Két rövid megjegyzés az elején. Mikor népszavazást kezdeményezett a Más Politika a Munka Törvénykönyvének egyes elemiről, akkor bizony szinte kérés nélkül állt mögé az ellenzék segíteni. Szolidaritás, MSZP, DK aktivistái is gyűjtötték az aláírásokat négy különböző kérdésre, mégsem sikerült elérni a kívánt létszámot a kiíráshoz.Amikor kiláncolta magát a parlament korlátjához a frakciójuk jelentős része, az éppen most kidobott együttműködés egyes részei akkor szintén kérés nélkül megjelentek ott, és mindegy milyen indokból de melléjük ültek a rabszállítóba, és este részt vettek a tömeggyűlésükön is.Ekézte is ezért a kormánypárt rendesen a maga bunkó stílusában az egyik esetben sem sikeres akciót.. Mi lett volna akkor ha még ennyi segítséget sem kap az ökopárt?

De nem is ez a lényeg, a politikában nem kötelező viszonozni a szívességet ha a segítő kéretlenül teszi azt mert egyet ért a kezdeményezéssel, és ráadásul még tud vele azonosulni is.Ennek nem teremtődött hagyománya elég helytelenül az azonos célok mentén sem a politikában.Viszont azóta ebben az esetben a segítségben résztvevők is változtak,kibővültek a célok megtartása mellett és nem is viszonzást kérnek.Azonban úgy néz ki az eddigi történet függvényében a dolog, az LMP nem kér segítséget a politikájához mert az Más, de nem vonja le azt a helyes következtetést sem ez az állapot nem tartható ha meg akarja valósítania azokat az értékeket amit képviselni szándékozik.Valahogy úgy néz ki a dolog mostanság két irányba mennek a dolgok a párt háza táján. Van egy kongresszus dömpingjük ahol küldöttek döntenek a párt további irányáról, és van egy platformjuk, amiben a résztvevők felismerve a többségi akaratot és egyetértve azzal képviselik is azt,habár kisebbségbe kerültek ezekben a kongresszusokon.Az, hogy ez a platform a párton belül mekkora bázist képvisel csak akkor tudják meg a benne résztvevők ha a józan eszükre hallgatva a céljaik megtartása mellett tovább mennek az általuk helyesnek tartott úton.A kongresszusi küldötteknek is jobb lenne ha egy kicsit letisztáznák magukban mit is akarnak valójában, és mit is képviselnek a szavazatukkal.A párton belüli egységet, vagy azt a célt amit a valóságban élő emberek akarnak minél előbb, és az az Orbán kormány leváltása ami jelenleg gátja minden lehetőségnek ami előbbre viszi a mindennapok megélhetőségét.Ezt egyedül párton belül nem tudják megoldani, pártegység és határozat ellenére sem bárhogy is akarnak mellette érveket felsorakoztatni. Ha az együttműködők személyével van gondjuk, már pedig itt csak ez lehet a magyarázat, akkor javaslom előbb nézzenek egy kicsit magukba a merev álláspontjukat felülvizsgálva mi is az amit kínál egy ilyen együttműködés.Ez nem arról szól amire hivatkozik ma az aki ellenzi a változás létrejöttét,miszerint vissza akar jönni a régi elit egy újabb politikai térfélcserére a hatalomban.Van még ebből a régi "elitből" ebben az összefogásban néhány  ember ez tény, de nem lenne célszerű a személyüket összekötni az eddig történtekkel miután már egyik sem a kizárólagos hatalom megszerzését tekinti céljának hanem pont ellene akar cselekedni. Legalábbis remélem.

Itt egy olyan folyamat kezdődött el, ahol akik képviseletet szeretnének vállalni előbb felkészülnek a választók valós életéből, nem egy közülük egyenesen ebből a közegből kiemelkedve van ott ebben e formációban mindenfajta politikai tapasztalat nélkül, csak mint szakember.Ezzel párhuzamosan megpróbálnak előzetesen megegyezni egy olyan útban ahol megvalósítható az az akarat ami a valóságot jobbá teheti a többség valós igényeinek megfelelően, és nem csak a jelenlegi kormánypárt kommunikációjában létezik mint Tündérország.Ezt igyekeznek minél szélesebb körre kitágítani, és ezzel minél több embert( vagy nevezzük őket választóknak) megszólítva azok érdekeit képviselve azt megvalósítani.Ehhez a formációhoz csak hozzátenni lehet, de ha ebből a szempontból nézzük akkor kedves LMP kongresszus, nektek sikerült elvenni belőle valamit, ami nem is biztos hogy egyáltalán a birtokotokban van. Mégpedig a szavazóitok igazi akarata.Én inkább azt veszem észre, a kongresszuson részt vevők szándéka érvényesült most mégpedig egy pártvezetésen belüli hatalmi érv nyomására, csak sikerült ennek valamiféle demokratikus formát adni.

Megkérdezném a helyetekben a választóitokat egyet értenek egyáltalán azzal az úttál amit szántok magatoknak, miszerint meg akartok maradni választási lehetőségnek a következő szavazáson azok számára, akik nem kérnek a jelenlegi ellenzéki összefogásból. Hát akkor nem lesztek valami sokan, azzal ellentétben ha most a magatok által képviselt értékeket hozzá teszitek az eddig is széles választékhoz anélkül, hogy feladnátok belőle bármit is, és ezért csak a józan észre kellene hallgatnotok.Most a kongresszusotokon nem sikerült a józan észnek érvényesülnie pedig sokan akarták, de a tagság véleményére is kíváncsi lennék kivel értenek egyet.Szerintem a platform lenne a nyerő, és előre mutatóbb, de ez a magánvéleményem.BANDITA.

Címkék: kongresszus ellenzék platform LMP Kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr805045959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az LMP utolsó esélye 2013.01.28. 03:52:44

Kilépnek a szocialistákkal együttműködni vágyók az LMP-ből, mert képtelenek elfogadni pártjuk demokratikus döntését. Kapott az LMP egy utolsó esélyt a fennmaradásra.   Az "együttműködők" sorsa könnyen megjósolható: feloldódás a szocialista sárten...

Trackback: Elvált a tejföl a savótól 2013.01.27. 20:33:55

Avagy mi történt a kongán. Az első nap értelemszerűen a novemberi döntésünk újragondolásáról szólt, amit a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai nem akartak elfogadni. Ebben a küzdelemben, hiába volt ott Schmuck Erzsi és Elek Pista módosítója, totá...

Trackback: Respekt Schiffernek 2013.01.27. 19:36:22

Most mondják meg! Az elempé annyira eretnek, amennyire eretneknek lehet lenni. Úristen, nem akar együttműködni a letűnt korok politikusaival. Úristen, minden marad a régiben! Te jó ég, maradnak a novemberben meghatározott iránynál. Mi ez ha nem eretnek...

Trackback: Második lehetőség 2013.01.27. 17:51:20

Tavaly novemberben az LMP hatalmas lehetőséget szalasztott el. Megtehették volna, hogy ők kezdenek el elsőként tárgyalni az E14-el, így helyzeti előnyre tehettek volna szert, már belülről, egy nagyobb szövetség részeként - nem feltétlenül abban felold...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veracity 2013.01.27. 21:13:09

@vajdasagi: Szegény, szegény ember! A Lúdmilla már egyszer megmentett bennünket az éhezéstől. Most az Isten mentsen meg bennünket tőle! A kúrcsány főminisztereként végig tevékenyen résztvett az ország kinyírásában. Tényleg elfelejtetted?

Te hol élsz? Pakisztánban? Milyen éhségtől reszketsz? Csak nem te is a segílyesek táborát gyarapítod? Könnyelműség részedről internetre költeni, ahelyett, hogy a pulyáknak vennél kenyérkét!

Foxtrotty 2013.01.27. 21:17:45

Mekkora szerelmi csalódottság érződik a posztból!

Pedig meg volt vetve már a nyoszolya is, ahová az LMP-t be lehet tuszkolni és kedvét töltheti rajta az egész ballib galeri, elölről és hátulról "segítve be" a jó ügy érdekében

vajdasagi 2013.01.27. 21:18:52

@ob.szerver: A Gyurcsány félék mivel nehezítik a dolgot?

Hát elsősorban:
1. a túlbuzgó bejelentéseivel, amelyeket sohasem követtek cselekedetek
2. azzal, hogy meg sem próbálta megakadályozni a sokszáz kicsi korrupciót, amely mindent ellepett
3. azzal, hogy kitüntette a Gergényit a rendőrterror után
4. azzal, hogy évekig hagyta az országot süllyedni, és túl későn mondott le
5. azzal, hogy hagyta az öszödi beszédet kiszivárogni
6. azzal, hogy most sem lép le, és ezzel nehezíti a váltást, pedig a jelenléte több szavazót visz el, mint amennyit hoz.
7. És akkor még a valószínűleg plagizált diplomamunkáját meg az erősen véleményes meggazdagodását nem is említettem.

Mindezekre nekem nem elég jó válasz az, hogy most esetleg még rosszabb a helyzet.

ob.szerver 2013.01.27. 21:20:10

@Negyvenértelmiségi:

"az égvilágon semmi gondom azzal, ha valaki a sajátjait részesíti előnyben."

Ha nem zavar az, hogy Magyarországon megvalósult a state capture, a maffia hatalomátvétele az állam felett és az, hogy fideszmaffia Orbán és Simicska vezetésével szétlopja az országot, annak csak két oka lehet:
1. Mérhetetlenül ostoba vagy
2. Te is a tolvajok között vagy

Harmadik opció nincs.

vajdasagi 2013.01.27. 21:23:33

@veracity: Személyeskedhetsz ilyesmivel, de attól tartok, Te is részben az én adómból kapod a pénzed - amely adó, hogy úgy mondjam, elég tetemes.
Mert azt nem merem elhinni, hogy Te a versenyszférában meg tudsz élni, és eközben így gondolkodsz. Vagy mondjuk úgy, hogy az nagyon furcsa verseny lehet, ahol Te versenyképes lehetsz. Amúgy az éhezés az ország lakosaiank nagyobbik részére vár úgy 10-30 év múlva, ha ez így megy tovább. Az én gyerekeim piacképes tudással akkor is meg tudnak majd élni, úgy látom. Persze ki tudhatja errefelé... Ahol a bal agyféltekével és unortodox módon irányítják a gazdaságot...

vajdasagi 2013.01.27. 21:26:23

@Pop40: Sokkal jobban fogalmaztad meg, mint amit én írni tudtam volna. Köszönöm.

Rigor_mortis 2013.01.27. 21:27:45

@Jimmy, a ne tarts egy nagy magnest, ha valaki vent:
Te tényleg nem veszed észre, hogy az Orvbán és bandája néz mindenkit komplett hülyének??? A következő választáson tényleg csak az lehet a kérdés, hogy leváltsák ezt a kártékony bagázst, ha gyurcsány, akkor ő.

Virányi András (BANDITA) 2013.01.27. 21:29:01

@Árkászati Hadimérnökség: ,,,,,,,,,,,:::::, ,,,,,:::.....????!!!!! Oszd szét légyszi, nekem nem megy.BANDITA.

veracity 2013.01.27. 21:31:11

@vajdasagi: ó, man! Én exportból élek és nem is rosszul, a gyerekem pedig nyugaton jár egyetemre. Teszek én a te adódra!

Nekem Orbán eddig csak és kizárólag jót tett! Bár engedhetné a forintot 300 fölé EURban! Ez igaz... na de hátha ez is bejön tavasszal.

Elfog a döbbenet, ha a hozzád hasonló fajankók megszólalásait olvasom. Gondolkodjatok már, az Isten szerelmére! (Feltéve, ha nem mszp aktivisták vagytok. Ez esetben tárgytalan a mondandóm.)

ob.szerver 2013.01.27. 21:37:31

@vajdasagi:

Hadd ne válaszoljak pontról-pontra.
Ha valaki 5 évig volt min.elnök nyilván követett el hibákat, közte súlyosakat is.
Gyurcsány diabolizálása azonban a Fidesz agitprop műve, ami Orbán személyes gyűlöletéből fakad azért, mert lemosta őt a vitán és legyőzte a választásokon. A fideszes mocsokkampánynak azután sajnálatos módon felültek olyanok is, akik egyébként nem rokonszenveznek a fidesszel. Lehet Gyurcsányt bírálni, van amiért joggal, de az a felvetésed, hogy a Gyurcsányfélék majd megnehezítik a dolgukat csak azt támasztja alá, hogy nálad célt ért a fideszes karaktergyilkosság.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 21:37:43

@ob.szerver: az azori-szigeteki közpénzen üdülést, a "zsidópénzek" kiutalását, a Tom Lantos Intézetre elkúrt 3 milliárd forintot én is elítélem, de Simicskával kapcsolatban nem fogok a bolsikkal együtt tüntetni, hogy miért Orbán haverja kapja a pénzt, miért nem a bolsik. A munkája minőségével kapcsolatban semmilyen panaszt nem hallottam vagy láttam eddig, mint mondjuk a billióért épített, teljesen felesleges M6-osnál, amit az első eső szétáztatott, már ahol nem védte meg a homokrakás, ami alá befúrták.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 21:38:59

@ob.szerver: mindazonáltal örömmel venném, ha nem velem foglalkoznál, hanem a poszt témájával.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 21:41:11

@ob.szerver: karaktergyilkosságról jut eszembe, a legalább 15 éve tartó csakneazorbán az nem karaktergyilkosság? Ami ezen poszt alatt folyik Schiffer ürügyén, az nem karaktergyilkosság?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 21:49:35

Érdekes, hogy az LMP és a Jobbik állandó zorbánozás nélkül is meg tudja fogalmazni, hogy mi nem tetszik nekik a kormányban. De még a szavazóik is. A kommunisták nem; nekik kényszeres alcsútizást, törpézést, focistázást és hasonlókat írt fel a Párt.

"Nem az a baj Orbánnal, hogy cigány, hanem hogy tagadja."

"El kell takarítani a gonosz alcsútit, mert egyfolytában karaktergyilkol."

"Össze kell fognia a demokratikus ellenzéknek a megosztó Orbán ellen. Aki nincs velünk, az az Orbánnal van."

Bele fog törni a bicskátok Schifferbe, elvtársak. Mert ő igaz, hogy nem bolsi, de nem is nácifasiszta, és nem is orbánista.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.01.27. 22:03:22

Nagyon jól költötte el a fidesz azt a reklámpénzt a gyurcsány-bajnais plakátosat, ez jól látszik a kommentekből.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 22:08:32

@flugi_: hát igen, pedig a plakátok előtt tömött sorokban vonultam volna szavazni Böszmanre, de így a zorbáncbérenc Schifferre fogok, hogy 2014-től is az LMP-közeli Simicska építhessen Turul-szobrot.

Amidazophen 2013.01.27. 22:09:10

Kicsit távolabbra tekintve: ha Jávoréknak sikerül hamar megszervezniük magukat és bejegyeztetniük az pártként, nagy lehetőségük lenne egy csomó, most hezitáló ember megnyerésére. Nagy részüket szimpatizánsként, de tagok is lesznek belőlük.

Ez a társaság azután tiszta szivvel ülhetne le a most formálódó ellenzéki csoportokkal tárgyalni, s megvan bennük az az intellektuális erő(ami a Schiffer-klánból teljességgel hiányzik), hogy még a vezető erő is lehessen.

Schifferéket meg majd elnyeli az önként vállalt nagyképűség - meg a fidesz.

Pop40 2013.01.27. 22:12:19

@Negyvenértelmiségi:

"milyen különutazás? Az lenne a természetes, hogy aki a semmiből felépített egy pártot, az beáll tolni a kommunisták kordéját?"

1, A kommunisták kordéját éppen most tolja ezzel. Orbán elvtársnál nagyobb kommunistát az ország Rákosi óta nem látott. Most kötöttek rá egy nemzeti színű pántlikát, hogy a hülye birkamenetesnek ne essen le, miért birkamenetel, ennyi a változás Rákosi elvtárs óta.
2, Nekem baromira mindegy, Schiffer mit csinál. Eddig is az volt, ezután is az lesz. Én részemről leszavazok jövőre Bajnaira, aki ott van mellette, oké, aki nincs, az meg gründoljon magának szavazótábort ahonnan akar.

"Miért akarsz kommunistát faragni Schifferből? Ha ennyi bajod van vele, mit akarsz tőle mégis?"

Még egyszer: nincs semmi bajom vele, és nem akarok tőle semmit. Ha neki jó az Orbán-rendszer, játsszon nyugodtan benne különutas individualistát.
De az én szavazatomra ne számítson.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 22:18:23

@Pop40: nem gyanús neked egy kicsit sem, hogy Bajnainak nincs semmilyen programja, de már a teljes vezérkar felsorakozott, a kendermagostól a rendőrnyuggerig, meg a levitézlett szadeszosokig?

vargánya 2013.01.27. 22:19:34

@Pop40: "
"Az mszp valóban jó nagy rakás sz....r, de a fideszes maffiához képest bájos kiscserkészek gyülekezete."
Te meg 2002 és 2010 között nyilván a Marson nyaraltál.

Pop40 2013.01.27. 22:21:50

@Negyvenértelmiségi:

" aki nincs velünk, az ellenünk, ugye?"

Igen, jelen pillanatban erről van szó. Aki továbbra is hagyja Orbán maffiáját tombolni, az az ország ellen van.

"Érdekes, hogy rajtam kérsz számon bármit is. Főleg hogy álljak ki a fizikai erőszak ellen, amikor mindig felléptem ellene, ellenben te akarsz leszavazni az anyósát sósavval leöntető Tasnádi és a fegyverrel fenyegetőző Vadász elvtárs haverjaira."

Nem, én Bajnaiékra akarok leszavazni, illetve minden olyan erőre, akikkel összefog, hogy eltakarítsák a maffiát. Az, hogy nálad van egy ilyen képzettársítás, hogy mindenki, aki rühelli Orbánt, az minimum Tasnádit akarja, az egy dolog, ez már a te egyéni felfogásod.
Nekem viszont ne adj a számba olyan mondatokat, amiket soha sehol nem állítottam, ha megkérhetlek.

"Schiffer is mindig kiállt az erőszak ellen, legyen szó a fogvatartottak elleni kegyetlenkedésről vagy a szemkilövésekről."

Ez nagyon kedves tőle, mint embert, respektálom is, írtam fönt. Szavazni viszont mindaddig nem fogok rá, míg nem nyilvánítja ki, hogy neki Orbánék eltakarítása a legfontosabb, és ezért hajlandó IDŐLEGESEN összefogni azokkal, akiknek szintén. És ez nem jelenti azt, hogy föloldódni bennük, nem jelenti azt, hogy összebútorozni velük, semmi ilyet nem jelent, amiket te beképzelsz, mindössze annyit jelent, hogy egy közös célért együtt dolgozik időlegesen másokkal.

Gondolom árvíz esetén sem azon filozofálsz, hogy kikkel rakod a homokzsákot, ha olyan helyen laksz, hanem mész és rakod a cél érdekében, aztán veszekedni meg ráértek utána.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 22:24:47

@Pop40: azért csak elkezdenék gyanakodni meg különutaskodni, ha az addig szorgalmasan zsákoló csapat mellé begördülne egy vöröscsillagos teherautó, kipattanna belőle a Böszme, és elkezdene vezényelni, hogy mostantól a teherautóra pakoljuk a zsákokat, és aki nem így tesz, az az árvizet pártolja.

Pop40 2013.01.27. 22:25:14

@vargánya:

nem, nem is szavaztam rájuk.

te viszont valószínűleg az utóbbi 3 évben nem is ebben a naprendszerben éltél, nemhogy ebben az országban.

eusys 2013.01.27. 22:27:07

@Pop40: azért a mostani szakadás és Schiffer döntése igenis gyengítheti a fideszt. sok olyan csalódott fidesz-szavazó van, aki szívesen szavazra másra, csak az még véletlenül se legyen semmiféle szövetségese a maszopnak, fletónak stb. vagyis számukra (és szerintem nem kevesen vannak) jó választás lehet az lmp.

Pop40 2013.01.27. 22:28:26

@Negyvenértelmiségi:

Bajnai-Oszkóéknak nincs programja? :)
Ez aranyos:) Fideszéknek van, de nekik nincs, mi?
A honlapjukon jártál már mostanában?

Foxtrotty 2013.01.27. 22:33:27

@Amidazophen:
" ha Jávoréknak sikerül hamar megszervezniük magukat és bejegyeztetniük az pártként, nagy lehetőségük lenne egy csomó, most hezitáló ember megnyerésére. "

Jávor egy harmadrangú senki, világosan beszélni, de még gondolkodni se képes. Nem is arra megy ki a játék. Csak tollnak kell Bajnai hátára, hogy minél tarkább legyen a kinézete

Pop40 2013.01.27. 22:33:33

@eusys:
Ebben egyetértünk. Kérdés, találnak e ebből 5 százaléknyi tömeget.
Mivel a következő választás fő kérdése az lesz, hogy Orbán takarodjon e végre, vagy ne, én ebbe nehezen tudom beilleszteni Schiffert, de felőlem csinálhatja.

Kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy 5%-nyi bizonytalant összegyűjt, akik szarnak az egészre, de ennek ellenére elmennek egy olyan pártra szavazni, aminek a maximális eredménye az lehet, ha egyáltalán bejut a parlamentbe. De Schiffer ügyes ember, bizonyítsa be, hogy tévedtem.

Pop40 2013.01.27. 22:34:30

@Negyvenértelmiségi:
egyetértünk, akkor én is elkezdenék :)

Pop40 2013.01.27. 22:36:06

@flugi_:

Az nem reklámpénz volt, hanem sima közpénz.

Amúgy igazad van.

Pop40 2013.01.27. 22:39:48

@Negyvenértelmiségi:

" a legalább 15 éve tartó csakneazorbán az nem karaktergyilkosság? "

Jajj, ez olyan aranyos:) Szóval a francia lapok azért közölnek gúnyrajzokat Orbánról, mert a gonosz ellenzék lekaraktergyilkolta?:DD

Lukasenko azért gratulál a magyar demokrácia szétveréséhez, mert bevette az ellenzéki karaktergyilkosságot?
Valószínűleg ezért röhög Orbánon a külföld is:)

Jó humorod van, nem mondom:)

Pop40 2013.01.27. 22:43:43

@Negyvenértelmiségi:

"A munkája minőségével kapcsolatban semmilyen panaszt nem hallottam vagy láttam eddig, "

Tudod mit, ezt felőlem eljátszhatjuk mi is. Szerződtetsz engem egy munkára tízszeres áron, mint amennyibe normálisan kerülne, én ennek a pénznek a 80%-át elrakom, a maradék 20-ból meg szerződtetek egy alvállalkozót, aki korrektül elvégzi a munkát.

Remélem tetszik az elképzelés, és szerződünk!

Pop40 2013.01.27. 22:51:02

@Park Ádám:

"Az LMP a szavazóiért állt ki, jól, és tartotta magát ahhoz, amit ígértek."

Ja, mert minden felmérés szerint az lmp szavazói ezt a különutas módszert támogatták elsöprő többségben, ugye?:)

"Ezt a "fogjunk össze a Fidesz ellen" primitív szarságot csak azok erőltetik, aki ugyanazt a garnitúrát látnák szívesebben, mint ami eddig volt (Mszp)."

Nagy tévedés. Azok erőltetik, akik bárki mást szívesebben látnának, mint a fideszes maffiát. És azok köpködik, akiknek a fideszes maffia tökéletesen megfelel.
Amúgy nem egészen értem, mit fikázol a koncepción, a választási ötlet ugyanis Orbánod elképzelése, az ellenzék csak idomul a fideszre írt szabályrendszerhez. Egészen zápult agyú fideszdroidnak kell ahhoz lennie valakinek, hogy ezért őket fikázza :DDDD

"Örülök, hogy ez a néhány jóember elhúzott oda, ahova való. Nem haragszom rájuk, de lássuk be, bomlasztáson kívül mást nem csináltak."

Ennek őszintén szólva én is örülök. Kormányváltó voks innentől kezdve nem vész el, Schifferéket meg majd bejuttatjátok ti. Ha meg nem, így járt.

prosperitas 2013.01.27. 22:56:47

@Pop40: "aki továbbra is hagyja Orbán maffiáját tombolni" az az ország kárára lenne? és a legfőbb érv a Simicska Lajos? Talán el kellene gondolkozni, hogy miért a Közgép nyer? Talán mert a legjobb ajánlatot adják az állami megbízásokra! Itt az autopálya építés esete. Gyurcsány-Bajnai kormány ideje alatt 1km autópálya 3,2 milliárd forintért épült, ráadásul szar minőségben. A Közgép pedig 1 milliárd ft körüli összegből épített jó minőséget!!! A baloldali kormányok 2,2 milliárddal többért építtetett kmenként. Ha 5 évig az összes unios projectet csak a Közgép nyerné senki más, akkor sem kaszálnának annyit, mint amit a Gyurcsány-Bajnai kormányok "szakértő módon" szétosztottak egymás között.

Pop40 2013.01.27. 23:01:56

@ob.szerver:

"(Ironikus módon 1998 és 2002 között még tudta: ne mi nyerjük a legtöbbet). "

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy akkoriban, mivel nem volt kétharmada, jobban ügyelt a látszatra, hogy a jövőben legyen.

Onnantól kezdve, hogy meglett, meg már nem érdekli semmi, mehet a szabadrablás.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:04:45

@Pop40: kérdés, hogy mi a tízszeres ár, mert az azonos műszaki tartalom az elég relatív tud lenni a gyakorlatban. Lehet azonos műszaki tartalma egy használhatatlan fosnak és az évszázad gépének is. Papíron persze.

Túlárazás gyanúja mindenesetre akkor merült fel először a mostani kormány ellen, amikor súlyos ötmilliárd forintért akartak csináltatni egy vagyonkatasztert a becslések szerint 42 billió forintos állami vagyonról. Aztán elkezdtek hőbörögni a kommunisták, hogy a feléből is meg lehetne csinálni, a másik felén meg lélegeztetőgépet venni, a hülye Fidesz meg annyiban is hagyta, azóta sincs vagyonleltárunk.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:06:33

@Pop40: ez a "különutas" szó elég werberien hangzik. Eleve a fordítottját sugallja a normálisnak.

Pop40 2013.01.27. 23:09:57

@prosperitas:

"aki továbbra is hagyja Orbán maffiáját tombolni" az az ország kárára lenne?"

Nem, bmeg, a hasznára.

" és a legfőbb érv a Simicska Lajos?"

Nem, a legfőbb érv az elmúlt 3 év. Ha ez neked nem volt elég, akkor neked valóban megfelelnek ők. Nem is lenne baj, a felsőoktatás meg a gazdaság ugyan bedőlne, de az amúgy sem kell egy normális országba, lényeg, hogy Felcsúton épülhetnének szép új stadionok.

"Talán el kellene gondolkozni, hogy miért a Közgép nyer? Talán mert a legjobb ajánlatot adják az állami megbízásokra!"

Igen, bizonyára azért nyer :) Kizártnak tartom, hogy Simicska azért nyerne, mert Orbán koleszos haverja.

Már csak halkan említem meg, egy olyan pályázatra, aminek a paramétereit a haverod direkt a te cégedre írta ki, lehet hogy annyira nem bonyolult neked bizonyulni a legjobb pályázónak...

prosperitas 2013.01.27. 23:13:38

@Pop40: tökéletesen modellezte a balliberális oldal által követett gyakorlatot. Csak ne akarja ezt az Orbán kormány nyakába varrni. Autópálya építések költségeiről elég szép historikus adatok állnak rendelkezésre, és a Közgép dolgozik a legolcsóbban!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:14:26

@Pop40: továbbra sincs semmi, ami azt bizonyítaná vagy legalább valószínűsítené, hogy cigánymunkát végzett Simicska?

Győzz meg, meggyőzhető vagyok, de azt telibeszarom, hogy honnan ismeri Orbánt, egyáltalán nem érdekel. Én is ismerősnek adom a munkát, ha tehetem, és ért hozzá.

Pop40 2013.01.27. 23:15:33

@Negyvenértelmiségi:
Túlárazás bármikor felmerülhet, ha végignézed Simicskáék eredményességi mutatóit Orbánék kormányzati és ellenzéki időszakában. Szép is az a tehetség, ami csak akkor mutatkozik meg, mikor épp a koleszos cimbi diszponál a pályázatok fölött :D

Ebben nem is ez a szép, csak az, hogy mindenhonnan új adók folynak, stadionokra, járási rendszerre, mindenre van pénz, de felsőoktatásra, tanár béremelésre, egészségügyre, szóval ilyen apró, lényegtelen dolgokra, ezekre nincs.

Pop40 2013.01.27. 23:17:33

@Negyvenértelmiségi:

Normális esetben én támogatnám az ilyen individualista szereplőket, akik nem hajlandóak benyalni senkinek, de jelenleg ami itt van, az nem normális eset.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:19:15

@Pop40: stadionra mennyit költöttünk a zelmúltháromévben, és mennyi lett volna a "demokratikus"?

Pop40 2013.01.27. 23:20:51

@prosperitas:

" Autópálya építések költségeiről elég szép historikus adatok állnak rendelkezésre, "

Nosza, dobd ide őket. Ha jól rémlik, Orbánék előzőleg egy centi autópályát nem építettek. így aztán nem nehéz nem elcseszni:))))))

De mutass adatsort, ami kihozza, hogy a miniszterelnök koleszos haverja az, aki annyira hiperszuperüberzseni, hogy teljes joggal nyer meg minden létező pályázatot, amin csak elindul :DDDDDDDD

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:22:18

@Pop40: pár tíz- vagy százmilliárd forint miatt kiáltasz rendkívüli állapotot? Ez a GDP 1%-a.

Lófasz, még ha igaz is az összes vád.

Vannak valódi gondok is, a demográfia, a cigánykérdés, hogy a két legkomolyabbat írjam.

De az is baj, hogy a dolgozók gyerekvállalását pénzeli az Orbán, nem pedig a segílyesekét, ahogy követelik a kommunisták, és amire ígéretet is tettek, hogy visszaállítják.

Pop40 2013.01.27. 23:23:33

@Negyvenértelmiségi:

- Sokat

- Abban az időszakban, mikor tanárok saját pénzből kéne krétát vegyenek Hoffmann Rózsika szerint, mert nincs rá központi pénz?
Erre az a válaszom, h semennyi.

Orbán majd akkor építsen stadionokat Felcsútra, mikor a Matolcsy-féle tündérmese kitermelte a fedezetét.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:26:32

@Pop40: jó, tegyük fel, hogy nem 0 forintból építettünk stadiont, hanem 300 milliárdból. Innentől akkor rendkívüli állapot van, össze kell fognia minden "demokratának" a kommunistákkal?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:28:40

A kommunisták csak a teljesen felesleges, szar minőségű, löszdombok alá befúrt M6-osra 1200 milliárd forintot pattintottak el. A szintén felesleges 4-es metróval együtt megvan 2 billió is csak ez a két látványberuházás.

Te meg egy tízmilliárdos stadion terve miatt visszahívnád őket, mert különben csődbe megyünk?

Pop40 2013.01.27. 23:31:05

@Negyvenértelmiségi:

"pár tíz- vagy százmilliárd forint miatt kiáltasz rendkívüli állapotot? Ez a GDP 1%-a."

Nem, ez csak az, amit mindenki számára láthatóan elloptak. (Mennyi olyan van, amit úgy loptak el, hogy nem ennyire egyértelmű...) A számaid persze falsak, ennél még a manyup is nagyobb volt.

Ami miatt itt rendkívüli állapot van, az a visszamenőleges törvénykezés, a független intézmények teletömése saját sameszokkal, a tönkrebaszott felsőoktatás és gazdaság, amit egy elmebeteg hülye irányít, a befektetők elüldözése, a hazai vállalkozások ellehetetlenítése, a kiszámíthatatlan jog- és mindenféle egyéb környezet, az ellopott földek, stb stb stb, sorolhatnám holnap ilyenkorig. És akkor még a naponta kivetett újabb Eltolcsy-csomagokat, amiknek az eredményéből a jónép nem lát szart se, meg sem említettem.

Ha neked ebből a masszából egy jól működő, prosperáló ország képe bontakozik ki, az persze a te dolgod.

Pop40 2013.01.27. 23:33:26

@Negyvenértelmiségi:

1, ezt már 223-szor leírtam, én BAJNAIT ÉS OSZKÓT hívnám vissza, nem a szocikat, ők csak kapcsolt áru (Noha a fideszed jóval nagyobb komcsi náluk.)

2, Nem egy tízmilliárdos stadion terve miatt hívnám vissza őket, hanem azokért amiket részleteztem az előző hsz-ben, plusz még ezer másik dologért, amit nem is részleteztem.

Pop40 2013.01.27. 23:37:22

@Negyvenértelmiségi:
Erre is válasz a kettővel ezelőtti hsz-em.

Privát megjegyzésem még az, hogy mikor Rózsika arra biztatja a tanárokat, akik 100K nettóból élnek, h vegyenek saját zsebből krétát, elég pofátlanság akárhány milliárdból is stadiont építeni, ha ez téged nem is zavar.

Ez nyilván a méltán híres és elismert konzervatív ideológia lehet, a tanár meg az egészségügyi dolgozó, a vállalkozó dögöljön éhen, ki nem szarja le, lényeg, hogy a vezér hobbijaira legyen pénz.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:39:16

@Pop40: én leginkább azt látom, hogy a kormányváltáskor teljesen hihető volt, hogy hasonló mértékű szarban vagyunk, mint a görögök, most pedig a görögök beszartak, mi meg, ha sok nehézséggel is, de működünk. Például hosszú idő után végre sikerül nullszaldó-közeli költségvetéseket csinálni. Nemcsak a tervezőasztalon, hanem a végelszámolásnál is.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:41:32

@Pop40: már a kilencvenes években is a saját pénzükből fénymásolhattak a tanárok. És nincs olyan költségvetés, amiben ne találna a legnagyobb kormánypárti is pár tízmilliárd olyan forintot, amit indokolatlannak tartana. Emiatt még nem kell rákezdeni a tűzoltós dumára, és ennek jelszava alatt nekiállni a sürgősségi pénzelkúrásnak, például a perzsaszőnyeg eláztatásának vagy a vese eladásának.

vajdasagi 2013.01.27. 23:48:16

@Pop40: Egyrészt teljesen egyetértek Pop40-el, másrészt meg még hozzádnék egy érvet, hogy elsősorban miért kell változtatni: az elmebeteg módon irányított gazdaság a végleges leszakadásunkhoz fog vezetni.

Nagy baj persze, hogy a tanárok kevés pénzt kapnak, és ehelyett stadionok épülnek, meg minden hasonló. De ezt később akár ki is lehetne javítani. Viszont amit Matolcsi művel, az végzetes lesz a népünknek. Lehet, hogy 10-20 évvel ezelőtt lehetett még balfaszkodni, és esetleg utána helyre is hozni a gazdaságot, de ma ez már nem áll fönn. NEM LESZ MÁSODIK ESÉLY a gazdaság frontján. Vagy már most is késő, vagy az utolsó pillanatban vagyunk. Nem tudom biztosan, melyik opció az igaz a kettőből. De most azonnal be kell fékezni!

Pop40 2013.01.27. 23:50:41

@vajdasagi:
Igazán nincs mit. :)

Lett volna még mit belefogalmazni amúgy, a tönkrevert felsőoktatás, a szétvert gazdaság, stb stb éppúgy eladósítja őket, csak ennek hosszútávú hatásai nehezebben számszerűsíthetőek.

Pop40 2013.01.27. 23:55:26

@Negyvenértelmiségi:

Azért azok a "beszart" görögök még jelenleg is sokszor akkora összegből élnek, mint a magyar átlag...

A naponta átírt költségvetést sztem ne taglaljuk, költségvetést ennyit nem módosítottak az emberiség történetében, mint ezt.

Kábé mint a "gránitszilárdságú" alkotmány, ott is volt, hogy néha akár teljes órák is elteltek anélkül, hogy átírtak volna benne valamit.
Mondjuk annak a foskupacnak, rajta a nemzetközi hírnevű plagizáló "álamfő" aláírásával, már igazából nem oszt, nem szoroz.

vajdasagi 2013.01.27. 23:55:47

@Negyvenértelmiségi: Mi most azért működünk, mert az elkobzott magánnyugdíjpénztári pénzek még nem fogytak el teljesen. Ez valami olyan állapot, mint amikor valaki kizuhan a felhőkarcoló századik emeletéről, és lefelé zuhanva odaszól a huszadik emeleti ablaknál kinéző és aggódó ismerősének, hogy "egyelőre minden OK".
Vegyétek már észre: zuhanunk.

Megjegyzem, én személy szerint jól boldogulok gazdaságilag, és sokat adózom is. De az nekem nem elég, hogy nekem jó. Az országnak kéne, hogy jó legyen...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:56:33

@vajdasagi: a tanárok, amióta az eszemet tudom, mindig is felháborítóan keveset kerestek. De persze a Zorbán hibája ez, ugorgyunk. Ő legalább annak megnövelte a nettóját 10-20 ezer froncsival, aki gyereket nevel. És ez azért úgy 50 éves korig elég sok dolgozó embert érint vagy érinthet. Tanárokat is.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:57:56

@Pop40: a kommunisták ugyanennyiszer módosították a költségvetést és a Szent Hiánycélt, mégis ők hozták a 10%-os hiányokat, nem a patás, aki mindig fegyelmezettebb politikát folytatott, újratervezés ide vagy oda.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.27. 23:59:05

@vajdasagi: a kommunisták zuhannak csak. Az ország stagnál.

Pop40 2013.01.28. 00:02:08

@Negyvenértelmiségi:

Ja, értem, bocs. Ha a 90-es években is így ment, akkor természetesen ez rendben is van, a szavazóik bizonyára nem azért szavaztak kétharmaddal a fideszre, hogy ilyen ügyekben ellenzéki megkötés nélkül esetleg tegyen valamit. Bizonyára minden választójuk azért szavazott rájuk, hogy épüljenek szép új stadionok Felcsútra az adójából. Bocs, én vagyok a hülye, mit is képzeltem:)

Eleve, én már ezt más területen sem értem, végül is pestisben meg kolerában is fordultak fel emberek évszázadokig, mégis túléltük, mi a fasznak kellett keresgélni az ellenszerét, ahelyett, h elszórták volna a pénzt az épp aktuális vezér hobbijaira... érthetetlen, nem?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:03:26

@Pop40: olyanokat akarsz visszahozni, akik idejében az általad felvetett kérdésekben nemhogy jobb, hanem rosszabb volt a helyzet, a kilátásokról nem is beszélve.

vajdasagi 2013.01.28. 00:07:59

@Negyvenértelmiségi: Egyetértek én azzal, hogy a tanárok sajnos mindig keveset kerestek. És persze nem helyeslem. De most elég nyilvánvaló, hogy éppen amiatt nem kellene stadionokat építenünk. Tudom én, hogy a szocik idejében is sokfelé herdáltak el pénzeket. Meg sok volt a tolvaj akkor is. De mégiscsak zavarnak a stadionok, és hasonlóképeen zavarnak a haverok sorozatos nyerései is. A gusztustalan óriásplakátokra kiadott pénzekről meg ne is beszéjünk.

A gyereknevelési pénzeket meg helyeslem.

Azonban mindez eltörpül ahhoz képest, ami károkat a mostani eszement gazdaságpolitikánk okoz majd nekünk a következő években és évtizedekben. Az szerintem megbocsáthatatlan.
Ha ezt nem látod, akkor nagyon nem értesz a gazdasághoz. Ha meg látod, de tűröd, akkor az a hazád elleni vétség.

Pop40 2013.01.28. 00:10:44

@Negyvenértelmiségi:

"a kommunisták ugyanennyiszer módosították a költségvetést"

Ha a kommunistákon a fideszed érted, igazad van. Ha a szocikat, ez nettó hülyeség.

"és a Szent Hiánycélt, mégis ők hozták a 10%-os hiányokat,"

Na ja, a barmok. Ahelyett, hogy lenyúlták volna a manyupokat, és azzal kozmetikázták volna a számokat:)
Van amúgy egy kitűnő linkem erről a hiányról, ki mennyit csökkentett belőle, de most nem tudom belinkelni, mert a másik gépemen van, majd ha odajutok, berakom, nézegesd.

"nem a patás, aki mindig fegyelmezettebb politikát folytatott, újratervezés ide vagy oda."

Muhahaha. Azt. Fegyelmezettebb politikát. Hát hogyne. Orbán csakis azt folytatott.

Amúgy hogy egy gazd pol nem csak a hiányról szól, az megvan? Mondjuk a fidesz "sikerei" mellett nem csoda, hogy más területtel nem büszkélkednek. A legviccesebb, mikor a pókhasú ott pöffeszkedik a Mercedesnél, akit bizony a gonosz patás Gyurcsány hozott ide.

Pop40 2013.01.28. 00:12:24

@Negyvenértelmiségi:
Bajnai idejében rosszabbak voltak a kilátások?
Na ne mondd.

Max annyiban, hogy tudható volt, hogy egy elmebeteg tolvaj jön utána, aki mindent szétver és ellop, amihez hozzáfér.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:14:17

@vajdasagi: stadionokra meglehet, egy fillért nem költöttünk az elmúlt 3 évben, legfeljebb terveztünk. Hogy haver nyer vagy ellenség, leszarom, üzletben nincs barátság. A gusztustalan óriásplakátok se lehet egy nagy tétel.

És lehet, hogy a fentiekkel nem értek egyet, de nem fogok ezek miatt visszahozni olyanokat, ha már a pénzszórás ennyire zavar, akik billiószám kúrták el a pénzt úgy, hogy közben az adósságot is billiószám növelték.

A szarházi kommunistákat semmi szín alatt nem támogatom.

A Fidesz még kikerekítheti ezt a ciklust elégségesre - ez előzőre adok nekik egy közepest (a kommunisták ciklusai ezen a skálán nem is értelmezhetők).

Nekem is vannak olyan dolgok a Fideszben, amik annyira zavarnak, hogy nem szavaznék rájuk, legutóbb sem szavaztam. De amikkel leginkább támadják őket a kommunisták, és amit visszaerősít a "webkettő", az nevetséges.

Pop40 2013.01.28. 00:16:29

@Negyvenértelmiségi:

Ezt hol olvastad? a Demokratában?

ne most 2013.01.28. 00:20:07

@vajdasagi: A stadion megmarad a tanár meg kirúgják, mert nincs gyerek akit tanítani kellene.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:22:32

Egyébként a közmédiára is elkúrunk évente vagy százmilliárdot teljesen feleslegesen, egy fillért nem kéne rájuk költeni. De nem ez a gond ugye, hanem a stadionok évente vagy 10 milliárd forintért (sem - nem tudom, költöttünk-e rájuk akár egy fillért is), mivel közmédia a kommunisták idejében is volt, stadiont meg pont nem akartak építeni.

De a közmédia ezentúl sem lesz célkeresztben, mert az kell majd a bolsiknak is.

Csak megjegyeztem.

ne most 2013.01.28. 00:25:01

@Pop40: A HajdúBét bebukott Bajnai meg széttárta a kezét, ennyit tudtunk tenni. Ezután újabb üzleti vállalkozásokba fogtak máshol.

A devizahitel bebukott. Bajnaiék irtak egy etikai kódexet, ennyit tudtunk tenni.

Pop40 2013.01.28. 00:27:10

@Negyvenértelmiségi:

De, azt is szanálni kéne.

Annyira aranyos amúgy, hogy gyakorlatilag nincs olyan téma, aminél ne az lenne a válaszod, hogy "na de ők is loptak/csaltak/hazudtak stb"

Valszeg erre kapott a fidesz kétharmadot, hogy minden ilyen rekordot sikerrel megdöntsön.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:30:26

@Pop40: azért "ők is", mert pont te akarod őket visszahozni, merthogy a Fidesz így meg úgy. Ami a bolsiknál nem zavart téged, annak a 10%-áért vagy a teljes hiányáért már vasvillára tűznéd a patást. De ez legyen a te bajod.

Százszor jöttem már fel úgy fórumra, blogra, hogy most aztán kiosztom a Fideszt, mert a faszom is kivan velük. Aztán meglátom a bolsi hőzöngést és az ordas hazugságcunamit, és belekeveredek a hazugságok cáfolásába. Nem lennék meglepve, ha ezért állna még mindig bőven nyerőre a Fidesz, minden elkúrása ellenére.

semmiextra 2013.01.28. 00:31:02

A konmenteket, híreket és blogokat elnézve, néha már tényleg nem hiszem el mi van ezzel az országgal...
Aki a mostani kormánnyal ért egyet attól csak azt kérnem magyarázza el mi a terv, mitől lesz ez az egész jó?
Aki meg az ellenzékkel az meg egy picit fújjon egyet és gondolja végig mit szeretne. Hagyjuk már végre a politikusainkat, hogy egy kicsit állam férfiak és nők legyenek és kialakíthassák a saját programjukat vagy a közöset. Ne azonnal várjuk a megoldást, meg a megváltást mert az nem megy. És a jó eredményekhez kell a vita és az egyeztetés!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:33:26

@ne most: Bajnai átlag kb. 6 millió forintot vett ki a dolgozó emberek majdani nyugdíjából a korhatár megemelésével. Orbán 3-at. Melyik miatt ment a nagy, a nagyobb hőzöngés, na mégis? Én tökre megértettem Bajnait, ezt tényleg meg kellett lépnie. Mint ahogy Orbánnak is. De a bolsik nem bírták hőzöngés nélkül bevenni a pirulát, pedig jellemzően nem ők szokták fizetni a számlát, inkább csak az elkúrásban jeleskednek, ami a számlafizetéshez vezet.

Pop40 2013.01.28. 00:34:59

@ne most:
Sőt, a válság is kirobbant. Bajnai meg széttárta a kezét, hogy ezt se tudtuk megállítani a határnál, ugye?:))

Hajdú-Bét meg libás ügyben ott van az a kitűnő link a másik gépemen, ami lehozza, hogy Bajnai-ügyben a Magyar Nemzet eddig 7/7-szer (azaz 100% arányban) hazudott.

Eddig minden létező ügyet megnyert Bajnai, amivel csak megtámadták.

És végezetül: Nem azért szavazok rá, mert hajdúbét meg liba, hanem mert Oszkóval együtt ért ahhoz, amit csinál, a jelenlegi bandával ellentétben. Az, hogy ő nem lop szemérmetlenül, csak hab a tortán.

Én, személy szerint, őszintén szólva leszarom a hajdúbétet, libástól. Arra fogok szavazni, akinek esélye van legalább részlegesen kivezetni az országot ebből a szarból, amiben most nyakig van.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:37:35

@Pop40: Orbán is megnyert minden pert. Ez mire érv? Semmire.

Pop40 2013.01.28. 00:37:43

@Negyvenértelmiségi:

"jellemzően nem ők szokták fizetni a számlát, inkább csak az elkúrásban jeleskednek, ami a számlafizetéshez vezet."

Jajaja. A mostani, szabadságharc miatt megemelkedett kamatfelárakat ki is kúrta el? És ki is fogja majd fizetni?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:39:25

@Pop40: jellemző egyébként, hogy ekkora becsben tartod, tárolod azt a linket, hogy Bajnai milyen pert nyert meg. Ebből is látszik, mi neked az igazán fontos. Nem csoda, hogy a kommunistákra szavazol.

Pop40 2013.01.28. 00:39:44

@Negyvenértelmiségi:
Egy szoci felesége által vezetett bíróságon, egy ex-mszps ügyészségén?:DDDDDDD

De amúgy mint írtam, szarok az egész hajdú-bét ügyre, ahogy van (túl azon, hogy láthatóan semmi nem igaz belőle.) De még ha az is lenne, nem az alapján szavazok.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:40:56

@Pop40: milyen kamatfelár? Devizahitel-kamatot hasonlítasz forinthiteléhez. És az újabb FORINT alapú államkötvények kamata már az IMF-féle DEVIZA-hitelkamatok alatt van. Ugye nem kell elmagyaráznom, miért nem lehet egy az egyben összevetni a forinthitelt a devizahitellel?

ne most 2013.01.28. 00:43:56

@Pop40: Bajnait biztosan teljesen váratlanul érte a válság, miután 2009-ben megalakitotta a kormányát, még biztosan néhány Faxot is küldött.

Pop40 2013.01.28. 00:45:25

@Negyvenértelmiségi:

Nagy koponya lehetsz, elismerem, látatlanban is tudod, mit tartok nagy becsben:)

Van egy wordom, amibe elmentem az ilyen nyilvánvaló cikkek linkjét, mert a fideszdroidok, akik pártlapon kívül mást nem ismernek, hajlamosak lehazudni a csillagot is az égről.
Olvastam olyat is, aki nem hitte el, h a Mercedest Gyurcsány hozta ide. Nem, nem, az tuti nem lehet, ilyet csak a zorbán tudhat!!!

Na, az ilyen kreténeknek belinkelem a megfelelő linket, hátha tágul tőle az az egy agysejtje.

"Nem csoda, hogy a kommunistákra szavazol."

Nem, jóember. Kettőnk közül a kommunistákra te szavazol, nem én. Államosítás, a gaz imperialista Nyugat a felelős mindenért, nem leszünk gyarmat, a vezető személyi kultusza - ismerős?

Ügynökakták amúgy nyilvánosak már, ha már itt tartunk?
Vagy kevés hozzá a kétharmados felhatalmazás?

Pop40 2013.01.28. 00:50:25

@Negyvenértelmiségi:
Vezesd már le kérlek, hogy tulképp számunkra jobb feltételekkel veszik most a külföldiek a papírjainkat, mint ahogy az IMF adta volna a pénzt, jó?:D

A papírjainkat egy ok miatt tudjuk eladni, azért, mert a külföldi jegybankok számolatlanul öntik a gazdaságba az ingyenpénzt, ezáltal a befektetők vesznek mindent, amihez érnek. Ha ez nem lenne, megnézhetnéd, miből és hogy finanszíroznánk magunkat.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:50:26

@Pop40: éppen erről beszéltem, hogy szarsz te arra, hogy mi történik az országgal, csak a "fideszdroidok" orrát belenyomhasd a kutyakakiba, amit a zsebedben hordasz a jobb elérhetőség kedvéért.

Ha az ügynökaktákra vagy kíváncsi, és emiatt nem szavazol a Fideszre, akkor megintcsak a kommunistákat javaslom, ők biztos nyilvánosságra fogják hozni őket. Véletlenül se szavazz az LMP-re vagy a Jobbikra, hiszen ha valakinek, hát nekik áll érdekükben elsumákolni azokat.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.28. 00:51:15

@Pop40: úgy látom, tényleg nem érted, mi a különbség a forinthitel és a devizahitel között. De akkor mire osztod itt az észt?

Pop40 2013.01.28. 00:59:22

@Negyvenértelmiségi:

"azért "ők is", mert pont te akarod őket visszahozni,"

Jó, egyezkedhetünk. Ha te Bajnai mellé mutatsz nekem vállalható erőt, aki garantálni tudja a kormányváltást, esküszöm, leszavazok rájuk.

"em lennék meglepve, ha ezért állna még mindig bőven nyerőre a Fidesz, minden elkúrása ellenére."
Nocsak, még mindig nyerésre áll?:) Csak nem? Egy időközit nem láttam az elmúlt fél évben, ahol nyert volna, a mostani pusztaszabolcsit kivéve, de a dk meg a szocik ha összefognak, ott is többen lettek volna, pedig az egy jobbos fellegvár.
A szintén jobbos Szolnokon sem úgy rémlik mintha nagyon nyerésre állt volna a fidesz, pedig 3 éve háromszor annyit kapott, mint a szoci jelölt. Most ugyanez a jelölt 20%ot vert a fideszesre.

Vagy te esetleg a közvéleménykutatásokból indulsz ki? Azok már az első fideszes kormány alatt is "kissé" mintha túlbecsülték volna a fideszt. (konkrétan masszív fidesz-győzelmet ígértek)
Valszeg vannak páran, akik a jelenlegi nagyon tiszta és demokratikus Orbanisztánban fideszesnek mondják magukat, pedig rühellik őket.

Az ország 85%-a szerint rossz irányba haladunk, ezt hallottad? Soha nem volt ilyen magas a külföldre távozók aránya, ezt hallottad?
Ők szerinted majd rohannak a fideszre szavazni?

Pop40 2013.01.28. 01:04:30

@Negyvenértelmiségi:

"szarsz te arra, hogy mi történik az országgal"

Ha te mondod, biztos úgy van. És miből is szűrted ezt le?

"Ha az ügynökaktákra vagy kíváncsi, és emiatt nem szavazol a Fideszre"

Nem, a fideszre a fent vázolt hosszúúú-hosszúú lista miatt nem szavazok. Az ügynökakták már csak hab a tortán.

Az lmp-re(legalábbis a Schiffer-féle szárnyra) azért nem, mert nem garantált velük a kormányváltás, a Jobbik meg bedöntené az országot secperc alatt. Égessünk eu-zászlót, ki a rohadt multikkal? Ja, hogyne. Aztán majd élünk a nagy magyar pusztán magunkban, esetleg turulszobrokat farigcsálunk, mi?
Kösz, én erről lemondok.

Pop40 2013.01.28. 01:05:22

@Negyvenértelmiségi:

hű de csecse :)

remélem most megkönnyebbültél, h kiraktál egy ilyet:)

ayatollah 2013.01.28. 01:47:54

@Pop40: Azt én nem mondtam hogy Bajnai meg Oszkó szakmailag nem rátermettebb mint Matolcsiék. De ád ábszurdum Orbán is alkalmazhatná őket, ha nem lenne akkora hülye hogy Matoljihoz ragaszkodjon. A lényeg azonban nem változna sem így, sem úgy ha Orbánt kihajítják. Folytatódik a dolgozó tömegek kizsigerelése, az oligarchák híznak tovább, a cigányok szaporodnak tovább, mindaddig míg az egész kóceráj össze nem omlik...

ayatollah 2013.01.28. 02:05:02

@Pop40: "Ez nem azt mutatja, hogy olyan hűű de korrupt lenne, aki Orbánék mintájára csak a saját koleszos haverjait tömné ki közpénzzel."

Csak szólok hogy amiről itt beszélsz azt nem korrupciónak hanem nepotizmusnak hívják. Korrupt akkor lenne ha jó kis zsebpénzért adná a megbízásokat ismeretleneknek (ez amúgy szinte mindenhol alap ahol közbeszerzés van)

ayatollah 2013.01.28. 02:05:58

@Pop40: Pusztaszabolcs egy porfészek, nem fellegvár :)

Szolnok meg nem jobbos. (de nem is balos)

A többi oké.

dr yetee 69 2013.01.28. 08:33:46

@veracity: A Polt féle "korrekt"ügyészségre gondolsz?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.28. 08:39:36

"Amikor kiláncolta magát a parlament korlátjához a frakciójuk jelentős része, az éppen most kidobott együttműködés egyes részei akkor szintén kérés nélkül megjelentek ott, és mindegy milyen indokból de melléjük ültek a rabszállítóba, és este részt vettek a tömeggyűlésükön is."

Nem mindegy milyen okból, mert csak a sót akarták ellopni mindig tőlük.
Nem kérték, sőt nem is örültek a kéretlen segítségnek...

Amatőr 2013.01.28. 08:41:39

@Amidazophen:"" .. ha Jávoréknak sikerül hamar megszervezniük magukat és bejegyeztetniük az pártként, nagy lehetőségük lenne egy csomó, most hezitáló ember megnyerésére..."

Mire alapozod?
Miben tud különbözni, milyen más politikát tud ígérni az esetleges jávorpárt az egyesült baloldal többi alkotóelemétől?

Mert ha csak beolvad a komcsimixbe, akkor minek követné bárki is? Hiszen oda már korábban is beléphetett volna.

dr yetee 69 2013.01.28. 08:42:30

@Negyvenértelmiségi: Sajnos,az ország zuhan,köszönhetően a hatalmon lévő kommunistáknak!

prosperitas 2013.01.28. 11:33:51

@Pop40: legyen egy kicsit kisebb az arca, mert nagy pofára esés lesz a vége! A közgép 1 milliárd forint körüli összegből építette meg az M43ast kilométerenként, a ballib kormányok alatt pedig a legtöbb 1,5 és 2 milliárd között épült kilométerenként. De a csúcs 3,2 milliárd volt az mszp kormányok idején. Akárhogy is nézem, minden kilométeren 1 milliárdot takarított meg a Közgép és Simicska Lajos az adófizetőknek.

prosperitas 2013.01.28. 11:43:17

@dr yetee 69: az ország éppen most teremtette meg az alapját annak, hogy növekedési pályára álljon, köszönhetően a 3% alatti államháztartási hiánynak - ami jelzem, hogy a ballib kormányok idején csak vágyálom maradt ideértve Bajnai és Oszkó Péter "szakértői" kormányzását az IMF hiteléből az Imf/eu által előírt feladatok mentén!

dr yetee 69 2013.01.28. 19:28:44

@prosperitas: Azért kellett nyomorba dönteni az országot?A felső 20% gazdagszik,a többség nyomorog,alig hiszem,hogy ez a záloga a felvirágzásnak,és még a demokrácia megcsúfolásáról nem is beszéltem!

dr yetee 69 2013.01.28. 22:09:18

@Negyvenértelmiségi: Milyen perről beszélsz?Mert a megfigyelési ügyben pl hazudott,van birósági itélet is róla!Nem mert ő perelni senkit,mert bukta volna!(Kende,DEbreceni)
süti beállítások módosítása