Világpolitika

 2011.05.26. 09:11

 Furcsa dolgok történek a világban. Lebukott az IMF vezetője, aki elég nagy hatalommal bír a világ dolgainak meghatározásában, és talán még rendes ember is. A másik nagy hír ami az EU soros elnöki tisztét betöltő országot érinti, pedig az, hogy ez a kis ország melynek vezetője rendkívül tisztességes, népéért, a nemzetének felemelkedéséért küzdő, országában népszerű karizmatikus politikus, kemény tárgyalások után, melyben bevetette minden tisztességét, politikai zsenialitását, igazmondását, a demokrácia és páratlanul korrupciómentes Oroszországtól korrekt alku keretében visszaszerezte a stratégiai magyar MOL vállalat hajdan galád módon, pusztán anyagi és erkölcstelen előnyök által megszerzett tulajdonrészt. Az egész világ üdvözli ezt a páratlanul tisztességes, egy nép felemelkedését segítő, önzetlen gesztust. Azonban a valóság kicsit más. Időt fáradtságot nem kímélve utánajártam a valóságnak. A forrásaimat nem feddhetem fel, de egy olyan ország állampolgárának hinni kell, amelyiknek vezetői hazájukban nagy népszerűségnek örvendenek, és az igazmondás, és szerénység grál lovagjai. Nézzük a tényeket:

A világ vezető titkosszolgálatai nagyarányú összeesküvést készítettek elő az IMF elnöke ellen. Be szerették volna bizonyítani, hogy az elnök évekig hibás döntések sorozatával, országokat hozott pénzügyileg kiszolgáltatott helyzetben. Sikeresen kiderítették, hogy iskolái diplomáit egy közép-európai ország Duna parti fővárosának piacán vette, ahonnan látszik a Gellért hegy nevezetű képződmény.

Egy feltörekvő, ásványokban gazdag, korrupciómentes Kelet-európai ország demokratikus vezetője hirtelen rájött, tisztességtelen amit tett Magyarországgal, és a Kreml-ben tartott sebtében összehívott kormányülésén meggyőzte a még korrupcióban, és milliárdokban fetrengő, vodkaivó honatyáit, ez nem tisztességes egy olyan országgal szembe, amelyik a világ következő nagyhatalma lesz annak vezetője szerint. Ezt ki merte jelenti, hiszen mind a ketten a népükért dolgoztak, és csak annak az érdekét nézve, erejüket arra fordították ami választóiknak jó.

A világ többi része azonban még meg akarta hagyni az IMF vezért a helyén, mert ők ugye nem demokratikusak, és náluk burjánzik a korrupció, és sosem tartják be az ígéreteiket a választóknak.Ezzel szemben állt ez a két nemes ember, és volt egy tett amit végre kellett volna hajtani, ami minden szempontból tisztességes, és a két ország választóinak érdekeit szolgálja.

Igen ám, de a magyar államfő annyit költött már az ország lakóinak boldogulására, életének jobbá tételére, hogy jelen állás szerint, csak munkanélküliekkel tudott volna fizetni, mert abból rengeteggel rendelkezett. A másik fél ezt el is fogadta volna, bár ebből neki is volt elég, de így megoldották volna a Budapesten épülő 6-os metró építését, amivel jól jártak volna. Azonban az orosz fél mégis inkább készpénzt kért. Az pedig ugye nem volt, és a magyar fél egy ilyen IMF vezérhez mégsem fordulhat holmi magas kamatú hitelért.. Saját polgárai  éppen a korábbi csúnya politikai vezetők által felvett hiteleket fizetik vissza,amit ez a lumpem IMF vezér rájuk kényszerített, és még enniük is kell. De azért annyira még nem éhesek,  hogy ne lássák be ez a vállalat átadás nagyon fontos. És megtörtént a csoda.

A világ ámulva látta az IMF vezér letartóztatását. Az igazságot nem tudta senki, mindenki szexbotrányról beszélt. Pedig a valóság más. Az a magát afrikainak valló szobalány, akivel állítólag az erőszak történt, nem is létezik. Ez egy verzió a média számára, akiknek nem lehet felfedni mi is történt valójában. Az igazság az, hogy a magyar államfő megbízottja kereste fel ebben a hotelszobában ezt a korrupt IMF vezért, és nem hitelt próbált tőle kérni, hanem a magyar nemzeti kincsnek számító jelképet, a narancsot próbálta neki eladni jelképes áron, biztosítva annak visszavételét is jelentős haszonnal, és az így keletkezett többlethaszonból akarta megvenni a magyar olajvállalatot. Az IMF vezér nem értette ennek közgazdasági lényegét, és a magyar-orosz tranzakció kizsákmányolómentességét, és nem ment bele. Képes volt még azt is kijelenteni:"EZ A NARANCS ROHADT" Ezt a verbális kijelentést értelmezték aztán orálisnak, és mivel tudta mindenki honnan az IMF vezér diplomája, az emelt hangnem miatt erőszakosnak is titulálták. Mivel a háttérben két ország tisztességes vezetője húzódott meg, a világ közvéleménye ezt nem tűrhette. Az eredményt mindenki tudja.

Végezetül csak annyi, a "MOL VISSZAJÁTSZÁS" fedőnevű akció végül is sikerrel zárult, a két vezető önzetlensége miatt, és a gonosz IMF vezér megkapta méltó büntetését. Aki mást hall, vagy másra gondol, vegye figyelembe,a fenti érveket, és következtetéseket.

És nincs vége a két hős kalandjainak.Folyt Köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr252933516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása