Havonta 47 ezerről háromszor.

 2012.02.18. 08:35

Valóban lehet rajta vitázni, mikor volt jobb a béka segge alatt élni, és ehhez a nagyszerű állam mennyi segítséget adott, de a pofátlanság felső határa, mikor olyan magyarázza meg a megélhetésem, aki egy nap többet keres, mint amit nekem szán indulópénznek HAVONTA a közmunkában.Olyan tényről már nem is szólok egy szót sem, mikor gondolja elkezdeni a nagyszerű közmunka kiosztását, mert éves szinten a 200.000. megvalósul akkor is, ha márciusban kezdődik, de akkor is ha szeptemberben. Viszont aki ebből tengeti az éhenhalást, annak messze nem mindegy meddig rágja a küszöböt, amíg a kormány szerint vissza lesz vezetve a munka világába. Arról már nem is beszélek, mindenki akit ismerek a munka világát választaná, ha nem döntögetne negatív megszűnési csúcsokat a kormány munkahely megszüntető politikája, csak ebben az évben, mely méltó folytatása a tavalyinak, hiszen már akkor sem volt egyszerű elhelyezkedni ebben az országban. A számokat viszont ügyesen tudják manipulálni, a hazugság szintén jól megy nekik, így valóban még nekem kellene szégyellnem magam az élhetetlenségemért. De vegyük már elő azt kik mondták ezt a borzalmas összeget, és mindjárt nem lesz olyan nagy súlya a bejelentésnek. Nem azt kell nézni jelen esetben mit mond, hanem ki mondja. És ki hasonlítja össze az almát a körtével, meg az elmúlt nyóc év csontvázaival.

Az első megszólaló, nagyszerű gazdasági géniuszunk vala, akire tőlem nyugodtan rászakadhat a Széll Kálmán terv minden vívmánya, és baromi hülye magyarázatainak minden nevetsége.Matolcsy Gyuri,ez a hülye már állított olyat, ami már előtte levő nap is oltári baromság volt, de ezt olyan nyugodtan tette, mint aki épp az előbb tett jót a szomszéd kecskéjével az egy kulcsos adótól felizgulva. MÉG A SZÁJÁT IS MEGTÖRÖLTE UTÁNA. Viszont ahol mondta, ott nagyon stabil építőanyagot használtak, mert nem szakadt rá a plafon. Szerinte ezzel az összeggel már el lehet indulni a felzárkózás irányába, a leszakadó középosztálynak, és különben is ennyi van paraszt, örülj hogy nem neked kell fizetned. Neki is mindig sikerül alulmúlnia önmagát, és közben nem zavarja ezen a téren már lekörözi Gabikánkat, pedig az a csaj sem ma kezdte a nevetségessé válást. Gyuri azonban szemrebbenés nélkül túlél mindent, ebben hasonlítanak a többivel egymásra. Mert nem visszavonja, vagy elnézést kér,hanem még állítja az igazát. Ebben segítségére lesz egy ifjú titán, Marcellka,A szegény Zsiga famíliából, aki miatt most még az a szülő is szégyelli magát, aki ilyen utónevet adott egyik magzatának. Pedig Marcellt nem lehet hibáztatni, mert még hátra is lépett azért a segítségért melyet a kérdés feltevése után remélt, de a z eszére kellet hagyatkoznia. Lett is eredmény, pedig vért izzadt amíg összerakta a választ. Vagy csak a fikát akarta kitúrni az orrából? Á, EGYEDÜL MÉG EZ SEM MEGY NEKI. Komoly dilemmába esett a kamera előtt, most mit is csináljon, mert ebben a közegben mégsem veheti a hüvelykujját a szájába, miután kivette a seggéből. De megtette, hosszas latolgatás után, kivágta a beleegyezést. Ez már két igen, és jött a nagy tromfoló is, Pintér Sanya. Szerinte is meg lehet élni ennyiből, csak mindenki hozzon egy kecskét, és egy kiscsirkét. Pont neki sikerült ezt kipréselni magából, aki magáncégénél kb ennyi adót csalt el havonta a vagyonőröktől, és az államtól, mert neki ezt is lehet. Biztos ebből vette a kecskét, amivel házas életet él, ha ő is beindul az egykulcsostól. Nagyszerű tanácsa nem megvalósíthatatlan, már látom magam előtt a lakótelepeken a játszótereken szaladgáló számozott csirkéket, és  a reggelente tojás gyűjtésre induló kismamákat, akik versenyt futnak a kecskét fejő nyugdíjassal.Egy szexmániás, egy orrturkáló, egy adócsaló. És még hol van a vége, aki ebben a kérdésben helyeselni fog a munka ilyen megbecsülése mellett.

Szegény az az ország, amelyik nem mer nagyot mondani. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha lenne mögötte tartalom, de ékes bizonyítéka annak mennyire nem kell ez a munka az embereknek, mint ami a matyóknál történt. Szegény államtitkár nem tudta a helybeliekkel ellapátoltatni a havat, mert azok közül mindenki dolgozik rendesen, így kénytelen volt az arra járó szegénylegényeket befogni. Hiba lenne részeg viselkedését a matyókkal azonosítani, szegényeknek így is van vele elég bajuk, ha egy kicsit józan az államtitkár, de ez nem sűrűn fordul elő, így ez az ember is beállhat a közmunka reklámarcának.Szegény Mezőkövesdi csak szégyellni tudja az ilyen viselkedést, de nem kell félniük, senki nem azonosítja őket az államtitkárral, mint ahogy egyéb esetekben sem történik ez meg. Azon persze egy pillanatig nem gondolkodik a kormány esetleg munkahelyet, és normális munkabért teremtsen, inkább védi az ilyenek igazát. Sok sikert hozzá még erre a kis időre, mert van egy pont ahonnan nincs lejjebb.BANDITA.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr754128504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dfdd 2012.02.19. 23:12:02

Ez jó és még ki tudja hogy kik fognak még beszálni a 47000 ft-os klubba
süti beállítások módosítása