budai_mikrofon_1344914928.jpg_600x399

Nagy emberi butaság kell ahhoz, hogy valaki akár a szűk nyilvánosság előtt is bevallja mennyire nem vonatkoznak rá a szabályok, és még ezzel kérkedve be is intsen azoknak. A kormánypárti arrogancia már többször bebizonyította ezt a szabályszegést minden következmény nélkül megteheti, és ez a mostani eset ékesen bebizonyította, hogy bizony van még fokozat amit szerintük büntetlenül megtehetnek, hiszen náluk a hatalom, és nagyon jól tudnak vele visszaélni.

Budai Gyula a csongrádi gazdák előtt tett nyilatkozata, melyben beismerte a törvényszegést a kartellezéssel kapcsolatban, vagy egy véletlen elszólás volt csak, vagy azt akarta bebízonyítani, bizony neki ezt is meg lehet csinálni, pont nem érdekli Őt a törvények betartása iránti kontroll. A véletlen elszólásban nem hiszek, Gyula van annyira hozzá nem értő, hogy az ilyen kijelentéseknek ne érezze meg a következményeit, hiszen az általánosan elterjedt kormányzati kommunikációban mindent meg lehet tenni annak aki ebben az ideiglenes hatalmi ciklusban nyíltan törvényt sért, és ezzel kárt okoz bárkinek is, ehhez elég neki a feltétlen talpnyalás elit képessége."Kartelleztünk! És akkor mi van? Tehet bármit a Versenyhivatal a minisztérium, vagy a kormány ellen?"-ez a kijelentés elég világosan megmutatja a hatalomba kerültek hozzáállását a jelenlegi törvények feletti módszereik legalizálására.Az csak a hab a narancstortán, az emberek általában a történet egyik oldalát ismerik, a másik oldal haszna valahogy mindig egy kormányközeli zsebben landol. Gyula azt próbálta ezzel kimagyarázni a maga értelmetlenségében, rábírták a multikat a dinnye általuk szabott magas áron történő árusítására, és így jól jártak a termelők, akik végre megfelelő anyagi ellenszolgáltatást kaptak a munkájuk után.Ez akár igaz is lehet.

De. Ilyenkor azért felvetődik a kérdés, mi is lett a vásárlói érdekkel, és egyáltalán ki az a szűk kormányközeli kör, akiktől az adott időszakban ilyen körülmények között volt hajlandó vásárolni a profitéhségéről elhíresült élelmiszerláncok "szövetsége". Mennyiért is vették át akkor a gyümölcsöt? Mennyiért veszik azóta, és kitől?Egyszeri lesz az eset, vagy van még kormánypárti gyümölcstermelő, akinek tömni kell a zsebét akár ilyen formában is? Több kérdést is felvet az ilyen eset előfordulása, és nagyon érdekes az ebben az esetben megtörtént szokásos kormánypárti hazudozás, és a lebukást követő reagálás. Most nem agyonhallgatás, és figyelemelterelés történt, hanem Gyula egyszerűen kijelentette:" Na és akkor mi van?" Egy ilyen kijelentéssel azért megfelelően lehet érzékeltetni a kormánypárt által még be nem zsebelt ellenőrző szervek semmibe vételét, és ez arra is rámutat, a kormánypárt semmilyen kontrollt nem tűr meg maga felett, cselekedeteiben nem befolyásolja a törvényszegés rá nézve hátrányos megítélése, és annak esetleges következménye. Ahogy eddig is, ezt is megoldja egy visszamenőleges törvény gyors megalkotásával, a parlament faláig terjedő hatalmi 2/3-a ezt minden bizonnyal meg is teszi neki, minden felesleges aggodalom, és kérdés nélkül.Gyula pedig tovább folytathatja a dúlását ezúttal a mezőgazdaság kerekei között, a kormánypárti érdekek érvényesítésének az elősegítésére.Mint elszámoltató nem sikerült maradandót alkotnia, ebben valószínüleg közrejátszott az is, ehhez sem értett, vagy egyszerűen nem nagyon volt mit elszámoltatni, de ez nem zavarta a törvénytelenségek alkalmazásában akkor sem, ahogy most sem riad vissza ettől. Lehetne akár megfelelő szakember is, aki mint a kormánypártnál elvárt adottságok szerint mindenhez ért, és főleg rosszul csinál, de az elsődleges szempontot kiválóan alkalmazza:" Mindegy mit csinálsz rosszul, csak azt úgy, lehetőleg minél hasznosabb legyen Fideszország kisebbik felének, akik nyertek az egykulcsos adóval, és ne törödj a következményekkel, Viktor szabja a törvényt, neki felelj meg!"

Mint már eddig is olyan sokszor, most is  a következmények nélküli kijelentések, és tettek tombolását figyelhetjük egyenes adásban a kormánypárt emberének tevékenysége során,.És ne legyen kétsége senkinek sem egy hatásos hazugsággal ezt a problémát is szőnyeg alá fogja söpörni a lakájmédia segítségével Fideszország minden törvények feletti hatalmi arroganciája, Gyula eddig sem, és ezután sem fog  túl eredményes  munkát végezni, legfeljebb kiszolgál egy korrupt rendszert, ezért kapja a közpénzből a javadalmazását.De ezekkel a tulajdonságokkal nagyon jól lehet érvéyesülni a kormánypárt belső köreiben, és mondjuk meg őszintén, nem is jár rosszul az, aki befordul ebbe az genetikei zsákutcába.BANDITA.

Címkék: multi kormány Orbán Fideszország Budai Gyula Dinnye Versenyhivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr934711265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása