imf_1349103369.jpg_225x225

Már ember legyen a talpán aki követni tudja az ebben a sorozatban megírt fordulatokat.Néha begyorsul, néha megáll, először kell ez az egész, aztán mégsem, közben előkerül a saját gyermek verzió is akit még nem ismertek el,és ezért még szenved, szereplők tünnek el, és kerülnek elő, és legfőképebben van miről folyamatosan hazudnia és terelni a figyelmet a kormánypártnak.A pénzpiacok meg közben érzékenyen reagálnak minden fordulatra, főleg ha Orbán Viktor néha egy hamis levélre hivatkozva megállítja a történetet, de neki semmi sem drága ha a közpénzről van szó, főleg ha utána a kedve szerint módosíthat az álláspontján az érdekeinek megfelelően, és végül is nem a saját pénzéből kell fizetnie, így nagyon merészen játszhat a sorozatban.

Ahogy vissza emlékszem ennek a történetnek az elejére, ami réges régen történt egy távoli galaxisban, már maga a szándék elég volt egy kedvezőbb gazdasági környezet megteremtéséhez. Akkor még valami  a kormánypártnak is piti összeget említettek egy olyan öt/5/ milliárd körül, de Viktor már azóta emelte a tétet, mostanra már a háromszorosa kell neki, hiába azóta jobban megnőtt az étvágya, vagy sikerült neki még nagyobb bajt okoznia, de ezt az istennek sem fogja beismerni.Ez valami késznléti hitel, hiszen harcolunk az államadósság ellen, így ez valószínű nem növeli azt. Vagy igen? De vissza a sztorihozA sorozatok sajátossága szerint Orbán Viktor vitt bele néhányszor olyan csavarokat is a történetbe amivel sikerült ezt a döntést megfelelően elodáznia, sőt egyszerű szavakkal élve szembe köpte már  a művelt világot is a fordulatok hazugságaival. De a rendező sosem esik kétségbe,neki megfelelő gépezet áll a hátterében, akik segítenek neki a történetet még szövevényesebbé tenni, és bevonni vagy kidobni olyan szereplőket akiknek a segítségével tovább lehet fokozni az izgalmakat, és a legfontosabbat is sikerül megteremteni, az idő halad, és nem áll meg.Előkerült már az elmúlt nyóc év is, fel lett hozva a környező országok sanyarú sorsa, ahol azonban már valódi gazdasági növekedés van,nem ilyen közmunkára alapozott foglalkoztatás, ahol a fogyasztást az elromlott hűtő generálja, de már az is kiderült, nekünk magyaroknak egy lábon is nagy esélyeink vannak a hosszútávú futóverseny élmezőnyében, ehhez elég ha Orbán Viktor ezt mondja.A váratlan fordulatok közben azonban ott van az egyszerű megoldás, de a történet írója, és rendezője ezt valahogy nem akarja megvalósítani, pedig már látszik a valódi célja a közpénz további lenyúlására, de még azért kicsit fokozza az izgalmakat.És mint általában a tündérországokban szokás, a gonosz király ellen még nem lázadt fel az egyszerű ember gyermeke, és nem vitte magával a szomszéd királylányt a csodatevő furkósbottal, hogy a segítségükkel kicsit helyrerakja a bomlott elme hazug meséjét.Így a történet szabadon folytatódik a további nem várt, de bekövetkező fordulatokkal, ahol mindenki hibás lesz, és dögöljön meg a szomszéd tehene is, csak ne kelljen beismerni a tévedést, és sikerüljön a nemzet érdekében még további pár szigetet vásárolni szigorúan magán célra, ahol lehet elmélkedni a meg nem értettségen, és ahol mindig süt a nap, de kicsit sós a tenger.

Közben azért történnek még érdekes dolgok a demokrácia nevében, de ez az alapsztoriban nem jelentkezik, viszont segítségével lehet esélyt adni a következmények megúszására. A választókat lehet korlátozni egy regisztzrációval, vagy el is lehet törölni a választást egy egyszerű baltás cövek beverésével, és ehhez lehet jól jön egyszer majd az azeri gáz demokráciája, vagy mint lehetséges menekülési útvonal annak, aki felfér a gyorsnaszádra.A történet szerint azonban még koránt sincs vége ennek szappanoperának, vannak még benne kiaknázatlan lehetőségek a további adóemelésekre, és kiadáscsökkentésre, sőt még egy kis visszamenőleges jogtiprás is belefér. Ehhez elég a három betű,IMF, mint hivatkozási alap, valamint kicsit hülyének nézni az emberek döntő többségét, és máris valóság lesz az IMF nevében de azzal nem összefüggő megszorítás hazugsága.

 Pedig egyszerű a képlet ha az ember gyereke hitelt akar felvenni, akkor tudja ez lemondással jár, és ha haladni akar, akkor bizony meg kell tennie. Visszafizetni viszont az ilyesmit általában munkából szokták, de ezt csak az egyszerű emberek értik akik csinálják is, és ezen az úton gondolják el az életüket.A muinka az ami előre visz, viszont erről nem beszélni kell, hanem csinálni. Ettől kérges a tenyér, ettől születnek okos módszerek, még ha ül is közben valaki, csak az visz előre ha valamihez hozzáadunk, és nem abból elveszünk. De a kormánypártnál ez valhogy fordítva működik, és hazugságra épül. Beszélni már nagyon jól tudnak róla, viszont nem tudják mi az, így csak a kommunikáció szintjén említik meg, így is azonnal lebuknak a hazugságaik. Itt már nem az a kérdés, kell a hitel, vagy nem kell, hanem az a nagy döntés a jelenlegi ideiglenes hatalombitorlókkal, vagy a következő lehetőleg még demokratikusan választott szakértőivel együtt sikerül rendbe rakni ezt a káoszt, amihez nem sok közünk van jelenleg.BANDITA.

Címkék: munka valóság tündérmese IMF Orbán hazuigság

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr734813848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása