Lassan a végéhez közeledik az a két hét, ami alatt rendnek akart rakni az országban annak az egyik legnagyobb adócsalója, aki most már a második kormányzati ciklusban tündérország belügyminisztere. Pintér Sándor ritkán szólal meg, hál istennek, de akkor is mindig sikerül magát elég rendesen beégetni. Főleg mikor arra gondol, most mond valami okosat mert hülyéskedni akar, de kiderül a mondanivalóból, csak egy hülye okoskodik.

Nehéz elfelejteni híres mondását a közmunkások kecsketartásával kapcsolatban. A közmunkás azóta is gondol rá ezzel kapcsolatban, csak hátulról, és a szarva közt elnézve kívánja neki az ilyen tartást. Utána ott vannak azok az emberek, akik egy márciusi hóesésben az utakon ragadtak autóikban, és Pintér Sándor sms-t küldött nekik hókotró helyett. Nem felejtik el azt a nyilatkozatát sem ezek az emberek ezzel kapcsolatban, amikor szerinte az autósok voltak a felelőtlenek, amiért egyáltalán el mertek indulni arra a hétvégére, és ráadásul kocsival. Így viszont meg kellett mutatni a belügyminiszternek, milyen szarul teljesít a Bakondi György vezette katasztrófa védelem. De ebből is kivágta magát, még az is lehet egy szerény jutalmat is felvett érte, persze titokban, és diszkréten.

Mostanra azonban már keményen odavágott a bűnözésnek az országban. Az ország öt megyéjéből már szinte kiirtotta a bűnözőket, és a keleti végéken most rend van, de nagyon. Úgyhogy az ottani sikeren felbuzdulva, szerinte az ott kipróbált módszert most már ki lehet terjeszteni az egész országra. Mert nagyon sikeres a modell. Számokkal ugyan nem nagyon szolgálhat, mert még azokat alakítják a kormányzatnál a kedvező hatás bemutatására. Egy azonban biztos, arra az újságírói kérdésre, ami szerint:” akkor az idősek miért nem mernek az utcára lépni ott?”, legalább hitelesen válaszolhat. Mivel maga is már abba a korosztályba tartozik, aki már felveszi a nyugdíjat, amit mástól sajnál, ha az dolgozik, tehát nem is fiatal, meg nem is demokrata, teljes meggyőződéssel jelentheti ki: “Ez az időseknél életkori sajátosság, nem a bűnözőktől félnek.” Nála hitelesebb ember erre nem nagyon van, hiszen akkor neki is van ilyen életkori sajátossága. Meg a bűnözőktől sem félhet, minden reggel lát egyet a tükörben, csak bele kell néznie. Azért lehet az a magyarázat arra ő mégis bejár dolgozni a nemzet nagy sajnálatára, neki az adófizetők autót, és sofőrt biztosítanak. És még valószínűleg nincs abban a korban, ne tudja reggel melyik ingatlanából indult be a munkahelyére, és este hova is kell hazatérnie. A sofőr erre is megoldás. legfeljebb ha téved, kirúgja.

Van egy olyan érzése az embernek Pintér Sándorral kapcsolatban leragadt a kommunista elit életminőségén. Ott, és akkor elég volt azt mondani itt kérem rend van, aki mást állít az mehet a gulágra, és ettől máris szebben sütött a nap. Olyan nem lehetett, bárki is kétségbe vonja egy miniszter állítását, kérdést tegyen fel neki az állítása ellenkezőjéről. Pintér Sándor sincs hozzászokva a kényes kérdésekhez, főleg ami a szakmainak nevezett munkáját érinti. Tábornokot bármikor levált, ha azt megunta a párt, de közrendőr esetében már az jobban érdekli, hogy be van e gombolva minden gombja szerencsétlennek, mint annak mindennapi élete a rendőri fizetésből. De ezt a régi komcsi gyökeret nehezen tudná magából kiverni, és manapság nem is nagyon kell neki ezt megtenni, a kormánypártban sok régi pártkáder között akár otthon is érezheti magát.

Lehet élcelődni a két hét alatt rend lesz mondáson, de sok értelme nincs. Annyi azonban biztos, hamarabb rend lenne , ha a mai tolvajok elit gyülekezete eltakarodna a hatalomból. Pintér Sándor nem fog addig rendet tenni ebben az országban, amíg maga is egy a legnagyobb bűnözők közül akik gátlástalanul lopják a közpénzt. Már csak azért sem fog rendet tenni, mert lehetővé teszi, az ilyen tolvajok megússzák a vizsgálatot, és abban is benne van a keze, ne lehessen őket felelősségre vonni semmiért. Persze azt is lehet erre mondani a kormánypárt köreiben, nem is történik itt kérem semmilyen lopás, minden törvényes, a parlament minden mutyit megszavazott. A melóst azonban ez azért nem nagyon tudja érdekelni, neki, aki a fizetéséből él, annak minden forint fáj amit a politika a maga egyéni érdekeire használ fel. És ha még ennek látható jelei is vannak, főleg stadion formájában, ahova a gyereke lehet el sem jut, és miközben emiatt az anyjának, vagy a feleségének hónapokat kell várni a műtétjére. Nagyon fáj az olyan lopás annak, akinek az utolsó tyúkját viszi el a falu éhenkórásza, és még hozzá meg is fenyegeti a szerencsétlent némi torokelvágás ígéretével. Az ilyennek ki kell verni a fogát, az nem fájjon a máséra, és kész. A nagy tolvajokat azonban mindenképpen le kell kapcsolni, mert tyúkot lehet adni az ellopott helyett, de azokat az éveket, és a lehetőségeket, amelyeket ezek a szemétládák a jelenlegi kormánypártból elvesznek maguknak az adófizetők pénzéből, bizony már nem nagyon lehet visszaadni. El lehet dönteni, hol kell kezdeni a rendcsinálást. BANDITA.

Címkék: rend tolvaj mutyi Fidesz Pintér Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr156511467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása