Az ugye teljesen rendben van, hogy a kormány el van rugaszkodva a valóságtól, és ezt állandóan be is bizonyítja akár szóban, akár nyomtatott formában! A közpénzből elég bőségesen felpumpált sajtója előtt semmi olyan lehetetlen tűnő feladat nem teljesíthetetlen, ami ezt a tényt állandóan megerősíti, és még meg is magyarázza.Az ember fogcsikorgatva hallgatja a kormány"siker" propagandáját, és közben egyre nagyobb mértékű adót fizet neki, miközben alig lát esélyt a sorsa jobbra fordulására, ha csak nem áll be a talpnyalók sorába, és megtagadva magát, részt kér a bólogató emberek egyre droidabb világában.

A közvélemény kutatás azért mindig egy kicsit a megrendelő szája ízének megfelelően hozza az általa mért eredményeket, de legalább valamilyen formában igyekszik közelíteni a valósághoz is, mégiscsak az előrejelzése lenne a hitelessége.Azt hiszem ezt a SZÁZADVÉG ALAPÍTVÁNY nevű, állami tendert nyert, sajátos kormány "eredményt" kommunikáló formációt nem sorolhatjuk ebbe a kategóriába, az Ő eredményeik mindig homlok egyenest szembe mennek a többi közvélemény kutató által mért valósághoz közelítő eredményekkel.Mindig megdöbbenéssel hallgatom az általuk mért párttámogatottság, vagy a kormányzati megszorítás elfogadottságát sikerként jellemző eredmények nyilvánosságra hozott számait . Elhiszem azt a tényt, az ott dolgozók mivel a kormánytól kapják a fizetésüket, mindent elkövetnek azért azt meg is tartsák, a hitelességük, vagy a szakmai tisztességük csak másodlagos fontosságú ebben a szerepkörben. De legalább arra vigyáznának, megnéznék a velük szemben mégiscsak konkurenciának számító többi mért eredményt, és ne igyekeznének az nagyságrendekkel túlhazudni. Valahogy úgy képzelem el az ott folyó ilyen típusú munkát, meghatározzák számukra a közzé teendő adatok mértékét, és ennek elősegítésére még azt a listát is a rendelkezésükre bocsájtják aminek segítségével ezt alá is tudják támasztani. Néha azonban kicsit elszaladnak a hitelességgel, ha megjelenik egy KSH adat, ami teljesen az ellenkezőjét állítja az általuk hozott eredményeknek, vagy egy tőlük nagyobb közvélemény kutató a valósághoz közelítő eredményt produkál, de ez őket nem igazán zavarja! Az eredményeket gyorsan végigzavarják a többi kormány befolyás alatt álló médiacsatornán, akik szintén nem mennek egy kis hazugságért a szomszédba, hozzáfűznek valami magyarázatot, és a kormány számára máris van egy hivatkozási alap a további tündérmese folytatására.Ha van határa  a pofátlanságnak, és a hazugságnak, akkor ideje lenne szembesíteni vele ezeket a médiákat, de megszokott kormányzati kommunikáció a valóság figyelmen kívül hagyása. Ez nagyon jó alapot teremt a kormánypárt számára a további közpénz lenyúláshoz, vagy finoman fogalmazva a magánszférájukba való átirányításhoz, és ennek mértékének a növeléséhez. Azért azt el kell ismerni, ezt a folyamatot nagyon következetesen betartják ezek a kormánypárti gyerekek, és rendkívül hatékonyan alkalmazzák is. És ennek csak egy nem kis részét alkotja a nevezett közpénzt nyelő SZÁZADVÉG.

Ha az ember elképzel magának egy világ, nagyon könnyen teremt hozzá ideológiát is.A megmagyarázást is elég könnyű összehozni, csak megfelelő háttér, és sok gátlástalan ember kell hozzá, na meg persze egy kis költségvetési segítség.Manapság ehhez kis országunkban minden adott, és az így megalkotott hazudozást csak rá kell ömleszteni az emberekre, és máris legalizáltnak lehet tekinteni a valótlanságát. Sokan vannak akik el is hiszik ezeket a meséket, ha mindenhonnan ez jut el hozzájuk. A kormány nagyon igyekszik abban, ez így is legyen, és ha máshogy nem megy, akkor még mindig ott van nekik a törvénykezés, és a megfélemlítés fegyvere.A kérdés már csak az, meddig lehet félni, és hinni a tények elferdítésének, és mit lehet tenni ellene? Talán nem kell elhinni feltétel nélkül az állításokat, elég kinyitni a SZEM-et. BANDITA.

Címkék: média kormány SZEM SZÁZADVÉG közpénzlenyúlás

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr724621711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása