Matolcsy Nemzeti Bank!

 2013.02.28. 19:28

matolcsy_kacsa_1362071758.png_403x403

Ha Orbán Viktor úgy látja jónak, hogy Matolcsy "pöttyvizsgáló" György legyen a Nemzeti Bank új elnöke, akkor bizony a parlamenti kétharmada ezt jóvá is fogja hagyni, a kormánykommunikáció pedig minden érvet bevet majd a kinevezés mellett.Lesz itt még olyan hazugságáradat a sikersztoriról, meg a költségvetési hiány lefaragasáról,meg az elmúlt nyóc év minden bajt való okozásáról, hogy csak kapkodni fogja a fejét a tájékozatlan választópolgár ennyi dícséret hallatán. Nem is fogja érteni az egyszerű elme, ha az országnak van egy ilyen gazdasági zsenije, akkor miért ilyen drága a kenyér, és kevés a munka?Ja persze!Azok a gaz szocik, meg akik együtt tették tönkre az országot, és most vissza akarnak jönni!Miattuk kellett egy ekkora gazdasági elmének előbb rendberakni a gaz szocik éveinek minden hibáját, kerüljön az bármennyi megszorításba is, és most már csak be kell indítania a gazdaságot, hagy szárnyaljon Tündérország turulmadara.

IDEIGLENES miniszterelnökként Orbán Viktor már többször bebízonyította nem hatnak rá a józan érvek.Hazudni is tud folyamatosan meg nagyon, ez sem újság a normális emberek számára.Akit be akar helyezni a nagy mesterterve pozícióiba,azt bizony a törvényesség látszatát fenntartva a kétharmados parlamenti többségének cövekével bizony meg is teszi.Ha valami elterelés, vagy elfogadtatottság kell, előtte kicsit kiszivárogtatja a híreket, így mindenkinek van ideje elfogadni a későbbi tényt, és ha ez közben némi pánikot okoz a pénzpiacon, hát istenem!Legfeljebb tovább emel az adókon, vagy kitalálnak újakat,egy kicsit módosítgat a költségvetésen, az árat úgy is az egyre kevesebb adófizető zsebéből veszi ki, így neki ezzel kapcsolatban semmi sem drága.A Nemzeti Bank Monetáris Tanácsában amúgy is kormánytöbbség van, ott szegény Simor András már nem sokat tehetett eddig sem.Most kicserélik egy olyan emberre, aki végig vezette a gazdasági alkalmatlanság minisztériumát az fülkeforradalom óta,  világcsúcsot állított be IMF nélküli megszorítási csomagok összértékében, és minden valóságot nélkülöző gazdasági ámokfutásával sikeresen csökkenő pályára állította az ország gazdaságát.Orbán Viktor pedig végig kitartott mellette!Pont!

Matolcsy György elnökké való kinevezése a régi Nemzeti Bank élére egy egészen új helyzetet fog teremteni a gazdasági életben. Ha a pénzpiacok magukhoz térnek, és visszaáll a forint a megfizethető sávba, ahova egy ilyen kinevezés után kerül valutánk az leértéktelenedés tekintetében, megindulhat a gazdasági fellendülés.Lehet nem lesz nagy pánik a piacon, hiszen már utaltak ennek a verziónak a bekövetkezésére a kormányzati források, de a kis pánikot is az emberek fogják megfizetni, a kormányt ez eddig sem érdekelte, legfeljebb kitalálnak valami mesét, és külső okot magyarázatként.Valahogy úgy képzelem el a gazdaság beindulását, miután a kereskedelmi bankok a kormány ellenségei, legalábbis beszédeik szerint, hiszen agyon vannak adóztatva, de azt az ügyfelek fizetik,a Matolcsy Banknak kell valamilyen formában élénkíteni a gazdaságot hitelekkel, de ez törvénytelen. Akkor lesz gyorsan pár törvény alkotva a független magyar parlementi kétharmad által, és beindul a hitelezés. Ezután olyan nagyarányú fejlődés veszi kezdetét a kormányközeli cégeknél, amit csak úgy lehet majd hasonlítani az érthetőség kedvéért, eddig Zsiga Marcellnek kövesút épült a ki tudja milyen pénzből vásárolt házáig, de mostantól helikopter leszálló pályák építésére lehet majd pályázni, és az sem baj, ha nagyon kormányközeli az építtető vagy a megrendelő.Az sem számít, ha ehhez nincs igazolt jövedelme az illetőnek, csak kormánypárti legyen máris nyert a pályázaton Simicska Lajos a talicskát kamionra cseréli, és állandó belépője lesz a Matolcsy Bank trezorjaiba.Beindul majd a gazdaság, közmunkások fogják napi hat órában ellenőrizni a növekedést, részükre a munkabért Pintér Sándor fogja állandóan csökkenteni, és lenyúlni tőlük az adót saját zsebre, ehhez eddig is értett.És mindez még legalább 15 hónapig fog ilyen formában folytatódni,sok változó kormányközeli résztvevővel, és még az is lehet,így kíván felkészülni a jelenlegi hatalom a számukra elfogadhatatlan ellenzéki szerepre.De esetleg ennek a "lehetőségnek" az erejével még a választást is meg fogja tudni vásárolni, szigorúan ellenörzött közgépesített beszerzéssel.

Bármi is legyen a kormány üres fejüjének a célja, ismét sikerül egy nem megfelelő embert a nem megfelelő pozícióba helyeznie.Ha Matolcsy György kerül érdemtelensége elismerése mellett a Nemzeti Bank élére, akkor akár a fenti helyzetben vázolt lehetőségek is megvalósulhatnak. Habár ismerve a kormány lopási kényszerét, ezt azért más emberrel is meg tudja csinálni, Matolcsy csak az egyik lehetséges rossz ebben a helyzetben, de kétségtelenül a legrosszabb.Nem kis munka lesz a Nemzeti Bank valutakészletének hűlt helyét újra feltölteni, miközben Orbán és bandája elégedetten figyeli a kínlódást, de ezen is lehet segíteni. Figyelhet, de rácsos ablakon keresztül, az üres zsebében az alaptörvényét simogatva.BANDITA.

Címkék: gazdaság lopás valuta Orbán Viktor Matolcsy Nemzeti Bank

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr505110428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A megfelelő ember XII.: az unortodox jegybankelnök 2013.03.01. 09:54:03

Orbán bemondta a fedáksárit: tényleg Matolcsy lesz a Nemzeti Bank elnöke. Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy ennél azért több esze van, de a politikai kapzsiság erősebbnek bizonyult. Nem volt elég figyelmeztetésnek, hogy pár hete mennyire negat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása