Mondhatja azt akárki nem volt sikeres a Parlament előtt felállított jurta, ahol beszélgetésre invitáltuk a képviselőket, abból az apropóból kiindulva, hogy a kormány olyan szívesen beszél a választói nevében, csak éppen a vele való beszélgetést kerüli, azért mégis volt egy érdekes párbeszéd este, az ülésnap befejezése után.

Lehet nagyobb szervezés kellett volna, vagy több pénz, esetleg több csatlakozó, azért mégis sikerült pár képviselőt szóra bírni, és még olyan is volt aki válaszolt, sőt szinte párbeszédet sikerült vele folytatni. Lehet ennek azért már a végét várta, vagy ismerve Tóth Imre nagy száját, nem mert ellent mondani, de azon mi is csodálkoztunk, mikor az éjszaka megszólított képviselő megállt velünk beszélgetni, sőt még válaszolt is, egészen emberien. Kormánypárti volt az ember, viszont meglepően nyílt, és értelmes válaszokat adott, hiányzott belőle a megszokott cinizmus, és lenézés, amivel az ilyen proli csőcseléket szokták minősíteni a pillantásukkal, és kommunikációjukkal mint az ott kérdezősködő emberek. Miután sikeresen tőrbe csaltuk az alaptörvényükkel, és közöltük vele igazából nem is érdekel bennünket miért nem tartják be a saját maguknak hozott szabályokat, rátértünk a napi problémákra a munkahelyek területén, és az ebből adódó megélhetési gondok taglalására. Tóth Imre egy egyszerű képlettel levezette a napi gondokat, miszerint, ha nincs munka nincs pénz, és ezzel el is értünk a lényeghez.

Némi nyóc év, meg üres kassza emlegetése után a képviselő úr emberi oldaláról is megmutatkozott, személyes érzéseit is beleszőtte a jelenlegi helyzet ismeretébe, miszerint ő is sajnálja azokat akik olyan helyzetben vannak, nem dolgozhatnak,mert nincs hol, vagy ha dolgoznak, keveset keresnek, és még félniük is kell, kirúgják őket, vagy egyszerűen csak nem tehetnek róla belekerültek egy rossz helyzetbe, ahova belekényszerítették őket.Kérdésünkre a Munka Törvénykönyvével kapcsolatban, ami eléggé sértő a munkavállalókra nézve, annyit fűzött hozzá, a szakszervezetek egy része aláírta, ezzel szerinte ez a rész el van intézve. A válaszunkra, miszerint mennyire lehet törvényesnek tekinteni egy vezető által aláírt minden tagot érintő törvényt, az érintettek beleegyezése nélkül hitelesíteni akikről szól, csak egy :"Hát én erre nem tudom a választ!" sikerült kipréselnie magából.

Következő érdekes felvetése az ország eladósodottságát taglalta, melyet az elmúlt nyóc év szokott mondataival magyarázott, és közölte, a hitelt vissza kell fizetni, de ezt csak úgy tudják, ha innen-onnan elvesznek. Azzal a válasszal nem tudott mit kezdeni, mikor közöltük vele, ismerjük a hitel visszafizetésének gondját, és én is tudtam fizetni a munkám béréből, amíg ők úgy nem gondolták, ezen változtatnak mindenféle beszéddel ami megrengeti a forintot, meg szabadságharccal,gyorsnaszáddal, és csinálnak egy csomó felesleges dolgot a munkahely teremtés, és megtartás helyett. A közmunkára már nem is kértünk magyarázatot, az éves szinten lesz beadva valami hazugsággal, hiába lesz ennek a kezdete akár november is pár ezer embernek aki addig vár rá.Azt azért hozzá tette, Ő rengeteget segít az ilyen embereknek mindenféle segéllyel. Na erről most nem mondok semmit.

Rátértünk még arra a problémára is, miért kellett ezt a rengeteg problémát okozni azok megoldása helyett, hogy tudott a még számára is rossz döntésekre igent nyomni a gépezet részeként. Halk sóhaj, és ennyi:"Hát tudják hogy van ez, nem?" Muszáj ezt nekem tudni, vagy érteni? Lehet a csorda szellem, és a vezéri akarat nem tűr ellentmondást, és arra gondol, még így is többet tud segíteni, mint az ellenállással, amiért biztos kivégzik, de ezzel a lelkiismerettel neki kell együtt élni.Viszont abban hallgatólagosan egyetértett, bármit is akarnak, vagy tesznek, az idióta Szíjjártó-Selmeczy kommunikáció még nagyobb bajba sodorja őket, de ezt a problémát sem tudják ők megoldani. Ezek a dolgok azért elgondolkoztatóak a kormánypárt berkein belül levő fegyelemről, és az egyenlőtlenségről az egyenlők között.

Elengedtük a képviselőt, még kezet is ráztunk vele, hiszen így külön a falkától szinte emberi volt, ha már csak ennyi is maradt neki az eredeti énjéből.Annyit talán elértünk, kicsit megráztuk a védettségét azzal, oda mertünk menni hozzá, és fel mertük szólítani a válaszadásra, és túlélte. Rájöhetett mit is okoztak, vagy csak túl akart élni bennünket, ezt nem tudom, de mindenkit arra bíztatok, csinálja ezt utánunk akár a saját lakóhelyén a képviselőjével. Ha kell egyenként vadásszák le őket a döntéseik következményét viselők, a parlament most nem az a hely ahol az ilyen csorda ellen bármit is lehet tenni. Voltak még egyéb megjegyzések is a kormányról, mint ahogy ez a cikk sem teljes, de nem akartam az egészet szó szerint leírni. Azt hiszem tudja mindenki, a képviselő így is beleizzadt rendesen, ha csak ennyi kerül ide a blogba.BANDITA.

Címkék: képviselő Fidesz Tóth Imre Jurta Parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr554409283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása