szem_hatter_1346027717.jpg_192x144

Lehet rajta fanyalogni, lehet akár engem is elfogultsággal vádolni, lehet továbbra is lustának lenni, és legyinteni, lehet kifogást keresni, lehet hibát találni benne, mert azt nagyon könnyű, és még sok mindent lehet, de egy valamit nem tehet meg senki ezzel a dologgal kapcsolatban, kétségbe vonni a megtörténtét. Kevesen voltunk a Clark Ádám téren, ez tény, de ez is csak viszonyítás kérdése, és nem szabad elfelejteni a hely üzenetének a fontosságát, ami nem valaminek a megismétlése, hanem egy folyamat továbbvitele a megkezdett úton, /amit most inkább nem is részletezek/és az egyik lehetséges forma az Orbán Viktor vezette diktatúra Tündérországának a felszámolására.

Mert itt egy új PÁRT alakulásának az évadnyitója történt meg,pedig ettől az elnevezéstől az emberek többségének méltán rossz érzései keletkeznek, de ez az egyetlen szervezeti forma az emberi, és választói akarat véghezviteléhez a parlament képviselői padsoraiban a változás megvalósításához amivel jobbá lehet tenni az életet, és a sorsunkat. Most nem nagyon kívánok a téren történt beszédekkel foglalkozni, akik ott voltak, és azok akik figyelemmel kísérik a politikai történéseket tisztában vannak a SZEM céljaival, és az eddigi tevékenységével.Annyit azonban megjegyeznék, a felszólalók valójában az emberek közül valók voltak, nem politikusok, de politikára kényszerítettek, és ennek megfelelően tisztában voltak a politika okozta hibák következményeivel,viselik is azt, és nem akarják tovább folytatni az eddigi gyakorlatot. Mindig azt hallom az ismerőseimtől nincs kire szavazni, mert mindegyik politikus csak a saját érdekét nézi, vagy azt,ááá, ebbe a dologba nem lehet beleszólni, úgyis az van amit a "nagyok" akarnak, esetleg megmaradnak a saját okosságuk hangoztatásánál, mert szerintük az az egyetlen megoldás,vagy azt: csináljátok, sok sikert, azután megmondják hogyan is kellene ezt "jól" csinálni, és akkor itt meg is állnak, mert tenni valamit a saját érdekükben már nem nagyon akarnak, az alól kibújni mindig találnak valami fontos kifogást.Egyszer majd azonban nekik is fel kell ismerni a saját szavaik jelentőségét, és rá kell jönniük, ha változást akarnak, azért bizony tenni is kell pár dolgot túl a saját érdekeiken, mert egyedül senki sem tud eredményt elérni, ahhoz bizony oda kell figyelni a másikra is,tenni kell érte, és azt is figyelembe kell venni sohanem az egyén a legfontosabb.A politika nem politikusok dolga, hanem az emberek akaratának a megnyílvánulása, de ez valahogy nem ment az utóbbi húsz évben, és valljuk be őszintén, nem is nagyon foglalkoztunk vele, ha úgy éreztük jól mentek a dolgok a nagybetűs életben, vagy egyszerűen csak lusták voltunk beleszólni a saját sorsunkba, inkább csendesen viseltük a következményeket, és csak háborogtunk ha valami nem tetszett. És pont.De jött Tündérország. És megint pont.

A téren nem most kezdődött el valami, ahogy az országban sincs pillanatnyi állapot, minden állandóan átalakul, változik egy hosszú folyamat kanyargós útján.Itt egyszerűen csak megnyílvánult egy eddig csendben dolgozó, a saját sorsukba politikailag is beleszólni kívánó civilek által létrehozott szervezet. Ez  a SZEM, ami a nevében hordoz mindent. Árok Kornél neve, aki a SZEM elnöke vitára adhat okot, és akkor ezt a vitát nem is akarom folytatni, viszont azt mindenképpen hozzáteszem, Kornél nem azt teszi és mondja amit hallani szeretnének az emberek mivel nem egyéni érdekből akar érvényesülni, hanem sok ember közös akaratát testesíti meg, amivel teljesen azonosulva áll annak élére a demokrácia keretei között, azokkal még ráadásul egyet is ért, és ennek megfelelően képviseli azt tetteivel, nem hagyva figyelmen kívül a másik véleményét, érdekeit.És megint pont.

Ha változást akarunk az életünkben azért bizony tenni is kell bizonyos dolgokat.A SZEM egy lehetőség erre a változásra, ahogy már több ilyen lehetőség is van a politikai palettán, ami nagyon nem akart része lett lett a mindennapoknak az emberek életében. De ha valami rosszul megy, akkor azt meg kell javítani, de ez áldozattal jár, hiszen meg kell érte mozdulni, és főleg bizalommal kell lenni ahhoz, akitől ezt a javulás megvalósítását elvárja az ember.Ez a bizalom elveszni látszik a bizonytalan választók köreiben az eddigi hiábavalóság miatt, de most nem is a parlamenti pártok biztos szavazóiról van szó.Azokhoz szól a tér üzenete, akiknek nincs bizalma az eddigi történetben részt vevők felé, de hajlandóak lennének valami új mellé odaállni, és főleg tenni is azért.Azt azonban rudomásul kell venni, semmilyen új dolog nem működik a régiek tapasztalata nélkül, és szükség van a jelenlegi parlamenti erőkre is,és a civilekre, az új pártokra, és mindenkire aki jobb életet akar  a családjának, és másikénak is, hiszen változni csak SZÖVETSÉGBEN, EGYÜTT MAGYARORSZÁGÉRT lehet, és ez bizony megkerülhetetlen tényező, ami kompromisszumokkal jár, de a cél eléréséhez az egyetlen út. Ezt azonban mindenkinek meg kell érteni, bármit is gondoljon magáról.BANDITA.

 

Címkék: párt Tündérország Civil Árok Kornél SZEM

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr274734135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása