Egyre több cikk jelenik meg az írott, és az on-line médiában a facebook-on való vélemény nyilvánítással kapcsolatban. Nagyon bánhatja a hatalom, hogy nem veheti át a kínai módszert az internet megzabolázására, ahol az emberek nem írhatják le a véleményüket sok mindennel kapcsolatban.Az én megfigyelésem szerint,az interneten történő vélemények, akár egy felmérésnek is tekinthetők, amit figyelmen kívül hagyni, olyan mint szembeköpni a felhasználókat, vagy csak simán átlépni rajtuk, pedig már komoly tényezőként kellene számolni velük, még ha erre nem is hivatkozik a hatalom. Nem kell messzire menni, elég az Opera előtt történteket létszám nagyságba helyezni, és már is be lehet szarva a hatalom. Rövid volt az idő a szervezésre, és gyakorlatilag csak a fészbuk maradt meg mint szerveződési hely, mégis az elégedetlenek elég komoly számban kényszerítették lapos kúszásra a hatalom arrogáns képviselőit, akiknek ez lehet megdöbbentő volt, de jobb ha hozzászoknak, mert ahogy folytatják a ténykedésüket, előbb utóbb az innen kiinduló szerveződés akár meg is buktatja őket, mint ahogy tette ezt már a világon pár oda nem illő vezetővel, és az általa képviselt politikával. 

A hírekre megjelenő reagálások is sok mindent elárulhatnak, ha egyáltalán figyelnének rá a hatalom okos gyakorlói, ami már csak azért sem valószínű, mert akkor nem hoznának idióta döntéseket, és nem igyekeznének szándékosan maguk ellen hergelni az elvesztett szavazókat. Mintha pedig valóban ez lenne a szándékuk. Nem tudom nevetés nélkül kibírni, ha kommentet olvasok, valami orbitális elszólás után, amit az illető nem kritikának, hanem tetszésnek fog fel, de ez legyen az ő baja. Ha felmérést akar végezni valaki a támogatottságról, vagy csak egy sima hatástanulmány akár valaminek a  tervezetéről, az internet használok véleményét figyelmen kívül hagyni, nem csak felelőtlenség, hanem elrugaszkodás a valóságtól. Már maga a hír nyilvánossága is komoly aggodalomra adhatna okot, a következtetések, és az eredmények, pedig előre vetíthetik a közelgő katasztrófát, ha nem figyelnek oda rá a hatalmi oldalról. Lebecsülni a felhasználót, vagy kinevetni a véleményét, csak tovább ront a helyzeten. Tegnap este is érdekes szavazásnak lehettem tanúja. Meghirdetett a nagyszerű Echo -Tv egy békemenetet, aminek már a neve is olyan demagóg, hiszen nem is állunk háborúban. Nagy magyar összefogásról van benne szó, és még egy csomó dologról, de inkább az ellenhatást emelem ki. Elkezdődött a szerveződés, lettek jelszavak a a magyarságról, és a kormány támogatásáról, a megkezdett út folytatásáról, mikor egyszer feltűnt egy ellen  demonstráció, ami a "nem" részvételt emelte ki, és tiltakozott a megosztás, és a kormány politikája ellen. Rövid idő alatt, nem csak beérte, de ma reggelre közel kétszeres számot produkálva a részvétel szempontjából,a jelzés értékű távolmaradás mellett tett tanúbizonyságot. Ha csak ezeket a számokat nézzük, leszűrhető belőle sok minden, de ehhez józan belátás is kellene a Békemenet szervezői szempontjából.Az érveken és ellen érveken túl nem azt mondom ne menjenek jelszavaikat skandálva az utcára, csak annyit teszek hozzá, a résztvevők ne tápláljanak túlzott reményt a megértés, és támogatottság elmaradása miatt.Az sem kétséges, a hatalomnak meg kell mutatni a mögöttes tömeget, akiknek a nevében engem és sok mindenkit tesz tönkre, de az is ki fog derülni, milyen módszerekkel hozták össze a szimpatizánsok táborát. Mert az Operánál kizárólag önkéntesek jelentek meg, míg ebben az esetben elképzelhető a fizetett emberek egy jelentős csoportja.

Nem tudom szó nélkül hagyni a másik csoport gyors sikerét sem! A"Nem bízunk a kormányban" csoport nevének leírása mellé nem is kell külön kommentár. Lehet hozzá gyártani jelszavakat, de a név szebben beszél mindennél. És a csatlakozók száma! Ezt nem figyelembe venni, tipikus strucc politika a hatalom részéről, pedig akár reprezentatív felmérés is lehet az elégedettségről. Ha csak pusztán a tényeket nézem, a lekicsinylés, és a  semmibevétel csak megsokszorozza a virtuális elégedetlenséget, ami nem egyszer fokozottan jelentkezik a valóságban, és megdöbbenti azokat, akik hülye módon nem foglalkoznak az itt kialakult véleménnyel, és reakcióval. Gondoljunk csak az elhallgatni kívánt disszertációra, vagy a részeg brókerekre, esetleg a karcos Audik esetére. Ezeket a dolgokat az emberek már nem csak itt beszélik meg, hanem hamarosan az utcán, és talán a belátható jövőben a szavazófülkében. Mert akit sokáig nem vesznek figyelembe, és gátlástalanul hazudnak neki, az ha rájön nincs magában a véleményével, nézetével, komoly meglepetést tud okozni, annak aki nem számol vele, vagy kineveti, gyávának tartja.Meg lehet kérdezni persze az utca emberét is, de ott fennáll a veszély, nem egyformán kerülnek mérlegelésre az elhangzottak. Az internet figyelmen kívül hagyása, azonban az emberek figyelmen kívül hagyását jelenti, márpedig minden ebbe az irányba mutat, a hatalom részéről.

Nem is lenne baj ebből az egészből, ha nem erre kellene használni a közösségi oldalakat. Ma már annyi ember van tehetetlenségi pályán a nézetével, itt szépen össze lehet verődni, és még ha nem is figyelnek rá,itt meg lehet buktatni kormányokat, mint ahogy már annyi esetben sikerült is.Mindenki egyforma eséllyel indul a nézetével, de ha az egyik vélemény túlzottan magas emberi létszámot produkál, én elgondolkoznék rajta, esetleg ne vonjak-e le még akár csak rövid távú következtetéseket is a jövőbeli egészségügyi állapotommal kapcsolatban, a túlélésem szempontjából. De neked kedves hatalom ez nem lehet érdeked, ha szándékosan lebecsülöd az itt történteket. Ezzel csak annyit érsz el, még több szavazatot szerzel magad ellen, és még több figyelmet fordítasz a saját hülyeséged kifigurázására. Nem kell disszertációt írnom tündöklésedről és bukásodról, én akkor is megkapom a doktorátust, ha csak az interneten levő hozzászólásokat összevágom. De ezzel lehet lemegyek egy olyan szintre, ahova nem is akarok eljutni, így inkább azt szeretném, ha a saját munkámmal járulhatnék hozzá a végzetetekhez, mindenféle titulus megszerzése nélkül.BANDITA.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr583538881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása