszer fizet érte. Elnyelte egy feneketlen hatalomvágy, aki így kívánja a saját anyagi jólétét biztosítani a hátralevő életében, és lehet ennek segítségével igyekszik majd tovább a közpénz közelében tartani magát. Nem tehetségtelenek a jelenlegi IDEIGLENES hatalom gyakorlók, nagyon megy nekik az egyéni boldogulás, főleg ha mástól kell elvenni az ehhez szükséges javakat. Teremteni nem tudnak semmit, még arra sem képesek a jelenlegit megtartsák, mindig újabb utánpótlás kell nekik a megélhetéshez. Mivel egyre kisebb  lesz a lehetőségük azon fognak igyekezni ne kelljen elszámolniuk az eddigi tetteikkel, ehhez mindig keresnek felelőst, csak azért is, hogy tereljék a figyelmet magukról. Hitelességüket már régen elvesztették, lehet nem is volt nekik, kizárólag egy emberre építették a jövőjüket, és ez ORBÁN VIKTOR. Az pedig minden segítséget megad nekik jelenlegi életmódjuk fenntartásához, ehhez csak követniük kell példáját. Na akkor már nem is kell csodálkozni semmin.BANDITA.

 

Címkék: lopás hatalom Fidesz Orbán Viktor Magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr815215157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.04.11. 14:20:44

Nyilvánvalóan fél a Fidesz az előrehozott választásokról: a külhonba szakadt siklósi fideszes ex-alpolgármester megüzente, nem mond le.
Az Internetre és a telefonra hivatkozva nem mond le önkormányzati képviselői mandátumáról a külföldön munkát vállaló fideszes Varga Tamás. A helyi civilekkel együttműködésben az LMP aláírásgyűjtést kezdeményezett, melynek során pár nap alatt háromszor annyian követelték a képviselő lemondását, mint ahány szavazattal mandátumhoz jutott.
A probléma kapcsán a polgárok láthatóan nem számíthatnak a Fideszre - jelentette ki az LMP.
Varga Tamás nyilatkozatban számolt be arról, hogy az Internet és telefonon világában a távolság nem akadály, és - külföldről is - el tudja látni képviselői munkáját.

A Pintér féle „közbiztonság” és a halálos Pintér féle rendőri kényszervallatás ellen ma 5 órakor demonstráció Pécsett a polgármesteri hivatal előtt!

Netuddki. 2013.04.11. 17:33:29

"Az államadósság nem csökkent olyan mértékben ami magyarázat lehetne a pénz hollétére, viszont érdemes lenne néhány kormányközeli emberke számláját megtekinteni, lehet egy rész a vagyonból "véletlenül" mégis oda került."

Mintha lett volna 1-2 fideszes fészekrakó képviselő amelyik nem tudott elszámolni a vagyonnyilatkozatával. Mindenesetre a fideszes, 2/3-os országgyűlés leszavazta a számonkérést...

röhögő 2013.04.11. 18:27:40

"Az államadósság nem csökkent olyan mértékben ami magyarázat lehetne a pénz hollétére,"

- Khhhmmm... Mi csökkent?

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

Az államadósság soha nem látott szinten van!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.11. 18:57:05

a poszt legjobb része a címe.
A többi is rendben van, de a cím valami nagyon eltalált.

Blogger Géza 2013.04.11. 19:32:28

"A magánynyugdíj vagyonnal pedig nem tudnak elszámolni,"

Hogyne tudnának, benne van minden lényeges szám a zárszámadásban. Az államadósság és állami vállatok adósságának a csökkentére lett fordítva. Mi ezzel a probléma?

csavari 2013.04.11. 20:39:00

Jó lesz ha megjegyzik a választó polgárok, hogy az orsós likud vitya gazdája a zsidó nagykövet megdicsérte amiért betiltatta a motorosok tüntetését törvénytelenül!

Nap Pali 2013.04.11. 21:22:05

minden rohat büdös komcsi náci mafla b-közgépes GEBEGGYEN MEG ! hazaáruló nemzetvesztő országrontó csürhe...

fehérfarkas 2013.04.11. 21:22:45

@Blogger Géza: Tudod mi csökkent? A munkahelyek száma, a GDP, az átlakeresetűek nettó bére. Az életszínvonal csökkent.
Az államadósság ugyanis 5000 milliárd ft (= 3000 milliárd ft manyup megtakarítások + 2200 milliárdos Matelcsy megszorító csomagok)elszedésével ugyanakkora mint amikor 2010-ben hatalomra kerültek.
Hol az 5000 milliárd ft? Hol ez a lóvé? Hol ez a pénz?

Remélem annál bölcsebbek voltak, hogy ciprusi bankba tegyék :D :D :D

J.László 2013.04.11. 21:53:20

"A magánynyugdíj vagyonnal pedig nem tudnak elszámolni, de megtesznek mindent ennek az elkenésére."

A kedves blogszerző meg tudna nevezni egy darab polgárt, aki a jogosultsága ellenére nem kapna esetleg nyugdíjat?

Amadeus62 2013.04.11. 21:57:15

@fehérfarkas:

+

És még a forint is szar.

csaba03 2013.04.11. 22:14:04

@J.László: Ha 40 körül vagy v. fiatalabb, akkor Te sem fogsz

J.László 2013.04.11. 22:16:07

@csaba03:
Ez fikció. Tényeket kérek szépen.

fehérfarkas 2013.04.11. 22:19:34

@Amadeus62:
Úgy van, csak annyi minden x@rrá tettek, hogy egy hosszú lista sem lenne elég a felsorolásra. Emiatt felsorolni sem tudok mindet :)

csaba03 2013.04.11. 22:49:43

@J.László: ma két aktív korú járulékfizető jut egy nyugdíjasra, így összejön az átlag számára egy elfogadható nyugdíj. Sajnos Magyarország népességének kor szerinti összetétele következtében ez az arány 20 év alatt meg fog fordulni, 2 nyugdíjas jut majd egy járulékfizetőre. Így a nyugdíjak reálértéke a mostani negyede lesz. Ez nem fikció, hanem matematika. Persze, lesz nyugdíj, csak a fizikai létfenntartást sem fogja fedezni, ezt könnyű belátni, ha kiszámolod, hogy ma mire lenne elég az átlagnyugdíj negyede.
A magánnyugdíj rendszert ennek a problémának a felismerése hívta életre. Biztos nem volt a legjobb megoldás, ám kétségtelen tény, hogy 20-30 év alatt felhalmozódott volna akkora vagyon, ami pótolta volna a nyugdíjrendszerből kieső járulékbevételek egy részét. Most az a helyzet, hogy miután az állam lenyúlta és folyó kiadásokra fordította több, mint 10 év megtakarítását, széles látókörű politikusainknak még csak ötlete sincs arra, hogy miből lehetne 20 év múlva nyugdíjat fizetni

J.László 2013.04.11. 22:58:32

@csaba03:
Az nem magánnyugdíj, amibe kötelező belépni.

A magánnyugdíj rendszer havonta több milliárd forintot kapott közpénzből. Ez szintén nem magánnyugdíj.

Magánnyugdíj volt annak a "külföldi tőkebefektetőnek", akinek e biztosítást fizette, aki fizette.

A demográfiai helyzet orvoslása nem a nyugdíj "privatizálása", hanem. pl. a buziházasság nem reklámozása, a gyermeket nevelő nő munkájának elismerése, ahogy ezt sajnos bele kell tenni az alkotmányba, mert nem magától értetődő. Például.

De vannak erre más megoldások is, de nem írom ide, mert az kurvára nem lenne polkorrekt.

Murugya 2013.04.16. 09:51:49

Nem tudom ki, mekkora összeget kapott, amikor visszaigényelte a befizetett tagdíjakat, de a nagy többség csak fityiszt.
Esetemben több, mint 350ezer forint minuszt, igen, minuszt "termelt" a befizetéseket kezelő intézet.
Megjegyzem, legelső pillanattól tag voltam és az átlagnál valamivel több volt a befizetésem havonta.
Kérdésem: miért is volt olyan jó nekem, hogy egyesek úgy kezelték a pénzem, hogy az nem csak hozamot nem képzett, de az értékét sem tartotta meg???
A szakértő intézetek miért nem ajánlottak jobb konstrukciót? Tárolták a pénzt, forgatták úgy, hogy abból pluszt ne lássak, de azért nem nyomorogtak, ugye??
Lehet mondani, hogy Orbánék lenyúlták a pénzt, de kérdem, előtte mit is csináltak vele a pénzintézetek??
Kellene egy magánnyugdíj rendszer, de átgondoltabb, és valóban olyan, ami némi hasznot is hoz a majdani nygdíjas számára!!
süti beállítások módosítása