Vigyázat média, a CÖF figyel.

 2014.06.16. 16:09

Az ország legjobban tarháló szervezete, aki közel háromszázmilliót rakott össze magának az elmúlt évben, újabb komoly harcra készül a kormány megvédésében. Most nem ingyen buszos kirándulást szervez a gyarmatosítás ellen, nem kívánja a Szellemi Honvédelem intézményével elhomályosítani az erre fogékonyak borsónyi agyát, egyszerűen csak arra kéri a szimpatizánsait, figyeljék a médiában a kormányt bíráló cikkeket, és azt jelezzék nekik. Ezt hívták a kommunizmusban besúgásnak, most csak újra élesztik ezt a hagyományt, és polgári köntösbe bújtatják azt a CÖF megélhetési vezetői.

Nehéz dolog szó szerint értelmezni a Békemenet, a CÖF, meg valami CÖKA nevű formáció harcias nyilatkozatait, mert mindig háborús nyelvet használnak ha békésnek akarnak mutatkozni. Most is van már gyors reagálású hadtestük, akik a bejelentésekre reagálnak. Ez a katonai szervezettség nagyon jellemző a kormánypárti civilekre, de ez inkább egy olyan dolognak tűnik, amikor csak ágyúval tudnak lőni verébre, aki a stadionra meri ejti piszkát. Azonban érdemes ketté választani a kormánypárti szavazók táborát, és a nevükben nyilatkozó, magukat civilnek mondó szervezet vezetőit. A CÖF, vagy a Békemenet jelentése két különböző dolgot takar a benne résztvevők, és az őket vezetők szempontjából. Amíg a résztvevő önként és dalolva megy a menetben, igaz sokuknak térítik a költségeit, és szervezik az útját közpénzből a helyi pártirodákon keresztül, csak egy kis fogaskerék marad a gépezetben, akit kihasználnak, és felhasználnak akár a tudtán kívül. Vagy ha a tudtával, akkor sem jobb a helyzete. A vezetők ezzel szemben nagyon ügyesen csapolgatva a közpénzeket, üres frázisokat puffogtatnak, és sűrű nyelvcsapások közepette nyomatják a kormány hivatalos álláspontját a résztvevők nevében. Sok mindent nem tudnak hozzátenni a hivatalosan megfogalmazott nyilatkozatokhoz, csak a civilesített támogatás látszatát, de azt nagyon ügyesen felhasználják a maguk érdekében. Homályos az egész szervezet felépítése, a pénzügyei, és az elmeállapota. Ami azonban világos az esetükben, nem nagyon rendelkeznek józan ítélőképességgel, vitakészséggel, egyszerűen lenyomják a maguk vélt igazát, és utána elmennek a kasszához.

Most sem történik másként, hála a szervezet vezetőinek a világlátásából eredően. Ez elég szűk keresztmetszetet biztosít a számukra, hiszen a Fidesz, és Orbán Viktor hátsójából csak egyfelé lehet tekinteni, és még sötét is van ott, de nagyon. De mit is lehet várni az olyan vezetőktől, akik egykor habzó szájú komcsi tollnokok voltak, vagy Fidesz párttagkönyvvel a zsebükben vallják magukat független civilnek. Bayer Zsoltot pedig nem lehet sehogy nevezni.

Ilyen mélységből indulva a CÖF nyilatkozói, akik nem mások egyébként, mint a hatalom gátlástalan kiszolgálói, most ismét civilesíteni akarják egy kicsit a kormány hivatalos álláspontját. Arra kérik a szimpatizánsokat, figyeljék a médiában megjelenő kormányellenes nyilatkozatokat, de azok tartalmát ne akarják megérteni, azt inkább jelentsék nekik. Ez nem arról szól, nekik már nem lenne tudomásuk arról, például az Orbán család már mennyi közpénzt nyúlt le a közösből, nekik erről mindig szerényen hallgatni kell. Meg némi polgári jóléti köntösbe öltöztetni a lopás látszatából megépített stadiont, vagy a papa bányáját. A vezetők nyilatkozatainak úgy kell látszani a médiában megjelent hírekre tett reagálásukban, mintha azt felháborodott civilek jelezték volna feléjük, és ők azt csak továbbadják mint többségi véleményt. Szerény értelmi képességei miatt a CÖF vezetői talán csak ennyire képesek. Ha lenne bennük annyi számukra ismeretlen bátorság, és vitakultúra, valódi embereket keresnének meg a kormány döntéseinek a hatásvizsgálatakor, és azt a véleményt adnák tovább, na akkor lehetne őket komolyan venni. De náluk nem is erről szól az egész, nekik ez csak szereplési, és megélhetési lehetőség, amit nagyon ügyesen kihasználnak.

Mindenesetre egy darabig biztos jól ellesznek ezzel az újabb akcióval. Lehet majd nekik újra nyóvévezni, bukott baloldalozni, Gyurcsányozni. Ha a sorrendet is felcserélik majd néha, még azt is lehet majd mondani rájuk, változatosan érvelnek.

Már csak az a kérdés, a hazai média azon része aki eddig is bírta a kormányt kritizálni, hogy fog egy ilyen fenyegetéssel megbirkózni. Mert arra is kiterjed a CÖF figyelme, a közösségi oldalakon megjelenő véleményeket is figyeljék a szellemi honvédők, és azt is jelezzék. Ha esetleg látják a magánember munkahelyét, akkor azt is adják meg, hátha ki lehet majd rúgatni a posztolót. Ezek után most minden hazai ellenzéki portál, szimpatizáns meg fogja fontolni, ilyen komoly szellemi tehetségtelenséggel szemben lehet-e neki érveket felhozni, és azt egyáltalán érdemes-e azt megpróbálni. Hiszen senki sem akarja a nevét egy újabb félmillás tömeget hazudó menet előtt levő molinón látni, amint jelzik felé, nem ide való, és legyen belőle gyarmat. Az országos médiák ezek után biztosan nem hozzák a nézők, vagy olvasók tudomására, Lázár János mennyi fácánt lőtt le, és ezért hogy dobott oda milliókat. Vagy arról sem fognak értesülni, Orbán papa az első Simicska pénz után, amit a székházeladásból kapott, most a fia éppen mennyit csorgat neki a közpénzből. De Orbán Viktor vagyona is rejtve marad, hiszen a saját stadionját jótékony homályba burkolják, és elnevezik egy gyenge pontnak, aminek nincs is jelentősége a vagyon méretében. Mert ezek után ki meri majd azt leírni, Orbán Viktor stadionja csak aprópénz a vagyona teljes méretéhez? Hiszen akkor ezzel a a CÖF, és a Békemenet haragját vonja maga után, és velük szemben nem lehet érvelni. Ezek után mindenkinek komolyan kell venni a megalapozott közlést, és a valós tényeket. Különben a CÖF lecsap rá. BANDITA.

Címkék: média jelentés figyelés Fidesz Békemenet CÖF

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr736306116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trackers 2014.06.17. 08:32:25

Ez tényleg baromság.

Inkább úgy kéne tolniuk, mint az MSZP.

Hogy teszem azt, ehez hasonló blogokban, hasonló stílusban ekézik Bajnait, Gyurcsányt, és az MSZP-t.

2014.06.17. 08:44:00

Végre hivatalosan felvállalják azt, amit évek óta csinálnak.
Magánemberek facebook és egyéb internetes kapcsolatait és hozzászólásait figyelik a fideszhívek és jaj annak a közalkalmazottnak, akinek balos ismerőse van. Számíthat vegzálásra és állásának elvesztésére.
Hányas ügyosztályhoz tartoztak régen a besúgók?

vittore 2014.06.17. 08:47:09

Úgy látszik minden érának meg van az ezekhez hasonló söpredéke. Viszont most még csak rejtőzködniük sem kell, büszkén vállalhatják a feladatot. Erre volt jó közel 30 év. Szép teljesítmény, mondhatom. :(

eßemfaßom meg áll 2014.06.17. 08:47:11

tev.hu/rolunk/tevekenyseg/

MONITORING

A tényleges információk összegyűjtése, szelektálása és értékelése hiányában nem lehet valós védelmet biztosítani egy közösség számára. Mind a fölösleges pánikkeltés, mind pedig a nem megfelelő súllyal kezelt ügyek, a valós információk teljes hiányára vagy helytelen analízisére vezethető vissza. A Tett és Védelem Alapítvány állandó feladatának tekinti a folyamatos és alaposabb szakmaiságot igénylő közéleti monitoringot. Aktivistáink jól képzett, felkészült monitoring munkacsoportja mind a közbeszéd, az internetes és nyomtatott média, mind pedig a közszereplők megnyilvánulásainak folyamatos megfigyelését, rögzítését és rendszerezett elemzését képesek elvégezni.

Trackers 2014.06.17. 08:52:51

@roli101:

Induljunk ki a tényekből.

Melyek azt mutatják, hogy az ex-besúgók, ex-munkásőrök és pufajkások 50 plusszos korosztályából tevődik össze a liberálisnak hazudott MSZP1, MSZP2 és MSZP3 szavazótábora.

A fiataloknál az MSZP 10% alatt van.

Szóval rossz helyen keresitek az ex-besúgókat.
Azok ilyen blogokat írkálnak manapság leginkább, hogy teszem azt "valaki-valakinek a seggéből szűk keresztmetszeten keresztül szemléli a világot."

Választékos szókincse soha nem volt a Bandita féle spicliknek.

ParaZita2 2014.06.17. 08:54:01

Vajon a következő bírálatnak számít?
Azt hallom OV-tól (2014, jún. 13 péntek reggel):

"...a dolgoknak van egy rendje, hát senki nem szeret adót fizetni...."

Az ő fejében ez a rend: az emberek befizetik az adót, a rezsim ellopja annak a jelentős részét, azután természetesen senki nem szeret adót fizetni.

Ezzel a renddel nem lehet azonosulni, csak ha az ember tolvaj, kártékony, élősködő (PARAZITA!)

(Csak nekem tűnik ez iszonyú magas labdának? Valaki üsse már le.
Saját szavaival árulja el magát, teljes értékrendjét és vezérelvét OV.)

Balt 2014.06.17. 09:03:30

Figyi, inkább erre koncentráljatok:

Pártjaitok népszerűsége a legutóbbi nagy mintás "felmérés" alapján (május 25.):
Jobbik: 14,67% * 0,28 (részvétellel súlyozva) = 4,24% (az összes választó körében)
MSZP: 10,9% " = 3,15%
DK: 9,75% " = 2,81%
E-PM: 7,25% " = 2,09%

lavór 2014.06.17. 09:04:23

Ó, semmi új nincs benne. Nagy-nagy hagyományokkal rendelkezik nemzetünk a névtelen feljelentgetések terén. Mondhatni:hungarikum. Lassan kéne egy Nemzeti Feljelentő Fesztivált is tartani.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.06.17. 09:09:19

Televagyhejesírásihibávalbazmeg, a jó életit má.

Trackers 2014.06.17. 09:10:59

Egyébként valaki tud egy linket adni, ami ezt az állítást alátámasztja ?

OkoskaTo:rp 2014.06.17. 09:16:21

Nagyon helyes. Így legalább a NER-tudatú hívőkhöz is eljut az ő alternatív világukon kívül valami. Netalán a való élet.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.06.17. 09:18:09

@vittore: hát igen. Már a poszt címéről is ugyanez a szó jutott eszembe... söpredék. Vajon az ú.n. baloldalon miért nincsenek ilyen hordák?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.06.17. 09:20:25

@Balt: azt vedd már észre komcsikám, hogy ti csürhében jártok szavazni, kb. a hivőitek 90-95%-a ott van minden szavazáson, így nem érdemes a részvételi adatokkal számolni!

tableno 2014.06.17. 09:22:05

@Trackers: igazad van, az EX-besúgók valószínűleg az MSZP táján keresendők. A CÖF a jelenleg is aktív besúgók gyüjtőhelye.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.06.17. 09:24:34

@lavór:

Aggodalomra semmi ok.

Az ilyen "Birkamenet NER-jobbágyokat" szokták a soron következö renCer(ek)ben visszamenölegesen "Biszku" módjára elítélni.

És még csak nem is kell 60 évet várni...

Nyehehehehehhehehe

Caaroy 2014.06.17. 09:28:29

@Trackers: Nem régi besúgókat keresnek, hanem újakat.

A besúgó is ember, és elpatkol idővel.

Te például tökéletes besúgó lehetsz, mert láthatóan nem érdekel a cikk lényege, kizárólag várod a válaszokat, akiket feljelenthetsz. A jelenben.

Tessék, itt vagyok neked!

És folytathatod az elődeid hagyományait. Vagy észreveheted miről szól a cikk, és láthatod, mit szerveznek a kommunista hagyatékokat egyre inkább ápoló Fideszesek. Új emberek, régi módszerek.

Na_mi_van?Semmi? 2014.06.17. 09:38:15

Ennek már a fele sem tréfa kedves polgártársak! Lassan elkezdik begyűjteni a "másképp gondolkodókat" és mennek a munkatáborba (rosszabb esetben a rendőrautó hátsó ülésén fordulnak fel)? A többiek meg közönyösen végig nézik? :(
Én kezdek félni ettől a Magyarországtól.

Trackers 2014.06.17. 09:40:09

@Caaroy:
Engem oly annyira érdekel a cikk lényege, hogy itt könyörgöm már valami hiteles forrásért 1 órája.

De semmi.

Lehet annyira retteg az RTL meg a Népszabi, hogy le se merik hozni a hírt, amiről csak ez a blog szerzett tudomást.

Egyre viccesebb mellesleg a ballibek paranoid rögeszméi.
Ezeket eltüntetni a net-ről vétek lenne.

2014.06.17. 09:58:19

@Trackers: Hiteles forrás a besúgásra? Sajnos családon belül van rá példa, de ha nem olyan helyen vagy úgysem hiszed. Menj el közalkalmazottnak egy önkormányzati fenntartású intézménybe és vígan lájkold Gyurcsány okosságait. Rögtön észreveszed, hogy kirúgnak, mint a fene. Persze hiteles bizonyíték nem lesz arra se.

burakefendi 2014.06.17. 09:59:29

Amígy ki nem halnak a kommunizmuson szocializálódott nemzedékek, addig ez lesz a magyar közéletben. Csak nehogy a fiatalok is ebbe szokjanak bele...

numberhunt · http://numberhunt.blog.hu 2014.06.17. 10:04:07

@Trackers: nem a nyomaték kedvéért küldöm másodszor, de lehet, h elsőre nem sikerült

civilosszefogas.hu/atlatszo-az-atlatszo-hu/

automatavillamosjegy 2014.06.17. 10:04:24

"Engem oly annyira érdekel a cikk lényege, hogy itt könyörgöm már valami hiteles forrásért 1 órája"

Hát, ha 1 óra könyörgés helyett rászántál volna kb. 1 percet, és megnyitod a CÖF honlapját (civilosszefogas.hu/) akkor a legelső cikkben megtaláltad volna amit keresel:
"A CÖF-CÖKA-t támogatók közül több mint 500-an vállalták önkéntesen, hogy figyelik a közösségünket támadó médiumokban megjelenő igaztalan vádakat, hamis megnyilvánulásokat."

Ha esetleg már nem az első helyen állna, akkor a cikk címe: "Átlátszó az átlátszó.hu"

Azért tart itt ahol ez az ország, mert gondolkodás és cselekvés helyett mindíg csak a a könyörgés, meg a "majdazokosokmegoldják." megy....

lavór 2014.06.17. 10:04:37

@burakefendi:

Pedig ebbe szoknak bele. Sőt, úgy trenírozzák az agyukat, hogy méltó utódok lehessenek.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.17. 10:10:31

"egyszerűen csak arra kéri a szimpatizánsait, figyeljék a médiában a kormányt bíráló cikkeket, és azt jelezzék nekik."

Ezt úgy hívják, hogy sajtófigyelés. Bevett dolog nem csak a politikai, de az üzleti életben is. Mi a bajod vele?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.17. 10:12:38

@álfirkász:

" Vajon az ú.n. baloldalon miért nincsenek ilyen hordák?"

Talán azért, mert szervezett baloldal sincs?

ColdWellEr 2014.06.17. 10:13:53

@ParaZita2: Ez sokkal magasabb labda volt, mégsem csapta le senki (1-2 cikkben megírták, de semmi egyéb):
"Tudja, én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam. Hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az Önök párttársai voltak!"
Na, ki mondta?

Szánalom ez az egész...

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2014.06.17. 10:20:10

"Különben a CÖF lecsap rá." — ez elmegy a nap csattanójának is (merem mondani ez még a délelőtti órákban), gondolom szarkazmusnak szántad, mert annak halálprofi. :)

Netuddki. 2014.06.17. 10:25:27

CÖF?
A fidesz hazafias népefrontja? Amelyik elsikkasztott közpénzből gazdálkodik? Bekaphattyák! Muhaha!

dr. mesterséges színezék 2014.06.17. 10:34:06

Az a határozott véleményem, hogy a kormánytagokat seggbe kéne dugnia fejenként 1-1 stadionnyi afroamerikainak.

(A jelentésben szó szerint kérem idézni!)

csabakirályfi 2014.06.17. 10:34:59

@Trackers: Mi történt, megkaptad a választ és elszaladtál a Lendvay uccába?

Trackers 2014.06.17. 10:36:00

@numberhunt:

Ez nem arról szól, hogy a kormányt bíráló cikkeket figyelik, hanem azt, hogy az őket CÖF-öt támadó cikkeket figyelik.

Apró különbség.

Tudtommal az MSZP is szokott szólni ha valaki valótlanságot állít róluk.
Azaz figyelik a média róluk szóló híreit, és helyreigazíítást kérnek, hol csak írásban, hol jogi úton, ha nekik nem tetszik valami.

Mi ebben a szokatlan ?

Balt 2014.06.17. 10:46:20

@álfirkász: Helyes. :) Én is úgy látom (mint a választók túlnyomó többsége), hogy nem érdemes veletek számolni.

numberhunt · http://numberhunt.blog.hu 2014.06.17. 10:47:47

@Trackers:
1. túlmutat önmagán
2. eszközt mutat: induljon a sajtófigyelés, jelents nekünk!
3. hogy és miért jön ide az mszp példaként? elég lett volna azt írni, h bármely személy v szervezet védi az érdekeit a valótlan állításokkal szemben

Balt 2014.06.17. 10:49:08

@roli101: Mondjuk az ilyenforma a szellemi defektus nem jó ajánlólevél sehol sem. :)

Baaah 2014.06.17. 10:56:15

Valaki már említette a monitoringet, ahol pénzért csinálják ugyanezt, ha ingyen is lehet akkor nekünk spórolnak :)

cleanwater 2014.06.17. 11:01:11

Beteg vagy sajnos, mint a párt társaid.@Trackers:

Trackers 2014.06.17. 11:05:09

@numberhunt:

1: A hivatkozott linkben ennek éppen az ellenkezője szerepel, hogy nem mutat túl önmagán.
Csak a CÖF-öt írt bírálatokat nézik az önkéntesek.

2. A sajtót csak úgy lehet figyelni, hogy valaki nézi, és szól. Erre minden nagyobb szervezetnek, pártnak vannak fizetett alkalmazottai.
Ahol nem fizetnek ezért, ott önkéntes alapon végzik a munkát, azok akik segíteni akarnak.

3. Az MSZP úgy jön ide, hogy a blog akár róluk is szólhatna, és minden szervezetről, akik figyelik a médiát, helyreigazítást kérnek, és véleményt formálnak a róluk alkotott véleményről.

Azért épp MSZP mert az láthatóan sokakat nem zavar (a blogírót se), hogy ugyanazt csinálják, mint a CÖF, csak ők fizetnek a sajtófigyelésért, nem önkéntesekkel vvégzik.

nnnnnnnn 2014.06.17. 11:19:34

csak azt sajnálom hogy rád még nem csapott le a cöf, hehe.

Egéridomár 2014.06.17. 11:22:17

@polyvinyl: Benned nem lehet csalódni :)
Gratulálok, most vallottad be a hordatagságod fennhangon :D
És egy hordának milyenek is a tagjai...? :D

zoli_ 2014.06.17. 11:23:31

@Trackers: Dehogy érdekel téged. Ti igazhitű komcsik csak két féle embert ismertek. Ahogy a kedves vezető megmondta. Ti és az összes más ember, akit el kellene tiporni végre. Otthon remélem orbánképre vered a brét, és van már putyinképed is. Te igazi kommunista....

nyünyüge 2014.06.17. 11:24:13

@Trackers:

Amikor a CÖF a "közösségünkről" beszél, akkor egészen biztosan nem csak magukra gondol.
Hiszen egész létük arról szól - arra van kitalálva, hogy ők képviselik a kormány mögött álló tömegek véleményét, a nép akaratát.

nnnnnnnn 2014.06.17. 11:24:30

"a közösségi oldalakon megjelenő véleményeket is figyeljék a szellemi honvédők, és azt is jelezzék. Ha esetleg látják a magánember munkahelyét, akkor azt is adják meg, hátha ki lehet majd rúgatni a posztolót"

én pl ez alapján már jelentenélek is fel a cöf helyében.

dr. mesterséges színezék 2014.06.17. 11:32:14

@$$$=$$$: Rólad el is hiszem, hiszen értelmes írástudója vagy az élcsapatnak.
Valószínűleg te szállítottad a Nagy László-idézetet is.

nnnnnnnn 2014.06.17. 11:33:31

@dr. mesterseges szinezek: megtisztelő. de nem vagyok tagja semmilyen szervezetnek. csak rühellem a maszopnyikokat :)

eßemfaßom meg áll 2014.06.17. 11:38:56

Azért milyen szép, hogy az uri demokrata közönség elegánsan észre se vette a nagy besúgózás közepette a legdemoktratikusabb európai Tett és Védelem alapítvány médiafigyeléséről szóló linkemet :)

eßemfaßom meg áll 2014.06.17. 11:42:36

www.muosz.hu/cikk.php?page=szakosztal&id=4739&fo=6&iid=47

A sajtófigyelés történetéről
2014. március 21. péntek, 21:01

2014. március 6-án, a MÚOSZ székházában Göbölyösné Mátrahegyi Anna, az Observer vállalatának ügyvezetője előadását hallhattuk a sajtófigyelésről.
A sajtófigyelés kezdete a XIX. századi művészek munkásságáig nyúlik vissza, amikor is az alkotók kíváncsiak voltak arra, hogy a publikum hogyan vélekedik műveikről. Magyarországon Vadnai László hozta létre az első ilyen vállalkozást, amely az államosításkor a Magyar Hirdető Vállalathoz (MAHIR) került. A Sajtófigyelő sokáig volt egyeduralkodó, a rendszerváltás után jelentek meg a versenytársak a piacon.

Az egyre több konkurens cég hátterében az a nézet állhat, hogy a sajtófigyelés feladata egyszerű. Amivel azonban a legtöbben nem számolnak, az a nagyságbeli különbség. Hiszen a most piacon lévő, nagy múlttal rendelkező intézmények általában nagyszámú emberi erőforrást alkalmaznak annak érdekében, hogy releváns adatokra épülő, folyton frissülő információkat szolgáltassanak ügyfeleiknek. Bár alkalmaznak szoftvereket, emberi intelligencia nélkül ezek sosem lehetnek teljes körűek.

2005-ben hat magyarországi lapkiadó indított egy „Csak a tiszta forrásból” című kampányt, amelynek elsődleges célja a szerzői jogok védelme volt, és az egyre gyakrabban előforduló tisztességtelen hivatkozások, illetve azok hiánya ellen irányult. Amikor a kiadók és a médiafigyelők szerződéseket kötöttek, az utóbbiak felelősek lettek a jogdíjak beszedésért és továbbításáért is a szerzők felé, ennek hatására teljesen átrendeződött a piac és csak a legerősebbek maradtak fenn. Az előadó szerint jelenleg is kevés sajtófigyelő cég működik Magyarországon, bár ez a szituáció kezd megváltozni az online felületeken megjelenő versenytársak miatt.

Magát az Observert a legrégebbi és legnagyobb médiafigyelő vállalkozásként tartják számon, ami a nem régen bekövetkezett tulajdonosváltást követően egy teljesen új arculatot kapott. Ennek keretében korszerűsítették saját fejlesztésű szoftvereiket, és egy eddig nem használt területet, a közösségi médiát is bevonták sajtófigyelésbe. A cég tevékenységi körébe leginkább a hazai sajtó figyelése tartozik, de kapcsolatban állnak olyan alvállalkozókkal is, akik a nemzetközi piacról szolgáltatnak információkat.

Mindent egybevetve, és az előadó véleménye szerint is a sajtófigyelés nem fenékig tejfel. Számos információt kell összegyűjteni rövid idő alatt, amit sok embernek kell továbbadni úgy, hogy figyelembe kell venni a csatornához illő megfelelő kommunikációt és a különböző médiumok engedélyeit is. Nem is csoda tehát, hogy a médiafigyelés nem egy irigyelt szakma, ám számos ok miatt elengedhetetlen.
Jeszenszki Katinka

barkaba 2014.06.17. 11:48:44

Figyel és beveheti!

dr. mesterséges színezék 2014.06.17. 11:48:47

@$$$=$$$: Nem kell szerénykedni. Érthető, hogy kicsit bús vagy, amiért hivatalosan munkásőr már nem lehet, hanem ilyen fedőszervezetben kell dolgozni, és a munkaidő egy részét komonistázással tölteni komoly, géppel írt feljelentések fogalmazása helyett, de meg kell értened, hogy amikor a nemzetközi helyzet így fokozódik, és a nyugat napról napra halódik - ahelyett, hogy felemelt kezekkel, egyösszegben adná ide nekünk a pénzt, ami nélkül közgépestül felfordulunk -, gondosan kell végezni minden apró munkamozzanatot.

Tiszteletet az agyaraknak!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.06.17. 11:49:10

@Balt: azért van az, hogy a csürhétek 90-95%-ban megjelenik és így is 40% szavaz rátok? Matek órára te se jártál sokat.
Persze egy fideszes seggfejtől nem is várok mást.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.06.17. 11:50:38

@$$$=$$$: csak úgy, szervezeten kívül kapod a fizut a pártközponttól? :D

Trackers 2014.06.17. 12:08:51

@cleanwater:
Én nem vagyok párttag.
Szöges ellentétben az index blogketrecének alkotóinak a többségével, hozzás hasonló bloggereivel, akik magukból indulnak ki, és azt hiszik mindenki pénzt kap a blogozásért.

Pedig köztudottan cak a fizetett MSZP csicskák özönlik el az indexet, mint ahogyan te is.

cenzuratroll bosszanto 2014.06.17. 12:27:43

Nem az ordas eszmétől, és annak kiötlőjétől, orbántól kell félni, hanem az agyatlan hadseregétől akik az eszmét életben tartják.

kvadrillio 2014.06.17. 12:36:30

Havi másfél millió a gondnoknak
B RKL20140502001
Dezső András
2014. 06. 17. 10:26
Végkielégített, majd visszavett dolgozók, gyanús HÖK-bulik, ablakon kidobott százmilliók. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentéstervezete csúnyán lehúzta a Corvinus gazdálkodását. Vannak olyan ügyek, amelyekben már a rendőrség is vizsgálódik.

Nagyon sötét képest fest a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodásáról a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) abban a jelentéstervezetben, amely néhány hete készült el, miután a Kehi több másik egyetem mellett a Corvinus gazdálkodását is vizsgálta. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy nincs minden rendben az egyetem körül.

Az adósságokat évek óta maga előtt görgető intézmény élére tavaly nevezte ki a minisztérium Rózsás Péter gazdasági főigazgatót, aki hamar konfliktusba került az egyetem vezetésével – elsősorban Rostoványi Zsolt rektorral. A kettejük közötti feszültség egy idő után nyílt színi háborúba torkollt, aminek a végén Varga Mihály pénzügyminiszter menesztette Rózsást. Ez azért is ért meglepetésként sokakat, mert még főigazgatóként éppen Rózsás jelentette ki, hogy nagyon nincs rendben az egyetem gazdálkodása.
Azt se tudják, mi a valós helyzet

Úgy tűnik, az egyetem belső ügyeit vizsgáló Kehi most lényegében ugyanazokra a megállapításokra jutott, mint amiket a kirúgott Rózsás hangoztatott még akkor, amikor pozícióban volt. Ennek a lényege, hogy bár a többi egyetemhez hasonlóan a Corvinus állami támogatásai is csökkentek,
de ahhoz, hogy 2009 óta egyre több lett az adóssága, nemcsak külső körülmények, hanem belső okok is vezettek.

A Kehi revizorai egyenesen azt állítják:
2014-re az egyetem egyetlen szervezeti egysége sincs tisztában a valós gazdasági helyzetével.

Úgy tudjuk, a jelentéstervezetben szerepel, hogy a kormány által jóváhagyott PPP-programok miatt átlagosan évi 1,6 milliárd forintot kell fizetnie az intézménynek. Ilyen PPP-s megoldással húzták fel az egyetem egyik épületét, de a szerződés rendkívül hátrányos az intézményre nézve: hiába fizeti ki ugyanis a Corvinus a húszéves futamidő alatt a beruházás összes költségét, az ingatlan soha nem lesz a tulajdona. Ez azért is furcsa, mert a hasonló PPP-s beruházások közül a többi nem ilyen, csak a Corvinusnál kötöttek ilyen furcsa megállapodást.

...avagy... NEM KELL AHHOZ MARX, HOGY ROSTOVÁNYI LEROHASSZA A CORVINUST !!!!!
AKI KINEVEZTE ŐT AZ MEG HÜLYE VARGA !!! :o)

kissiú 2014.06.17. 12:41:05

@Trackers: "Melyek azt mutatják, hogy az ex-besúgók, ex-munkásőrök és pufajkások 50 plusszos korosztályából tevődik össze a liberálisnak hazudott MSZP1, MSZP2 és MSZP3 szavazótábora."

Jó, de akkor miért kell annyira védeni a besúgókat?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megint_megvedte_a_fidesz_az_ugynokoket.582144.html

Trackers 2014.06.17. 13:04:38

@csak egy néző:

Lefutott kör..

MSZP droidoknak szóló hangulatkeltés..

Avagy mondj egy pártot amelyik nem végez sajtófigyelést !

"1: A hivatkozott linkben ennek éppen az ellenkezője szerepel, hogy nem mutat túl önmagán.
Csak a CÖF-öt írt bírálatokat nézik az önkéntesek.

2. A sajtót csak úgy lehet figyelni, hogy valaki nézi, és szól. Erre minden nagyobb szervezetnek, pártnak vannak fizetett alkalmazottai.
Ahol nem fizetnek ezért, ott önkéntes alapon végzik a munkát, azok akik segíteni akarnak.

3. Az MSZP úgy jön ide, hogy a blog akár róluk is szólhatna, és minden szervezetről, akik figyelik a médiát, helyreigazítást kérnek, és véleményt formálnak a róluk alkotott véleményről.

Azért épp MSZP mert az láthatóan sokakat nem zavar (a blogírót se), hogy ugyanazt csinálják, mint a CÖF, csak ők fizetnek a sajtófigyelésért, nem önkéntesekkel vvégzik. "

Trackers 2014.06.17. 13:12:17

@kissiú:

Szerintem is nyilvánosságra kéne ezeket hozni.

Bár értem az aggodalmakat, miszerint azok akik családokat, emberket kényszerítettek besűgásra, vagy csak üres kartonokat gyártottak emberekről az MSZP prominenseiként rendszerváltáskor gőzerővel, nehéz felelősségrevonni, megtalálni.
Pedig ők voltak a rendszer igazi fenntartói. MSZMP KB tagok, munkásőr vezetők, KISZ vezetők, ...

A többiek egy része önként ment, másokat kényszerítettek erre, és valaki nem is tudott róla, hogy szerepel a nyilvántartásba, nincs olyan jelentés amit írt, csak kartonja van.

De még így is megérné a kockázatot a nyilvánosságra hozatal.

vittore 2014.06.17. 13:20:37

@polyvinyl: @álfirkász: " Vajon az ú.n. baloldalon miért nincsenek ilyen hordák?"

"Talán azért, mert szervezett baloldal sincs?"
1: Tényleg nincs szervezett bal oldal.
2: Ha lenne sem tudna a CÖF fel és társaival "versenyezni" a szavazóik nagy részének beállítottsága, gátlástalansága, és a NAGY VEZÉRbe vetett megingathatatlan hite miatt. Minden oldalon vannak birkák, de a CÖF ös brigádot nem lehet felülmúlni. Sajnos a Magyar ember (tisztelet a kivételnek) balkáni mentalitással szeretne a nagy Nyugathoz tartozni. Ha meg ez nem megy akkor tökéletesen megfelel neki hogy egy vezért vakon követhet, legalább nem kell gondókozni'.

oszt jónapot 2014.06.17. 13:21:38

@Trackers: Szerintem is, csak akkor lehet, hogy kiderülne, hogy mehetett Orbán Soros ösztöndíjjal Oxfordba a sikertelen (muhahaha) beszervezési kísérlet után.

tomwar 2014.06.17. 13:23:01

Kis orszag vagyunk, csak egy csocselekre futja.

eßemfaßom meg áll 2014.06.17. 13:23:09

@vittore: "Sajnos a Magyar ember (tisztelet a kivételnek) balkáni mentalitással szeretne a nagy Nyugathoz tartozni"

Fogadjunk, hogy magadat a "tiszeteletakivételnek" kategóriába sorolod :)

tomwar 2014.06.17. 13:25:43

@Trackers: Egyetertunk.

Csak valamiert a 2/3 nem eleg hatakony az ugynokaktak ugyeben.
Kene szervezni a civileknek egy megmozdulast, hogy koveteljek a politikai es civil elet/elit megtisztitasat a besugoktol, informatoroktol, ugynokoktol...

van_itt_valaki? 2014.06.17. 13:35:09

@Baaah: Jaj de jó, hogy a "civil" meg "független" CÖF nem sikkaszt még erre is közpénzt! Hurrá!
Kádár népe, pfej

van_itt_valaki? 2014.06.17. 13:42:45

@Trackers: Szerinted is? Akkor az elvtársak mi a jó büdös p....ért nem szavazzák meg (sőt, leszavazzák)? Tán érzékenyen érintené az elvtársakat? Boros elvtárs egészsége hogy szolgál? Hát Aczél elvtársé? Jajj, remélem nem lesz gond, de annyi jó elvtárs van a fideszben, hogy nem fér ki az összes köpönyegforgató kommunista neve ötezer karakterbe se... Remélem nem haragszanak az elvtársak!

dr. mesterséges színezék 2014.06.17. 13:48:53

@tomwar: "Kene szervezni a civileknek egy megmozdKene szervezni a civileknek egy megmozdulast, hogy koveteljek a politikai es civil elet/elit megtisztitasat a besugoktol, informatoroktol, ugynokoktol..."

Majd a CÖF, az elintézi.
Ha ráér blogolvasás és békemenet után.

tomwar 2014.06.17. 13:58:34

@dr. mesterseges szinezek: Egy jol idomitott juhaszkutya mindig ugy tereli a birkakat, ahogy a gazdaja parancsolja. S a gazda az, aki enni ad.

Gyorgy Nagy 2014.06.17. 14:17:08

Arrola CÖF röl szol az irás akik pénztadnak hogy meneteljenek?

dr. mesterséges színezék 2014.06.17. 14:49:33

@Gyorgy Nagy: Hozzászólását BEEEE-2142142/2014-es számon iktattuk. Kérjük, várja munkatársaink jelentkezését! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elsősegélycsomagról Önnek kell gondoskodnia.

Tiszteletet az agyaroknak!

csak egy néző 2014.06.17. 15:04:03

"A CÖF-CÖKA-t támogatók közül több mint 500-an vállalták önkéntesen, hogy figyelik a közösségünket támadó médiumokban megjelenő igaztalan vádakat, hamis megnyilvánulásokat."

Az igaz vádakat és megnyilvánulásokat nem kell jelenteniük a kedves önkénteseinknek.

vittore 2014.06.17. 15:21:33

@eßemfaßom meg áll: Nem sorolom magamat sehova, egyszerűen hányok ettől a sok mocskolódástól és gyűlöletözöntől amit látok. Elkeserítő.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.06.17. 15:29:40

@vittore: azért nincs, mert ilyen sötét, agresszív, rosszindulatú alakok csak és kizárólag a fidesz-jobbik holdudvarában vannak.

ParaZita2 2014.06.17. 15:32:46

@ColdWellEr: hát az valóban igen magas labda volt. (én azt nem is hallottam, de kifejezetten "jól hangzik", és ordít belőle a valóság, s tényleg szinte senki észre sem vette) Ennyire gyengék a mi irkászaink? Vagy mindenkinek ennyire kényelmes?
Hallottam egy (aktualitással bíró) hasonlatot:
kommunizmus --- amatőr foci,
kapitalizmus --- profi foci.
A magyar foci amatőr, tehát Magyo-n most kommunizmus van (bizonyos vonatkozásokban, pl. a központi "okosság" dönti el, mi a helyes és mi nem).
S ez összecseng azzal, amiket OV mond.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.06.17. 15:37:58

Úgy látszk a fidesznél előírás,hogy baromnak kell lennni ha párttag vagy képviselő akarsz lenni.
Idióta banda.
Ja és ez a kormány egy rakás szar.
Hallottátok fideszbarmok?!
Lehet riadóztatni!

nu pagagyí 2014.06.17. 15:42:59

A CÖF eddig is harcos kormánykritikát fogalmazott meg. Például a "Nem leszünk gyarmat" felszólítás valójában a kormány munkálkodása ellen irányult - ha félre is értettük, mert nem tetszett nekik, hogy kormányunk bérrabszolgát csinál a kisemberekből a nyugati/keleti multik kívánságára. Mivel az Orbán adminisztráció nem hagyott fel bűnös üzelmeivel, ezért most a méltán kritikus vélemények összegyűjtésével és képviseletével szeretnének nyomást gyakorolni. Segítsük munkájukat!

látjátok feleim szümtükkel 2014.06.17. 15:55:05

@csak egy néző:
"Az igaz vádakat és megnyilvánulásokat nem kell jelenteniük a kedves önkénteseinknek."

Nahát! Nincs is itt semmi látnivaló, húzzon akinek nem teccik..., az anyja a valahol várja.

turista a saját országában 2014.06.17. 16:03:35

@Trackers: A besúgás az önkényuralmi rendszerekre jellemző. Pont. Márpedig ez pont az. Úgyhogy emeszpézhetsz, hitvány kommunista orbán-ringyó, de ami itt folyik ebben az országban már jóideje, az a vegytiszta bolsevizmus.

nu pagagyí 2014.06.17. 16:06:23

@Balt: Selejtes még a diktatúra. Belorussziában az ellenzék csak 0.01%-ot kap, mert ott annyit engedélyeznek. Kell még dolgozni a rendszeren, tanulmányozni kell a fejlett diktatúrák módszereit és remélem a türkmén basitól is kapnak majd tippeket, ha már idecsődítették.

eßemfaßom meg áll 2014.06.17. 16:29:28

@turista a saját országában: "A besúgás az önkényuralmi rendszerekre jellemző. Pont. Márpedig ez pont az. "

tev.hu/onkentesek/

"Monitoring csoport

A teljes média monitoring keretében megtanítjuk önkénteseinket arra, hogy Tett és Védelem Alapítvány látókörébe kerülő eseményeket, történéseket miként értékeljék és rögzítsék "

eßemfaßom meg áll 2014.06.17. 16:30:59

@nu pagagyí: ilyen béna ez a zorbán, egy rendes diktatúrát se képes csinálni a kedvetekért, pedig igényetek az láthatóan lenne rá

numberhunt · http://numberhunt.blog.hu 2014.06.17. 16:40:55

@eßemfaßom meg áll:

azért az nem mindegy, h a kormány kitartott civil-hadserege buzdít besúgásra v egy zsidó szervezet önvédelemre; a végrehajtó hatalomba oltott civileknek nem volna szüksége ilyenre, m ott van nekik a lázár-rogán tengely, polt, nmhh agyoncsapni bármilyen sajtószabadságtól megrészegült őrültet, aki szólni mer (ld. rtl)

amikor a hatalom kutyái szerveznek riadóláncot, az mindig gyanús: átvállalni a szalonképtelen akciókat a kormánytól, de élvezve annak elvi és anyagi támogatását

5perc 2014.06.17. 16:42:59

Román szekus besúgók ezek mind élükön az üleparcúval.

eßemfaßom meg áll 2014.06.17. 16:45:06

@numberhunt: "v egy zsidó szervezet önvédelemre"

köszi, megnevettettél

ColdWellEr 2014.06.18. 10:52:44

@ParaZita2: Az a baj, hogy ezt rettentő kevesen veszik észre, aki meg igen, az nem írja le. A jelenlegi kormány - miközben kommunikációs szinten vadul, már-már keresztes háborút hirdetve kommunistázik - Magyarországon 25 (vagy nem nagy túlzással csaknem 60) év legkommunistább politikáját hajtja vége (cégek államosítása, magánmegtakarítások szabad választásnak álcázott "padlássöprése", gazdasági paternalizmus erősítése, saját politikai célokat szolgáló törvénykezés, az általánosan elérhető média ellenőrzés alá vonása és szócsővé alakítása, a politikai vezetők döntéseinek megkérdőjelezhetetlensége, politikai ellenfelek egzisztenciális ellehetetlenítése), miközben ideológiájában egyre erősebb fasisztoid jellegeket mutat (az állam mindenek felett, éljen a vezető, kiválasztott nemzet, aki nincs velünk az ellenünk, nagy-magyar eszmék egyre kevésbé burkolt támogatása), némi ál-vallásos bigottság kíséretében. És akkor a választási rendszert, meg a csalások eltussolását nem kezdtem boncolgatni.

ParaZita2 2014.06.18. 15:26:01

@ColdWellEr: Teljesen pontosnak érzem a helyzetfelmésed. Eléggé elkedvetlenítő, hogy ezzel kell szembe nézni.
Van egy hasonlatom:
kommunizmus --- amatőr foci,
kapitalizmus --- profi foci.
Látszik is a kettő közötti különbség.
Természetesen ez nem zavarja az "urakat", nekik az a lényeg, meglegyen a kb 3 millió "szolga" (zsellér, robot, hűbéres, stb.), akik eltartják őket és fenntartják az ő jólétüket.
Igen, kérdés, hol vannak az össztársadalmilag tisztességes
Mahatma Gandhi-k, vagy netán Széchenyik, vagy Deák Ferencek?
Hol az érzékeny, gernices, jól verbalizáló media?

csillaberk 2014.06.23. 08:38:50

A másik ember megfigyelésének és mószerolásának több évtizedes hagyománya van Magyarországon. Ők csak hagyományápoló civilek, nem kell kritizálni őket :)
süti beállítások módosítása