Lakáshitel Politikus módra.

 2011.03.19. 12:22

Szinte hihetetlen. Dolgozik a politika. Igaz nem értem, de dolgozik. Nézzük a hírt amit hallottam. A lakáshitelesek megsegítésére létre hoztak egy törvénytervezetet, ami ha kész akár el is fogadnak. Hogy néz ez ki? A lakáshitelesek moratóriumot kapnak négy/4/ évre a hiteltörlesztés könnyítésére. Aki amennyit tud fizet, cserében a bank a valutaárfolyamnál egy kisebb átváltási összegben állapítja meg a törlesztőrészlete, amit az adós még ki tud fizetni. A fennmaradó összegről azonban nem mond le, ezt egy külön számlán kezeli, mint tartozást. Az elmaradt és problémás törlesztések szintén ide kerülnek. A moratórium lejártakor erre az összegre "kedvezményes "kölcsönt folyósít a hitelfelvevőnek. Az állam mint kezes vesz részt ebben a folyamatban, úgy, hogy a bank fizet neki nem tudom milyen címen. Aki végképp nem tud fizetni, attól az állam megveszi a lakást, és maradhat benne mint bérlő. Kicsit lehet zavaros , de csak nagy vonalakban emlékszem a hírre, mert felforrt a vérem.

/1/Egy: eszerint az állam nem mer kiállni a bankok ellen, és nem ismeri be a valutaspekulációra épülő uzsorahitelt.Kettő: a bank semmiképpen nem jár rosszul, mert az állam garanciát a vállal a hitelekre, sőt további hitelt ad az amúgy is fuldokló embereknek.

/2/Kettő: az állam milyen jogcímen vállal fedezetet a hitelekre, mikor ez csak az emberek egy részének van? A többi állampolgárnak miért kell ehhez hozzájárulni?

/3/Három: Az állam szerint a növekvő gazdaság elég bevételt hoz az embereknek.Ennek egyenlőre semmi jele.

/4/Négy: Aki nem tudja fizetni a hitelt, és azt az állam megveszi, kinek a pénzéből teszi? A többi miért fizessen?/ Megjegyzem nekem van hitelem, amiről tudtam,hogy veszélyes, de nem volt más megoldás/Hat: Miből gondolja a kormány , négy év múlva ők lesznek hatalmon? Vagy ez már el van döntve? Ha mégsem, olyan örökséget hagynak a következő hatalomra, ami szinte ellehetetleníti a működését. Ha elszámolja magát azonban egy nemzeti kormány, egyszerűen felmondja a szerződést. És itt kell kicsit gondolkozni. Mi van, ha ez csak színjáték?A politikában még az sem biztos ami bekövetkezett. Ha igazak az összeesküvés elméletek, akkor  bizony csapdában vagyunk

/5/ Öt: a bankoknak mi a szerepük a megoldásban? Ők mindenféleképpen megkapják a pénzüket, nem kell mást csinálni, csak várni.De nekik ez a munkájuk, mert a pénzük így termel hasznot. Tehát ők nem adnak ehhez semmit.

/6/Hat: az adóst az állam a saját pénzéből menti meg, amit még meg is kell köszönni. Az államnak nincs más bevétele, csak amit az állampolgáraitól beszed.

Jelenlegi helyzetben az állampapírkötvényekbe vetett bizalomra alapozni szerintem egyszerűen hülyeség. A gazdaság fellendülésének az alapja a munka, és nálunk azt nagyon kevesen csinálják, nagyon kevésért. Összegezve a dolgot. Mindkét fél rájött arra nem jó ha a hitelek bedőlnek.Sok lakás jelenik meg a piacon, így azok eladhatatlanná válnak, a bankok nem jutnak a pénzükhöz. Ezt az egyszerű ember már régóta tudja, ezért kár a parlamentbe menni. A bank megkapja a pénzét, sőt még egy kis fájdalomdíjat is, az emberek nyernek egy kis időt amíg nem rendeződik a sorsuk. Az állam pedig, mivel gyáva volt, de ezt nem ismeri be, elegánsan mondhatja, megtette a dolgát megvédte az állampolgárait.Ennyire naivak nem lehetnek. És még nincs vége.Folyt.köv.

Címkék: politika adósság lakáshitel.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr402752537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása