arok_konya_1338511683.jpg_232x173

Annyi dolog követi egymást a mindennnapokban a politikában a civilek részéről reakcióként a hatalmi párbeszéd képtelenség ellen, az ember csak a fejét kapkodja ha nem tud mindenhova eljutni, és személyesen is meggyőződni az ott történtekről. A Szolidaritás által szervezett kerekasztal /DEKA/ is egyike az ilyen civil kezdeményezéseknek, ahol azért olyan szakmai munkát végeznek a jelenlegi ideiglenes hatalom ellen, ami a mindennapok emberét is érinti, azok tapasztalatai segítségével próbál programot kidolgozni megfelelő szakmai háttérrel az Orbán kormány leváltása utáni valóban demokratikus alapon működő rendszerben a társadalmi elvárásoknak megfelelő szakanyag kidolgozásával, ami valóban segíti az ország élhetőbbé tételét. Ezek egyikére sikerült eljutnom most,ahol éppen a biztonságpolitikai szakanyag volt terítéken,és annak társadalmi, szakmai kidolgozása vette kezdetét. Nem volt média, nem voltak riporterek, civilek, volt és aktív rendvédelmisek kezdtek hozzá a maguk módján a tapasztalataik alapján a szakmai alapon való működtetés kidolgozására egy fórum keretében.

Már  a bevezetőben is elhangzott, a jelenlegi parlamneti pártok egyenlőre távol maradnak az ilyen kerekasztaloktól, az okokat azonban nem keresgélte senki. Elég sokan voltunk ott, akik már régebbről ismertük egymást, nem is firtattuk a pártok hiányát, nem ez volt az elsődleges szempont. Azonban mikor Árok Kornél a bevezető közben belépett a terembe, és csendben helyet foglalt egy széken, többen jelentőségteljesen összenéztünk, és elégedetten vigyorogtunk. Nem részletezném az eddig történteket a Szoli háza táján, és nem is akarok ebben semmilyen szempontból állást foglalni, de ahogy leszűrtem a jelenlevők arcára írt reakciókat, ez a belépő fontosabb volt számunkra minden eddigi híresztelésnél, kétségnél, mert azért azt be kell vallani, a Szoliból valami nagyon hiányzott, pontosabban valaki. Így azért az egész kerekasztal más formát kapott, főleg azok után, hogy a bevezető vitaindító után a levezető Kornélt szólította a SZEM részéről a mikrofonhoz. Már nem is hiányoztak annyira a pártok, itt volt egy, ami még ugyan nem teljes erővel működik, /de már rajta van az ügyön, /és a mi ennél is fontosabb volt számunkra ezen túlmenően, a két bohóc újra egy teremben, egy probléma megoldásán, ha nem is közel egymáshoz, de közelebb legalább, sértődöttséget félretéve dolgozott egymás mellett, ahogy azt sokan szerették volna eddig is. Nem is annyira az elhangzott beszéd volt itt a lényeg, ami tartalmát tekintve fontos volt, és helytálló, hanem az egész előzménye, mivel ezt előre le kellett egyeztetniük egymással a szervezőknek, így kétség sem férhet hozzá ez nem pillanatnyi elhatározás eredménye volt, hanem egy olyan döntés következménye, amit már nagyon sokan vártunk. Valahol érezte mindenki, a két fiúnak együtt kell dolgozni, még ha külön utakon is gondolják ők ezt, de ezeknek az utaknak előbb-utóbb össze kellett érni, ez törvényszerű, ha valóban eredményt akar elérni a magát ellenzékinek valló bármilyen kezdeményezés. Nem borultak egymás nyakába, nem voltak könnyek, fogadkozások, inkább az értelem, és a józan ész felcsillanása lett belőle, azon túl, nagyon sok embernek mutattak ezzel a részvétellel személyes jó példát. A folytatásban már nekem is más lett a hangulatom, valahogy így más értelmet nyert minden olyan ellenzéki megnyílvánulásom, hogy ezt a két embert egymás közelében láttam, akik most példát szolgáltattak minden lehetséges résztvevő számára aki részt akar venni a kormányváltásban, és az utána jövő nem egyszerű megoldás végrehajtásában.

Folytatódott a szakmai munka, parázs szóváltások, személyes tapasztalatok során azért lett eredménye a kerekasztal létrejöttének. Az abban résztvevők érezhették, valamit hozzá tettek egy olyan dologhoz ami róluk szól ugyan, de eddigi tapasztalataik szerint nélkülük végezték ezt olyan politikusok, aki tevékenységükkel inkább ártottak, mint használtak a szakmai munkában való kontárkodásukkal, mindenféle pártérdek előtérbe helyezésével. Ezt most kifejezetten a rendvédelemre értem,mivel ez most erről volt szó a kerekasztali egyeztetésen, de ezen keresztül azért olyan dolgok is felmerültek, mint törvénykezés, szerzett jogok, és a legfontosabb, a FideszOrbánViktor Magyarországot érintő gyarmatosításának a megállítása, ami jelenleg csak egy közbeeső állomás kell legyen, mielőtt vissza térünk egy olyan útra,amit úgy hívnak, demokrácia, melyet most siekresen rombolnak önös érdekeikből vezérelve.Pedig nem lesz egyszerű a következményeket felszámolni, és nem is lesz könnyű, áldozatmentes, e felől ne legyen senkinek kétsége.

A parlamenti pártok is biztos  a demokrácia helyre állításán dolgoznak, és még nem értek rá mindenhova odaérni, ahol szintén ezt gondolják a főleg civilekből összeállt szervezetek, de azért az is jelent valamit, a Szoli már bevont olyan embereket, akik a szakmai munkájukkal segíthetnének a pártoknak kicsit begyorsulni. Bajnai Gordon személye vitára adhat okot, és a neve is elég rosszul cseng sokak fülében, azonban véleményem szerint szakmai munkája, és hozzáértése megoldást kínál a jelenlegi helyzet okozta károk felszámolása során, és az új rendszer alapjainak a lerakásában. Lehet támadni személyét, tetteit, mégis ott ült Kónya Péter mellett egy szakmai fórumon Szegeden, és azóta is segíti a szakmai munkát, amit a Szoli próbál elvégezni. Most, hogy Árok Kornél is bekerült a képbe szeritem olyan példát mutatott az ellenzéknek a Szoli amit csak követni kell, nem lesz senki leszólva smittelésért. Mert eredményt elérni csak együtt lehet, vagy egymás mellett, hozzátéve a másik munkájához harag, és sértődés nélkül.Köszönöm bohócok!BANDITA.

Címkék: kormány ellenzék gyarmat Gordon Fidesz Orbán Bajnai Szolidaritás Kónya Péter Árok Kornél

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr24558432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norris74 2012.06.01. 16:31:48

Az a véleményem, hogy nem is kellett volna ez az egész cirkusz, amit a "két bohóc" lenyomott az elmúlt szűk fél évben. Ha Péter nem engedett volna a EMD nyomásának, hogy kipenderítsék Kornélt, és kevésbé liberálisan gondolkodott volna, Kornél pedig kevésbé akarna "centrista" lenni (hiszen ha nem tűnt volna neki fel, akkor a centrumot eluralta Orbán, és akik benne csalódtak, nem fognak (vagy biztosan nem teljes számban) ismét centrista pártra voksoln)...hanem mindketten felvállaltak volna (akár az MSZP ellenében is), egy radikálisabb (de nem erőszakosan szélsőséges) karakteres euro-baloldali programot (valami olyant, mint amit most a Syriza és Alexis Ciprasz is felvállal), akkor nagyot szólhatott volna a dolog. Sőt...megkockáztatom, hogy ha ezt meglépnék mindketten, akkor még így is nagyot szólhat. Csak bátorság, és több céltudatos őszinteség kell(ene) a karrierpolitizálás mellé...

Virányi András (BANDITA) 2012.06.01. 16:41:24

@Norris74: Ez van, ha valakik másként gondolkodnak a sikerről, és irigyek is. Itt azonban erről egyáltalán nem is kellett volna beszélni, csak menni tovább. Fasza volt a megakasztás, de végül is, előny lett belőle. Igazad van, még nagyot szólhat, bárhogy is akarják megállítani.
süti beállítások módosítása