Orbán Viktor hatalomra kerülése után első és egyik legfontosabb dolga volt a maga, és a hozzá hasonló gerinctelen élősködők számára a büntetlenség biztosítása az ország javainak a kifosztása közben. Ehhez készséges pártkatonák állnak rendelkezésére a törvényhozásban és a végrehajtó hatalomban egyaránt, akik maguk is címeres olyan gazemberek kell legyenek mint maga a miniszterelnök akit vakon követnek azon az úton, ahol az adófizetők pénze elveszíti közpénz jellegét, így abból nagyon sok vándorol a saját zsebükbe. De itt most nem csak a túlárazott közbeszerzésekre kell gondolni a józan eszét használónak, a trafikok, a földek, a saját borházig vezető utak, a névre szóló támogatások, brókerek pénzügyi átverései, a jegybank alapítványai is mind ebbe a kategóriába tartoznak.

Egy jól felépített, átgondolt, és kiválóan működtetett rendszer biztosítja a jelenlegi hatalom büntetlenségét, és működése közben semmilyen eszköz alkalmazástól nem riad vissza ha rezzenéstelen arccal kell közben az emberek arcába hazudni ezért. Persze gondosan ügyel a törvényesség látszatára, és él vissza a demokrácia számos eszközével, melyet közben gondosan szembe köp a hatalma gyakorlása közben.

De mint minden Fidesz által felépített rendszer ami biztosítja a maga számára a közpénz és közvagyon elherdálását a saját jóléte érdekében, elég tökéletlenre, és vérlázítóan átlátszóra sikeredett a működése közben. Hiába változtatják a működés közben törvénymódosítások tucatjaival a látszat fenntartását a szabályosság miatt, abból mindig látszik a végső cél a hatalom számára. Ez pedig a büntetlenség, és a folyamatosság fenntartása. Ezért szüksége van Orbán Viktornak egy olyan hatalmi ágra is ami megakadályoz minden felelősségre vonást, és tovább engedi a törvényesített lopást, ami maga hatalom alapvetése. Ezt jelenleg egy ember is képes biztosítani akire már azt első kormányzása alatt is számíthatott, mikor Tokaj környékén igyekezett a maihoz mérten kisipari módszerekkel elcsenni jövedelmet magának a közösből.

A Polt Péter vezette ügyészségnek nevezett felügyeleti szerv, amelynek egész más lenne a feladata egy normális országban mint amit jelenleg művel, mára már kétséget kizáróan bebizonyította mi is az a valódi ok, amiért képes a szakma minden szabályát felrúgva biztosítani a hatalom elkövette gaztettek büntetlenségét. Ezt egyrészt a személyi összefonódásban is lehet keresni, de ezen túlmenően a legrosszabb emberi tulajdonság legaljasabb jellemzőit is meg lehet benne találni. A magát legfőbb ügyésznek nevező gerinctelen féreg kebelbarátja annak az Orbán Viktornak, aki a nemzet eddig volt legnagyobb tolvaja, hiszen az a hatalmát a maga, és a hozzá hasonlók meggazdagodására használja az ország kárára. Polt Péternek az lenne a feladata ezt megakadályozza, de hát ők annyira jó barátok a pártban, és a magánéletben ezt nem teheti meg azzal szemben aki erre a magas posztra juttatta. És nem először tette meg ezt vele, de jól kiállta a próbát mikor Orbán Viktor először volt hatalomban.

Azon kívül már Polt Péter szerepe túlér saját magán miközben menti a Fidesz bűncselekményeit, miközben a rokoni, haveri, szomszédi, elvtársi összefonódás hálójába maga is nyakig bele van kavarodva. A felesége jegybanki alkalmazott, ahol egy elmebeteg irányítja a közpénz elherdálását, amelynek az asszony tevékeny részese, már csak a betöltött tisztségei által is. Jó, jó, persze nem pont erről beszélnek családi körben ha a százmilliárdos bróker botrányba belekeveredett leendő családtag éppen megkéri a lánygyermek kezét, akit ezért ki sem hallgatnak ezen ügyből kifolyólag, hiszen az ember bízik a gyermeke választottjában. Orbán Viktor strómanjai, haverjai ezer hektár számra viszik el a jó magyar földet az abból megélők elől, de a miniszterelnökkel közös szotyola köpködés közben nem erről beszélnek, inkább ezen röhögnek jó ízűeket a károsultak tehetetlensége miatt. Meg azon az ügyészek által általánosan kimondott hazugságon, miszerint minden a törvényes, és szabályos, meg demokratikusan indokolt. De a többi egyértelmű bűncselekmény során el nem indított vizsgálódás is jó kedvre derítheti őket, amiben a kormányban helyet foglaló gazemberek szépen gyűjtik maguknak a vagyont a rokonok, szomszédok segítségével. Olyan szépen tágulnak maguktól a lakóparki ingatlanok ettől, és a miniszterek, államtitkárok, képviselők is emberek, akiknek meg kell élni a közösből ha már a maguk erejéből erre képtelenek. Hosszú lenne felsorolni azt a sok el nem indított vizsgálatot, ahol a törvényt is megcsúfolva nem verik vasra a tolvajokat a kormány háza táján. És érdekes lenne megtudni azon jogszabályokat és törvényeket amely alapján ezen szarháziak nyugodtan folytatják bűnös tevékenységüket, hiszen sok olyan eset fordult elő ahol a hatalom még a maga által hozott szabályokat is képtelen volt mohóságában betartani.

 

De még érdekesebb maga a szervezetben dolgozók hozzáállása Polt Péter tevékenységéhez. Nincs közöttük egy sem akinek fontosabb lenne a szakmai tevékenység annak megcsúfolásától. Nincs közöttük egy olyan ember sem, aki vállalná a törvénytelenség kimondását az igazság megcsúfolása helyett. Vagy mindenki meg van félemlítve és így érzi jól magát mentegetve a felelősség alól? Egyedül Polt Péter képtelen lenne véghezvinni mocskos tevékenységét, kell neki ebben segítség amikor védi a védhetetlent, cáfolja a valóságot, de hogy mindenki egyet értene vele egy ekkora szervezetben az azért elég hihetetlen. Vagy valóban ilyen az ország nagy része, és ezért tart itt ahol jelenleg vergődik a nagy együttműködés rendszerében, küzdve a mindennapokban a megélhetésért, elfogadva saját tehetetlenségét, mivel szerinte semmit sem tehet ellene. Mert szerinte ez a könnyebb út.
BANDITA.

Címkék: törvény ügyészség Fidesz Polt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr728749030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása