Éhségmenet 2.0. Mezőkövesd.

 2013.02.05. 19:21

Nehézkesen telt az éjszaka, de reggel azért sikerült időben elindulni. Az előző napi fáradtság ott volt a lábakban, de ennek ellenére zökkenőmentesen kerültek a helyükre az izmok, és a fájós lábak, készen állt a menet az újabb táv leküzdésére.Azonban amikor az indulási helyre tartottunk, Mezőkövesd központjában a főtéren egy kifeszített feliraton kaptunk egy kormányüzenetet:MSZP=CIRKUSZ alatta FIDESZ=MUNKA.Valószínű nem választási készülődés vette kezdetét, hiszen erre a napra az Éhségmenetünk demonstrációt hirdetett  a tavalyi eset emlékére, nevezett Brandy Bandi nevezetű Tállai András államtitkár hólapátos akciójára emlékezve.Már maga a szöveg is megdöbbentő hazugság volt, de ezen most nem akarom magam fárasztani. Sokkal érdekesebb a mentünk által adott válasz.

Egész napra témát szolgáltatott az ismeretlen időpontban gyáván kirakott üzenet, egyrészt ezt a bátorságot elemeztük ahogy kikerült ez valamikor és valakinek az utasítására,másrészt az a hazugságtartalom ami sugárzott belőle. Pont olyan emberek orra elé teszik ezt az üzenetet, akik a jelenlegi kormány miatt kerülnek egyre reménytelenebb helyzetbe mivel éppen a bőrükön érzik az egymillió munkahely hiányát meg amit közben vesztett az ország a politizálásuk miatt, és közben arra gondolnak ezt az elmés összehasonlítást megfogalmazók,esetleg ezek az emberek vannak annyira hülyék még el is fogadják ennek az állításnak a valótlanságát.Azért már az ország nagy része nem ennyire hülye.Volt rászervezés az előre meghirdetett demonstrációra egy ilyen üzenet után, és ez az idő múlásával csak egyre dühösebb lett.De a menetben résztvevők nem kukagyújtogatásra, vagy erőszakra készültek, csak egy ilyen üzenet után világossá vált számukra itt már nem lesz kivel tárgyalniuk, vagy  esetleg meghallgatást remélni a jelenlegi hatalomtól a valóságos az életről.

Taposva az aszfaltot néma felháborodással készültünk a demonstrációra. Ismét találkozóval volt egybekötve az érkezés, az Ózdról induló menet ebben az időpontban ért Mezőkövesdre, benne régi ismerősökkel akik tavaly az egyetlen menettel tartottak ami akkor elindult. Mára ez már kilenc lett sajnos.Közeledve a központhoz barátságosan fogadtak a helyiek, többen szimpátiával fordultak felénk.Mikor megláttuk a demonstráció helyén várakozó pár száz embert akik tapsoltak, ismét meggyőződhetett róla akinek van szeme, és esze, az itt regnáló hatalom nem az itt élők nevében próbálja megalázni a valóságban élőket akik már nem kérnek belőlük, és hazugságaikból.Mikor a két menet egyesült, és elkezdődött a megemlékezés végleges volt a megállapítás, ezek a menetek nem hiába jöttek létre, még ha szomorú és kétségbeesett is az aktualitásuk.A beszédek alatt nevén lettek nevezve a jelenlegi kormány hazugságai, meg lett tagadva törvényes létezésük, hatalmuk visszásságai pedig egyértelműsítést kaptak. Nem kell egyik felszólalót sem méltatnom, a helyiek igenlése, és tapsa amit valószínűleg nem fog a kormánypárti közmédia főműsoridőben méltatni, elég bizonyosságot ad azok számára akik a változás mellett akarnak szavazni, ennek a kormánynak bizony már csak a parlamenti ciklus jelenti a hatalmát.Lehet ezen vitázni, lehet ezt ekézni, én a szemekben ezt láttam, és azt az akaratot éreztem.

Visszafelé sült el a kormány transzparense, elmaradt alóla a tömeg, akik egyetértettek volna az ott állított hazugsággal. Volt néhány árpádsávos zászlót tartó emberforma valaki, akik hangosan nevettek amikor egy közmunkás elmesélte éhezését, és munkakörülményeit,de ezt inkább most nem minősítem.Az üzenet felkerült a világhálóra, nem is nagyon kell hoznia a médiának ezt az ütközetet amit sikerült a kormány ellen győzelemre vinni, és ebben nagy segítség volt a kormány hazugsága, és hozzáállása.Azért az sem mellékes a kormánypárti üzenet, a transzparensük mellett árpádsávos zászlóval állnak ki.BANDITA.

Címkék: kormány éhségmenet Mezőkövesd

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr275064377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása