Végül is be van tervezve a költségvetésbe ez az újabb adófajta így bevezetése nem szenvedhet semmilyen hátrányt. Az meg hogy ez így mennyire törvényes végül is miért kellene hogy akadály legyen?Orbán Viktor megunta ahogy ő nevezte a kabarét ami a törvény látszatának a betartásával jár, legalábbis ezt nyilatkozta a legutóbbi kihelyezett kormányülésen Vásárosnaményban, így kijelentette akkor megcsinálják maguknak az E-útdíj bevezetésének a feltételeit, még ha cigánygyerekek potyognak az égből .Ezzel mindössze annyi baj, kicsit többe fog kerülni, kicsit nem fognak hozzá érteni, kicsit akadozni fog, de legalább lesz lehetőség egy újabb pénzforrást találni ahonnan a közpénzek magánzsebek felé vándorolhatnak megkerülve a törvényesség látszatát is.

Most már teljesen mindegy miért lépett vissza a közbeszerzést megnyert cég a Getronics, a lényeg az most nincs aki kiépítse az E-útdíj műszaki hátterét adó műholdas nyomkövető rendszert, és így biztosítsa ne legyen kóbor teherautó az országban aki nem fizet a kátyús utak használatáért.Valamiért fontosnak érezte a kormány ezt a beszerzést valamilyen formában közelítse a törvényekhez, de most legalább járhatja a maga által annyira szeretett utat a közpénz lenyúlása terén, megkaphatja az egész tendert valami nagyon Fidesz közeli cég, vagy személyek csoportja, persze némi álcázással.Adnak majd neki kormánybiztost is, aki végül is ugyanabból a tenyérből csipegeti majd a nagy állami lenyúlást.Azt a zavaró tényezőt ami a technikai hátteret illeti az ilyen beruházásnál kiküszöböli Tündérország zsenialitása amit a turulmadár terelgetése közben szerzett a regisztrációt tákolmányba iktató nemzeti öntudat lelkisége.Nem is értem miért nem ez volt az eredeti koncepció miért kellett egyáltalán olyan látszatra adni amit a törvény előír. Eddig is sikerült a közbeszerzéseket a a saját akol felé terelgetni, és egy eléggé körülhatárolható kör belső tagjaihoz eljuttatni.Miért kellett akkor most ettől eltérni?Lehet ez is csak egy kommunikációs fogás volt, és az egész csak erről szólt, ezért a visszalépésért lobbizott a kormánypárt valamilyen külső segítsége, hiszen nem lehet megtudni miért mondana le egy multi egy ekkora üzletről.De most már nem kell izgulni, a beszerzés betartására való hivatkozás mindig ott lesz ebből az ügyből kifolyólag, és ez lesz a magyarázat a megkerülésére is.Nem kell attól félni nem lesz megoldás arra a lehető legjobban jöjjenek ki megmagyarázás szempontjából ebből az ügyből is, csak azt nem tudom milyen hivatkozásra való tekintettel fogják elővenni azt a nyóc évet amire mindig kitérnek ha valamit szerintük nagyon jól csinálnak mert akkor még erre sem voltak képesek az akkori szoci politikusok.De az is lehet egyszerűen annyi lesz a magyarázat a jelenlegi IDEIGLENES kormány részéről ők ezt is megoldják,igaz kicsit drágábban, de a közpénz elköltése ellenőrzés nélkül sosem volt náluk áthághatatlan akadály.

Már régóta nem lehet hallani semmilyen kormánymutyiról Fideszgyarmat háza táján. Azt nem gondolnám megelégelték az eddig megszerzett vagyont, és az sem fordul meg az ellenzéki fejemben ezt végre normálisan meg fogják tudni oldani.Az eddigi történet függvényében legfeljebb újabb rést ütnek az adófizetők által nehezen kinyögött adóemelések során összegyűjtött költségvetési hiányon, de Matolcsy György képes lesz ezért egy újabb módosítást eszközölni amivel elvehet még valamelyik területtől olyan pénzeket amire szerinte annak nincs szüksége.Nem mellesleg ez az év az aratás éve lesz Orbán Viktor szerint, és erre lehet ez a kormányzati beruházás lesz a legjobb esettanulmány.Ha a költségvetési pénzekre szerelne nyomkövetőt elmebeteg kormányfőnk, és hozzákapcsolna egy időgépet is akkor lenne csak igazi kabaré mikor elkezdenek befutni az adatok a megtett útról, és a közben eltelt időről.De ezt nem fogja megtenni a kormányhatározatokkal meggazdagodott pávatáncos, de egyszer valakinek ezt is meg kell cselekedni ha új lapot akar nyitni a magyar politikában.BANDITA.

Címkék: kormány közbeszerzés mutyi Orbán Viktor E-útdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr675040983

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.25. 10:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Szárnyakat adtunk vágyainknak 2013.01.25. 09:40:13

Ha családi ház, akkor ugye udvar. Ha udvar, akkor már kert is. Ha meg kert, akkor állatok is. Haszonállatok. Na, ez a mi alapkoncepciónk, és most előrébb léptünk az ügy érdekében. A ház ugyebár, már megvan. Szegénykém, mostanában inkább hasonlít egy é...

Trackback: Majd mi 2013.01.24. 22:59:45

- Öregem, gyere ki a folyosóra, ezt nézd meg!- Nem érek rá!- De gyere, nem minden nap látsz ilyet! Vegyvédelmi felszerelésbe öltözött fickók egy rohadt nagy ládát rángatnak a folyosón! Szerinted ez megszokott a Nemzetgazdasági Minisztérium épületében??...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2013.01.24. 20:57:06

Meglepetés. Az n-edik. Orbán, aki a törvényhozást, amely félig -meddig szakmája, s azt sem tudja sikeresen művelni, tele van hibákkal, nos, most gazdasági projektbe vágja fejszéjét. Ért hozzá, persze, akárcsak Lázár a devizához vagy a hitelfelvételhez. Zsenik ezek, legalábbis, elhitték, amit magukról álmodtak. Meg nem értem, hogy egy ilyen sikertelen valaki, mint Orbán, miért húz lapot 19-re. Ez a projekt nagyjából épp akkor fog kurva nagy fiaskó-pofont adni visszakézből, amikor a siker látszatára volna szüksége - 2014 elején.
Hogy sík hülye ez az ember, az nem kérdéses, a kérdéses, hogy mikor veszik ezt végre észre a zemberek. Mindenesetre 4 év lehetőséget így elkúrni, nos, keveseknek sikerült az ország történelme során. Azt i smeg fogjuk köszönni, amikor leköszön - csak ne okozzon több kárt az országnak s lakóinak. Ez a szégyen, de még ez is megéri, ha utána jobb lesz. Hogy a sírját hetente többtucatnyian fogják lehugyozni országrombolása okán, az az ő szégyene lesz, meg a gyerekeié. Az azért nagy szégyen, ha valakit Kádárnál többen utálnak itt, ez biztos.

Muzsikok közt 2013.01.24. 21:08:01

0 konkrétum, sok bullshittel.

zw007 2013.01.24. 21:17:44

Szégyen, hogy egy pszichopatának adott egy nép kétharmados hatalmat! Én is azt remélem, hogy ez a mérhetetlen károkozásért cserébe, örökre eltűnik a süllyesztőbe ez az elmebeteg, a gerinctelen kiszolgálóival együtt.

susu64 2013.01.24. 21:22:24

Többszöri elolvasás és meghallgatás után sem találom az Orbán beszédben, hogy nam lesz közbeszerzés. Annyit mond, hogy az állam megoldja a maga erejéből. Amit itt csináltok, az az igazi banditizmus.

zw007 2013.01.24. 21:28:26

Biztos azért, mert azt mondta,hogy ne azt nézzük, hogy mit mond, hanem a tetteit! Hát nézem, és el vagyok borzadva.

Airgüzü 2013.01.24. 21:40:00

Pont azokat nem érdekli a törvény szövege, akiknek példát kellene mutatni, akik hozzák azokat! Gyalázat, ha így lesz, intézményesített törvényszegés, aznap fel kell jelenteni őket, amikor véglegessé válik, hogy a közbeszerzést megkerülve akarnak hozzáfogni. De ajánlom, legyen ám felelőse, vigyel el Orbán a balhét, ne tologassa erre-arra, ha már egyszer ő dönti el! S ne bújjon Polt szoknyája alá! Már az is törvényellenes, ha egy már eldöntött kivitelező képére formálják a közbeszerzési színjátékot. De ez az ötlet mindenen túltesz. Hű terméke az orbáni gondolkodásmódnak, törvénytiszteletnek, autoriter megnyilvánulásoknak, a mutyizós milliőnek, a csókosok elvtelen, másokat elnyomó és kisemmiző helyzetbe hozásának, s minden ellenvélemény csírájában való elfojtásának. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Intruder71 2013.01.24. 21:42:45

Ha használnál vesszőket a megfelelő helyeken, akkor még végig is olvastam volna.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.24. 21:50:48

"Most már teljesen mindegy miért lépett vissza a közbeszerzést megnyert cég a Getronics,"

Szerintem nem egészen. Az lehet a megoldás, hogy direkt így tervezték. Végül úgyis a Közgép fogja megcsinálni. Csak az EU-nak eljátszották, hogy mennyire hívei a tendereztetésnek.

Nash vs. Keynes 2013.01.24. 22:05:26

Jézus, már ide süllyedtek a szocik?
Annyit azért illene felfogni, hogy az átmenő forgalmat az átmenő forgalom fizeti, nem mi..

nincs_nick 2013.01.24. 22:09:29

@Nash vs. Keynes: A belföldi szállításokra is vonatkozik a rendszer már a kezdetektől... Egyébként nem süllyedtek sehová, nincs hová. Elvannak a Fidesz mellett a többi ex-komcsival a dagonyában...

Nash vs. Keynes 2013.01.24. 22:14:35

@nincs_nick: jah, csak eddig egyedül mi fizettük az utak karbantartását a kőcségvetésen keresztül. Ha úgy tetszik a zadóból.

java786 2013.01.24. 22:17:54

Leszögezem, hogy rühelem viktort és bandáját, de...!

Úgy látom minden bloger nagyon ért a témához...
Ha valóban annyi hozzáértő ember lenne itt az országban mint magát annak hívő bloger akkor mi lennénk a világelsők....

Ha mutyizni akarnak akkor nem lett volna ez a színjáték, mert eddig sem zavartatták magukat!!!

Amúgy írják mindenütt, hogy nem lehet megcsinálni meg hasonlók.
Kérdem miért? Nem egy olyan bonyolult dolog ez, van erre kész megoldás, magyar cégnek is, szóval gyakorlatilag csak le kell venni a polcról és bevezetni, rábökni, hogy mely utak lesznek fizetősek és ennyi...

Mérges 1234 2013.01.24. 22:32:01

Én egy kanál vízben megfojtanám a mocskos geci törpét, de

de hol van az megírva, hogy az álam nem alakíthat véget, és nem oldhat eg azzal állami feladatokat, de most komolyan????

Az más kéréds, hogy ennyi hülyével ez nem fog menni, nyilván nagyon nem..... :D

egysmás 2013.01.24. 22:45:18

@java786: "Nem egy olyan bonyolult dolog ez, van erre kész megoldás, magyar cégnek is, szóval gyakorlatilag csak le kell venni a polcról és bevezetni, rábökni, hogy mely utak lesznek fizetősek és ennyi..."

Orbán is így gondolja...

És azért gondolja így, mert sosem csinált még ilyet, emberrel sem beszélt még, aki ilyet csinált, sőt olyannal sem, aki olyan mellett állt, aki csinált már hasonlót.

Sufnituninggal, a pincéből összeszedett programozógurukkal olyan rendszert csinálni, ami működik, _TALÁN_ lehet, de hol az a cég, amelyik tudja vállalni a programozási hibákból bekövetkező kár megtérítését?
Vagy a kötbért?

Egy ilyen fajsúlyú döntést nem lehet így meghozni.

Házon belül akarja Orbán?
Az állam fogja a saját informatikusaival leprogramoztatni a köztisztviselői fizetésért?

Vicc!
Aki az államnak dolgozik alkalmazottként, informatikai munkát végezve, az azért van ott, mert kb annyira elég a szaktudása.

dzsak 2013.01.24. 22:59:08

@java786: " Nem egy olyan bonyolult dolog ez, van erre kész megoldás, magyar cégnek is"

Melyik magyar cégnek van erre megoldása? Hol van az a referencia, ahol ezt meg lehet nézni, hogy működik? Én is mondhatnám, és vagyok O.V. attól még nem lenne igaz....

Egyébként nagyon bonyolult rendszer, nem vízcső, hogy ha megfúrjuk, jön belőle a víz. Itt olyan dolgokat is meg kell oldani, hogy az ország 6310 km-es szakaszán (nemcsak az autópályán) nyomon kövessék az autót és a megtett út alapján egy arra való szoftverrel kiszámolják, hogy az egyes útszakaszokra fizetendő díj (úttípusnak megfelelően változó, akár ingyenes pld. belterületi szakaszok városon, falun belüli szakaszok) összesen mennyi legyen (az autópályán is vannak ingyenes szakaszok, pld M0), az ellenőrző rendszer ki kell építeni (bliccelők kiszűrése) és dokumentálni (mint ahogy az a matricás rendszerben van), stb.....

Ráadásul a kiszámlázásoknak 99 százalék pontosságúnak kell lennie, és reklamáció esetén az üzemeltetőnek kell bizonyítania, hogy jól számolta ki az út hosszát.

Nem gondolod, hogy ez mégsem egy sufniban összetákolt rendszer, hanem komoly rendszertechnikai és eszközigényű valami?

Ráadásul a 3,5 tonna
feletti gépjárművek díjfizetése is sávosan változik, mást díja van a 3,5 tonnás, és 15 tonnás gépjárműnek. Sok-sok tényező, nulláról indulva.

A mobiltelefon sem működik azzal automatikusan, hogy vettél egy okos-telefont és van egy SIM kártyád. Ehhez kell egy komoly infrastruktúra, hogy működjön.

dzsak 2013.01.24. 23:06:15

@susu64: Ha valaki azt mondja, hogy az állam saját önerőből oldja meg, akkor nem kell közbeszerzés. De az államnak nincsenek meg azon eszközei, amit be kell építeni, csak nem állami cégeknek van.(magyar és külföldi cégeknek), és akkor már kell közbeszereztetni, de akkor már nem az állam oldotta meg önerőből......A lebonyolítás nem egyenlő a kivitelezéssel.....

Baines 2013.01.24. 23:12:49

@susu64: A közbeszerzési eljárásnak vannak határidői. Egyszerűen a kitűzött határidőbe nem fér be a közbeszerzési procedúra. Q.E.D.

Persze a másik megoldás (magyar mérnökök kitalálják, kifejlesztik, legyártják, telepítik, tesztelik, kiépítik az infrastruktúrát, működtetik, stb.) is teljességgel lehetetlen ennyi idő alatt.

Nagy pofára esés lesz belőle...

dzsak 2013.01.24. 23:17:44

@Baines: "Persze a másik megoldás (magyar mérnökök kitalálják, kifejlesztik, legyártják, telepítik, tesztelik, kiépítik az infrastruktúrát, működtetik, stb.)"

Pontosítva: Állami tulajdonban lévő cégekben dolgozó magyar mérnökök.....

Baines 2013.01.24. 23:23:04

@dzsak: :) Valóban, kifelejtettem, hogy még céget is kell alapítani, eszközöket beszerezni, munkatársakat verbuválni, cég működését definiálni, stb...

Látszik, hogy életében nem dolgozott még olyan cégnél, ahol valamit előállítottak. A szomorú az, hogy SENKI sincs ilyen a környezetében.

Baines 2013.01.24. 23:27:23

Én körülbelül azt a végkifejletet jósolom az e-útdíjnak, mint amit az első ciklusban a stadionok beléptető rendszerével műveltek... Hmmm, azért leültettek valakit? Szerintem ott nagyobb kár érte az államot, mint a sukorói tervezett telekcserénél.

dzsak 2013.01.24. 23:33:39

@Baines: "Látszik, hogy életében nem dolgozott még olyan cégnél, ahol valamit előállítottak."

Igen, a papír mindent elbír, még azt is, hogy ha egy nő 9 hónap alatt hord ki egy gyereket, akkor 9 nő 1 hónap alatt. Csak hinni kell benne és pozitívan gondolkodni. A'la Matolcsy. Csak hinni kell abban, hogy 6,8%-os GDP arányos növekedés lesz.... Oszt jó napot.

dzsak 2013.01.24. 23:35:46

@Baines: Tekintve, hogy a sukorói telekcsere nem is jött létre (nem, lett bejegyezve a Földhivatalnál), így a magyar államnak nem keletkezett kára, emiatt biztosan nagyobb volt a kár.

nandras01 2013.01.25. 00:36:20

én dolgoztam olyan cégnél, ahol műholdas járműkövető rendszereket fejlesztettünk és telepítettünk.
ez csak egyszerű járműkövetés volt, ill. némely rendszer meg volt bolondítva egyéb sallangokkal, pld.: szabotázsjelzés, fogyasztásmérés, az autó egyes állapotainak (motor jár/nem jár, ajót nyitva/csukva, az indításhoz személyazonosítás, stb.)- és elmondhatom, hogy ez sem volt egyszerű dolog.
egy- egy megrendelő egyéni igényének kifejlesztéséhez néha akár egy év is kellett.
egy annyira bonyolult rendszert, mint ami a kormányzat tervei szerint kell, egyetlen vállalkozás sem tud csak úgy, leakasztani a szegről, sőt, amint azt pl. a német példán is látni lehet, még rutinos cég esetében is évekig tart, amíg a rendszer kiforrotnak tekinthető.
orbán blöffölt egy nagyot, amikor leszögezte, hogy időben indulni fognak. pontosabban nem blöffölt, mindössze a tökéletes hozzá nem értését árulta el- viszont, azt egy hályogkovács magabiztosságával.
ismerve a mentalitását, biztos, hogy valamit össze fognak gányolni határidőre, de az kurva drága lesz, működni sem fog és nem hogy bevételt, de lófaszt sem fog termelni.

kicsi is, sárga is de a mienk...

M_R 2013.01.25. 01:58:34

Az el sem indult állami mobilszolgáltató bedőlése megvan... Na az lesz ebből is úgy 4-5 hónap múlva. Ettől persze 10-20 milliárdot simán eltapsolnak rá közgépesen simicskásan...

dr. kek21 2013.01.25. 03:17:12

Egyetértek.

Annyit azért hozzátennék, ha már blogot írsz, tanuljál már meg helyesen írni! Vesszők, pontok, szóközök stb.

Köszi!

Baines 2013.01.25. 06:52:25

Rájöttem!
A határon belépő kamionba beül egy-egy közmunkás, kezében notesz, toll, térkép és számlatömb. Kilépésnél a határon meg számláz a megtett út alapján.
Rögtön lett megint vagy százezer új munkahely és a sajátos magyar észjárástól lesz hangos szerte Európa.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

nu pagagyí 2013.01.25. 06:52:28

@Nash vs. Keynes: A fizetőkapu a focipályára való, nem tudtad?

nu pagagyí 2013.01.25. 07:00:44

@Baines: Szerintem egyszerűbb lesz a megoldás. Drága matricát kell majd venniük a teheratósoknak, ráadásul a sima közutakra is.

Steve123 2013.01.25. 07:52:01

Érdekes bejegyzés. Az államadóssággal és adózással kapcsolatban ez is megragadott.
kerdezzbatran.blog.hu/2013/01/24/duja_552

hot-spot (törölt) 2013.01.25. 08:15:21

@dzsak: Miért?Az ügyfélkaput is ügyesen megoldották a fiúk,nem?

nincs1itt 2013.01.25. 08:53:45

Látom, az meg sem fordult a sok okos fejében, hogy van olyan szegelte kies ájrópának, ahol már ilyen rencer műkszik... Nem is annyira messze a Leitha-tól. Mi lenne, ha oda menne néhány guru és megállapodnának a szoftver/hardver megvásárlásában? De legyártható lenne otthon is, csak nem 6 hónap alatt, vannak olyan cégek, amelyek rendelkeznek akkora szakértő gárdával, hogy kellő módon kidolgozzák a rendszert, de idő kell hozzá, sok! Duce-bonsai meg életében nem dolgozott semmilyen cégnél a versenyszférában, vagyis lövése sincs ilyesmiről.

MacChicken (törölt) 2013.01.25. 09:03:42

@Mr. Waszabi: Kadart sokkal kevesebben utaljak annal, mint ahanyan azt mondjak, hogy utaljak. Ot csak nem divat szeretni, de barati tarsasagok nosztalgiaznak rajta. ;)

MacChicken (törölt) 2013.01.25. 09:07:05

@susu64: Tudod te mit jelent az, hogy KOZBESZERZES? Semmikeppen nem azt, hogy az allam oldja meg SAJAT (hehe, az emberek) erejebol, mert az allam normalis korulmenyek kozott nem kepes ilyesmire es nem is ez a feladata. Az allam kifizeti a tendert megnyeronek a munkadijat es kesz. Nem old meg semmit, hanem megrendel es kifizet valamit. Az mas teszta, hogy ebbol a penzbol inkabb az utakat kellene rendbetenni, mert botranyos, hogy milyen utakert akartnak penzt kerni.

MacChicken (törölt) 2013.01.25. 09:13:13

@Mérges 1234: Az allam az emberek penzevel nem monopolyzhat, nem feladata. Az allam nem mindenhato, nem apuka vagy anyuka, hanem egy, az adofizetoket szolgalo egyseg. Tehat nem atyaskodik, nem mondja meg hogyan eljunk, nem alapit cegeket a penzunkbol, nem teremt a haveroknak zsiros allasokat, hanem a befizetett adokbol piaci szereplok bevonasaval fenntartja es modernizalja az infrastrukturat, mukodteti az orszagot, fenntartja a kozbiztonsagot, biztositja a torvenyes rendet es az orszag szuverenitasanak megorzeset. De smmikeppen nem jatszik gazdalkodj okosant, nem vasarolgat cegeket, nem alapit mobiltarsasagot, mert nem ert hozza. A volt szocialista orszagok ezt megtanulhattak a sajat borukon, nem tudom miert kell ezt magyarazni sok embernek.

M_R 2013.01.25. 09:22:38

@MacChicken: " Az allam kifizeti a tendert megnyeronek a munkadijat es kesz. Nem old meg semmit, hanem megrendel es kifizet valamit."

Most is e lesz: csak nem tendereztet: megbízza a Közgépet,ami elkölt rá szerény 1000-1500 milliárdot,aztán kiderül hogy nem működik, de nem gond, még újabb 1000 milliárdért már lesz egy év múlva egy olyan rendszer ami már majdnem működik. Akkor bérelnek egy raktárat, ahová az egész cuccot berakják 20 évre... Lásd stadion kapuk esete...Az útdíjat meg beszedik, ha már be van tervezve a költségvetésbe: minden magyar fuvarozó a teherautói után tonnánként befizet havi 50 ezret oszt' jónapot...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.01.25. 09:49:30

@susu64: Mert a Bonsai Duce és maffiakormánya arról híres, hogy mindent a törvények és a jog maximális betartásával old meg. Ezért kaptunk a nyakunkba egy újabb EU-s kötelezettségszegési eljárást. Vagy ennyire naiv vagy, esetleg még nem vetted észre az elmúlt 2,5 évben, hogy miképpen mennek a dolgok az országban? Esetleg, te is a békamenetelők csoportjába tartozol.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.01.25. 09:51:58

@MacChicken: És leginkább azok, akik nem az előző rendszer ellen harcoltak, hanem azok ellen akik csinálták. Mármint a mostani kormánypárt tagjai és szimpatizánsai kiegészítve néhány Kádár alatt is jól élő kiöregedett bolsival (Pozsgay, Szűrös...)

susu64 2013.01.25. 10:19:51

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Éppen ez az: végre valami másként megy, mint eddig.Csak egy dolog kéne még hozzá: jó nagy lámpákat is beszerezni, talán valami megvilágosodna ebben a hihetetlen sötétségben. Az EU meg elmehet a francba a politikai indíttatású és itthonról támogatott ötleteivel. Amúgy meg: "A tavalyi év folyamán 54 kötelezettségszegési eljárás indult, vagy volt folyamatban Magyarország ellen, amivel Magyarország az uniós átlag alatt, a középmezőnyben található - áll abban az összesítésben, amelyet pénteken tett közzé az Európai Bizottság." (hvg)Fölül kellene kerekedni az állandó pocskondiázáson és megnézni azt is, hogy mi miért történik. Azután mindenkinek rendesn kellene dolgoznia ás megfizetni az adókat. Szintén mai hír: 2000 milliárd Ft a cégek és magánszemélyek adótartozása. Béke veletek!

nincs_nick 2013.01.25. 10:37:16

@Nash vs. Keynes: Micsodaaaa?!?!?! A befizetett adónak van bármi köze ahhoz, hogy mi lesz belőle? Te melyik országban élsz? Németország? Svájc?

Az eddigi út alapú adók alapján már a legkisebb zsákfalukat is autópályának kéne összekötni. Nem erre megy az adód, hanem arra, hogy pusztai alagutak és tanulmányok kapcsán milliárdokat lopjanak ki MSZP vagy éppen Fidesz néven ugyanazok a költségvetésből....

gyárvárosi 2013.01.25. 10:40:05

@susu64: Ha már tudják a magasságos hivatalban, hogy 2000 milliárd adó nincs befizetve, akkor talán azt is tudják, legalábbis remélem, hogy kik azok, akik nem fizették be. Nem lehetne-e -csak gondolatkísérlet- hogy egy egyéni képviselői törvényjavaslat után a nem fizetőket rapid módon bíróság elé állítani, gyorsan a lehetőség szerinti legalább három évre lesittelni?
Hátha megjönne a fizetési kedvük?
Ha mégse, akkor még egy kis arányos börtönbüntetés, természetesen bírói ítélet alapján?
Ja, hogy "mieink" közül is beleesnének páran? Na ez már ugye baj.
És sajnos ez mindegyik pártra igaz!

dzsak 2013.01.25. 11:07:42

@gyárvárosi: "Nem lehetne-e -csak gondolatkísérlet- hogy egy egyéni képviselői törvényjavaslat után a nem fizetőket rapid módon bíróság elé állítani, gyorsan a lehetőség szerinti legalább három évre lesittelni?"

Ez ennél bonyolultabb. Először is az államot kellene lesittelni, mert a Magyar Államkincstár kincstári költségvetéssel rendelkező, központi költségvetési szervek és a TB alapok együttes tartozásállománya október végén 68,8 milliárd forintot tett ki (ebben nincsenek benne az Önkormányzatok és az állami tulajdonú cégek, csak a minisztériumok és biróságok, valamint a PSZÁF), melyek a magánszféra felé van nagyrészben. Ettől még a vállalkozóknak be kellett vallaniuk az adót, még ha nem is fizették be, de be tudták volna fizetni, ha megkapják a pénzüket.
(a 2000 Milliárd Forintos lista fele nem adó, hanem késedelmi kamat és bírság)
A magyar állam nem fizet késedelmi kamatot, de a vállalkozók felé felszámítja NAV.
A bírság oldala: ebben a folyamatosan változó adójogszabályokban (mi mikor számolható el, hogyan, milyen papírok kellenek, stb) a NAV feladata a bírságolás, mert bevételi tervük van. Ez pedig akár csődbe is vihet vállalkozókat (ezért sok a felszámolásban levő cég).
Természetesen a tényleges adócsalókat ki kell szűrni, és el kell ítélni, de ne általánosítsunk. Szép az a NAV lista, de mindegyik név mögött más-más okok vannak és nem lenne szerencsés mindegyikre adócsalóként nézni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.25. 12:52:50

Ez a poszt amolyan stílusgyakorlat akart lenni??

DezInf 2013.01.25. 13:18:10

@Zuckerbrot:

Mert ezt nem a lendvai utcában szerkesztik,mint azt a kispályás lepattanót:D

Sajnáljunk?

Brühühü.....

DezInf 2013.01.25. 13:22:52

@susu64:

Emléxel az Ezüsthajóra?
Esetleg annak a el-felszámolására?
hmmmmm.....Kaya Ibrahim:)
süti beállítások módosítása