alaptorveny_1348334020.jpg_234x215

Vettem a fáradságot, és beleolvastam a kormány által készített alaptörvénybe. Most nem akarok erről az egész terjedelmében írni, de kiemeltem a választásra vonatkozó részt. Már nem ez az első eset amikor a saját szabályaik szerint megírt, és az országra kényszerített alaptörvényüket megszegik a kormányoldalon, de senki sem lehet tökéletes.Csak ne ünnepelték volna  ert annyira az Operában azon a hideg január másodikai éjszakán. Igen, amikor a hátsó ajtót használták.Ez azért jelent valamit az elfogadottság szempontjából, és a jellemüket is tükrözi a távozásuk az általuk olyan nagyratartott ünnepségről, amivel be akartak kerülni a történelembe.

Lássuk:"

XXIII. cikk

(1) Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.

(2) Az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező minden nagykorú állampolgárának joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.

(3) Magyarországon menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert minden nagykorú személynek joga van ahhoz, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó legyen.

(4) Sarkalatos törvény a választójogot vagy annak teljességét magyarországi lakóhelyhez, a választhatóságot további feltételekhez kötheti.

(5) A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a választópolgár lakóhelyén vagy bejelentett tartózkodási helyén választhat. A választópolgár a szavazás jogát lakóhelyén vagy bejelentett tartózkodási helyén gyakorolhatja.

(6) Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt. Nem választható az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgára, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.

(7) Mindenkinek joga van országos népszavazáson részt venni, aki az országgyűlési képviselők választásán választó. Mindenkinek joga van helyi népszavazáson részt venni, aki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó.

(8) Minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy rátermettségének, képzettségének és szakmai tudásának megfelelően közhivatalt viseljen. Törvény határozza meg azokat a közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be."

Na körülbelül ez van most leírva a saját szájuk íze szerint.Én itt nem olvasok regisztrációról, kettős állampolgárok szavazatáról, a szavazás menetéről, és az alapvető jog korlátozásáról ami most a tervezet szerint tizenöt /15/ napot jelent a szavazás előtt, ha egyáltalán regisztráltam volna. És akkor mi van, ha csak a váasztás napján döntök? Ahhoz nincs jogom? De azért történtek dolgok azóta ami miatt kell a kormánypártnak ez a változtatás, méghozzá a gazdaságban, a nagyvilágban, az emberek életszínvonalában, a népszerűségük elvesztésében, amiben azért nekik is jó adag felelősségük benne lett.Volt sok vita, sok hazugságuk lelepleződött már a megszületése előtt, beleszóltak Románia belügyeibe, háborús helyzetet alakítottak ki a Kaukázusban, összevesztek az Eu- val, meg a világgal, persze szigorúan nemzeti érdekből, a Közgép túllépte a háromszáz /300/ milliárdos közpénzvonalat, és folyamatosan konzultálunk az ideiglenes miniszterelnökkel, aki mindenképpen maradni akar. Itt van az IMF, vagy nem is,de kell a hitel, csak ne szóljanak bele semmibe,de legalább ne a szabad rablásba , isten áldja a nyugdíjasokat, és az elesetteket, mert más nem segít nekik, és még sorolhatnám. Néhány kiegészítést azért javasolnék az alaptörvényetekbe, kedves baltával vert cövekes frakciótagok, nektek úgyis mindegy mit fogadtok el, csak Orbán Viktor akarja, az már elég nektek: Javasolt kiegészítések:

"(9) Minden magyar állampolgár csak a Fidesz és annak elmebeteg vezére által alkotott szabályok szerint mehet el szavazni. Ha nem az Orbán Viktornak tetsző jelöltre szavaz, akkor szavazata érvénytelen. Ellenzéki /MSZP, DK,LMP,SZEM,4K,stb/ jelöltre szavazni tilos, amennyiben magyar állampolgár ilyet tesz, akkor hazaáruló. Regisztrálni kell annak aki akar, de a Kubatov lista duplán számít. Ez sarkalatos törvénnyel tovább fokozható a megfelelő szorzóval, a várható ellenzéki ellenállásnak megfelelően.

(10) Kizárólag az Orbán Viktorra leadott szavazatok az érvényesek, az ellenzéki szavazatokat a megtartandó kétharmad függvényében sarkalatos törvénnyel szabályozni KELL, felelős: Lázár János Audiügyi megbízott.

(11)Külföldön élő, de nem Magyarországon adózó kettős állampolgárok szavazata csak akkor érvényes, ha azt Orbán Viktor személyesen jóváhagyta, és nem támasztott az illető személyével kapcsolatban aggályt. Minden egyéb esetben az ilyen szavazat elveszett. Kivételes esetben az írásban leadott szavazat is elfogadható a kormánypártra, csak eltérő legyen a kézírás, ha nem, akkor is.

(12) Minden szabályt, és törvényt felülír az a nemzeti érdek, mint hivatkozási alap, hogy Orbán Viktor, és pártja korlátlanul, és következmények nélkül gyakorolhassa a hatalmat hazánkban, és az ehhez rendelt választási szabályokat az Országgyűlés elfogadja.Sarkalatos törvénnyel kell szabályozni az Alkotmánybíróság jogkörét a választási törvény elfogadásában, és kizárólag az igen fogadható el, mint lehetőség. Felelős Kövér "köteles" László, aki mindenképpen mondja el a tőle bal oldalra ülő képviselőkról a véleményét.

(13) A regisztráció, és a többi szavazat csak akkor érvényes, ha az a jelenlegi hatalom birtokosainak kedvező, és mindenek előtt annak egyszemélyi vezetőjét teszi annak kizárolagos gyakorlójává. Ennek érdekében a megmagyarázásban kötelezően kell hazudnia a jelenlegi kommunikációban elévülhetetlen érdemeket szerzett Selmeczy-Gírószászbandi-Szógyártó csapatnak, ha kell lehet fokozni Kósa és Matolcsy elmés meséivel. Gyurcsányozni, nyócévezni kötelező!"

Lehet még fokozni az alaptörvényük kiegészítését, és nem kétséges még fogják is, persze szigorúan nemzeti érdekre hivatkozva, pont a választók ellen. Sokat nem lehet ellenük tenni, a frakciót mint kiderült baltával sem lehet eltéríteni a szándákától, képes minden idiótaságot elfogadni, és törvénybe emelni. Kérdés, és válasz nélkül egy gombnyomással beírják magukat a történelembe, és nem zavarja őket a jövönk, amit így tönkre tesznek. Az övék már be van biztosítva szerintük, csak nehogy csalódjanak, mikor kilépnek majd egyszer az utcára. Mert ott azok is használják az utat, akik viselik a döntésük következményeit. És azok közül sokan ennek nem örülnek.BANDITA.

Címkék: regisztráció ellenzék frakció alaptörvény Orbán Gyurcsány Választás

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr754796342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása