Sosem arról volt híres a civil csapat, ha kimész a tüntetésére, ott majd jól megmondják milyen megoldást kínálnak neked, és ezen túl azt végre is hajtják. Itt nincsenek politikusok, profi szakemberek a rendszerváltás végrehajtására,kizárólagos igazságot kínálók az oda vezető úthoz, csak lelkes szervezők, akik változást szeretnének, és ennek hangot is adnak.Ezen túl azonban mindenképpen sikeresek abban, össze tudják gyűjteni a különböző csoportokat, és részükre lehetőséget biztosítanak a vélemény kinyilvánítására. Voltam már olyan tüntetésükön ahol "csak" Alkotmány utcát sikerült megtölteni kb egy éve,most azonban ettől sokkal több történt az eltelt idő, és az elégedetlenség nagyobb térnyerése miatt is.

Csak elég a térképre pillantani, és még a laikus számára is nyilvánvaló, a "nem tetszik" száma már több a kormány médiacirkusza által felvonultatott szimpatizánsok tömegénél. Ezt biztos nem fogják beismerni a kormányoldalról, sőt, hamisítani is fognak, de a tényeket nem tudják megváltoztatni, erre azok az emberek az élő bizonyíték, akik ott álltak az Erzsébet-Híd előtt. Ők érzik a kormány politikájának a hatásait, magyarok, és nem adták a támogatásuk oda egy ingyen útért, és szendvicsért. A végét nem lehetett látni ennek a tömegnek, és ez a szervezők sikere. Ahogy az is, sikerült az elégedetlenség kifejezésén túl, most üzenetet is eljuttatni az elégedetlenkedőkhöz a bírálaton túl. A Milla egy kohéziós erő, de nem politikai irányzat, és nem a megoldást kínáló alternatíva, viszont mint közvetítő és kiválasztó nagyon fontos szerepet játszik az irány megadásában a következő időkben,ami akár befolyásolhatja a politikai palettát is. Figyelemfelkeltő, és demonstrációs ereje mindenképpen kell, hogy befolyásolja a politikai pártok erőit, mint ahogy az ott elhangzottakat is meg kell hallgassák, és ezen túlmenően el is fogadják azt, mint akaratot. A civilek megmondták mit tegyenek és hogyan, most a többi résztvevőnek kell hozzátenni a saját erejét a tüntetésen elhangzottak megvalósítására. Szerintem egyértelmű felszólítást kapott a formálódó ellenzék arra nézve, a kormány bírálata már nem elég, azon már túl kellene lépni, és tenni is kell valamit ellenük, nem csak beszélni kell róla. A számháború a két fél között élesen bizonyítja, az elégedetlenek már többen vannak, nem rombolni akarnak, nem ülnek fel provokációnak, kicsit türelmetlenek, de nekik ennyi a lehetőségük. Legalábbis én ezt láttam tegnap, és ez jött le a tömeg hangulatában, ott ahol én álltam.

Csak köszönet jár a szervezőknek, akik a felmerült nehézségeket profi módon kezelve színvonalas rendezvényt raktak le az asztalra, és az ünnepi jelentőségen túl, annak aktualitását meghaladó továbblépés lehetőségét biztosították a résztvevők számára. Megteremtették azt az erőt, aminek felhatalmazásával közelebb kerülhet az egyén a többségi akarat helyes mederbe tereléséhez.Két szóban össze tudom foglalni a tegnap történeteket: KÖSZ MILLA. Ebben benne van minden, a többit nekünk kell hozzárakni.BANDITA.

Címkék: média tömeg kormány ellenzék MILLA

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr334319776

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A diktátor beszéde 2012.03.16. 09:27:59

Kedves Naplóm!Ezt nem bírom tovább. Félek. Hazámban fasiszta diktatúra van. Hiába próbálnak minket felszabadítani Európa demokratái, mert a Vezér és az ő agymosott hívei ezt nem hagyják. Rajtunk már Dani sem segíthet. Úgy érzem, eljött az idő, hogy nap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása