Az ellopott ország.

 2015.03.08. 19:41

Mi kell még ahhoz végre kinyíljanak a szemek, és meglássa a mai valóságot tündérország politikailag inkorrekt népe? Orbán egy G Viktor és bandája szervezetten, gátlástalanul, lassan minden látszatot nélkülözve, pofátlanul a maga hasznára lopja el a közpénzt, az uniós támogatást. Nincs olyan népszerűség, nincs az a hatalmi tényező, nincs az az erkölcsi magyarázat, ami elfogadhatóvá tenné a jelenlegi kormány azon tevékenységét, ami egyszerűen lenyúlja, és a maga hasznára fordítja az emberek adójából befolyt közpénzt.

Lehet ennek törvényes látszatot adni. Lehet ezt jogszabályokkal megindokolni. Lehet erre azt mondani, az elődök is szétlopták az országot, akkor most nekünk is lehet. Meg lehet magyarázni. Lehet róla nem beszélni, és lehet azt is, kineveti az országot az erről kérdezett, és közben megjátssza a sértődöttet. Attól még kétségtelen tény a mai nemzeti politikában, a jelenlegi hatalmat már nem kétharmaddal birtokló sunyi, és tolvaj banda, mocskos módon gazdagodik a maga javára újraosztott, aránytalanul felülszámlázott állami pénzen.

Ki az a hülye ebben az országban, aki elhiszi, egy építkezést csak a Közgép tudott évekig elvégezni ebben az országban? Ki az aki elhiszi, az ilyen állami megrendelésekre odaadott pénz nem volt magasan több, mint ami a valóságban elég lett volna? Ki az a nagyon hülye, aki elhiszi, hogy Mészáros Lőrinc akkora üzleti fenomén, a semmiből képes milliárdos magánvagyont felhalmozni pár év alatt? Ki az aki elhiszi, ennek a Felcsút kocájának nem csak annyi a szerepe, Orbán Viktor magánvagyonát kezelje, és az csak az érte kapott fizetséget lássa ebből a józan eszét használó? Ki az az alacsonyan iskolázott, aki szerint Rogán Antal nem kapott visszaosztott pénzt az eladott belvárosi ingatlanokból? Ki az, aki elhiszi a magyarázkodását a törvényességről? Ki hiszi el Lázár Jánosnak, ő valóban annyit ér, amekkora házat vesz a családi összefogás segítségével a gyerekének? Kinek nem világos a trafikmutyiban betöltött szerepe, a nagybácsi földpályázaton nyert támogatási sikere? Ki hiszi el Habony Árpika kicsi félmillás táskája üres, mikor tanácsot adva a fejeseknek távozik tőlük? Ki hiszi el a Századvég, meg a Nézőpont olyan színvonalú munkát végez, amit csak milliárdokban lehet mérni? Ki hiszi el a köztévé egyetlen szavát is, a neki ítélt támogatás tisztaságát?

EZ csak néhány kérdés a közelmúlt nem túl dicsőséges kormányközeli tündökléséből. De csak a sor eleje látszik annak a tevékenységnek, ami példát mutat akár a helyi, önkormányzati szinteken is a hasonló tevékenység folytatására. Vérlázító az egész rendszer. De a legrosszabb az a folyamat, ami az előzmények után egyre csak tágul, és újabb szereplők jelennek meg benne. Már a család is a közösből alapozza meg a jövőjét, és áll a saját lábára. Már a külföldről érkezett gazdasági menekültek is itt alapítanak kaszinót maguknak, miután nem tudja meg ország, miért nem csinál inkább több filmet a tengerentúlon a vén faszi. Már ott tart a lopás törvényesítése, az ellenőrzésre, és adókezelésre hivatott szerv angolul nem beszélő vezetője magát vizsgálja meg, mennyire részrehajlóan végzi a dolgát. És csodák csodájára mindent rendben talál maga körül. Már ott tart a hatalom arroganciája, magában mosolyogva az igazságszolgáltatásra hivatkozik amelyet kézben tart az ügyészségi szintig, és biztos abban, Polt Péter nem fogja hagyni egyetlen bűncselekményük szabályos kivizsgálását sem. Már ott tart a jelenlegi hatalom, annyira sérthetetlennek érzi magát, még képes fokozni is a kisvasút sebességét stadionországban. Mert ezt is megteheti.

Legyen az bármilyen pártállású, bármilyen jóképű, fasza gyerek, aki a köztől kapott hatalmát a maga, és a haverjai gazdagodása használja fel, vágassék le a keze egy sötét tömlöc mélyén, ahova üres zsebbel érkezik. Nincs olyan felhatalmazás, nincs olyan indok, ami egy ember, vagy egy baráti kör érdekét, szenvedélyét, gazdagság utáni vágyát a köz szolgálatával takarózva a maga hasznára fordítson. Az ilyen rongy személyeket el kell hajtani a hatalom közeléből, a fejükre kell őket állítani, hogy a jogtalanul szerzett anyagi javak kiessenek a zsebeikből, és így visszakerüljenek azok a jogos tulajdonosaikhoz.

A jelenleg magáncélra ellopott pénz, ami egyes embereknek csak nagyobb házat, nagyobb stadiont, nagyobb órát jelent sok hasznosabb dologra lehetne fordítani azok számára, aki ezt megtermelték. Ott van mindjárt az oktatás, az egészségügy, ott van a munka megbecsülése. Ott van benne az adócsökkentés lehetősége, az arányos tehervállalás, a vállalkozások terheinek a csökkentése. Ott van a szegénység, ott van a gyermekéhezés, ott van a rokkantak, a közmunkások helyzete, ami a jelenlegi kormány politikája szerint annyira nem fontos, mint egy újabb haveri kör kitömése a közpénzből. Vagy még több stadion megépítése, és annak megfelelő kivilágítása a családi vállalkozásból. Számtalan olyan felhasználása van az emberek verejtékéből befizetett adóforintoknak, amelyeknek a közös érdeket kellene szolgálni, nem a jelenlegi hatalom kivételezettjeinek meggazdagodását. El fog jönni az az idő, mikor a közösség visszaveszi a feladatot a közpénz felhasználásában, és aki szerinte eddig csak rájárt a maga haszna érdekében erre a kasszára, azt fel fogja lógatni a tökénél fogva. Vagy a hajánál. BANDITA.

Címkék: lopás tolvaj mutyi Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr877252145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Csánó 2015.03.09. 03:21:18

Sajnos ez a valóság!Már régen tennünk kellett volna ez ellen!

ggaborx 2015.03.09. 05:27:23

A gond az, hogy mindenki tudja, de senkit sem érdekel igazán. A többség kevésnek érzi magát ahhoz, hogy bármin is változtasson. És így is van. 2 társadalom él az országban, az egyik hisz benne, hogy majd egyszercsak jobb lesz - a másiknak meg már most nagyon jó és tudja, hogy bármi jön nekik akkor is jó lesz - gondoskodtak róla. Kapcsolatrendszer. Más nem kell a hatalmas vagyonokhoz, bármit mondanak otthon vagy az iskolában.

De jól van ez így, mindenki saját habitusa szerint megtalálja a helyét most is. Néhány % kivétel meg mérgelődik, fel van háborodva. Na és aztán? Kevesen vannak, nagyrészük amúgy is megy nyugatra, a maradék meg saját magát teszi tönkre a sok idegeskedéssel. Tisztul a kép és a társadalom - lassan de biztosan.

Minden rendben van mint, ahogy rendben volt eddig is.

♔bаtyu♔ 2015.03.09. 08:43:34

Kimaradt, hogy az Orbán kormány jövő kedden megbukik, elsöpri a népharag.

Szokásos napi fikablog.

taecleau 2015.03.09. 08:47:56

Elfogy lassan a pénz, amit el lehet lopni, és akkor majd már egymástól kell. És akkor hirtelen "geci" lesz, akitől addig a pénz jött. Mivel egyre többen vannak és egyre több a vagyon, a telhetetlenség pedig egyre erősebb, így elkerülhetetlen, hogy elkezdjék egymás rétjét is kaszálni. És akkor majd indul a "gecizés" ezerrel, és szépen átharapják egyenként egymás torkát: a kisgömböc felfalja önmagát.

Persze, mi belepusztulunk, de ahol gyalulnak, ott hullik a forgács, ugye?

evil demon satan devil 2015.03.09. 09:32:10

az a baj, h tök mind1, hogy a patás megbukik-e, v nem, ha megbukna, fletó és a haverjai örömmel folytatnák a viktorék által kezdett harácsolást

amúgy meg az a véleményem, h nincs ma itthon politikai erő, amely méltó lenne a kormányzásra. a fidesz bizonyított, az msz(m)p-s együtt/külön, volt szadesz-os lmp-sek is már megmutatták, mennyit érnek. a jobbiktól meg hiába várnánk bármit is, ha neadjisten hatalomra kerülnének, megszállnák az országot az usa/izrael ügynökei, hogy polgárháborút robbantsanak ki, hogy megpuccsolják a nácinyilasfasiszta söpredéket

szóval nekünk annyi meg egy bambi...

dr kíváncsivagyok 2015.03.09. 09:40:38

@evil demon satan devil:
"ha megbukna, fletó és a haverjai örömmel folytatnák a viktorék által kezdett harácsolást"

Tudnál példákat mondani , hogy fletó mennyit lopott el a haverjai , rokonai számára ?

micsoda? 2015.03.09. 09:42:34

@ggaborx: Egyetértek. Szint így gondolom én is.

evil demon satan devil 2015.03.09. 09:48:52

@dr kíváncsivagyok: nem volt furcsa, hogy fletóék alatt azok voltak a húsosfazék mellett, akik most vadul tüntetgetéseket szerveznek, mert majd ők megmutatják? megsúgom: már megmutatták
mint írtam, nekünk olyan mind1, melyik kerül itthon hatalomra, a kisember pornózni fog, van aki megússza, szoph@t, másokat meg seggbe...nem írom tovább :D

Szelid sunmalac 2015.03.09. 10:16:14

@evil demon satan devil: Ne is baratom, Fletot az ertelmesebbje elkuldte a picsaba. Csak te rettegsz meg mindig tole es ezert veded azt, aki nagysagrendekkel gecibb nala.

vajdasagi 2015.03.09. 10:16:47

@evil demon satan devil: Azért ne vonj egyenlőséget: EZEK TÖBBET LOPNAK. Ezt a vak is látja.

Ha most azt mondod, hogy mindegy, kik lopnak tőlünk, akkor valójában azt mondod: mindegy hogy tőlünk sokat lopnak vagy kevesebbet. Hát én inkább választanám a kevesebbet. Persze, ha Téged a Fidesz pénzel, akkor Neked jobb ez így...

barli 2015.03.09. 11:21:15

A szemek kinyíltak, ezt már megmutatta az internetadó tünti, meg pár másik is + a népszerüségvesztés. A bibi ott van, hogy bármennyire sok baromságot csinálnak/sokat lopnak, nincs olyan csoport a placcon, akik jobban csinálnák náluk, vagy legalábbis ezt gondolná róluk a többség.

Ma Baker 2015.03.09. 11:44:48

Annyira kinyíltak a szemek itt már ezerszer, hogy a komplett ballib "kinyíltszemű" társaság támogatottsága Együttestől meg Különöstől annyi, mint a második legerősebb párt, a főpatásördög Jobbik támogatottsága. Underground rétegműfaj ami az ilyen és ehhez hasonló indexen túlreprezentált fikablogokban fröcsög.

Egéridomár 2015.03.09. 15:16:20

@Ma Baker:
Igen, sajnos a ti hordátok idejét éljük. Az olyanokét, akik szemet hunynak a legnagyobb aljasság felett is, teljesen rendjén valónak találjátok a lehúzást, rablást, más embereken történő átgázolást.

Pont olyan a helyzet, mint a 30-as évek németországában: a söpredék van hatalmon, akik kifosztanak, megaláznak, nyomorba döntenek bárkit, ha az érdekük úgy kívánja. Még nagy az öröm a részetekről, és csak abban az esetben fogtok felébredni, amikor a ti tökeiteken is állni fognak.

Kétséged ne legyen semmi, be fog következni.
süti beállítások módosítása