De legalább szépen meghúzták körülötte a vonalat. Mindenki egyforma eséllyel indulhat a népszavazási kezdeményezés leadásában, csak a Fidesz volt eddig előnyben. Ehhez igazította a kormány a törvényeket, ezért alkalmazott hamis kérdésbeadókat, ezért vitt oda magát közélet iránt érdeklődő rezsinénit, ezért voltak ott kopasz kigyúrt emberek akikről talán feltételezhető az olvasás tudása. Ezért aljasította magát le a Nemzeti Választási Bizottság hét tagja akik szerint az utolsó beadás teljesen rendben volt, mert Orbán Viktor és a kormány így akarta azt látni.

Most azonban szépen berendezték a küzdőteret a nagy érdeklődés miatt. Igaz nincs kint az alaptörvény asztala a sok módosítással együtt, nem látszanak plakátok az ország jobban teljesítéséről, még egy épülő stadion makettja sem látszik a háttérben. Nincsenek kiírva a szabályok a népszavazási kérdés beadásának a módjáról, ez most valószínűleg éppen átdolgozás alatt van a nagy érdeklődésre való tekintettel. Nehéz dolga van a kormány hazugsággyárának a jelenlegi helyzetben ha meg akarja akadályozni a kérdés beadását, de nem fogják feladni hogy legalább ne próbálják meg. Lehet éppen egy Békemenet szerveződik a háttérben ahol a Fidesz szelleminek nevezett hátországa éppen a szöveget festi fel a pofátlanságára: " A szocialisták nem népszavazhatnak!" És rajtuk kívül senki sem népszavazhat, csak akinek ezt megengedik még a hatályos törvényekkel szemben is amit maguk alkottak a a maguk védelmében. Csak egy rövid megjegyzés ehhez a törvényhez. Rezsinéninek nem kellett személyesen beadni idióta kérdését a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, neki egy nap alatt elfogadta az adatvédelmi hatóság a beadványát, rá húsz fizetett Kubatov ember vigyázott sikerüljön a célját elérni, miatta a Bizottság hét tagja sikeresen játszott süketet és vakot a demokrácia ellen, és még szembe is köpte azt minden következmény nélkül. Ma így működik a rendszer.

Orbán Viktor és a Fidesz nem tűri el, az emberek szabadon véleményt nyilvánítsanak az általuk hozott törvényekről. Azzal csak egyet lehet érteni, azt csak el lehet fogadni, tiltakozni, módosítani már nem elképzelhetetlen. Erre épül az alaptörvényük, ezért módosítanak jogszabályokat,ezért alkalmaznak minden állami hivatalban hozzájuk hű embereket akik részt vesznek ha kell mindenféle gyalázatban ha valaki megpróbálkozik az érdeke, vagy a véleménye érvényesítésével. Mert nekik már az emberek akarata nem számít, csak a saját hatalmuk megtartása, és az ország eladása saját maguknak.

A vasárnapi boltzár a választók akarata ellen történt, egy magát álszent módon kereszténynek tartó mérhető támogatottsággal nem rendelkező kis párt nagy álma miatt. Hogy miért is kellett akkor ebbe belemenni a kormánynak, az rejtély marad a történetben. Végül is mindegy milyen alku köttetett miatta a háttrében, a boltok be vannak zárva vasárnap, és kész. Valami sötét rejtély húzódik a háttérben ahol a kis partner jó pénzért eladta a lojalitását, és cserébe a boltok bezárását kérte. Na ezen lehet spekulálni eleget.

A népszavazás megakadályozása a Fidesz elemei érdeke. Pontosabban Orbán Viktor elemi érdeke. Az ő rendszerében nem a választó mondja ki a saját akaratát, nála ő mondja meg a szavazónak mit csináljon, hogy éljen, mikor vásároljon, mit tanuljon, mennyi ideje van hátra ha megbetegszik. Ő határozza meg a költségvetés minden egyes adóforintját, az hova kerüljön, abból mennyi jusson a Fidesz környezetébe, belőle mennyi stadion épüljön. Egy népszavazás alapjaiban forgatná fel a Fidesz hívek életét, ha annak szabályos lebonyolítása esetén látnák mekkora az országban az elégedetlenség az Orbán Viktor és a Fidesz teremtette rendszer ellen. És akkor lehet felnyílna a szeme a sok agyát nem használónak, és végre meglátná mennyi kárt is okozott a Fidesz sok üres ígérte az ország mindennapjainak. A sok ellopott közpénzről nem is beszélve, de ehhez be kellene látni a Fidesz szavazóknak a kormány favoritjairól azok is csak gazemberek ha lopnak a közösből.

Fordulat lehet a népszavazás körén belül, ha sikerül oda elsőként bejutni. A kormány mindenféle akadályt fog ezek után is a kezdeményező elé gördíteni, sok aljas trükköt be fog vetni a sikeres lebonyolítás ellen. Már készül a lejárató kampány a népszavazás beadók ellen, már ugrásra kész a közpénzből fenntartott média a lejáratásra. De csak fel kell törni az Fidesz ördögi körét, bele kell taposni a készülő ellentámadásba, végig kell csinálni az egész folyamatot, és összeomlik a rendszer azon része ami az emberek akarata ellen történik. Márpedig a Fidesz csak a maga akaratát szereti előtérbe helyezni az emberek érdekével szemben, és ez most összeomlani látszik. Csak nem szabad megállni a kör előtt. BANDITA.

Címkék: vasárnap népszavazás MSZP Fidesz Orbán Viktor BOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr508572514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2016.04.07. 02:21:44

Pontosan így van, ahogy írod, Bandita! Ha ezt sikerülne megcsinálni, akkor elindulhat a lavina!
süti beállítások módosítása