feher_lo_1340077351.jpg_320x256

Csak nekem tűnik fel az újabb kommunikációs fordulat, vagy ezek tényleg mindenkit hülyének néznek? A Horthy-kór restaurációja nem az egyetlen visszafejlődés egy elfeledni kívánt világ irányába, ez csak egy szánalmas közjáték a megosztás, és a félelem állandó ébrentartásában, aminek a leple alatt azért  mitegy háttérként folyamatosan rontják az életszinvonalat az emberek többségénél.Persze ebbe  Fideszország leendő lakói nem tartoznak bele, ők azok akik az egykulcsos adó nyerteseinek mondhatják magukat, és ezt a kiváltságukat fent is akarják tartani akár többség akaratának a rovására is. Orbán Viktor pedig időközben rájött arra király nem lehet, hát előhúzott egy kormányzót a kalapból, és a talpnyalói máris a segítségére siettek az elmélet helyességének az igazolására.

Abban már semmi különös nincs, mikor bármelyik kormánypárti hazudozó a szokott teóriák mellett nyócévezik, vagy nem megszorít,csak adót emel, romba döntve ezzel a lehetőséget ez egyensúlyra, és tündérországban lejt pávatáncot a visszaeső gazdaság mellett. Hozzávették most még azt a kommunikációs fordulatot is, mindezt a legnagyobb egyetértésben teszik az emberek többségének az akaratával megegyezően, ahhoz azért nagyon gyávák bármilyen tévedést is beismerjenek, vagy esetleg odafigyeljenek a nagy többség mérhető intelligenciával rendelkező részének figyelmeztetésére, simán viszik az országot a szakadék felé. Közben azért dobálják le a gyorsnaszádról a nemzeti össztermék bevételeinek jelentős részét, és az véletlenül mindig valamelyik közeli ismerős zsebében landol.

Navracsics Tibor elég közel kerül megszólalásaiban Matolcsy agyszüleményeinek értelmezhetetlenségeihez, ha sűrübben tenné ezt, be is érhetné a nagy gazdasági idiótát. Neki a közigazgatás szétrombolása a feladata, és a maradékban a hű pártkatonák elhelyezése lehetőleg minél nagyobb állami pénzért, de ezt már lassan be is fejezi, így most kapott egy témát a fiatal munkavállalók elhelyezkedési reményeinek szertefoszlatására, az eredeti cím persze pont ennek az ellenkezője volt. Pont egy olyan témában kellett visszamenőlegesen igazolni egy következményt, amelyben előtte született egy alternatíva a fiatalok alacsonyabb kezdési munkabérével kapcsolatban. Gondosan megválogatott leendő talpnyalók előtt beszélt a FIDELITAS rendezvényen a fiatalok helyzetéről, akiknek erről azért lehet valami sejtésük, de számukra azért nem ez a lehetőség áll fent, ezt tegyük hozzá. Tiborunk a nagy elvándorlást külföldre a fiatalok részéről nem azzal magyarázta meg,szinte nincs lehetősége a fiatal munkavállalóknak a Fidesz által tönkre vágott munkaerőpiacon, és így nekik külföldre kell menni, ha nem akarnak éhen halni,/ vagy nem létező munkahelyekre várni ami pont a kormány politikája miatt inkább szűkűl,/ hanem ezt úgy állította be, mint valami különleges lehetőséget a továbbfejlődésre, amit utána itthon kamatoztathatnak. És a résztvevők még bólogattak is, mikor ahhoz a részhez ért, visszavárják őket néhány év múlva, mikor már kellő tudást szereztek a külföldi melóból, utána itthon is nagy lehetőségek várják őket a Fidesz szép új világában. Ez egy igazi kommunikációs mesterfogás a hazudozás következményienek a lebegtetésében. Mert azért közben folyik a költségvetés adóbevételeinek a növelése, amiből minden lesz a kormánypártnak, csak szép jövő nem, és főleg nem a fiataloknak visszatérési lehetőség, azokról meg akik maradni kényszerülnek már ne is beszéljünk. Vagy csak úgy, ahogy Orbán Viktor teszi általában:" Munkavállalók kellenek, akik adót fizetnek" Csak kiemeltem a szövegkörnyezetéből ezt a részt, de szerintem ebben minden benne van.

De azért Viktor is szeretne egy fehér lovat a hazudozás mezején legeltetni, így nem felejtkezik el itthon egy kicsit nagyon fasisztoidnak lenni. Ezzel elég sokat nyer a csak x-et húzni tudó szavazók közül megszólítani, akik hangosan éltetik Horthy Miklós tetteit, annak teljes ismerete nélkül. Ehhez mondjuk először meg kellene tanulniuk olvasni, hogy meg is értsék, de egy agy sem ártana az értelmezéshez. De Orbán is van elég gyáva ahhoz, ebben a kérdésben is olyan megoldást válassszon, ami végül is úgy néz ki, nem is az ő akarata, ezt az emberek akarják, de mindenáron. Már Egerben felkapta a fejét a művelt világ a zsidózásra, amit Székhelyi József személyéhez fűztek, de azóta már szobrot is állítotak több helyen egy olyan embernek, aki nagyon sok magyar család elődeiben követelt véráldozatot egy elhibázott, tehetségtelen politika következtében. Ebben a Fidesz elődjének is tekinthető, ha jobban megnézzük a történelmi összefüggéseket, és értelmezzük a közeli időszak múlt imádatából előhúzott személyeknek e tetteit. Nyilas képviselő műveit tanulják a gyerekeink, egy vesztes háború minden véráldozatának a felelőséről neveznek el utcákat, és állítanak neki szobrokat. Azonban Viktor kormányzójelölt vigyáz arra,még csak ötletgazdaként se legyen összehozható ezzel a gyalázattal , és mikor talpnyalói feltétel és gondolkodás nélkül végre hajtják "rejtett" kívánságát, akkor van pofája kijelenteni, ez helyi ügy, ezt akarják az ottani emberek. Ez is nagy mesterfogás, de a lényeg akkor is az, a kormány, és s vezére vissza akar térni egy olyan korba, amit már egyszer legyőztek, mert megvetendő, és gyűlöletesen emberellenes volt, de Ő úgy gondolja neki sikerüni fog megnyernie ezt, legalábbis itt, és most. Ez nem fog menni Viktor, ennyire már ne legyél magabiztos. Egyszer ki kell bújnod a TEK mögül, de akár ki is hozhatunk, ne gondold nem tudjuk megtenni. És akkor, és addig is TE felelsz mindenért.Utána meg főleg, de ezt most nem részletezem.BANDITA.

Címkék: Orbán Matolcsy TEK Navracsics Horthy Fideszország

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr474595756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.07.20. 13:01:07

Márai Sándor naplójából

„Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól éln
süti beállítások módosítása