A honi sajtó hiába próbálja szóra bírni az új minisztert, egyelőre nem sok sikerrel jár egyik riporter sem.Az azért kihallatszik minden általa adott interjúból, itt bizony nem lesz semmi változás a gazdaság további mélyrepülési útján, viszi tovább Matolcsy örökségét.Unalomig ismert ismétlést lehet tőle hallani, de ezt bármelyik kormánypárti is el tudja mondani:" államadósság csökkentés, és költségvetési hiánycél tartás, és kikerülés a túlzott deficit eljárás alól."Varga Mihály kiválóan előadja ezeket a kormány által annyira hangoztatott szólamokat, és közli, nem tervez megszorítást,ami azt jelenti az eddigi gyakorlat szerint, itt bizony lesz újabb adóemelés, esetleg újabb adófajta is, abból sosem elég ha már munkahelyet nem sikerül teremteni ennyi idő elteltével sem.

Erre a halk szavú, jólfésült, unalmat kiváltó emberre mindig sikerül valaminek ami már elkezdődött a folytatását rábízni. Először az el sem kezdett IMF tárgyalást folytatta a kormányoldalról, persze mint miniszter, és miután kiderült ilyen nem is volt, vagy lesz, vagy ki tudja mi is volt az igazság már ebben,még egy kicsit magyarázkodott róla, már csak a poszt miatt is.Közben már azért szivárogtattak némi hírt a kormány oldaláról az év elején, csak hogy a forint is kicsit gyengélkedjen, miszerint Matolcsy Gyuri a pöttykutatást a Nemzeti Bank valutatartalékainak a kísértésében fogja tovább végezni, és gazdasági tündérmesét ez a kis gizda emberke viszi tovább, neki még karizmája se nagyon van, de folytatni azt nagyon tud.Mint kiderült Matolcsy Gyuri nagyon alaposan előkészítette a Nemzeti Bank átvételét, hatalmat adott magának de korlátlant, és az is biztos a régi munkahelyén is hagyott néhány lexikon terjedelmére kiterjedő útmutatást a további értelmestől eltérő gazdaságpolitika útjáról.Varga Mihálynak nem sokat kell ehhez hozzátenni, mert mint az köztudott, nála a fogyasztás beindulásához elég lenne ha valakinek elromlik a hűtője, vagy a tévéje, és akkor azt le kell cserélni a tranzakciós adóra kötelezett emberkének, akire ez ugye nincs is áthárítva.Varga Mihály nem azért nem nyilatkozik semmit mert nem jó riport alany és ezért már az is nevetséges amit mond, hanem azért, mert minden lépése előre megvan írva, ahhoz neki nem sok köze van mit is fog csinálni mint új gazdasági alkalmatlanság miniszter.Nem fog szembe menni az eddigi tevékenységgel ami már eddig is nem kis kárt okozott az ország gazdaságának ezt azért már leszögezte, és nem is fog saját elméjéből cselekedni ha bármi olyan helyzet adódik ami módosítást igényel a költségvetésben.Csak kinyitja a megfelelő fiókot, előveszi az ott leírt tündérmese folytatását, és végrehajtja. Ha nem találja csak áttelefonál a Nemzeti Bankba, és megzavarja a pöttykutatót a forint aláírásában hülye kérdésével:"Gyuri! Akkor melyik lap is következik?"Pedig lehetne neki egyéni akarata is,vagy saját elképzelése, viszont akkor nem lehetne folytató emberke a jelenlegi kormánypártban, mert egyenlőre úgy néz ki, neki ez a feladat lett kiosztva.

Még több mint egy évig a jelenlegi gazdasági ámokfutás fog folytatódni az országban, ez azért elég nyilvánvaló, ehhez nyújt garanciát egy ilyen semmit mondó emberforma beállítása a nagy közpénzlenyúlás kormányjátékában.Lassan kell némi osztogatás a választások közeledtével, lehet kellenek még drágán eladható állampapírok is, meg némi személyi váltás is kellett a minisztériumba,nehogy már azt lehessen mondani, egy hülye tette tönkre az ország gazdaságát.Az illető most a valutatartalékot nyúlja le, egy másik meg folytatja a megkezdett munkáját,hogy itt is teljes legyen a rombolási hatékonyság.Varga Mihály beállítása erre a posztra csak névváltás, és más semmi.Minden egyes lépés le van osztva, és nincs józan ész ami megállíthatná ezt a folyamatot.Mindenre lesz magyarázat, nyócévezés, szocizás, önigazolás, sikersztori.Eredmény is lesz, gazdasági mutatók csökkenése,munkanélküliség,életszínvonal romlása, és végül a jelenlegi kormány ellenzékbe vonulása. Innen fogja figyelni a helyreállítási folyamatot, és igyekszik majd azt mindenképpen gátolni.Pénze lesz, máris eleget nyúlt le magának a közpénzből, és médiája is lesz hozzá, ahol a tőle megszokott hamisításokkal zavarja majd az emberek fejét a hazugságaival.A legjobb lesz már az első ellenzéki napjukon kiüríteni a közgépesített zsebeiket.BANDITA

Címkék: miniszter IMF Matolcsy György Varga Mihály Nemzeti Bank

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr115118406

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.06. 11:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Akciós áras újságot adott ki a Fidesz 2013.03.06. 10:27:50

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és az emberi élet. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvé...

Trackback: Tulipánchip-gate: trükkös lopásra készül Kósa Lajos hivatala? 2013.03.06. 10:25:45

Szálanként kapnának közpénzből chipet Debrecenben a tulipánok, merthogy sok arra a tulipántolvaj. A város köztereit legfeljebb 3-4 napig díszítő virágok egyedi azonosítóval történő ellátásának tervezett költségéről mélyen hallgat a debreceni önkormányz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hot-spot (törölt) 2013.03.06. 08:10:49

Szerintem túl korai még a Vargáról nyilatkozni jót vagy rosszat,egyenlőre nem csinált még semmit.Az mindenesetre pozitív,hogy nem is nyilatkozik,legalább nem zuhan a forint.:D

regress 2013.03.06. 08:22:35

@hot-spot: igazad van,nem zuhan.az a mocskos euró emelkedik.

hot-spot (törölt) 2013.03.06. 08:33:37

@regress: Aztán mitől?A kínai árudömpingtől?

vackor1 2013.03.06. 08:45:21

Nem leszek népszerű :)), de mivel olyan személyről van szó, aki blogot ír, így mégis jelzem - amit kommentelőknél nem teszek - , hogy a fejlécben a " Lassú reagálás" után nem kell vessző, aztán rögtön az első mondatban van egy szó - tovább még nem olvastam - , ami azt jelenti, hogy - mondjuk - valaki azonos ( azaz egyeNlő ) szeletekre vág egy almát/tortát/pizzát vagy bármi mást, de semmiképpen nem azt, amit a bloggazda közölni szeretett volna .
Ha bárki publikálásra adja a fejét, kérem, legalább a minimumot...

Amúgy meg mindenkinek szép napot kívánok! :)))

fludd 2013.03.06. 08:49:59

Igazad van. Akinek Veres János a szakértelem csúcsa, annak Varga Mihály csak tehetségtelen lehet... :)

Nap Pali 2013.03.06. 08:57:40

nem varga dönt... varga csak egy arc egy csicska...
akit karaktergyilkosság mantrás programra is lehet kapcsolni...
a döntéseket a bűnszervezetben nem ő hozza...
a mafia fejei között ő nincs...

nem lesz változás
a közpénzek 75-85% át továbbra is ellopja a fidesmafiaálam !

Parajpuding 2013.03.06. 09:02:39

Miért is lenne bármilyen változás? Aki nem képes észrevenni, hogy ez az egész kormányosdi a csúti bosszúálló beteg bugris (és oligarcháinak) kézivezérelt országlása, az egyszerűen szellemi fogyatékos. Ennek megfelelően Varga is csak egy kesztyűbáb (ahogy eddig is az volt), akit akkor húz fel a játékos, amikor akar és úgy mozgatja, ahogy akarja és úgy dobja el, ahogy akarja. De ő és a hasonló orkok megalkudtak, önként (vagy nem) eldobták gerincüket, lelkiismeretüket, szaktudásukat, cserébe csurran-cseppen nekik valami a nagy büdösből.
Semmi nem fog változni. Csak egy komoly gazdasági-társadalmi összeomlás tudja eltakarítani ezt a kormánynak nevezett mocskot, ami előbb-utóbb be is fog következni.

regress 2013.03.06. 09:04:07

@fludd: nem tehetségtelen,csak egy bábu.amúgy meg az egész csapat tetves hazug tolvaj banda.kuszaszem még le sem ült,rogán már az oroszokkal seftelt a devizatartalékkal.ez minek a csúcsa?

regress 2013.03.06. 09:07:22

@fludd: még valamit.varga lehet hogy jó,de eladta a gerincét.a hülyeség megbocsájtható,ez már nem

nandras01 2013.03.06. 09:08:55

off
"...mert egyenlőre úgy néz ki..."
EGYELŐRE, könyörgök,egyelőre!
on

amúgy ami varga képességeit és szerepét illeti, azzal tökéletesen egyetértek.

Csetepaté márki 2013.03.06. 09:13:15

Ostoba es aljas kampänyfröcsöges kannäsbor-szinvonalon. Ennyit egy ätlag mszp-szimpatizäns is tud mondani egy meg effektive a munkäjähoz sem kezdett penzügyminiszterröl.

Jhonnyq 2013.03.06. 09:14:34

A sok önkétes nyelvésznek és a helyesírás tanulmányozásán fennakadó magyar tanárnak üzenném,hogy ne a kockákat tessék nézni,hanem az abroszt!!!
Itt az a lényeg...

Képtelen 2013.03.06. 09:21:12

Nézd az abroszt, de elmegy a kedved az ebédtől amikor meglátod a légyszart rajta.
Egyelőre!

Jhonnyq 2013.03.06. 09:28:44

@Csetepaté márki:

Ugyanezt kapta Bajnai is már október 24.-én...Egy nappal azután,hogy mondott egy beszédet...Ha nem tetszik a kritika akkor viselkedj úgy ahogy az írásban említett személyek és egyszerűen ne vegyél tudomást a világról körülötted...

ob.szerver 2013.03.06. 09:32:40

@hot-spot:

"Szerintem túl korai még a Vargáról nyilatkozni jót vagy rosszat..."

Szerintem is. Még csak 23 éve ismerjük, Varga "Kétévesköltségvetés" Mihályt, álnéven Varga "Csontvázkommandó" Mihályt.
Biztos sok meglepetést fog okozni.

ob.szerver 2013.03.06. 09:37:16

@Csetepaté márki:

"Ostoba es aljas kampänyfröcsöges..."

Esetleg gyere haza, és testközelből élvezd a fideszparadicsomot, és ne Nämetországból ugass, vadbarom.

regress 2013.03.06. 09:53:13

@Csetepaté márki: a munkájához még nem kezdett,de már azon agyal,hogy lehet lenyúlni a devizatartalékot.a manyup csak bemelegítés volt.

nincs1itt 2013.03.06. 09:58:46

@Csetepaté márki: Ó,möszilyő márki... Varga Mihály, hát igen. Annyi, de annyi jót tett eddig is, hogy... mit is?? Ja, megvan gyakorlatilag a konkáv sokszög nyugalmával magyarázza el a legnagyobb baromságot is. Lásd IMF tárgyalások "eredményei". Bábnak ronda, de jóNERtársnak kiváló... Meg is éldegél ebből.

Móg 2013.03.06. 10:00:40

Azzal a bizalmatlansággal,amellyel a gazdasági szereplők viseltetnek a magyar állam iránt Varga sem tud mit kezdeni.Elmondanék egy példát.Az én kis 25 milliós évi árbevételű,havi 26000ft.áramdíjú minivállalkozásomat felkereste az EO.n,hogy ha 2 évre szerződést kötök velük olcsóbban adják az áramot{közölték is a tarifát}és 2 évig nem emelnek.Most olvasom,hogy az összes állami kézben lévő kórház áraméllátására kiirt közbeszerzési pályázat sikertelenűl zárult.Egyetlen áramellátó sem hajlandó az állam ilyen hatalmas volumenre sem szerződést kötni.Egyenként kivánnak a kórházakkal megálapodni.

