Azért a "nagy" dolgok megtörténte mellett, ami most az ország élén történt személyi váltás volt, igaz minden meglepetés nélkül, beindult egy folyamatos magyarázat dömping a legújabb agyszüleményről, ami egy csomó nem kellemes adóemelést tartalmaz. Már mindenki szakértő benne a kormányoldalon, legyen az képviselő, vagy újságíró. közéleti személy, együtt próbálják elmagyarázni mennyire jó dolog ez a sok új adónem, amit most kitaláltak a nagyeszű politikusok a saját hibáik helyrehozására a Széll Kálmán 2.0 terv nevű förtelemmel.

A költségvetésben ütött lyukat, amit a saját hülyeségük okozott, most ismét azok kárára akarják befoltozni, akiket a legszívesebben elfelejtenének, vagy legalábbis tagadják létezésüket. Az egykulcsos adó nyertesei, köztük a kormánypárt képviselői is, ismét bebizonyították a hangzatos jelszavakon kívül nem igazán akarnak részt vállalni a terhekből, inkább azokra hárítják át ennek nagy részét, akikért az elmúlt két évben nem tettek semmit, csak lerontották a helyzetüket gyakorlatilag az élet minden területén. Majd hülyék lesznek a kisebbségben levő jól kereső egyének méltányos részt vállalni abból a sok rosszból, amit előidéztek a többség kárára. Simán le próbálják tolni az emberek torkán az újabb megszorítást, és még a világ előtt is kérkednek vele, ezt mennyire fegyelmezetten tűrjük. Mondjuk a világ nagyobbik felét nem érdekli a problémánk, a pénz urait csak a számok érdeklik, az már hidegen hagyja őket, ezt az uralkodó réteg hogyan teremti elő. Annyiban talán befolyásolják őket a tények, ha folyamatosan elvesznek azoktól akiktől már nem nagyon lehet, akkor azok egy idő után ezt nem fogják tolerálni, de egyenlőre úgy néz ki, kevesen próbálnak tenni a helyzet ellen, legalábbis nem nagyon hallatszik a kőzápor kopogása. Rövid távon megoldás lehet az új adók bevezetése, kérdés meddig lesz fenntartható az elégedetlenség agyonhallgatása, és kimagyarázása, és nem mellékesen az emberek meddig hajlandók ezt elviselni.

Azért a kormánypártiak nem hazudtolják meg cinizmusukat, és arroganciájukat, elég csak Rogán, vagy Matolcsy nyilatkozataira gondolni a telefon adóval kapcsolatban, miszerint hívjuk fel szüleinket, ne nekik kelljen telefonálni, és akkor ők kevesebbet fizetnek. Hülyeségben azért mindig sikerül alulmúlni önmagukat, de ezektől az emberektől már más nem várható./A bankok hozzáállását már nem is említem, vagy a különböző szolgáltatókét. Minden számlámon ott van az emelt ÁFA, akárhogy mondják azt nem jól látom./Ezek a kormánypárti zsenik, és társaik azok, akik következmények nélkül megtehetik ezeket a nagyszerű kinyilatkozásokat, lassan már nevetni sincs erőnk rajtuk, nem hogy rájuk borítani az asztalt, ami mögött olyan biztosnak hitten ülnek. Ne legyen kétséges az sem, bármennyire is próbálják beadagolni azt,hogy ezek az új adók nem igazán fogják érinteni a lakosságot, végül úgy is az emberek fogják állni az egésznek a számláját, a nagy játékosok, és a nyertesek megtalálják a módját annak, őket ez az egész ne terhelje igazán. A lakosság többségének nincs ereje, és módja trükközni, nekik mindenképp többe kerül majd az élet Fideszföldön, és fizetnek az egyre kevesebb bevételükből. Fideszország ura, Orbán Viktor miután sikeresen végighazudta a világot az új tervével, közben szabadon tovább gyarmatosítja a még megmaradt területeket az országban, legyen az föld, vagy közpénz. Nem kell bedőlni ennek a" nem leszünk gyarmat, takarodj IMF, gyarmat leszünk, gyere IMF" szlogennek, ezek az újabb megszorítások csak arra jók időt nyerjenek arra, az uralmuk alá vonjanak minden területet AMIT MÉG NEM SIKERÜLT TELJESEN MEGKAPARINTANI, és akkor valóban gyarmat leszünk. Fideszgyarmat. Egyszerű megoldás lenne  a valóságot elmondani, azonos részt vállalni a terhekből, hiszen két év alatt, az egykulcsos  adó elég jó alapot jelentett a helyzetük stabilizálására, de úgy néz ki, van olyan dolog amiből semmi sem elég, és igazat mondani pedig képtelenek, mert nem is ismerik azt, csak a hazugság előnyeit használják ki. Viszont legyen anyagi, vagy hatalmi előny amit össze hazudnak maguknak, nem elégszenek meg egy résszel, az egészet akarják. Még arra sem képesek a megszerzett anyagi előnyt itthon tartsák, azt inkább kimenekítik innen, úgy vannak vele, az az övék, abból nem kell visszaadni semmit. Erre mit is lehet mondani? Semmit, elég csak hallgatni azt a sok ökörséget amivel próbálják megmagyarázni, mindezek a dolgok végül is az emberek boldogulása miatt van, nekik akarnak segíteni.Egyenlőre a csapból is ez folyik, kérdés meddig  akarjuk folyatni ezt a szenny áradatot a kormánymédia oldaláról, ami szinte segítségként adja el az egyértelmű lehúzást. Miért kellene ezt nekem elfogadni?

Nem az adónemekkel van baj, és nem azzal fizetni kell mindenért, hanem azzal, az adott dolgokért cserébe csak rosszabbat kap az ember, vagy rosszabb esetben semmit, és még meg is kell köszönnie. Munkahelyek nincsenek, és egyenlőre nem is lesznek ahogy most állnak a dolgok, a munkabérekről már nem is beszélek. A kormánypárt történelmi esélyt játszott el azzal, magát hozta helyzetbe a hatalomban, és tette ezt hazug, gátlástalan, csaló módon, semmibe véve azokat, akiknek köszönheti jólétét. Nem is akart végül is semmit tenni az emberekért, ezt nyugodtan ki lehet jelenteni a történtek függvényében, csak magával törődött. A munka értéket nem ő húzta le egyedül,az egy régi mese, de nagyon sokat tett azért, még kevesebbet érjen, és ne is lehessen rajta jó ideig változtatni. És hozzá pedig folyamatosan hazudik, biztos túlélése minden meggyőződésével. Hát erre azért nem fogadnék a helyükben.BANDITA.

Címkék: Fidesz Orbán Média Széll Kálmán 2.0 Rogán Matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr934486578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.05.03. 19:47:24

Mivel nem a zember az első, hanem a fülkeforradalmi kormány, ezért az adónemeket mostantól kapónemeknek nevezzük, és ez így már nagyon pozitív érzés.

Ha én Orbán lennék: ...amikor már a szomszéd kertészének egyéjszakás luvnyája is első oboás az operaházban, s minden havernál tele van a széf meg a fagyó (mint zemberek töke), simán elveszítjük a választásokat...
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2190_ha_en_orban_lennek
süti beállítások módosítása