Facebook vélemény veszélyei!

 2013.04.15. 14:45

Többször előfordult már a közösségi oldalon történt beírás miatt, hogy az illető posztolónak kellemetlensége támadt a véleménye miatt a mindennapi életben. Személyes meglátását nem helyeselték, véleményét nem fogadták el, beperelték, trollok anyázták, figyelmeztették a munkahelyén, esetleg kirúgták onnan, de ez neki szólt személyesen, őt érte a támadás ha nem volt megegyező véleménnyel a kormányoldal hazugságaival kapcsolatban ami manapság történik a politikában, és ennek jelét is adta beírásaival. Általában az ellenzékieket ért minden támadás a kormányoldali szimpatizánsok részéről, újabban már feljelentések is születnek a kommentelések miatt az on-line médiában történt beírások miatt, ilyenkor lehet meggyőződni róla mennyire nem bírja a politikus ha kormánypárti a másfajta véleményt.

Néha azonban történnek olyan dolgok is, amelyek már kilépnek a világhálóról és a kommentek mezejéről, és a jogi útvesztőn túl fizikai fenyegetettségbe is torkollhatnak. Ezzel még nem is lenne baj, ha ilyenkor csak az kerülne ilyen helyzetbe aki megírja a véleményét, és az van még ott akinek ez nem tetszik. Az igazi baj akkor van, amikor a véleményét leírónak megkeresik a tőle távol élő családját, és azon keresztül mondják el mit is gondolnak az ő tevékenységéről.

Megyeget békésen a családtag kis kosarával a karján a békés utcán, éppen vásárolgat az unokájának valami finomságot, mikor odalép hozzá két ismeretlen és beszélgetni kezd vele. Később a családtag erősen remegő hangon számol be erről a beszélgetésről, miután képes felhívni azt, akiről szót váltott a két kedvesnek nem nevezhető fekete ruhás ismeretlennel. Szinte zokogva kéri a családtagot, ne szidja már a közösségi hálón (amit ő ugyan nem is ismer, és nem használ soha) Orbán Viktort a kedves gyermeke, mert ezek a szép szál legények meg fogják keresni  a véleménye miatt egy esetleg maradandó sérülést okozó találkozó keretében. És ha már vették a fáradtságot, és eljöttek ezt az üzenetet átadni, akkor már neki is kilátásba helyeztek némi nem tetszési következményt, és persze a család többi részének is juthat belőle. Akinek szól az ilyen üzenet nem tehet mást, igyekszik nem idegbajt kapni ilyenkor a tehetetlenségtől, és a féltéstől. Bátor dolog neki ugrani egy nyugdíjas néninek, főleg ha már ketten is vannak ellene, mivel a baj nem jár egyedül. Még bátrabb dolog ilyen távolságból üzengetni valakinek azokon keresztül, akiknek semmi köze a megformált véleményéhez, nem a nevükben történik, de a féltése minden embernek kiterjed rájuk, már aki rendelkezik vele. És ez a család. Ilyen eset előfordulhat bűnözői körökben, de a mai hazai politika reméljük azért még nem ebbe a kategóriába tartozik. Normális országban nem is így szokták a politikai ellenvéleményt elhallgattatni, de Fideszország azért már attól kicsit messze került.

Van egy mondás az ilyen esetre, ami nem fér meg a jogi keretek között, de vállalható. Aki az enyéimre támad, az megdöglik. Nem is nagyon kell ezt tovább ragozni. Felesleges az ilyen helyzetre érveket keresni, magyarázni meg végképp nincs értelme. BANDITA.

Címkék: vélemény család kormány ellenzék Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr705223495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.16. 14:48:29

Ez magyar jelenség és politikafüggetlen. Engem ELLENZÉKI perelt be blogkomment miatt.

Töksi 2013.04.16. 15:18:39

Hú, valami nagyon nagy spíler lehet, akinek megkeresik az öreg édesanyját ezek a gonosz fideszesek. Merugye nyilván fideszesek, kivéve, ha nem maga a TEK! :-)
De szerintem inkább egyszerűen csak hantázol ;-)

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.04.16. 15:18:54

Láttam én már olyan balliberálisokat akik egy álnéven írt blogkomment után:

1. Kiderítették a kommentelő személyazonosságát.
2. Legocsmányabb gyalázkodó írásokat írták ellene, rágalmazták
3.Saját rágalmaikra hivatkozva megpróbálták kirúgatni az állásából.

Fullánkos Algol 2013.04.16. 15:24:28

A magyar jobboldal a vörösterror és a fehérterror egyidejű jogutódja, élen orbánnal, az egykori kun béla reinkarnációjával.

regress 2013.04.16. 15:37:25

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: ha a ballibsinek sikerült,akkor a tek.-nek hunyott szemmel is megy.

MEDVE1978 2013.04.16. 16:19:10

Mindig mondtam én, hogy ez az internet egészen veszélyes dolog. Sokan boldogan töltögetik fel a fényképeket a facebookra, öntik tele véleményükkel a netet... Persze ennek nem szabadna veszélyesnek lennie, de látható, hogy néhány esetben azzá válik.

És itt most nem csak a politikára kell gondolni, hanem a kis gyerekekre, tinédzserekre, akik regisztrálnak a facebookra és az egész életüket közzé teszik . Ez nagyon visszafelé sülhet el, az illetőt kikészíthetik, ha éppen egy beteglelkű, rögeszmés embert talál meg ellenvéleményével vagy simán nem tetszik a képe.

PTMS 2013.04.16. 16:30:01

Ennek az országnak vége. Már csak egy kicsi választja el a két idióta tábort a polgárháborútól. Eszeteknél vagytok? Mindenki megőrült?

nem várt fordulat 2013.04.16. 16:51:51

"Ezzel még nem is lenne baj, ha ilyenkor csak az kerülne ilyen helyzetbe aki megírja a véleményét, és az van még ott akinek ez nem tetszik"

A baj azzal van, hogy a fenti mondat alapján a posztoló úgy véli, hogy ha ezt a két férfi intézi el egymás közt, addig ok.

Nem, az sem ok. Addig, amíg nem személyeskedem, nem fenyegetek, stb... csak megírom a véleményem. tényleg nagy baj van, ha akkora gyűlölet van az eberekben, hogy ha annyi energiát fektet bele, hogy megkeresi és megfenyegeti a másikat.

Voltaire szavaival: "Semmiben nem értek egyet önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét."

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.04.16. 16:54:57

Én is elmondom a véleményemet és a nevemet is vállalom. Engem is megfenyegettek, perrel ijesztegetnek.
Aztán rájöttem, hogy nem rajtam, hanem a családtagokon tudnak bosszút állni. Pályázhat egy munkahelyre, de tudják kinek a kicsodája és már ugrik a lehetőség.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem szabad félni. A félelem megöli a lelket és valóban szolga leszel.
kanizsahir.hu/kanizsahir/web/?menu=cikk&id=6160
Ezt az akciót egyedül csináltam. Ugyanis sokkal nagyobbat ütött, mintha 20 ember ott lézeng. Mert többet nem nagyon lehet rávenni, hogy nyíltan vállalja a véleményét egy kisvárosban.

room_101 2013.04.16. 16:59:26

Az mind hagyján, egyszer lájkoltam egyet úgy, később kiderült, nem is én voltam bejelentkezve, mert a gépen előttem valaki más dolgozott már, és nem lépett ki.

vukkarak 2013.04.16. 17:00:58

Na akkor kimondom, lehet jönni verni:
Az elmúlt 11 évben az mszp és a fidesz többet ártott az országnak, mint egy fél világháború, ráadásul nincs egy politikusuk sem, akinek egy szavát elhinném. Emellett megloptak mindenkit a végtelen sok kitalicskázott pénzzel.

MacChicken (törölt) 2013.04.16. 17:03:34

Szerencsere (vagy szerencsejere) engem meg nem fenyegetett senki, pedig nagy a pofam nevvel es nev nelkul is. Volt mar kellemetlensegem belole - nevtelen levelek -, de igazabol csak rohejes probalkozasok tortentek arra, hogy a kommentejeimbol kiemelt reszletekkel ellenem ingereljenek bizonyos csoportokat.
Az FB-n voltak akik megszuntettek a baratsagunkat. :) Nem banom, sot! Elore bejelentettem, hogy amennyiben ellenvelemenyem van valakinek a bejegyzesevel kapcsolatban, azt hangoztatni fogom es kommentelek. Ha nem tetszik, akkor toroljon az ismerosei kozul. Ha az en velemenyemre kommentel valaki ellenvelemenyt, akkor az ott is marad, megvitatjuk, en nem torlom ezert. Viszont van az a reteg aki nem birja az ellenvelemenyt, igy megszunt nemely kapcsolatom. Nem kar ertuk. Volt aki csak a kommentemet torolte, ami szerintem becstelen eljaras, mert tulajdonkeppen cenzuraz. Ennel sokkal becsuletesebb a kapcsolat torlese.
Meg egy unokatestverem is dobott. O erte meg kevesbe kar, mint a tobbiekert. :)

MacChicken (törölt) 2013.04.16. 17:04:15

@vukkarak: Ezert nem fog verni senki, mert minden epelmeju tudja, hogy igaz. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.16. 17:06:23

Nem akarom elhinni, hogy ilyen van a valóságban.

El tudom, de nem akarom.
De, hogy nem szeretném az biztos.

MacChicken (törölt) 2013.04.16. 17:11:43

@doggfather: Ilyen van?! De meg ilyenebb is!
Engem lehuzott ket korrupt zsaru par eve Budapesten. Kommentben leirtam az esetet es par nap mulva megkeresett a nyomozo ugyeszseg - megtalaltak annak ellenere, hogy nev nelkuli komment volt.
Tanuskodnom kellett a ket mocsadek ellen.
Szoval figyelnek. Sokan figyelnek, sok okbol...

fermion 2013.04.16. 17:15:14

@vukkarak:
Minden szavad igaz!Gratulálok neked ,értelmes ember vagy és ha találsz egy magadhoz hasonlót rázd meg a kezét tisztelettből...egy virtuális kézfogást tőlem kapsz!:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.16. 17:20:28

@MacChicken: egyre durvább, itt is hagyom az oldalt, mert csak elszomorodom. :S

Mária 2013.04.16. 17:21:59

"...fizikai fenyegetettségbe is torkollhatnak. Ezzel még nem is lenne baj, ha ilyenkor csak az kerülne ilyen helyzetbe aki megírja a véleményét, és az van még ott akinek ez nem tetszik."

Az önbíráskodás is büntetőjogi kategória.

Saját kezűleg se önbíráskodhatsz. Polgárt csak rendőr verhet agyon.

eßemfaßom meg áll 2013.04.16. 18:21:45

Tök szórakoztatóak ezek a rettegtető fiktív történetek utcán odalépő fenyegető feketeruhásakról.

retteg retteg retteg

anonimokus890 2013.04.16. 18:27:41

igazabol mindenki hasznaljon TOR klienst. egyszeru hasznalni es teljesen anonimma valsz. ezt az accot kb 5perc volt nekem megcsinalni mobilrol belassitott nettel is(igen android kliense is van).. ugyhogy barki nyugodt szivvel szidhatja Papcsakot vagy akarki mast, lekovethetetlen lesz, es a bongeszes elmenye is megmarad. Ugyhogy rohadjon meg az osszes fideszes es mszps is... uj rendszert magyarorszagra

igazi hős 2013.04.16. 19:11:55

@MacChicken: Minden épelméjű tudja. Na de a többség?

EgyetemistaPartyzán (törölt) 2013.04.16. 19:17:47

Magyarország: ahol a saját vélemény bűn, a szolgalelkűség erény.

KopaszMercis 2013.04.16. 19:48:22

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:
Jah értem, tehát akkor ha a ballibek csinálják akkor szabad... logikus.

01234567 2013.04.16. 19:53:11

Hihető. De mindegy itt felfordulás lesz rövidest. Nem a két hulladékpárt hívei között, sem a jobbik nevű vicc híveivel, nem párt vagy eszmei alapon lesz. Az elnyomottak és az elnyomók között, éhséglázadás.

anonimokus890 2013.04.16. 19:58:21

nem lesz itt semmilyen lazadas... birka nep ez ahoz... azt a par embert meg ugyis eltunteti a rendszer aki szamara nemkivanatos.. es ezekrol senki nem fog tudni(vagy nem tud)

anonimokus890 2013.04.16. 20:01:19

addig is... ha ellenkezik a velemenyed a hatalomeval: az interneten legyel anonim. ne kommentelj a facebookoddal blogokra hanem anonim modon regisztralj uj felhasznalot es csak anonimizalva lepj be es ugy kommentelj

01234567 2013.04.16. 20:25:48

@anonimokus890: A magyaroknak a legmagasabb a tolerancia küszöbe Európa ezen részén és a leghosszabb a reakcióideje. De akitől már nincs mit elvenni, és akinek már nincs mit veszítenie, afölött a hatalom elveszti a kontrollt, és az önmaga felett is elveszti. A politikusaink és a hozzájuk csapódott "elit" buta primitív emberekből áll. Ezek ezt nem látják, tudják. Ezért lesz itt bumm.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.16. 20:41:23

Pontosan ezért faszság névvel, arccal vadidegenek elé tárni bármilyen véleményt, és ezért emberellenes jelenség a faszbúk.

Aki fent van a faszbúkon, az magát minősítette közszereplőnek, így bírnia kell a kritikát akkor is, ha ő "aszitte".

Én megválogatom, kinek mit mondok el a véleményemből.

Név nélkül például ami a szívemen.

Névvel nem mondok bárkinek bármit, nem ér annyit a legtöbb igazság, hogy emiatt haragosokat szerezzen az ember.

Mert az kibaszott mindegy a való életben, hányan lájkolják a dumádat, ahhoz egy fasz is elég, hogy meghúzza a kocsidat.

anonimokus890 2013.04.16. 20:47:09

en ertem amit mondasz es egyet is ertek vele. En azt mondom hogy ha nem egyutt lepunk fel, annak semmi eredmenye nem lesz. Kepzelj el egy epuletet amit le akarnak rombolni. Ha sok apro robbanotoltettel probalkozunk akkor az is hatasos, de csak akkor fog egy detonacioval sikerulni hogyha a toltetek helye jol ki van szamolva kulonben maradnak darabok. Viszont hogyha egy atombombat rakunk az epulet ala akkor egyertelmuen osszeomlik :) erdekes hasonlat de most csak ez jutott eszembe :))

zobod 2013.04.16. 20:51:12

Egy szót sem hiszek el ebből. Olyat már hallottam, hogy valakit netes ténykedése miatt azon melegében telefonon zaklattak, de az is lecsengett, pedig nagyon durva dolgokat mondott a vita hevében. De atrocitásokra nyilván nem került sor az illető ellen sem.

De hogy Orbán Viktor támogatói jelentéktelen netező ellenzékiek idős szüleit vegzálnák, ez alighanem színtiszta hazugság. A fideszes aktivisták elleni valós támadáshullámot nem lehet kamuzással kompenzálni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.16. 20:58:11

@zobod:

Aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha megbasszák.

De aki anonim kommentel, és nem teregeti ki a magánéletét, annak tényleg csak a judeobolsi bosszú népe ered a nyomába (szokás ez maszopos és zsideszes körökben is, főleg ha kormányon vannak).

Ne keverjük azzal, hogy valaki az utcán lengeti egy párt zászlaját, és betalálja valaki, akinek az a párt mondjuk komolyabb érdeksérelmet okozott (akár a legjobb szándék ellenére is).

Mesterlövész 2013.04.16. 21:05:02

Ha cenzúra és feljelentgetés a válasz föntről, az azt jelenti, hogy ezek a kis tetű szarháziak félnek tőletek/ünk. De nem csak tőlünk, hanem egymástól és mindenki mástól is. Ez az ilyen rendszerek legnagyobb buktatója, emiatt bukott meg az összes.

anonimokus890 2013.04.16. 21:08:55

de ne felejtsuk el, hogy nem eleg csak egyszeruen nem a facebookot hasznalni. Nem is olyan regen tortent hogy Papcsak es Lazar egymastol fuggetlenul jelentgette fel a szemelyukkel kapcsolatos blogbejegyzesre kommenteloket ipcim alapjan... ugyanis a blogszolgaltato kiadja az ipcimet kulonben ot perelik be. Ugyhogy ujra... hasznalj TOR szoftvert hogy elrejtsd magad

xxyati 2013.04.16. 22:06:36

@Negyvenértelmiségi: Utállak mint a szart, de ebben igazad van. Mellesleg hol parkol a kocsid?

xxyati 2013.04.16. 22:07:29

@01234567: Igen, szerintem is ebből éhséglázadás lesz.

Sir Galahad 2013.04.16. 23:26:08

Szörnyű ez a diktatúra! A kórházak tele vannak az ellenzéki kommentelők feketekabátosok által megvert nagymamáival! Én a saját szememmel láttam azt az embert, aki állítólag hallotta, hogy valaki olvasott erről (lásd még: "Engem gyíkká változtatott... de már elmúlt").

prim 2013.04.16. 23:33:09

Szerintem eléggé kamu szaga van a blogbejegyzésnek, de ettől függetlenül van jó pár módja az anonim kommentelésnek. Kezdve a TOR klienstől valamilyen VPN hálózaton keresztüli kommunikációgig, Esetleg proxi szerver + meg 1-2 meg nem nevezett megoldásig:) Hogy lehet valaki ilyen amatőr, hogy nekiáll Trollkodni, és a saját IP címről teszi?? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

_most_ 2013.04.17. 00:09:05

Ez a történet tökéletesen beleillik a fidesz viselkedésébe. Számtalan eset mutatja, hogy nem bírják elviselni a kritikát, mindent támadásnak vesznek, és a legapróbb sérelmet is megpróbálják megtorolni. A külföldi kritikákat is úgy fogadják, mint egy sértődött kisgyerek, és látszik, hogy majd megpukkadnak, hogy nem tudják megbosszulni, mert Európában nem sokat ér a 2/3-aduk.

Peter T. Sinclare 2013.04.17. 00:21:00

@Töksi: Miért hazudna? Schweitzernél maga az országelnök (régebben: köztársasági elnök) járt személyesen, mert szegényt szóban inzultálták. Az nem volt kamu? Nahát.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.17. 08:49:59

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Érdekes. Még csak olyat hallottam, hogy politika miatt pereskedtek és te is kiemelted a politikai nézetét (ellenzéki).

Richard Brinsley 2013.07.08. 14:22:44

Ez nem tartozik ide, de most olyan büszke vagyok magamra, 100 Ft-ból megebédeltem.. :D
Vettem 2 zsemlét 10Ft/db, egy natúr joghurtot 40 ft-ért és egy májkrémnek nevezett csirke bőrt, darált csonttal 40 ft-ért.. jóllaktam.. Ma már nem fogok enni XD
süti beállítások módosítása