nincs1itt 2013.03.06. 10:01:31

@regress: ó, a Rogán Tony az meg máris titkosan Moszkvában tárgyal. De kivel is? Putyin pártjának vezetőjével, ami nem baj, mert azért szép nagydarab ország az, nem árt ha nem bosszantják a fijjug. eleget szívatták már az oroszokat.
Deviza tartalékról?? Az arrafelé uzsonna-pénz...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2013.03.06. 10:05:57

Varga azért van ott, hogy a szakmai hitelességét beáldozzák még 13 hónap EDP-mentességért Brüsszelben.

Nem ő az első, akinek a politikai tőkéjét eltüzeli Orbán. Kósát, Navracsicsot, Martonyit már elhasználta. Ez nem csak azért jó, mert elad velük nonszensz hibákat, de még a párton belüli konkurenciát is eltünteti.

Változást nem hoz Varga, a kormányban ő nem dönt semmiről.

Matolcsy pedig felfelé bukott. Ráadásul ő még akkor is lojális marad, ha a köv. választáson veszítene a Fidesz.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.06. 10:14:15

Engem nem is a gazdasági ámokfutás aggaszt. Hanem az, hogy mindent rövidtávra terveznek. Szétcseszik az oktatást és az egészségügyet. Ezek pedig csak hosszú távon hoznának a konyhára. :(

ursus artos 2013.03.06. 10:55:19

@TrueY: Pontosan, hogy hosszú távra terveznek. Mitöbb az oktatást nem szétverik, hanem helyre rakják. A szétverés már korábban megtörtént.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.06. 11:19:39

@ursus artos: Az, hogy az oktatás részesedése mára csak 0,5% a GDP-ből, nekem nem a "rendrakást" mutatja. :(

politikailagnemkorrekt 2013.03.06. 11:22:42

Édes fiam Bandita, hogy te mekkora egy zsigeri nagy barom vagy! Ha legalább az első hetét megvártad volna a Vargának, ha legalább egy rosszul kötött nyakkendőt találtál volna, amibe beleköthetsz. De nem, te már az első levegővétel előtt elkezdesz fröcsögni. Szánalmas vagy kishaver, mehetsz a csekkedre a Köztársaság térre a gazdáidhoz felvenni a béred. (Napi vagy órabérben írogatsz?)
Index: gratulálunk, ezt az írást tényleg ki kellett tenni, színvonalas!

Egyes, leülhettek.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.06. 11:27:28

Ennél jobb ingyen reklám nem kell a szociknak, mint ez a műfelháborodás.
Nagyon beletaláltak , ha ennyire idegesíti az álnemzeti bandát.
A Puskás néni mikor a szociktól jutalmat és kitüntetést kapott a férje, érdekes, de nem tiltakozott!
A bóvlista fidesz közpénzből száz milliós hirdetésekkel ekézi a régieket, az persze nemzeti normális, erkölcsös, igaz?
A film gagyi, lehet hogy törvényt is sért, de a tények igazak.
300 ft az euró, a fidesz kormány jóvoltából! Mikor felvettétek a deviza, sokkal kedvezőbb volt a másik kormány alatt.
A fidesz a felelős a devizahitelek emelkedéséért!

Ennek a szemét kormánynak mennie kell!

czjanos 2013.03.06. 11:33:05

Varga Mihály volt már csontvázügyi felelős is, láttuk mekkora sikerrel.

Roy 2013.03.06. 11:47:25

@hot-spot: Nem Varga fog dönteni, minthogy Matolcsy sem döntött önállóan. A döntés joga mindig is a vezért illette meg. Most se lesz különbül. Orbánnak nem a szakértelem a fontos, hanem senki ne mondjon ellent neki.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2013.03.06. 11:49:24

orbán jól rátalált az üzenetre.

1. mi magyarok vagyunk a legnagyszerübbek.
2. mindenért más a felelös.

hajrá magyarok :)

Állam-vizsga 2013.03.06. 11:53:26

Mindenki itt csattog, hogy miért ítélkezünk hisz még csak most vette át a hivatalát.
Tessék megnyitni a hírportálokat, már most arról mennek a szívárogtatások, hogy hogyan akarják a devizatartelékot felhasználni a devizahitelesek megsegítésére, mivel serkenthetnék a gazdaságot az MNB-vel karöltve és hogy már készül az újabb 200 milliárdos nem megszorító csomag.
A Varga-Matolcsy duó már hónapokkal ezelőtt lezsírozta hogy mit fognak csinálni. Sőt az lesz a duma majd csak figyeljétek meg hogy Matolcsy talált ki mindent és most ő mint az MNB új feltűnőségmániás elnöke hogyan pörget fel mindent és újra feritél lesz meg kolbászból kerítés stb.

Kivlov 2013.03.06. 12:20:09

"itt bizony nem lesz semmi változás "

Ha változás lenne, mondjuk kemény kiadáscsökkentő lépések, akkor meg arról szólnának a zindex blogjai, vicc…

collateral collector (törölt) 2013.03.06. 12:20:45

Folytatódik Magyarország tönkretétele, ahogy a fidesztől megszokhattuk. Immár az évesített GDP-csökkenési ütem a 3% körül van (lásd 4. negyedév, ráadásul úgy, hogy ez már egy masszírozott szám, hiszen a KSH-t is elfoglalta a fidesz, ne legyen kétség afelől, hogy egy kicsit még bele is nyúltak, a valós számok nyilván rosszabb képet mutatnának), miközben, bár nagyon büszkék a 3%-os hiány tartására (amihez egy-az-egyben ellopták a magánnyugdíjpénztárakat, huszonöt új adót vetettek ki, a régi adókat megemelték, az áfakulcsunk immár a világon az egyik legmagasabb, és még így is kéthetente kellett újabb megszorítást kiagyalni és költségvetést módosítani, mert viktor nem tűr meg a környezetében és az apparátusban olyan közgazdászt, aki kettőig el tudna számolni), de a 3%-os deficit mégis csak az adósságunk növekedésének üteme! A 3% deficit annyit jelent, hogy ennyivel költött többet a kormány a bevételeinél, ezt a különbséget pedig hitelből kell fedezni! Ha a GDP-nk évi 2-3%-kal zsugorodik, az adósságunk meg minimum 3%-kal nő, akkor merre is megyünk?

"Nem várható megszorítás" - persze, tudjuk, eddig sem volt. viktor megmondta, hogy ő megszorítások nélkül teszi sikeressé Magyarországot. Hurrá.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.06. 12:34:17

direkt rossz a központozás, és nyeled le a szóközöket??

Mert így nem a legjobb olvasni, csak jelzem.

mim 2013.03.06. 12:45:04

Varga úr egy újabb kesztyűbáb.
Ha másként lenne, akkor nyilatkozna, éppen úgy mint Orbán. Ja ő sem nyilatkozik. Hoppá!

2013.03.06. 13:36:52

Mennyi energia megy el feleslegesen...
Kár a szájtépésért ballibek, a ti időtök lejárt. Végérvényesen. Hála az égnek!

Nap Pali 2013.03.06. 13:39:29

@Lindalinda: huh... mijjen sötét emberek vannak... nagyon primitív vagy (ha nem fizettet csicska vagy hanem komojan gondolod amit írsz)

mim 2013.03.06. 13:40:08

@Lindalinda: Éljen! nem hittem volna, hogy egy kommunista bevallja önként a hovatartozását! De te rácáfoltál erre a hitemre és ezt meg kell köszönjem!
Köszönöm!

s 2013.03.06. 13:44:52

@hot-spot: Ismerjük már őt korábbról. Ebben a ciklusban is szerepelt, mint IMF ügyi tárca és munka nélküli hazudozógép. "Akár már a jövő hónapban is . . ." stb . . .

Akár már holnap is fejbe lőhet titeket bárki, orbán mester. Ez a kurva nagy helyzet.

gmihaly 2013.03.06. 14:17:18

Befuccsolt és még nem bizonyított közgizdasági oskolák polémiája az egész.
süti beállítások módosítása