Mindig erős idegzettel kell rendelkeznie annak az embernek, aki képes végighallgatni egy orbáni beszédet, akár felvételről, akár élőben,és nagyfokú önuralomra van szüksége ahhoz az illetőnek, ne menjen oda ahol éppen van ez a valóságtagadó hazugsággyáros, és a tarkójánál fogva ne verje bele orcáját egy ott levő betondarabba. Na jó, a sima föld is megteszi, ne kelljen végighúzni a földön az ominózus tárgyig a lábánál fogva.Nem sok értelme van az ilyen reagálásnak, és teljességgel helytelen is, de valami ilyesmi érzés keríti a hatalmába még a legbéketűrőbb embert is a hazai földön ha meghallja beszélni ezt a zsebhuszárt, mivel a józan belátására Orbánnak már nem lehet számítani, mint ahogy arra sem, egyszer valaha beismeri, tévedett. Nála a kritika, és az önkritika ismeretlen fogalom, annak elfogadása jellemétől távol áll, így marad a kézi meggyőzés eszköze, ahogy azt tette legutóbb egy vehemens állampolgár a képviselői irodaház előtt, igaz aprópénzzel, hiszen vasúti sín nem volt a közelben.

Mindig azt kell nézni ennél az emberkénél, éppen kinek akarja megmagyarázni valami mindenki számára nyilvánvaló dolognak éppen az ellenkezőjét, vagy csak simán készül lehazudni a csillagot az égről, miközben magát fényezi, és közben úgy tenni, mintha akiről, vagy amiről szól a dolog, az ezt meg sem hallaná, de közben tudja azt is, ez nem így van, mert ott van az a háttérben, de nem vesz róla olyankor tudomást. Ez így egyesek szemében nagy bátorságra valló dolog lehet, de ezek az ilyenkor vele egyetértők nem mérik fel a kijelentések következményeit, és elképzelhető, nem is viselik annak következményeit. Orbán is ilyen fajta, eddig semmilyen tettének a következményeit nem viselte, ezért is gondolja azt, amit ezen az erdélyi színpadon mondott, az ismét csak ezek sorába illik, és egy szófordulattal lerázhatja a következményeket, ahogy azt eddig is tette.Az első ami nekem szemet szúrt a híradásokból, az  a Brüsszelt bíráló kijelentése volt a válsággal kapcsolatban, aminek már előidézője is lett az ott székelő szervezet, és nem mellékesen elég rosszul is kezeli az azóta kialakult helyzetet.Szerinte! Mondja ezt pont akkor, mikor segélyért kuncsorog az illetőnél, amivel az elrontott gazdaságpolitikájának következményeit szeretné tompítani, vagy legalábbis hosszú idő után leült vele tárgyalni, de az is lehet ezzel is csak az időt húzza, amíg meg nem szerzi a Nemzeti Bank vagyonát, vagy ki nem talál egy újabb országos megszorítást, esetleg valami őrült rezsim nem ad neki valami hitelt, de akkora hülye nem lehet még egy a világon, csak aki vele van egy szellemileg alultáplált színvonalon. Szerinte az a helyes út, amit Ő tesz az országban, ahol a meghamisított adatok dacára is csökkenőben van az életszínvonal, növekszik a munkanélküliség, fokozódik az adókitalálás minden formája, és már a származása is kétséges az ország lakóinak. Viszont jól tudnak pávatáncolni ebben a tündérkertben az emberek, és mindenki téved, csak neki van igaza. A gazdaság teljesítménye éppen a negatív felé mozdul nálunk, szemben a többség átlagával ami szomszéd országokra jellemző, így nem tudom ki veszi komolyan azt a kijelentést, miszerint az ő útja helyes, és arra kell mennie mindenkinek, akinek elment a józan esze, vagy éppen a maradék.

A másik dolog ami szemet szúrt az itt tett kijelentései közül az az,ahogy a kettős állampolgárságot felvett erdélyiket meghatározta. Szerinte ők már az anyaország részei, csak nem ott laknak.Ezt Románia vezetői akár gyarmati törekvésnek is gondolhatják, de a határok általa való megváltoztatásának szükségszerűségi kényszerének mindenképp. És Viktor! Azért egyenlőre nem itt,az anyaországban adóznak ezek az emberek, és nem is viselik a képtelen politikád következményeit, és különben is, ők egyenlőre még nem is biztos rád szavaznak.Látva mit művelt nagybarom házelnököd nemrég éppen azon környéken, egy volt nyilas képviselő hamvaival a hóna alatt, egy választást elveszítve az erdélyi magyarságnak, hogy csak a közelmúlt történését vetítsem az agyad helyére.Nem az állampolgárság ellen szól a dolog, hanem a szavazati joggal szemben, függetlenül a helytől.És magyarázd már el, milyen jogon szólítod fel az ottani választókat egy ottani szavazáson való részvételre, vagy nem részvételre? Ez szerintem beleavatkozás egy ország belügyeibe, amit Te hasonló esetben nagyon zokon vennél, és az általad letiport demokráciára hivatkoznál. Legalábbis, ha nem melletted szól.Így beleszólni valamibe, főleg ott ahol már előtte nagy rombolást végeztél, és csak az ottani politika toleranciájának köszönheted azt, egyáltalán megjelenhetsz, és beszélhetsz is ellenük.Visszaélhetsz a türelmükkel, ott is tudják már, nem mindig veszed be a gyógyszered, és elég régóta szabadon vagy engedve, felügyelet nélkül.

Biztos volt még több vérlázító kijelentése is az ottani mondandójában, és hála a lefizetett, és megfélemlített médiájának, ezt szinte egyenes adásban is közvetítették az ott levő talpnyaló médiahuszárok, de nálam itt ért véget a türelem, és ennyit bírtam elviselni. Mindenesetre a szerény számú hallgatóság hűen mutatta népszerűségét, ide azért bevághattak volna egy ünneplő észak-koreai tömeget, ha már eurázsiaiak vagyunk. Viktor ismét mert nagyot hazudni, következmények nélkül, és ezt még folytatni is fogja, csak legyen még gyomor ami kibírja. Mindenesetre azért annyi tanulságot le lehet vonni az ottani szereplésből, a kettős beszéd még nem fejeződött be, és a hazugság továbbra is szerves része a politikának a kormánypárt első emberének útmutatása alapján.BANDITA.

Címkék: gazdaság szavazás kormány állampolgárság Orbán Románia Brüsszel Erdély

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr414684975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása