Szövetség az Egységes Magyarországért! Ezt jelenti a SZEM. Ha valaki esetleg másra gondolna ezzel kapcsolatban, azzal szeretném közölni ez az a konkrétum ami azt jelenti vannak még akik nem adták fel, és teszik a dolgukat a sorsunk megváltoztatásáért.Ahogy Tóth Imre is csak szünetet tartott tevékenységében, aminek okait nem akarom kivesézni, Árok Kornél sem nyugodott bele a vele történtekbe a Szolidaritás Mozgalmon belül, hanem folytatta azt, amit elkezdett megcáfolva a vele kapcsolatos minden híresztelést. Nincs ezzel egyedül, ahogy senki se érezze magát elhagyatva azzal kapcsolatban, nem történik semmi a változás előkészítésében.

Sokszor hallottam már mindenféle helyen, birka nép a magyar, megérdemli a sorsát. Amikor valaki ilyen kijelentést tesz, nem tudom mennyire gondol magára, és azon mennyit meditál, mi az amit neki kellene tennie saját magáért. Nem akarok bírálni senkit, hiszen nem lehetek tisztában az okokkal amiért az ember nem hajlandó a biztatáson, és bírálaton túljutni, de annak nagyon örülök mikor azt látom azért vannak még akik cselekszenek is a saját, és a másik sorsának megváltoztatásáért. A kormányoldal zárt falanxával szemben menni nagyon nehéz dolog, hiszen náluk van a törvényes hatalom, amit már átírtak a saját arculatukra, szinte korlátlan költségvetési pénzeket használhatnak sajátjukként, ezzel  sakkban tartva az állami apparátusban dolgozókat, és a munkaerőpiacon okozott rombolásukkal szinte lehetőséget sem kínálnak a szabad munkaválasztásra, azért mégis van még sok olyan ember, akiket nem sikerült semmilyen formában magukhoz láncolni, azok már felemelik a szavuk ellenük, és minden nehézség ellenére vállalják a kiabáláson, és elégedetlenségen túli további tennivalók elvégzését.

Az ellenzék megosztottnak látszik, hiszen mindenki vezető erő akar lenni, mikor oda kerül a sor, újra oda lehet menni a szavazófülkébe, és újra választani kell a sok alternatíva közül ami jelenleg rendelkezésre áll. Van olyan, aki ezt rövidre szeretné zárni, tankok, és gyújtogatás árán, de a végső szó, az mégis ebben a fülkében dől el, nem pedig önjelölt benzines palackot dobáló, álarcos szélsőségesek soraiból csúszik be a hatalomba, de őket nem veszem számításba, ahogy soraikat sem sűrűsítem.A kormányoldal persze örül neki ha az ellenzék megosztott, de szerintem korai az öröme. Lehet külön utakon futnak a dolgok, mást akarnak a pártok, és mást a civilek, de előbb utóbb meg kell találniuk a közös hangot, mert külön-külön esélytelenek. Ezért van szükség az új csoportosulásokra, a jelenlegi felállás magában alkalmatlannak látszik a feladat elvégzésére. A SZEM, vagy a sok "Tóth Imre" egy valóban alulról szerveződő kezdeményezés,mint amilyen a Szolidaritás is volt, és remélem még lesz a továbbiakban, ahol a döntések következményeinek viselői fognak össze, és határozzák meg mit nem szeretnének, és hogyan képzelik el a saját sorsuk irányítását. Nehéz az embereknek ezt megtenni, beszélni még viszont annál könnyebb róla, de ha nem kezdi el az a kevés ember aki jelenleg is azon van, ne úgy kelljen leélni az életünket ahogy azt mások akarják, hanem annak megváltoztatásában maguk is részt akarnak venni,abban az esetben  valóban meg lehet menteni saját magunkat, és ezáltal azokat is, akiknek a nevében egyenlőre teszik a dolguk. Ők azok akik "nevében" cselekedni is kell, mert ők még nem tudnak, vagy nem mernek, esetleg tudnának, csak  félnek, és még ők azok akiknek semmilyen lehetőségük sincs arra megtegyék amit szeretnének, akkor valóban csak az a pár ember marad aki tenni akar magáért, és másokért. Leszünk majd többen is, de egyenlőre ennyivel kell beérni.

Ha a pártok nem kérdezik meg az embereket mit akarnak, lehet kimaradnak a folyamatból, hiszen nagy az a tömeg, aki jelenleg nem tartja őket hitelesnek, és tevőlegesnek, főleg akkor,ha már neki magának kell odamenni ezeket a tényeket közölni velük. Pedig szükség van rájuk is, ezt előbb-utóbb fel kell ismerni, csak lehet akkor már másabbak lesznek az arányok a döntéshozói feladatoknál.Ez nem fenyegetés, hanem a felismerés szükségessége, hiszen a végső szót a választónak kell kimondani.Azt, hogy ez mikor, mire,  és milyen formában történik meg, már a szavazat várókon múlik, főleg ha ők is komolyan gondolják. Minél többen vannak azonban a szavazatokat áhítók, annál nehezebb lesz a magunkért való munka! Sajnos lehet a pártoknak kell majd odaengedni  a lelkes civileket, és még segíteni is kell őket, de ezt maguknak köszönhetik kizárólag, az eddigi munkájuk juttatott ide sok embert, ahol jelenleg tartunk, és most nem akarok személyes felelősséget vizsgálni, már maga a név az, ami kellemetlen borzongással tölt el, erről azonban nem mindig az ottani személyek  tehetnek, főleg nem az egészük.

Attól még nem történik sok minden ha csak pár ember akarja kezébe venni a sorsát, és tesz is ezért. Sok embernek magának kell eldöntenie mennyit hajlandó megtenni a saját, és a mások sorsát befolyásoló döntéseinek  a meghozatalára, és azon is el kell gondolkoznia, mennyit hajlandó változtatni a számára kényelmesnek tűnő kivárási taktikán. Nem árt még némi előrelátás, oda figyelés másokra, valamilyen szintű fegyelem, önzetlenség, de szerintem elég ha egyenlőre sokan akarunk változni, a részleteket pedig menet közben dolgozzuk ki. Van Árok Kornélünk, Tóth Imrénk, Kónya Péterünk, Komjáthi Imrénk, Éhségmentesünk, Operabálosunk, Millánk,civilek, pártok, és főleg célunk amit magunk elé tűztünk, csak el kell érni. Nem soroltam fel mindenkit, csak akit én ismerek, de ehhez bármikor hozzá lehet tenni, főleg az embert magát. Akkor valóban kinyílik a  SZEM, bármilyen értelemben, még Éhségmenet közben is.BANDITA

Címkék: civil párt Szolidaritás Milla Kónya Péter Tóth Imre Árok Kornél SZEM

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr904443599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása