Mikszáth Kálmán díjat kapott a Hír-Tv a hiteles tájékoztatásért. Ez akár még valós is lehetne ha a reklámokat, a műsorszünetet, és az egyéb műsorokat nézzük, azonban a politikai elemző, és hírműsorok tekintetében a félretájékoztatás, és tény ferdítés kategóriában lenne helye a díjazásnak de semmiképpen nem a díj névadójával való bármilyen összefüggésben. Tehetséges talpnyalók egész serege szerkeszti a csatorna azon műsorait, ahol a kormány baklövéseit igyekeznek tálalható formában megmagyarázni a nézőiknek. közben azért simán elfelejtkeznek arról a kis apróságról amit úgy neveznek szakmai objektivitás. Csak gratulálni lehet a rövidlátáshoz a díjat odaítélőknek is, de itt inkább egy sima elfogultság van a háttérben, már ha nem maguknak adták a díjazottak az elismerést. Vagy csak adatták.

A Hír-Tv elismerten nagyon kormányközeli, ennek a minősítésnek megfelelően igyekeznek előadni az olyan megközelítésüket Tündérországról ami végül is a mindennapokban történik, de csak egyoldalúan mutatva annak hatásait, és magyarázatát. Következetesen, és valóságtól elrugaszkodottan szemlélik azt a világot amelyben valójában él az a félázsiai származéknak nevezett aki esetleg megnézi a műsoraikat, nem okoz számukra gondot ilyen formán is kezeljék őket. Ha a kormány hazudik az embereknek a csatorna azonnal igyekszik megmagyarázni az embereknek ez valójában nem is hazugság, pusztán egy sajátos formája annak a közlésnek, ebben az országban minden szép és jó. Mert nem volt még olyan kormányzati mellényúlás, amit ne igyekeztek volna tisztára mosni valamilyen nyakatekert magyarázattal, és ehhez valahogy mindig megtalálják a készségesen együttműködő "szakértők" összeszokott csapatát. 

Magával a problémával nem törődnek, annak előidézőjét védik minden áron, feltehetően közpénzből. Gátlástalanul készek tényeket, embereket meghamisítani, néha odáig is eljutnak simán hazugnak nevezzék azt aki nem ért egyet a jelenlegi politika berendezkedésével, esetleg még tiltakozik is az ellen az utcán, vagy az út szélén. Hitelességről abban az esetben beszélhetnénk ha egyenlő teret biztosítanának minden oldalnak a politika színterén, vagy legalább egy kis teret engednének a más véleménynek is, de akkor nagyon hamar megdőlne a légváruk amit a kormány hazugságai köré igyekeznek vonni. Ennek elkerülésére nem egyforma mércével mérik a műsoraik résztvevőit, a kormányoldalnak jelentős előnyt biztosítanak, az ellenzéket pedig igyekeznek megvetően, lenézően kezelni.

Nem kell attól tartaniuk bármilyen bántódás is érné a műsoraik tartalmát, semmilyen következménnyel nem jár számukra ha bármilyen hazugsággal nem a valóságot tárják a nézők elé ezek a médiakutyák. A kormánypárti "Médiahatóság" velük szemben nem fog sohasem eljárni, szakmaiatlanságuk megfelel ennek az intézménynek,  ennél a hatóságnál csak az ellenzéki médiának nem lehet igaza. Így nyugodtan szórhatja a Hír-Tv a hazugságait, náluk valóban megvalósult a sajtószabadság, bármit megtehetnek a médiát használva, és az ebben részt vevők ebből még nagyon jól meg is élnek. Legalább tükörbe nem nagyon kell nézniük, de valahogy kibírják ha már erre használják amit megtanultak az iskolában, és az eddigi életükben. BANDITA.

Címkék: média hamis hazudik HÍR-TV médiakutya

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr975190532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása