Tök mindegy hányan szavazták meg, és hányan nem szavazták meg a rezsi néni által jegyzett, vasárnapi boltzárról beadott népszavazási indítványt a bizottságban. Az is teljesen mindegy az elnököt leszavazták, vagy nem szavazták le ebben a kérdésben. Annak sincs jelentősége mennyit ér a bizottságban ülők lelkiismerete amit éppen most árultak el a saját maguk által hozott törvények be nem tartásával. Annak van jelentősége, hogy ebben az országban a lakosság nagy része jogkövető, tiszteli és betartja a törvényeket bármennyire is nem tetszik az neki. És a bizottság hét tagja most aprópénzért kiírta magát a jogot betartó állampolgárok közül, elárulta egy olyan értéket amelynek betartása sok ember számára még a demokráciába vetett maradék hitet jelentette.

A vasárnapi bolt bezárások bizony sok embernek nem tetszenek. A nagyobbik kormánypárt valamiért azonban mégis beleállt annak törvényesítésébe, hogy vasárnap ne legyenek nyitva a boltok. A kisebbik kormánypárt által benyújtott törvénytervezet eleinte bohózatba illő agyszüleménynek tűnt, normális ember nem is vette komolyan az ilyen tőlük érkező indítványt, ahogy magát a kisebbik kormánypártot sem gondolta soha épeszűnek, vagy hitelesnek. Mégis megtörtént a boltok vasárnapra való bezárása.

Volt is vita az egészből rendesen, a kisebbik kormánypárt még a templomot is behozta érvként maga mellett, bár maga ebből a szempontból nagyon álszent álláspontot képvisel. Már az elejétől sokan igyekeztek eltöröltetni ezt a nagy felháborodást kiváltó törvényt. Erre lett volna alkalmas a népszavazás intézménye.

Azonban a Fidesz, aki maga ellenzékként kiválóan használta fel a népszavazás adta jogot maga mellett többek között egy háromszáz forintos vizitdíj eltörlése kapcsán, hatalomra kerülve már nem tartotta annyira fontosnak bárki is hasonlót cselekedjen éppen vele szemben. Most ne beszéljen az emlékezet arról miről is szólt volna a vizitdíj abban az időben, és milyen ma az egészségügy helyzete. Szóval mindenféle trükkös törvénykezéssel megnehezítette a népszavazást, még az alaptörvényébe is bevette miről nem lehet az országnak véleményt nyilvánítani. Még az apró részletekre is odafigyeltek a népszavazás akadályozásánál, ha kellet naponta változtattak a szabályozáson ha valaki mégis ellenük akarta volna felhasználni a magát a demokrácia egyik akarati megnyilvánulásaként ismert formáját.

Azok a gaz szocik azonban nem nyugodtak bele a NER rendszerébe, és népszavaztatni akartak a vasárnapi boltzár ügyében. Állhatatosan adták be az újabb és újabb indítványokat amit rendre elutasított a Választási Bizottság. Ha minden rendben is volt a beadvány körül, hol a beadó személye miatt emeltek kifogást, hol a benyújtási idő miatt bukott meg a kezdeményezés, hol meg csak azért mert akkor éppen nem volt rajtuk sapka mikor újra beadták a kérelmüket a népszavazáshoz. Valahogy mindig találtak kifogást a Bizottságban arra ne tudjon a bukott baloldalnak nevezett párt a kormány ellen bármit is tenni még ebben az egy ügyben sem.

És ezeket az elutasításokat mindig törvénybe is foglalta a bizottság, és megkövetelte annak betartását. Előírta az ilyen törvény módosítás például a beadó csak személyesen adhatja be a népszavazási kérdést. Rezsi nénire ez a jogszabály biztos nem vonatkozott, mert a Bizottság hét tagja szerint teljesen rendben van ha ő nem személyesen adja be a népszavazási kérelmét, hiszen ő csak egy közügyek iránt érdeklődő magán személy. Aki véletlenül Orbán Viktor lelkes híve, véletlenül pont két tucat izomagyú barommal együtt akarja éppen azon a napon beadni a kérelmét, véletlenül pont akkor amikor a Kövér László szerint méltatlan szoci párt ezt előre bejelenti.

Persze az ország az teljesen hülye, mert nem lát az események között összefüggést. Na és persze az ország nagy része tiszteli annyira a törvényeket, legyenek azok bármilyen rosszak is az ő szempontjából, azokat fogcsikorgatva betartja. Tudván tudja az ország lakosságának a nagy része a Fidesz választási törvénye úgy rossz ahogy van, és csak a kormánypárt gyáva félelme mutatkozik meg benne a hatalma elvesztése miatt. Abba pedig Orbán Viktor bele is döglene ezért lett az ilyen. Végül is Orbán Viktor a hatalma elvesztésen túl a jogos vagyoni kivizsgálásba biztos bele is fog pusztulni, és vele a kedves barátai is, de most nem ez a lényeg.

Lassan kell leírni a Választási Bizottság hét tagjának a megértés kedvéért az érveket, de mindenkinek szól aki látszólag ellene szólt, mert az egész Bizottságot bemocskolta ez a szánalmas színjáték. A törvényeket, főleg a maga védelme érdekében hozott törvényeket mindenkinek be kell tartani. Ha valaki nem maga adja be a népszavazási kérdését, akkor az nem érvényes. Ez a törvény nem csak akkor érvényes ha azt egy szocialista politikus adja be, hanem minden esetben. Nincs ezen mit gondolkodni, nincs ehhez mit hozzátenni, nincs az az isten aki lemossa a gyalázatot a hét tag fejéről, hogy ezt nem egy rosszul felfogott hatalmi érdek miatti lojalitás miatt tették. És ezek után már azon is érdemes elgondolkozni, amíg az ország jelentős része törvénytisztelőként éli a szegényes mindennapjait, addig döntési helyzetben levő alkalmazottak vajon mennyiért képesek a nyílt törvényszegésre forintban,trafikban, földben kifejezve. Bármennyi is az ilyen módon jelenleg szerzett kétes érték, nem ér semmit majd akkor ha visszatér az országba a tisztesség a becsület, és az egyenes gerinc. BANDITA.

Címkék: népszavazás Fidesz NVB CSALÁS

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr158430688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.01. 05:25:55

Ügyes Orbán: becsalta a csapdába a ballibeket. Most kénytelenek lesznek aláírást gyűjteni, pedig ezt akarták a legkevésbé.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.03.01. 07:36:06

@BircaHang Média: Csak nehogy az általad sztárolt Felcsúti Fodballbáró sétáljon be a saját csapdájába, és villámgyorsan összegyűljön a 200.000 aláírás többszöröse, mert a zembereknek nagyon tele van a töke a vasárnapi zárva tartással. És nem csak a ballibeknek, te barom. A Fidesz szavazók jó részének is. Az egész zárva tartás elutasítottsága bőven meghaladja a 70%-os arányt a TELJES népesség körében.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.01. 08:13:22

@The Ghost Wolf:

Én is hülyeségnek tartom a vasárnapi zárvatartást. Viszont ha "Gyurcsány vagy vasárnapi zárvatartás" a kérdés, 90 % a zárvatartásra szavaz.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.03.01. 08:21:01

@BircaHang Média: Ez kicsit olyan, mintha az almát a körtével akarnád összehasonlítani, de az emberek utálják az egész zárvatartásosdit annyira, hogy már csak dafke aláírják az íveket. Lásd Salgótarjáni eredmények. Ott is hiába vetett be mindent a Fidesz, rosszabb eredményt értek el, mint 2014-ben.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.03.02. 09:09:38

@BircaHang Média: Azzal te is tisztában vagy, hogy baromság amit állítasz, az emberek pont leszarják, hogy ki tette fel végül a népszavazási kérdést. Ha arra kell szavazni, hogy vasárnap is lehessen vásárolni, akkor a semmi nem érdekli őket.
A Gyurcsány fóbiád meg már kezd egyre nevetségesebbé válni.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.02. 09:11:09

@The Ghost Wolf:

Nincs fóbiám. Egyszerűen rossznak tartom a Gyurcsány képviselte irányt, személyesen semmi kifogásom ellene: rendes ember.
süti beállítások módosítása