Van annak valamilyen  sajátos üzenete, mikor Orbán Viktor gerinctelen módon a rádión keresztül osztja meg nézeteit egy sokak szerinti rossz döntésről. Persze nem beismeri azt, ahhoz hiányzik belőle ez a képesség, egyszerűen belebeszél a mikrofonba, és részéről le is van zárva az ügy. A trafikosok sorsának ilyen módon való rendezése jellemző az egész politikájára, dob valami kis koncot a köznépnek csak azért befogja a száját, és utána már nem is foglalkozik az általa okozott problémával ami a politikájának a jellemzője. De végül is itt sem neki sikerül megoldani a gondot, mivel annak megteremtésében kiváló csak, így a megoldását is tovább passzolja valakinek, jelen esetben Lázár "annyit ér" Jánosnak, aki végül is elindította ezt az egészet. Végül is rá sem az a jellemző tisztességesen meg tud oldani valamit csak ha az megéri neki vagy a haveroknak, de legalább neki nincs vak komondorja akire ráfoghatja ezt az egész cirkuszt.

A kiborult trafikmutyi kiválóan megmutatja a Fidesz mindennapokról alkotott felfogását. A nagy közfelháborodás mégis elindított  bennük egyfajta reakciót a káros hatások csökkentésére, de ezt is rájuk jellemző módon igyekeznek a maguk javára fordítani. Első körben volt ugye a "minden rendben van a tender körül" című pávatánc, és ebbe utólag még egy gyors rendkívüli törvény is belefért a pályázatok adatainak az elrejtésére, vagy legalábbis a hozzáférés megnehezítésére. Ez ékes példája a számukra hatékony törvényalkotási folyamatnak, de nem ez az első ilyen megoldásuk az utólagos törvényesítésre, elég csak pár választási törvényre gondolni, ahol igyekeztek a maguk felére billenteni az előnyöket, és nehezíteni a vizsgálatot. Itt azért figyeltek arra most is más neve kerüljön rá a beadványra, de a stílust nem lehetett letagadni, jellemzően pofátlan volt akár csak a többi burkoltan személyes érdekből keletkezett módosítás. Ezután jött Orbán Viktor rádió interjúja. Már nyakon túl ért a katyvasz a nyertes pályázók nagy részének kormánykötődése miatt, mikor megszólalt Tündérország szabadságharcosának hangja az éterben, és megoldást, segítséget ígért. De nem ám akár milyet, megélhetésit. Ebben a szellemben utasította Lázár Jánost, mint szociálisan különösen érzékeny embert a  megoldásra és a segítésre. Egy ilyen segítség már csak a megoldó személyek miatt is több aggályt vet fel a végeredmény szempontjából, de azért Lázár János itt is elöl van a sorban akire ezt nem lenne szabad bízni, hiszen ő még arra is képes lenne megtiltsa a dohányzást, persze csak mindenki érdekében. Meg is oldotta a problémát, annak a szellemében, mindenki annyit ér, amit már megkapott, abból el nem veszünk, inkább kiadunk még pár száz engedélyt, ne járjon a szájuk, nem vagyunk fasza gyerekek. Negyvenezer helyen árusítottak dohányterméket, ez most lecsökkent ötezerre. Ebből a számból ugye volt olyan nagyon kormányközeli aki többet is megkapott, ha elég nagy volt a családja, de azoktól ezt nem lehet elvenni, mert az már szerzett jog. Szemben a volt rendvédelmisekkel, vagy a rokkantakkal, azok annyit is érnek, így ott le lehet szalámizni a jövedelmet. Így inkább kiadnak pár száz engedélyt még, hagy marakodjanak rajta a szerencsétlenek, azzal is csökken az elégedetlenek száma.Pofa befogva, probléma megoldva, lehet tovább menni a közpénz lenyúlás útján. Az a megoldás persze eszükbe sem jutott a kormánypártnak gondolkozzanak mielőtt cselekszenek, de ez érthető, annyi a megszerezni való jövedelem a köz érdeke elől, és olyan kevés az idő a bekebelezésére, gyorsan kell cselekedni. Hazudni, lopni, csalni mindig is könnyebb, mint tisztességesen, felelősen dolgozni, lehetőleg a másik érdekében, amiről szólnia kellene a politikának.

Az azért megfigyelhető semmi sem drága a kormánypártnak ha a maguk hasznát kell gyarapítani. Abban sincs semmi különös mindig találnak felelőst a tetteik magyarázatára, végül is szerintük mindenki hülye aki nem így akarja megalapozni a jövőjét. Náluk a kétharmad, amit ki is használnak a hatalmuk, és meggazdagodásuk érdekében, náluk a média, amit fel is használnak a megtévesztésre, és a hazudozásra. Számukra minden eszköz megengedett, az emberi sorsok alakulása csak járulékos veszteség, ami szerintük megengedhető a jövőjük biztosítása érdekében. Mindig van számukra megfelelő hivatkozás a tetteikre, felelős a következményekért, ok a további ámokfutásra. Már látszik az utuk végén a szakadék, de egyelőre az nem világos egyáltalán észreveszik egyáltalán a maguk ásta gödröt, ahova jelenleg mindenkinek menni kell, ha akar,ha nem. Azért oda már magukban fognak beleesni, ezt jó ha bevésik az alaptörvényükbe, ami elkíséri őket a maguk teremtette mélységbe.BANDITA.

Címkék: média rádió trafik mutyi Orbán Viktor Lázár János

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr315280350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkasz 2013.05.05. 14:39:50

Ezek a nyuilvanvalo mutyik kotelezove teszik fidesznek a maradast, az eletbenmaradast.

Uj kormany mind a foldpalyazatok, mind a traffikpalyazatok osszes informaciojat nyilvanossagra hozza, es a szerzett jogokat egy tolvonassal torli el, ahogy fidesz tanitotta. Egyre tobben elkotelezik magukat a tolvajbanda fele, egyre nagyobb lesz a reteg akiknek mestersegesen, ertekteremtes nelkul szerzett jovedelem, vedelmi penze kerul veszelybe fidesz bukasaval. Veszjoslo dolgok ezek.

Brian Cohen 2013.05.05. 14:56:01

Mit várunk a finánclábú baltás pávatáncostól?

Netuddki. 2013.05.05. 14:58:25

@Makkasz: "egyre nagyobb lesz a reteg akiknek mestersegesen, ertekteremtes nelkul szerzett jovedelem, vedelmi penze kerul veszelybe fidesz bukasaval."

Lehet, hogy sokan vannak, e nem elegen. Miközben sokkal több emberrel kibabráltak ebben az országban...

Makkasz 2013.05.05. 15:03:55

@kovi1970: En azt nem ertettem, a foldpalyazatok nyertesei miben remenykednek? Hogy visz ki egyetlen egyszer is termenyt a foldjerol???

Ilyenkor jonnek hogy a foldalapu EU tamogatasra megy. lehet, de azok is a legtobb nyereseget akarjak, tehat legszivesebben ugyanazt csinalna mint a tobbi ggazda.

ördöngös pepecselés 2013.05.05. 15:12:27

Coki, de elmondták elötte hogy nem fog mindenki jol járni, szoval a ballib ájvékoloknak üzenem hogy szálljanak már le erröl a témárol mert rohadtul fáraszto és unalmas!!
És nem volt semmilyen mutyi!!!

Még cokibb:

mno.hu/belfold/totalis-kudarcsorozat-a-szocialistakat-mindenhol-jol-elvertek-1158636

lavór 2013.05.05. 15:19:55

@Makkasz:
"Uj kormany mind a foldpalyazatok, mind a traffikpalyazatok osszes informaciojat nyilvanossagra hozza, es a szerzett jogokat egy tolvonassal torli el, ahogy fidesz tanitotta."

Ne is álmodj róla. Továbbfejlesztik és megy minden a régiben, csak más nevet adnak neki. Nagyon naiv az a magyar, aki hisz bármelyik politikusnak, pláne ennek a többször elzavart, visszahívott bandának.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.05.05. 15:28:37

@Balibgeczyk: Patkányka miért nem mész a jó édes kurva anyádba?

vikiliksz 2013.05.05. 15:34:32

A dolog tragédiáján túl, azért van némi bája ennek is.

A szavazók megérdemelt jutalmukat gyűjtik be a FIDESZ 2/3-os támogatásáér. Most éppen a trafik tulajdonosok.

Javaslom, hogy jövőre ismét támogassátok a FIDESZT és újabb szórakoztató 4 év elé néztek :-)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.05. 15:37:05

@Balibgeczyk:

Jó érzés hülyének lenni? :DDD

Makkasz 2013.05.05. 15:47:10

@lavór: Nem éppen. Nem hiszek egyik bandának sem és legkevésbé vagyok naív.
Szerintem 2000 óta minden politikust, minden kormányt csak a lopási vágy vezérli.

Viszont addig nem lesz új kormány, amíg valaki ezt meg nem ígéri programjában, és nem igér iciripiciri államot. Ezért valószínűleg nem is lesz kormányváltás 2014-ben. Ha nyer, utána érdeke lesz hogy szétvágja a fidesz maffiahálót (még akkor is ha újat akarna építeni, ami nehezít a pici állam).
Gyurcsány, Kóka, Demszky, Puch gazdasági bűncslekményei lassan elévülnek. Viktorékét a népharag nem fogja hagyni elévülni.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.05. 15:47:18

Ballibgecinek igaza van, nem kell ájvékolni. A fidesz egy marék vidéki suttyóból álló valami, a szavazótábora is alulról súrolja a primitív szintet, de
ha nem választjuk újra őket, ne fogunk 2020-ig kijutni két focivébére.
Ezt még kétszer át kell gondolni áprilisig.

lavór 2013.05.05. 15:50:54

@Makkasz:
Ebben az országban nincs hiány ígéretekből. Nem is volt soha.
Számon kérni úgysem lehet rajtuk.

Makkasz 2013.05.05. 15:54:10

@lavór: hidd el, a föld és trafikpályázatok nyilvánosságra hozatala alapérdek bármelyik váltókormánynak, és előkészíti fidesz aknáinak felszámolását (2/3-os törvények, egypárti módon megváltoztatott hivatali kinevezések, alkotmány), legitimitásuk felszámolásával.

Ez nem ígéret és betartás kérdése már, hanem politikai érdek.

lavór 2013.05.05. 15:59:24

@Makkasz:

Realistaként sajnos semmilyen pozitívumot nem várok, bármi is legyen a választások eredménye. Sajnos a a pártok "arcai" réges-rég lejáratódtak, hiteltelenné váltak, a háttérben állók meg ma is, holnap is, jövőre is ugyanazok. Gyakorlatilag politikai és gazdasági ámokfutók váltják egymást, mint a vetésforgó... Új, szavahihető, hiteles vezetői gárdának még nyomai sincsenek. És legalább 200 évig nem is lesznek, mivel ebben asz országban mindenki zsarolható vagy megvehető.

Makkasz 2013.05.05. 16:14:40

@lavór: Nem vagy realista, mert nem látod a politikai realitást.
Vedd észre, egy szót sem mondtam a jelenlegi pártokról.
A vetfrogó Gyurcsány és Kóka munkájával, közös erőfeszítésével megszünt.

Új, jobboldali erő fogja elzavarni mindkét oldal kommunistáit. Ha nem most, később.

Legkésőbb 15-25 éven belül, mikor az emigráció és csökkenő születésszám, egyre több eltartott miatt összeomlik a nyugdíjrendszer.

Sajnos EU a nagy drámák elkerülésén munkálkodik, abban a hitben ezzel segít, valójában az agóniát nyújtja meg és az élősködők hatalmát hosszabbítja.

23 év alatt a háború után Németországból mi lett?
Mi lett a gyakorlatilag jólétből, fejlett mezőgazdasággal, nem túl rossz iparral rendelkező, jelentős állami vagyonnal rendelkező Magyarországból, mikor a világon is soha nem látott fellendülés volt?

Szemét tróger az összes politikus, az biztos. Ellopták életünket, gyermekeinkét is.

USAban 6-700.000 Ft nettót keres egy postás vagy tanítőnő. Egy négykerékhajtásos autó 3 m Ft. Az áfa 7%. A benzin 160Ft. Munka után gymbe mennek vagy sétálnak, szórakoznak, nem esnek össze, nem kell keseregniük mi hogyan változik, mert kiszámítható szabályok vannak, és nem kiszolgáltatottak.

Moon a politika nagy kiszolgáltatott réteget akar. Ezeket tudja jól befolyásolni. A szencedést, küzdelemet a lét szükséges részeként állítják be. A nép hálás, mert rezsit csökkentenek (német nyugdíjas befektetésének terhére), közben 80%-os az adóék mindent elvesznek tőle.

Szánalom.

Nézem a 60-as évek amerikai autócsodáit, a zenéket, fiatalok hogyan éltek Amerikában. Ezek a szemetek ellopták szüleink, mi és gyermekeink életét.

100 éve nem működik a gazdaság (Bp előtte épült 1867-1914),
70 éve van kommunizmus
50 éve a jövő nemzedékeinek terhére gazdagodik az elit és kezeli a népet, választókat.

Egyszer vége lesz.

lavór 2013.05.05. 16:19:48

@Makkasz:

Egyszer biztosan, csak az nem a mi életünkben, évszázadunkban lesz. :)

ördöngös pepecselés 2013.05.05. 16:26:51

@lavór:

megmondta az elkúrótok hogy el lehet inen menni, rajta hát!
nem fogtok hiánypzni

lavór 2013.05.05. 16:33:02

@Balibgeczyk:

Tudod, alapból hülyeséget írtál. Ma már olyanok is el, kimennek, akiknek anyagi feltételeik akár jobbak is az átlagembereknél. A gyűlölködés, a hihetetlen magas agresszió nem hatja meg őket. Az "átlagemberek" gyakorlatilag azért mennek, mert már a máról-holnapra élés is alternatíva lehet a semmi helyett. Gondolkozz el rajta. Ha elmegy az az aktív réteg, aki értéket állít elő, akkor ki fogja fizetni a közszférát, ki fizeti be a nyugdíjat... Ezen is gondolkozz el. Á, meg se próbáld; egyszerűbb gyűlölködni...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.05.05. 16:39:47

@lavór: Áhh, hagyjad, majd ő lesz az első aki Orbán akasztásáért kiabál majd, ha bedől az egész NER, és az államcsőd következtében szanálják az országot...

Neki csak a gyűlölnivaló kell, ha majd bukik az egész, akkor majd a Vezért lesz neki az...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.05. 16:55:03

@Balibgeczyk: Az ilyen hazaárulóknak kéne elmenni, mint te vagy. Sokkal jobb lenne az ország a tekonygerincű fajtátok nélkül.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.05. 17:03:11

Orbánnak amúgy tetszik a jóságos szerep. Ha valami negatívumot kell bejelenteni, még az országból is elutazik arra az időre. De olyanokat szeret mondani, hogy "meg kell védeni a trafikjukat veszett trafigosokat". Hát miért vesztették el a trafikjukat Viktor? Milyen döntésnek volt ez az eredménye? Ki hozta a döntést? Viszont tetszik a jóságos atyuska szerep, igaz-e? A genyaságot meg majd elmondja a csálészemű, vagy a csáléfogú?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.05.05. 17:07:25

Orbán a jóságos minden magyar atyja szerepében tetszelegve egy szavával megoldja a problémákat.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.05.05. 17:17:28

@pocakos focista: Pont erre gondoltam én is. A diákok felháborodásakor is bejelentette, hogy egy hétvége alatt elintéz mindent, és megoldja a problémákat. Hát az sem történt meg. De azért jóságosan elmondta, hogy de igen, megtörtént. Mint valami keleti komcsi diktátor.

Amikor a fiatalokkal kikezdett, elszámította magát. 2010-ben az ifjabb korosztályban 90%-os volt a népszerűsége, ma már az összes sercint a neve hallatán. Minden évben 100 ezernyi nyugdíjassal fogy az ország lakossága, de pont ennyivel több a szavazatjoggal rendelkező fiatal. Az egy ciklus alatt félmillió fő nagyjából. Ha 2014-et meg is nyerik, 2018 tuti bukta lesz, de olyan csúfos, hogy a fidesz megsemmisül. Még a parlamentbe sem jutnak majd be.

pizzaboy 2013.05.05. 17:23:10

"Az az érzése, hogy a magas rangú [...]-k túlnyomó többsége nem hajlandó szembenézni a gazdasági válság tényeivel. Ezáltal a helyzet csak romlik, egyre több bűvészkedésre kényszerülnek, így egyre nehezebben lehet a gazdaság alakulását előre látni, és a stabilitás tovább csökken. Folytatódik a ciklus: mániákus megszállottság, aztán félelem, majd azt követik a Párt kétségbeesett intézkedései. Azt a végkövetkeztetést vonta le, hogy ez a folyamat a legkevésbé felelősségteljes és megfontolt jelöltet fogja a vezetői székbe juttatni."

Az ember a fellegvárban
(Philip K. Dick, 1963)

Parajpuding 2013.05.05. 17:31:59

Ilyen gerinctelen aljas hazug tolvaj bűnöző kormánya nem volt rákosi óta. Értelmes magyar ember érti és látja ezt. Magyarországnak az az igazi tragédiája, hogy túl sok a buta korlátolt agymosott ember. Ők pedig narancsködben érzik jól magukat.

dr Smittpálelnökúr 2013.05.05. 17:36:12

@Balibgeczyk: Te beteg vagy. Nem volt mutyi, ja. A kurva anyád hogy van?
Buzi fideszes faszfej.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.05. 17:48:38

@Balibgeczyk: Micsoda zsíros trafikok! Lánycsók, Baksa, Konyár és Bagamér. Azt tudtam, hogy ezek a magyar nemzetesek nem teljesen 100-asok, de hogy olvassa is őket valaki. Pláne még hivatkozik is valamelyikükre.

Karipapa01 2013.05.05. 17:53:34

Hát igen! Ezt a trafiktörvényt nem ünnepelték meg a zemberek "üde mámoros ajakkal". Némi kissé zavaros magyarázkodás után I. Viktor Király végül is kézbe vette a dolgot, és megpróbál korrigálni (persze a lehetőségekhez képest), de egyet akkor sem szabad elfelejteni: a Gyurcsány a hibás! Annál is inkább, mivel az elmúltnyócévben nem történtek ilyen igazságos intézkedések. Megazokamocskosbloggerek!!! Messzire látszik, hogy a mi kis Viktorkánk szociálisan mennyire érzékeny. Aki pedig nem ezen a véleményen van, az ......, oszt jónapot!

dr. mesterséges színezék 2013.05.05. 17:56:52

@Balibgeczyk: Szabad így elbánnod Édesanyáddal éppen ezen a napon!?

lavór 2013.05.05. 18:00:12

@Karipapa01:

Szerintem sikersztori. Pontos rálátást ad a mai valós helyzetre.

ördöngös pepecselés 2013.05.05. 18:03:59

@én már a fény gyermeke vagyok:

ez már csak kötekedés! nem lep meg, az mno cikk erröl viszont igaz és terjesztendö.

Karipapa01 2013.05.05. 18:06:35

@lavór: Úgy van! Ma már úgy néz ki, mintha az 1/3-os ellenzék vezette volna be ezt a törvényt a 2/3-os Fidesz minden tiltakozása ellenére :) Ezek a mocskos liberálbolsik, hazaárulók! Csak nyúzzák a népet... De majd jön Viktor és rendet teremt! Bízzunk benne :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.05. 18:07:10

@Balibgeczyk:

1.: ne idézz MNO-t, mert az egy utolsó pártos szennyedék 0 objektivitással.

2.: a jobbant kommunikáció része, hogy próbálnak belos trafikosokat keresni, de már felsültek vele. Ez is milyen már: balos trafikosokat keresnek, mint a hülyék. Ezt sikerült kitalálni. Nohát, gratulálok, remek brancshoz tartozol. Illesz is bele.

ördöngös pepecselés 2013.05.05. 18:12:08

@pocakos focista:

nem érdekel, hvg-t meg origot nem fogok idézni, népszavát meg fölleg nem!

mi a baj az mno-val? Azt hogy igazat ir??!!

Portik, meg Laborcék mellesleg hogy vannak? :))

Karipapa01 2013.05.05. 18:29:43

@Balibgeczyk: "nem érdekel, hvg-t meg origot nem fogok idézni, népszavát meg fölleg nem!"

Hát ilyesmit "fölleg" ne olvassál, megárt az emésztésednek.

"mi a baj az mno-val? Azt hogy igazat ir??!!"
Az mno (én rendszeresen olvasom, nézem is) pontosan ugyanolyan hírcsatorna, mint a többi. Vannak hírek, amit készpénznek is lehet venni és vannak úgymond szerecsenmosdatók. :) Amit ott írnak távolról sem isteni kinyilatkoztatás mindannak ellenére, hogy ezt többen szeretnék (talán te is).

"Portik, meg Laborcék mellesleg hogy vannak? :))"

Na most mi van? Terelsz? Mi köze van a Portiknak, Laborcnak a trafiktörvényhez? Ez a blog erről szól. Na ezt magyarázd meg, ha tudod!

regress 2013.05.05. 18:40:36

@Balibgeczyk: fogadj szót,és húzz el a picsába,tényleg nem fogsz hiányozni takongerinc

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.05. 19:27:40

@Balibgeczyk: Az MNO egy pártlap. Hazudik, ahogy az a pártnak az érdeke. Te történetesen ennek a pártnak a seggnyalója vagy, úgyhogy nem csodálom, hogy MNO-t idézel. Csak ne tégy úgy, mintha az hiteles forrás lenne.

Legutóbb Portikra meg Laborcra verted? Gyurcsány már nem divat?

2013.05.05. 20:00:59

Elmondanék neked valamit, te liberális Bandita féreg. Én a cégemmel 4x pályáztunk szoci éra alatt egy nagyon értelmes közhasznú pályázattal. Még arról se kaptunk értesítést, hogy elolvasták a többhetes munkával készült pályázatunkat. Amikor jött az első Széchényi-terv mondtam az igazgatómnak, hogy pályáznék újból. Ezektől akarsz te pénzt mondta a jó szoci káder igazgatóm. Pályáztam, csont nélkül megkaptuk a pénzt, azóta abból él a cégünk. Naponta többtucat magyar ember életét könnyiti meg az, amihez nyertük a pénzt!

Te pedig, hasonlóan a többi rühes hazaáruló liberálishoz naponta félre kommunikálsz és acsarkodsz.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.05. 20:06:08

@Lindalinda: Elfelejted leírni mivel foglalkozik az a nagyon értelmes közhasznú valami.

2013.05.05. 20:10:32

@én már a fény gyermeke vagyok:

Egy szakmai tájékoztató Internet portál

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.05. 20:15:45

@Lindalinda: Ebből nem tudtam meg sokat. Pedig szerettem volna veled háborogni.

high up! 2013.05.05. 20:36:27

@Balibgeczyk:

mno? Az az a lap, amelyikből a huszonéves hahások csörgősipkás bohócot csináltak?
A sok nagyokos firkászból jó nagy hülyét csináltak a hahások, ráadásul manemes módszerrel. Nem tanulnak ezek a kivénhedt hülyék orbáni szekértolók semmiből.
Ja, Puch meg éppenséggel fideszes káder. Tökönszúrás manem módra.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.05. 20:37:30

@high up!: Csak nem. Valami marosvásárhelyi kultúra lehet, esetleg gyergyóvalami néptánc, hargitai receptek. Valami klassz, ami már jó hogy van, és szar hogy eddig nem volt.

Karipapa01 2013.05.05. 20:38:04

@Lindalinda: Fent vagy a Kubatov-listán? Mert akkor jó helyen vagy :)

mizrolist 2013.05.05. 20:57:26

@Balibgeczyk: az MNO pont annyi igazat ír, mint a Népszava. Csak mindkettő más oldalára koncentrál a dolgoknak.

Tudod, a trafikoknál jelenleg az a helyzet, hogy a nagyvárosokban a minimum 20 éve ezzel foglalkozó, ehhez értő, bejáratott üzlettel és vásárlóközönséggel rendelkező trafikosok nem nyertek a pályázaton. Viszont akik nyertek, azok sok esetben nemcsak nem értenek ehhez, hanem sem üzlethelyiségük, sem árukészletük, sem kapcsolatuk a dohány nagykereskedőkkel - ezért szépen elmennek a régi trafikosokhoz, hogy átvennék a cégét, ő maradhat alkalmazottként (nyilván kevesebb pénzért, mint amennyit eddig megkeresett)... Tudod, ez pont olyan, mintha én megkeresnélek és azt mondanám, hogy megveszem a lakásod áron alul, de maradhatsz bérlőként; és ha nemet mondasz, akkor hamarosan kisajátítja a lakásod az állam és lebontják, mert építenek a helyére egy futballstadiont vagy egy Wass Albert-szobrot. Persze a kisajátításkor nem kapsz kártérítést, mert az nem jár.

Javaslom pl. ennek az elolvasását (bár úgyse fogsz belenézni...): trafikmutyi.cafeblog.hu/

(és mielőtt Portikkal jönnél, merd megkérdezni Pintért, hogy mit tud a 15 évvel ezelőtti olajszőkítésről, meg mondjuk Orbán Viktort magát, hogy neki miért kell a teljes miniszterelnöki fizetés, amikor közvetlen két elődje egyformán lemondott róla)

@Lindalinda: azaz nem állítasz elő semmit, nem vagy Orbán munka alapú társadalmának tagja, csak egy dologtalan here a szolgáltatásoddal. Lódulj kapálni!

tundrazuzmo (törölt) 2013.05.05. 21:03:39

A Fidesz kétharmados támogatást kapott. Az lenne a csoda, ha nem Fidesz szavazók nyerték volna el a koncessziók többségét.

Most ne kezdjünk el azon vitázni, hogy a kétharmad a szavazók hány százaléka. Az biztos, hogy statisztikai alapon a trafikok legalább 50%-a Fidesz szavazó kezébe került.

És mivel a trafikosok aktív, ismert, vállalkozó emberek, ezért náluk a politikai kötődés még könnyebben tetten érhető, mint a vasmunkás Józsinál. Aki nem azért nem nyit trafikot, mert kitúrták a bzniszből, hanem azért, mert nem ért a válallkozáshoz.

trazz 2013.05.05. 21:04:49

" Balibgeczyk 2013.05.05. 16:26:51
@lavór:

megmondta az elkúrótok hogy el lehet inen menni, rajta hát!
nem fogtok hiánypzni "

Viktorral (vagy legalább Lencsés -babos- Istvánnal) konzultáltál már ezügyben? Mert az elmúlt hónapokban mintha valami hasonló miatt támadtak volna apróbb kellemetlenségei. :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.05. 22:26:07

@Lindalinda:

1.: Nagyon nem örülök, ha állami támogatásból él a céged, ahogy írod. Ez persze meg. A kitartottság, hűbéresség, ingyenélés, urambátyám, az nagyon megy.

2.: De nem bosszant, mert nyilván nem mondasz igazat.

ob.szerver 2013.05.05. 22:39:11

@Lindalinda:

"Egy szakmai tájékoztató Internet portál"

Mekkora összeggel számláztátok túl az állam felé? A duplája megvót?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.05.05. 22:45:05

Orbán a haza szégyene és rákfenéje!

A pécsi Vízmű 1 eurós vételára életszerű, a NAV mikor vizsgálja? Ha te csinálsz ilyet a cégedben vagy magánszemélyként, már sitten vagy!
Követeljük az új trafikpályázatot!

Kormányváltást!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.05.05. 23:39:31

@Lindalinda: Van annak egy üzenete, hogy van egy cég, ami korábban piacról meg tudott élni, mára pedig tönkremenne állami pályázati pénz nélkül. Elképzelhető-e, hogy egy kevésbé piacrontó államigazgatás mellett nem lenne szükségetek a pályázatra?

A szituáció egyébként roppant jellemző: aki nem csal elég adót és nem nyer elég állami pályázatot, az nemigen tud megélni. Egy kicsit jobban észnél van az ember, akkor látja, hogy a pályázaton megnyert pénz az az adó, amivel többet szedtek be a kelleténél. Rémálom, hogy piaci szereplők állami pályázatokra _kényszerüljenek_. A pályázatok fejlesztésekre valók, nem a cég megélhetésére.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.05.05. 23:40:24

@ob.szerver: a számlakényszer önmagában simán elviszi a duplázást, azon még nincs profit :)

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.06. 00:51:34

@Balibgeczyk:

Ó, a magyarnemzet mindig is ügyesen tudta megszólítani a magadfajta idiótákat, a 'százas nagyságrendet meghaladja' (az úgy megvan, mi jön a 'százas nagyságrend' után?) mellé profin felsorolnak ~30 embert (akik egy részéről alighanem ki fog derülni szokás szerint, hogy fideszesek).

És valahogy sosem derül ki, mitől LEHETNE maszopos mutyi az, hogy a fideszes kamutörvény kapcsán fideszes káderek a párszáz fideszes mellé véletlenül beengedtek pártíz mást is. Tudod, kedves barom, a maszopos mutyi az, amikor maszoposok adják maszoposoknak a dolgokat.

milyen szép a Vértes, ó 2013.05.06. 01:31:23

@milyen szép a Vértes, ó:

És az fel se tűnt korábban, hogy a 'biztosan baloldali kötődésű százakból' (ami magyarra lefordítva <30) 3 például jobbikos. :))) Persze a célközönség bármit beszop, minek erőltessék meg magukat.

A "maszopos, mert a fideszes káder ellen indult választáson" definíción se fognak dolgozni, érzem.

nu pagagyí 2013.05.06. 03:53:44

Talán a trafik-ügy is rávilágít arra, hogy a legjobb az lenne, ha Orbánékat kirúgnánk a hatalomból. Onnantól senkinek nem kellene félnie, hogy szándékosan megfosztják a megélhetésétől, így pitiznie sem kellene a kormmányzó úrnál, hogy vegye be a következő piacrablási akciójába, amelyet mások rovására óhajt elkövetni.

dtk74 2013.05.06. 09:09:18

@Lindalinda: Mondasz valamit. Nem kell it ideologizálni, meg értékelgetni, magyarázkodni. Jobb és bal oldali eszmék.. ugyan már!
Fizesss arra, aki megfizet! A múltkor ezt politológus hallgatóknak mondtam, telejsen ledöbbentek. Pedig így megy ez, a te esetedből is látszik. Pénzből élünk, nem jelszavakból...
Most pedig megyek pályázatot írni. Nem vicc. Komolyan.
süti beállítások módosítása