“A kormány célja, hogy 2015 januárjától minden munkaképes korú, egészséges embernek legalább közmunkát biztosítson.”- Lázár János, aki ezt így előadta azért van annyira elvetemült, ezt még akár egy cinikus vigyorral kísérve dobja oda a közönség elé. De arra is képes a lézerblokkolós, ezt úgy fogalmazza meg, mint egy nehéz feladat megoldását, amire egyedül a jelenleg megválasztott kormány képes. Ahogy éppen az érdeke diktálja. Csanádalberti képviselő testülete, ahol az annyit ér ember ezeket a szavakat elmondta biztos könnyekig meg volt hatva, és nem is tudta hálába önteni érzéseit a jövő ilyen fényességétől. Hiába na, tündérország itt lesz a földön hamarosan, és felette turulmadarak néznek ki a stadionokba rakott fészkeikből.

Orbán Viktor már pedzegette a teljes foglalkoztatottságot, mint ígéretet a választások előtt. Csak ilyenkor megjegyezné az idősebb választó, ilyen már volt egy korábbi rendszerben, és azt úgy hívták szocializmus, és Kádár János volt a magyar vezetője. Végül is ez ismerős pálya a nemzet pocakos focihuszárának, abban a rendszerben nőtt fel, ott kapott úttörő nyakkendőt, az adott számára ingyenes oktatást, és ott volt KISZ titkár sok más, mai Fidesz taggal együtt. Már aki nem volt már akkor is MSZMP tag. Akkor még majdnem ingyen járhatott Orbán Viktor meccsre is, nem voltak focihuligánok, csak köpködték a szotyit, szidták a bírót a sporikkal. Ma is ezt teszi, de már a saját stadionjában amit közpénzből épített magának a kertje végébe. Azonban biztos nem csak az ilyen nosztalgia miatt igyekszik visszahozni ezt a teljes foglalkoztatottság intézményét. Már számtalan bőrt lehúzott a közmunkásokról, vagy magáról a közmunkáról, és most is valószínűleg majd velük igyekszik a foglalkoztatottság számait kozmetikázni. Eddig is elég büszkén feszített a világ szeme előtt, mekkora növekedést is ért el a politikája a munka területén. Nem tette hozzá a valóságot, csak magával a ténnyel kérkedett. Pedig a felháborodás hangjai el kellett érjenek a füléig, hiszen elme fel nem foghatja, hogyan lehet megélni havi negyvenhétezerből. Végül is van Orbán Viktornak egy olyan tulajdonsága, amelynek a segítségével csak azt hallja meg, ami számára kedves, amiből hasznot húz, ami igazolja a cselekedeteit. Ha pedig nincs ilyen, vagy nem azt a hatást éri el vele ami számára megfelelő, legfeljebb hozzá igazítja a világot, vagy egyszerűen meghamisítja a tényeket. Aztán ezeket sűrűn ismételgetve előadja a választóinak, akik ez el is hiszik, vagy úgy tesznek legalábbis. Eddig sem volt ez másként, ezután sem fog csoda történni. Így lesz ez a foglalkoztatottsággal. A közmunkás pedig eddig is, és továbbra is ki lesz szolgáltatva a rendszernek, abból számára kiút nem igazán fog vezetni. És ez a nekik szánt sors csak még reménytelenebbé teszi a helyzetüket. Hát még ami rájuk vár.

Mivel a versenyszférában nem igazán sikerül a kormánynak munkahelyeket teremteni, nem marad más lehetőség a számukra, a munkanélkülieket kell valahogy az addigi segély mértékétől kevesebb bérért foglalkoztatni, és lehetőleg nagy számban. Ezt most évi kétszázezer közmunkásban határozták meg, nekik az emberi sors csak számokban kell jól mutasson. Lehessen vele jócskán javítani a statisztikán, a többi nem érdekes. Ezt a megkövetelt tiszteleten túl az Eu forrásokból akarja megvalósítani a kormány. “A most kezdődő uniós költségvetési ciklusban jelentős források állnak rendelkezésre a Kelet-Magyarországon és a kisebb településeken működő ipari tevékenységet végző kis- és közepes vállalkozások támogatására is” – mondta Lázár János. Majd hozzátette: “A kormány szeretne érdemben megváltoztatni azon a helyzeten, hogy a földalapú támogatások 75 százalékát, a vidékfejlesztési támogatások pedig négyötödét a pályázók 10 százaléka kapta meg. A források igazságosabb elosztásával nagyobb támogatás juthat a munkaerő-igényes ágazatoknak, mint az állattenyésztés vagy zöldség-gyümölcs termesztés” – mondta a politikus. Ez lefordítva a következőt jelenti. Eddig szétosztották a haverok között az állami földeket, amit azok nem tudtak megművelni, csak felvették rá a támogatást. Mostantól azonban a munkaerő is megvan oldva a számukra, itt vannak a közmunkások. Majd azok melóznak, a haverok meg csak számolják a bevételt. Majd folytatta:” Az ellátásokhoz az államnak a forrásokat biztosítani kell, a döntésekben azonban a tervek szerint nagyobb szerep hárul majd az önkormányzatokra.” Ide csak azt felejtette el hozzátenni, ahol a kormánypárti jelölt nyeri az önkormányzati választást, és van ott a haveroknak föld, oda megy lóvé, a többi meg éljen meg, ahogy tud.

Lassan összeáll a teljesen a Fidesz által alkotott lenyúlási rendszer. Az egészben az a legszebb, ehhez megint semmit sem kellett hozzátenniük, ezt is más fizeti ki helyettük. Európa adja a támogatást, adja a munkaerőre a pénzt, de annak a haszna meg a saját zsebbe vándorol. Olcsóbb munkaerő pedig a közmunkásnál jelenleg nincs az országban. Már akkor is veszítenének valamennyit azok a valószínűleg haveri “vállalkozások” akik érdekeltek lesznek a közmunkás alkalmazásában, akiknek legalább minimálbéren kellene melóst dolgoztatni. Ott van mindenféle közteher, adó, meg járulék, igaz, a NAV nem ellenőrizné őket, de így akkor is drágább lenne. Így azonban tiszta a pénz, kevesebb forint nem megy el a saját zsebből. Lázár János nem véletlenül nem kér az olyan pénzből, ahol ellenőrizni szeretnék annak felhasználását. Akkor nem lehetne ennyit lopni, vagy legalábbis nehezebben. De ilyenkor mindig jól jön a kormánynak nemzeti kártya kijátszása, az esetleges beleszólás miatti méltatlankodás, a függetlenség hangoztatása. Pedig csak tolvajok a fiúk, és titkolni akarják. A közmunkás meg hallgat, neki ez a sorsa. BANDITA.

Címkék: közmunka Fidesz Orbán Viktor EU Lázár János

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr826182822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipas 2014.05.20. 08:47:44

"Lázár János, aki ezt így előadta azért van annyira elvetemült, ezt még akár egy cinikus vigyorral kísérve dobja oda a közönség elé."

Pár hónapja felmerült a garantált jövedelem kérdése, amit aztán néhány párt elég hangosan támogatott. Kérdem én melyik gondolat az elvetemültebb?

Aztán ott van a híres Bajnai ígéret: minden fiatalnak a végzettségének megfelelő munkát ígért. Hmmmm...?

"De arra is képes a lézerblokkolós, ezt úgy fogalmazza meg, mint egy nehéz feladat megoldását, amire egyedül a jelenleg megválasztott kormány képes."

Nos a többi párt ilyet nem ígért, sőt a nagyobbak egyenesen megszüntetnék a közmunkát. Akkor nem olyan valószínűtlen, hogy ezt csak ők csinálnák, nem?

"Mivel a versenyszférában nem igazán sikerül a kormánynak munkahelyeket teremteni"

A versenyszférában a kormány nem teremthet munkát, az a "versenyszféra".

"a munkanélkülieket kell valahogy az addigi segély mértékétől kevesebb bérért foglalkoztatni"

A közmunka bére a sagélynél nagyobb. Erről konkrétan megkérdeztem egy közmunkát végző ismerősömet, azt mondta, hogy nagyon örül a közmunkának, mert kétszer annyit kap mint előtte. Azt mondta, hogy jó lenne a rendes állás, de ez is igen sok segítséget jelent neki.

Erről igazából szokás megfeledkezni: akinek nem a munka elkerülése a célja, az örül a közmunkának.

Pipas 2014.05.20. 08:53:22

"Lehessen vele jócskán javítani a statisztikán, a többi nem érdekes."

Ez nagyon galád dolog: itt tulajdonképpen azért ekézed a kormányt, amit gondol, azaz kiolvasod a gondolatokat az emberek fejéből aztán pocskondiázod érte őket.

Ebben a részben nem azért bírálod őket, amit tesznek, nem azért, amit mondanak, nem azért, amire készülnek, hanem azért, amit gondolnak. Mármint azért, amit *szerinted* gondolnak. Ez nyilván nem lehet etikus, ugye?

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.05.20. 08:55:22

Hely meg lesz dögivel, aki alkalmazza a közmukikat:

=> Mészáros "88" Lörinc

=> Orbán Ráhelné leánykori nevén Tiborcz István

=> Flierek

=> Nyerges/Simicska

...usw.

Blogger Géza 2014.05.20. 08:58:42

A kedves posztoló bizonyára nem tudja, de a teljes foglalkoztatás EU-s célkitűzés. Torz kádárista gondolkodásmódját mutatja, hogy minden jóról azonnal a Kádár-rendszer ugrik be neki.

"Alapvető célok:
1. Teljes foglalkoztatás

A tagállamok célja a teljes foglalkoztatás megvalósítása, elősegíteni a foglalkoztatási ráták emelését a keresleti és kínálati oldalt érintő intézkedésekkel."

www.penzugysziget.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=403:az-eu-foglalkoztataspolitikai-iranymutatasai&catid=9:az-eu-foglalkoztataspolitikaja&Itemid=179

Pipas 2014.05.20. 08:58:43

"Európa adja a támogatást, adja a munkaerőre a pénzt, de annak a haszna meg a saját zsebbe vándorol."

A munka haszna mindig más zsebbe vándorol, ez a kapitalizmus lényege, szinte ez a haszon definíciója.

De nézzük mi történik akkor, amikor az EU mezőgazdasági támogatást, megújuló energiaforrás támogatást ad. Az nem "zsebbe" vándorol? A bioetanolon nem lehet haszon?

Ha az EU pénzből eutópályát építenénk, akkor abból nem lenne bér és nem lenne haszon? Sőt, abból kevesebb bér jönne ki, nem?

makro67 (törölt) 2014.05.20. 09:01:12

@Pipas:

"A versenyszférában a kormány nem teremthet munkát, az a "versenyszféra".

Jól van Pipaska, kisfiam. De most már ne játssz azzal a számítógéppel,hanem csücsülj szépen vissza a sámlidra, fogd a színes ceruzáidat és rajzolgassál napocskát!

Blogger Géza 2014.05.20. 09:02:21

"A közmunkás pedig eddig is, és továbbra is ki lesz szolgáltatva a rendszernek, "

Mindenki ki van szolgáltatva annak, akitől a pénzt kapja. Tessék elmenni a privát szférába, ott meg a munkaadójának lesz kiszolgáltatva.

Pipas 2014.05.20. 09:05:30

"Lázár János nem véletlenül nem kér az olyan pénzből, ahol ellenőrizni szeretnék annak felhasználását."

Ennek a cikknek a nagyobb része arről szól, hogy az egész ügylet az EU pénzeken alapul, aztán jön ez a megjegyzés, ami meg ellentmond az egésznek.

Az EU nyilván ellenőrzi, hogy mire megy a pénze, nem?

Blogger Géza 2014.05.20. 09:09:38

"Eddig szétosztották a haverok között az állami földeket, amit azok nem tudtak megműveln"

Ez már megint mekkora kreténség, hol vannak ezek a földek? Egy helyütt nem tudják művelni az új bérlők, Kishantoson, ahol a régi bérlő ebben jogellenesen akadályozza őket.

Pipas 2014.05.20. 09:10:27

"A közmunkás meg hallgat, neki ez a sorsa."

Miért hallgatna? Menj, és kérdezd meg és utána írj cikket a közmunkáról.

Azért gondolod, hogy a közmunkás hallgat, mert nem tüntetnek az utcán meg nem tiltakoznak a nemzetközi jogvédő szervezeteknél? Tudod miért? Mert kétszer annyi pénzt kapnak mint az előző rezsimben, azért.

Fogadjunk, hogy nem ismersz egyetlen közmunkást sem és nem is beszéltél egyetlen közmunkással sem soha az életben!

ephart 2014.05.20. 09:22:19

@Blogger Géza: 'A kedves posztoló bizonyára nem tudja, de a teljes foglalkoztatás EU-s célkitűzés.'

aha 50 000Ft. pofátlan cinikus érzéktelen szemétség.lehet magyarázni de ez a tény

janji 2014.05.20. 09:24:44

Amúgy mit tudnának csinálni? A verseny szférában SENKI nem teremt melóhelyeket, mert nem lehet. A versenyszférában a versenyszféra teremt melót.

nu pagagyí 2014.05.20. 09:26:19

Van azért még teendő. Bővíteni kell a rendőrség létszámát, hogy eredményesen üldözhessék a közveszélyes munkakerülőket és sürgősen meg kell kezdeni a keretlegények kiképzését is.

vénkujon 2014.05.20. 09:33:50

@nu pagagyí: ó bazmeg. nekem is ez jutott eszembe. KKmK:D

nu pagagyí 2014.05.20. 09:44:08

@Blogger Géza: Sajnos ez a kormány minden eszközzel arra törekszik, hogy felszámolja a versenyt a magángazdaságban. Monopóliumok és koncessziók szimulálják a piacgazdaságot, amelyek munkavállalói szempontból valóban egyre kevésbé különböznek az állami szférától. A hatalomra jutott bűnbanda sikeresen gyarmatosította az országot.

Blogger Géza 2014.05.20. 09:50:17

@nu pagagyí: Nevetséges vagy. Szerinted pl. a gabona piacán bárki is monopólium közelébe kerülhet? Valójában a magyar birtokrendszer nagyon szétaprózott még minidig. Sokkal kisebbek az átlagos birtokok, mint mondjuk az USÁ-ban.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2014.05.20. 09:59:04

ez a mondat így jobban fedte volna az igazságot: "Ha pedig nincs ilyen, vagy nem azt a hatást éri el vele ami számára megfelelő, legfeljebb hazaárulózik egyet."

makro67 (törölt) 2014.05.20. 09:59:45

Nos, kérem szépen!

Ha a közmunkásokra fordított lóvét a kormány más, értelmes dolgokra fordítaná - pl. kórházépítésre - akkor is teremtene munkahelyet, méghozzá a versenyszférában.

Tudniillik a kórházak építését a pályázatot elnyert magánvállalkozások végeznék igaz, ebben az elqurvult országban az mind narancsos lenne, ám ezt hagyjuk most a picsába.

DE

Mivel a magánszektorban fizetett bérek jóval magasabbak a közmelósénál, így ugyanaz a pénzösszeg kevésbé húzná meg az aggregált keresletet és ezáltal foglalkoztatást.

Eddig világos?

Nos, akkor mi következik mindebből?
A zsózsót basszuk el közmunkásokra, bár igaz, hogy ez jórészt értelmetlen, viszont jóval látványosabban javítjuk a statisztikát mintha más - ám értelmes - dolgokra költenénk.

A cikk szerzője tehát gyakorlatilag fején ütötte a szeget gondolataival, ami leginkább abból látszik, hogy a fórumozó fidesztálibokat egyenként ütögeti ki a guta.

nu pagagyí 2014.05.20. 10:02:28

@Blogger Géza: A gabonapiac nem valódi piac, csak az EU-s támogatások lenyúlásának intézményesített formája. Nem volt véletlen a földbérlet-mutyi. Az egész mezőgazdaság a korrupció melegágya, nagy tömegben termeli azokat a kontraszelektált álvállalkozókat, akik csak a közpénzek megkaparintásában mutatnak tehetséget, az országnak viszont semmit nem profitál tevékenységükből. Díszpéldányuk a felcsúti Mészáros.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 10:10:50

@Pipas:
Az alapjövedelem elvetemültebb ötlet, azonban a nagy különbség, hogy az legfeljebb dumának volt jó, és párt nem is vette bele a hivatalos programjába, ezzel szemben ezt még lehet hogy meg is valósítják. Teljes foglalkoztatottságot egy "jobboldali" párt.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 10:16:03

A versenyszférában valóban nem a kormány teremt munkahelyeket, azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen környezetet biztosít a munkahelyteremtésnek. Ha abba az irányba megyünk el, hogy az állam mindenkinek biztosít munkát, még ha csak közmunkabért is fizet, akkor az a versenyszféra szereplőinek nem túl pozitív, hiszen ők fizetik be azt az adót is, amiből ezeket a munkahelyeket fenntartják, amelyek egyébként nem túl sok értéket teremtenek.

2014.05.20. 10:17:40

'A kedves posztoló bizonyára nem tudja, de a teljes foglalkoztatás EU-s célkitűzés.'

:O
A világ nyugati felében a probléma a következő 10-15 éveb az lesz, hogy a robotika fejlődése miatt robbanásszerűen fog nőni a munkanélküliség. Valószínűleg az alapjövedelem kérdésével is ez miatt foglalkoznak. A kreativitás, jog területeket lehet csak minimálisan gépesíteni. Aki teljes foglalkoztatottságról beszél EU szinten az burokban él...

anthro 2014.05.20. 10:24:22

max közmunkát minden betegagyú jobbernek és sohase mást !

randomuser1 2014.05.20. 10:29:00

elég megalázó, h több viágnyelven anyanyelvi szitnen beszélő informatikus-közgazdász bölcsészmérnökként közmunkából kell tengessem az életemet és negyvenhétezerért szedem a belvárosi parkokban a taknyos papírzsepiket.

_most_ 2014.05.20. 10:33:08

@Pipas: tényleg vannak, akik örülnek a közmunkának, főleg azok akiknek eddig esélye se volt, hogy munkát kapjanak. De mondjuk aki 20 éve rendesen dolgozik, adózik, miután elvesztette a munkáját, tényleg csak 3 hónapnyi munkanélküli segélyt érdemel? Tényleg az emberek érdekét szolgálja a munkatörvénykönyv módosítása, aminek köszönhetően könnyebb lett kirúgni az embereket?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.05.20. 10:37:59

nyilván a psoztoló ad majd munkát, vagy segélyt a saját cégébenn vagy a saját pénzéből azoknak a tömegeknek akik konkrét analfabéták pl. évek, évtized óta nem dolgoztak. nyilván ki fogják termelni a 98e Ft-os minimálbért és annak összes költségét sőt...az összes egyéb terhet amival egy foglakoztatott jár, és lesz haszon őszire igaz?
úvagy esetleg maradjion a a segélyből élünk és a faszunkból?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.05.20. 10:38:43

@Emmanuel Goldstein: ha annyira világszintű ember vagy, nyilván kapkodnak utánad..vagy sem.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 10:46:04

@FILTOL:
Több mint 20 évig nyomatták a jobboldali pártok, hogy a teljes foglalkoztatottság ördögtől való és abba ment tönkre az ország. Erre most hirtelen az összes "jobboldali" helyesli, ha a sajátjaik csinálják?

Pipas 2014.05.20. 10:51:10

@Emmanuel Goldstein: "elég megalázó, h több viágnyelven anyanyelvi szitnen beszélő informatikus-közgazdász bölcsészmérnökként közmunkából kell tengessem az életemet"

Ugyan már, milyen informatikus az, aki közmunkából él. Menj fel az oDesk-re és válogass a munkák közt. Havi félmilliót lazán megkereshetsz otthoni munkával. Persze csak ha tényleg van lövésed az informatikáról.

@Narancskommunista: "a nagy különbség, hogy az legfeljebb dumának volt jó"

Jogos. Akkor megint hazudtak, ugye?

@_most_: "De mondjuk aki 20 éve rendesen dolgozik, adózik, miután elvesztette a munkáját, tényleg csak 3 hónapnyi munkanélküli segélyt érdemel?"

Jogos. Viszont már rég nem arról van szó, hogy ki mit érdemel, hanem arról, hogy kinek mi jut. :(

2014.05.20. 10:52:23

Teljes foglalkoztatás? Ennél nagyobb hülyeség nincs a világon. Csak gondoljatok már bele. Ha ma Magyarországon minde munkaképes ember dolgozna, akkor mi lenne akkor, ha valaki új embert akarna felvenni, mert mondjuk bővíteni szeretné a vállalkozását? Nem találna szabad embert, más cégtől kellene elcsalogatni. Az ország nem haladna sehova, mert nincs fejlődési lehetősége, hiszen nem lehet új munkahelyet teremteni, új beruházást végrehajtani. Látszik, hogy a jobboldal teljesen a Kádári időkben él és azt akarja visszahozni, a vezérükkel az élen. Kérdem én, akkor mi a fenének kellett rendszert váltani, ha már Viktor is látja, hogy a szocializmus az egyetlen járható út? Pedig ő élen járt a szocializmus elleni harcban, úgy emlékszem.
A közmunka pedig csak annyiban ér valójában, hogy addig sem lopnak, akik ott vannak, mert valódi érdemi munkát ebben a formában nem végeznek.

M_R 2014.05.20. 10:53:57

Orbán célja: mindenkinek közmunkát...

nu pagagyí 2014.05.20. 10:54:49

@FILTOL: Felteszem, a közmunka nem végcél, különben kényszermunka lenne és ilyet a szociális érzékenységéről nevezetes rezsicsökkentő kormányunk sem állít. Ha így van, akkor türelmetlenül várom, hogy meggyőzően bizonyítsák, hogy mennyi közmunkást sikerült már visszavezetni a valódi munka világába. Szerintem egyet sem és ezt a véleményemet mindaddig fenntartom, amíg megbízható adatokat nem produkál kormányunk.

2014.05.20. 10:56:08

Emmanuel Goldstein kommentje nyilvánvaló irónia volt... Komolyan, nem tűnt fel?

nu pagagyí 2014.05.20. 11:03:48

@roli101: Orbán már korábban megfogalmazta, hogy neki nem a szocializmussal volt baja, hanem a vezetőkkel. Egy pszichológus szakszerűbben tudná dekódolni az üzenetet, de nekem valószínűnek tűnik, Orbánnak a szocializmus jó oldalát a családtól távol töltött nyári KISZ-táborok jelenthették, a vezetőket pedig otthon kiskirályként viselkedő, párttitkár apja személyesíthette meg.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.05.20. 11:08:08

@nu pagagyí: oké, várjuk együtt a hírt, hogy rakacaszenre meg gagybátorba betelepült az új bmw gyár..ja, hogy csak cigány él, meg ahogy írtam analfabéták...nem baj...

valami épkézéáb javaslat van amúgy? vagy csak fikázzuk a közmunkát? (búsulva, hogy már nem megvehetőek egy kiló száraztésztával)

@roli101:
évekkel ezelőtt megfogalmazta OV, hogy a teljes foglalkoztatás azt jelenti, hogy aki !akar!, dolgozhat. aki meg nem akar, az nem kap segélyt, csak 3 hónapig.
ellenvetés?

randomuser1 2014.05.20. 11:12:19

@dr kotász: valójában azt akartam mondani, h egy csomó ember egyszerűen nem tud munkát kapni, mert a munkaerőpiac erősen specializálódott, ha kitörne egy újabb világháború, akkor talán kellenének betanított munkások a gyárakba, de az is lehet, csak az iparirobot-porgramozókra nőne meg az igény...

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 11:35:05

@Pipas:
"Jogos. Akkor megint hazudtak, ugye?"

Szerintem akik felvetették (mint írtam, párt nem vállalta fel), azok nem hazudtak, ők ennyire egyszerűek, de ők szerencsére nem kerülnek soha kormányra. Akik a teljes foglalkoztatottságot vetették most fel, azok meg éppen hatalmon vannak...

Narancskommunista (törölt) 2014.05.20. 11:39:47

@roli101:
Mondjuk ha csak közmunka bért kap az, aki jobbat nem talál, az elmegy máshová dolgozni, ha normál munkát kap.

A baj csak az, hogy ez nem így szokott a gyakorlatban jelentkezni, mert most is vannak olyan minimálbéresek, akiknek elmegy annyi a bérükből utazásra és egyéb járulékos költségekre (nem kötelező, hogy a munkahely fizesse az utazást, az csak a közszférában van), hogy inkább választaná helyben a közmunkát.

2014.05.20. 11:58:07

@FILTOL: akkor most mindenki dolgozhat, aki akar és annyiért, mint amennyi a tudása szerint megilleti? A teljes foglalkoztatást pedig mindenki úgy érti, ahogy azt értik mindenhol a világon. Kivéve orbánföldén, ahol persze nem azt jelenti, hanem amit a vezér belemagyaráz. Évekkel ezelőtt azt is megfogalmazta, hogy ruszkik haza.
A közmunka erősítése a legnagyobb hülyeség. Onnan sose vezet az út a munkába. Inkább hagyni kellene élni a vállalkozásokat és lenne munkahely. De őket megölik a hetente változó jogszabályokkal és újabbnál újabb adókkal. Persze, hogy nincs új munkahely. Van egy ismerősöm, akinél 10-12 roma dolgozik természetesen feketén, mert nem éri meg őket bejelenteni. Jól dolgoznak, jobban, mint a magyarok. De ők nem jelennek meg a statisztikában, mert annyi járulékot, adót kellene utánuk fizetni, hogy nem éri meg bejelenteni. De adót nem lehet csökkenteni, hiszen még nincs minden nagyobb faluban stadion és Mészáros, Simicska haver se kereste be magát a világ 100 leggazdagabb embere közé.

Pipas 2014.05.20. 15:39:01

@roli101: "Van egy ismerősöm, akinél 10-12 roma dolgozik természetesen feketén, mert nem éri meg őket bejelenteni. Jól dolgoznak, jobban, mint a magyarok."

Mesélj még. :D
süti beállítások módosítása