FIDESZ áfium elleni orvosság.

 2012.03.08. 08:35

"Mindenki hozzon még egy embert". Talán ennyi is elég lenne bármilyen kezdeményezés mellett, ami lezajlik az elkövetkező időkben. Márpedig azokból mostanában kijut szinte minden napra valami, az ember már bele is fárad egy kicsit. Nem akarok nagyon morcosnak tűnni, de a hatalom részéről eddig sem a hangot nem hallották, sem a szemüket nem fordították oda ahol történt valami, simán nem vettek tudomást semmilyen javaslatról, kritikáról, figyelmeztetésről. Mégis foglalkozni kell továbbra is a kevés megmaradt lehetőséggel, bármennyire is úgy látszik leperegni látszik a hatalom cinizmusáról, sőt, még inkább további arroganciát vált ki belőlük. Lehet csak nekem tűnik úgy attól, hogy úgy tesznek nem vesznek figyelembe semmit amiről úgy vélik nem is kell foglalkozniuk vele,már komoly aggodalom van a soraik között.

Annyira azért nem hülyék a jelenlegi hatalom isten barmai mint gondoljuk, hiszen minden ellenzéki lépést gyors törvényalkotással, és rendelettel igyekeznek megakadályozni, pedig már a munka nagyját elvégezték a a hatalmuk  folytatólagos biztosítására, miközben folyamatosan nyakig voltak az államkincstárban, gondolva a lehetséges vereségre is, amelyből végül is anyagilag a legjobban akarnak kijönni. Ahogy én látom az ellenzék a mozgósításon már régen túl van, lett is annyi szervezet akiket mind sérelem ért, hogy lassan már megszámolni is nehéz őket. De hál istennek lettek azért nagyobbak is, akik már komoly erőt jelentenek a hatalommal szemben, azok bárhogy is próbálnak nem venni róluk tudomást. A politikusok egy része is kezdi beismerni, valahol ők is hibásak abban az ország ide jutott, és ez a sokak számára képtelenül rossz helyzet előállhatott. Ébredezik mindenki, és keresi a kiutat. Össze is érnek majd egyszer a megoldást keresők, ha felismerik a törvényszerűségeket, és sikerül a saját érdekeiken is felülemelkedniük. Olyan megoldás nem létezik ami minden egyénnek jó, egy kicsit mindenkinek engednie kell, még ha nem is akarja ezt megtenni. Szükség van a másikra, aki talán csak abban különbözik, máshol lakik, más az identitása, és kicsit másként fejezi ki magát. De szerintem pár dologról nem szabad elfelejtkezni. Az mindenkinek világos, aki látja mi megy végbe a hatalomba kerülőknél, maguktól nem fognak jobb belátásra térni. Sajátos autokráciájuk ezt nem is fogja engedni, és már visszaútjuk sem nagyon van. Nem is nagyon kell velük foglalkozni, minden bírálat, vagy esetlegesen felajánlott segítség is lepereg róluk. Volt idejük kidolgozni stratégiájukat, most rohamléptekben valósítják azt meg.

De mégsem szabad annyiban hagyni a dolgot. Ahogy az ellenzék mondja, most a lábunkkal szavazunk, bárhogy is próbálja ezt a hatalom lekicsinyelni, erre igazából nekünk van szükségünk. Mint ahogy arra is tudomásul vegyük a dolgokat csak a parlamentben lehet megváltoztatni, az utca csak az oda vezető békés út. Arra is kell  gyúrni egy kicsit, mi lesz ha sikerül bejutni a törvényhozás helyére. Ahogy én látom sokan készülnek már erre az állapotra is, csak a mértéket próbálják még növelni mennyi is legyen az övék ebből. Viszont ezzel elég sok idő megy el, aminek úgy istenigazából az egyszerű ember issza meg a levét. Szerintem már vannak kész forgatókönyvek a Fidesz utáni életre, csak mindenki a sajátját akarja keresztül vinni, lehetőleg minél nagyobb részben, és mintha nem engedne oda mást aki lehet csak hozzátenni akar. Arról lemondani mint egyedüli, és kizárólagos megoldás még nem nagyon tud senki. Vannak már új arcok is színpadon akiknek szerintem bent van a helye a parlamentben, de ehhez még sok minden nem adott, de sokan azon dolgoznak ez ne így legyen. Ezeket az arcokat be kell juttatni, ahhoz viszont el kell menni szavazni. Mivel csak pártok juthatnak be, nekik abban a formában kell működniük, bárhogy is irtózunk a megnevezéstől. Tudni kell azonban arról is folyamatosan, ha valaki be is jut a parlamentbe az valóban a szavazókért fog dolgozni. Szerintem nem neki kell ígérni sokat, és merészet, nekünk kell megmondani mit szeretnénk, és meg kell teremteni a lehetőséget arra számon is kérhessük rajtuk. Régi politikus, vagy újonnan bekerülő együtt kell dolgozzon a választókért, de nem várhatunk tőlük csodát. Arra is fel kell készülnünk, lehet még ettől rosszabb is világ, mint amiben most vagyunk, bár nem nagyon tehetünk róla. Csak egy kicsit, de ezen ne rugózzunk.

Tovább is írnám még az okosságaim, de inkább csak egy kicsit szeretnék hozzátenni a változás előkészítéséhez. A megoldást nem egy emberben látom, hanem a többség közel azonos vélemény egyezésében, ami nem biztos mindenkinek egyformán jó. Ha csak arra gondolunk, kicsivel többet szeretnénk az elvégzett munkánk után, ezt mennyire nem fogja tolerálni a befektető, aki gyorsan akar, és sokat, és nem igazán érdekli a nyomorunk. De minél később kezdünk bele valamibe, annál nagyobb hátrányba kerülünk, bármi legyen is a cél. Ha már elkezdünk megoldást keresni, mi is legyen a mai helyzet után, már közelebb vagyunk a gyógyuláshoz. Kezdetnek ez is elég.BANDITA.

Címkék: politika parlament ellenzék Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr644296846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leslie Frank 2012.03.08. 14:14:41

Valóban nekünk kell megmondani, hogy mit szeretnénk (inkább akarunk!), de nem látom azokat, akik megfogalmaznák. Még olyanokat sem látok, akiket érdekelnének a már meglévő gondolatok. A következő választáson nem pártot, hanem programot kellene választani, és arra bízni, aki a legjobban képes megvalósítani. Ehhez azonban már erjednie kellene a jövőnek, már rég lennie kellene olyan fórumnak, fizikai találkahelynek, ahol az elképzelések ütközhetnek, és sok gondolat oldatából kikristályosodhat az emberibb jövő. Ebben talán egyetértünk. De én egyetlen olyan arcot sem látok, akinek benn van a helye a parlamentben, és egyetlen közösséget sem, amely látná a pályát, ahol a meccset le kell játszanunk.
süti beállítások módosítása