Valahogy mindig sikerül Viktornak alulmúlni önmagát, elég ha példálózni kezd a hiányos történelmi tudásából vett hasonlataival. Tisztában van a jelenkori hazugságaival, ezt minden esetben cáfolni igyekszik ugyan azzal amit mond a nagy nyilvánosság előtt, de újra és újra képes hülyét csinálni magából a kamerák előtt mikor ráerősít egy újabb valótlansággal, vagy hülye történelmi hasonlattal. És senkit ne vigasztaljon, ezzel gyakorlatilag bennünket próbál lerántani a saját szintjére ha van még egyáltalán valaki, aki elhiszi amit mond.

Nagyon eltévedt a legutóbbi parlamenti válaszadásával, mikor az ellenzéket a labancokhoz hasonlította, saját táborát pedig fényezni próbálta a selejtes magyarázatával az oligarcha váddal kapcsolatban.Már a kimondás pillanatában újabb földbotrány robbant ki, ami nemhogy cáfolata a magyarázkodásának, de egyenesen megerősíti a gyanút az újabb pofátlan harácsolásra, amiben annyira jók a közpénzen támogatott vazallusai.Szerinte a "hazai" nagytőkét kell erősíteni ami esetleg rendben is lenne, ha nem szűk körnek osztogatna állami tulajdonból, pofátlan magyarázatok közben. Arról már nem is beszélek az ilyen helyzetbe hozás mennyire vérlázító,és ha még ehhez hozzávesszük azt a hazugságot ami szerint mennyire segíti a munkavállalók helyzetét is ebben a sajátos felfogásban, már kész is van az újabb leleplezése minden mondatának, ami csak pont a kormánypártot nem érdekli. Elég csak a Munka Törvénykönyvére gondolni, ami a bérszínvonalat tovább húzza, ezúttal ismét negatív irányban. Olvastam egy tanulmányban, a magyar bérek az Eu átlag harminc/ leírom számokkal is a kormánypártiak kedvéért/ 30/ %-án vannak jelen pillanatban. Ebben valójában nem csak ők a hibásak, hanem minden eddigi kormány, főleg ha azt is megnézzük, ugyanezen tanulmány szerint a munka teljesítménye eddig pedig az Eu átlag hetven/ ismét számok:70/ % -án találhatóak, amit ha józan ésszel nézünk,még így is duplája az elvárhatónak, ha egyenes arányba vonjuk a kettőt. És most ennek a további amortizációja következik a bevezetendő idióta adókkal, a munkavállalók bérének csökkentési lehetőségével, és nagyobb kiszolgáltatottságával a munka minden területén, itt viszont  már elévülhetetlen érdemeket szereztek maguknak a folyamat ellenkező irányú felgyorsításával. Szűk kis elit csapata elégedetten dörzsöli a kezét a dolgok ilyen alakulása miatt, akik meg valóban megszenvedik majd ezt, egyenlőre ülnek a fenekükön, és várják a csodát.

Szinte minden megyében kiderül kik is kapják kormányközeli körökből az állami földeket azok helyett, akik valóban dolgozni akarnak vele, nem csak az Eu-ból érkező támogatás lenyúlására akarják használni, esetleg sajátos haszonbérlettel továbbadni annak aki valóban dolgozna vele.Minden körzetben sorban derülnek ki az érdemtelen pályáztatási nyertesek nevei, akik jó részének eddig csak annyi köze volt a földhöz, néha a cipőjükre ragadt. Most pedig hirtelen rájöttek egész életükben eddig arra vártak, végre dolgozhassanak vele, még ha utóbbi két évben a választók tévedése miatt felette jártak hatalmi gőgjükben. De a kormánypártnál nem igazán erősség a munka ismerete, a spekulációban és a lenyúlásokban érdekeltek, nekik az értékelőállítás fogalma nem sokat mond, ez azért hamar kiderült az eddigi tevékenységükből. Most sem lesz másként, ez csak rosszabb lesz, efelől ne legyen senkinek kétsége. Simicskáék havi rendszerességgel továbbra is milliárdos állami megrendelésekhez jutnak, a földeken sem fog sok minden megteremni, de az annál jövedelmezőbb lesz azoknak akik csak névlegesen fogják birtokolni, a nagy többség meg szívja a fogát a tehetetlenségtől. A Jelcini időkre emlékeztető állami pénzlenyúlások mára már valóban kitermelték a kormányközeli oligarchákat, akik már mindent kézben tartva lassan az ország nevét is meg fogják változtatni. Ha Orbánnál ezt jelenti a helyzetbe hozás, akkor nagyon jó munkát végez,csak az a kérdés, meddig tudja folytatni, és mikor kell viselnie a következményeit eddigi tetteinek. Mert a többségnek már elege van belőle, csak még nem tudja mit is kezdjen magával, de ha éhes lesz, talán összekapja magát. Addig is megy a szekér a kormány útján, és minél többet szed össze a közösből, annál nehezebb lesz lerámolni róla a sarcot, és visszaadni azoknak, akik valóban kezdenének vele valamit a többiek érdekében. Mondjuk ezt is nehéz dolog megvalósítani, a rendszerváltás óta nem igazán van hagyománya a másikkal való törődésnek a politika világában, a többiről most inkább nem is beszélek.

A labancos hasonlat az ellenzék felé kicsit morbidra sikerült, de a Hothy-restauráció világában nem kell rajta csodálkozni. Orbán mindent megtesz azért az embereket hülyeségre taníthassa, valahogy nem akar okos embereket itthon nevelni, akik felismerik szándékát az ország gyarmatosításában. Az oktatás, az egészségügy,a nyugdíjrendszer, a szociálpolitika, a munka, és szinte minden terület szétverése egy szűk kör jólétét biztosítja ugyan pont azokkal szemben akik még maradnak az országban, a következő lépés talán az lesz kötelező helyben maradással biztosítja ezeknek a röghöz kötését, nehogy véletlenül alacsonyan képzett munkaerő nélkül maradjanak a jelenlegi előnyhöz jutottak. Már nem kell sok idő azt halljuk Orbántól, a honfoglalás során nem fehér lovat adtunk a földért, hanem az akkori Fidesz által választott vezér akinek Orbán egyenesági leszármazottja a kurucos szabadságharc miatt, végül is gyorsnaszáddal kelt át a Dunán, és foglalta el egész Európát. Mert adni ugyan nem adtak már akkor sem semmit, ez nem rájuk vallana, náluk csak az elvétel a természetes.BANDITA.

Címkék: Orbán Simicska Oligarcha földpályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr384497569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furgafinta 2012.05.09. 18:23:09

Szeretnék kérdezni valamit és nagyon várom a válaszát azoknak a gazdáknak, akik annak idején a parlament elé vonultal, utakat elzártak, most HOL VANNAK??? Ez igazán, mint nem vidéken élőt ilyen szinten nem érint, de értetlemül állok, ülök és gondolkodom. Ocsmány gondolat jutott az eszembe. AZOK AZ EMBEREK esetleg nem megfizetett fideszesek voltak. / ugy, mint a békemenet résztvevői/ Kérem legalább egy ember irjon ide, hogy ő, vagy ismerőse részt vett, ingyen, bérmentve. No ez csak egy kitérő volt. Túl azon, hogy csökkent az emberek fizetése /kisjövedelmüeké/ alkalmazotti kedvezmények megvonása miatt, nem kapnak gyerekkedvezményt, mert albérletbe, ltbizonytalanság miatt nem mernek vállalni stb. még annak is kivannak téve, hogy munkaadóik 8-ról 6 órára csökikentik /akár csak papiron/ a munkaidejüket, hogy ne jelentsen problémát a min.béremelés. A túlórákat nem fizetik ki, majd lecsúsztathatják, ha Isten is úgy akarja /de nem akarja/ megvonják majd a müszakpótlékokat. Sorolhatnám még a gondokat, problémákat, de ha mindenki csak annyit ír, amenníit én, akkor is kiderül, hogy ilyen ocsmány banda még nem volt kormányon ebben az országban legalábbi a háború óta.
süti beállítások módosítása