A mai világban ezt csak így lehet megkérdezni, kérdőjellel. Egyáltalán nem jó annak, aki nem tolja a gyorsnaszádos Orbán kapitány ladikját,lehet annak sem felhőtlen az élete aki csak bele van fogva a a csónakocska evezőpadjába, és aki még esetleg tenni is akar valamit ellene még rosszabb helyzetben érezheti magát. Mindenkinek vannak saját jó, és rossz tulajdonságai, és pozitív -negatív szemléletei, mindez csak nézőpont kérdése, de ha valaki csak simán meg akar élni, egy élhetőnek teremtődött világban, annak a mai viszonyok csak kínszenvedést,problémát,megoldani képtelenséget hozhatott,valamint egy jó adag tehetetlenségi érzést, melyet puszta akarattal nem is lehet befolyásolni.

Van is miért félnie bárkinek, aki nem vallja a Fidesz által támasztott értékeket. Ha csak a közelükben dolgozik, fel kell vállalnia a megosztás, és szétosztás politikáját,és azon túl még részt is kell benne vennie, hiszen a saját megélhetése is ettől függ. Az ilyen ember egyáltalán nem biztos azonosul ezekkel az értékekkel, mit ahogy az sem biztos része akar lenni a megosztásnak, csak egyáltalán nem tehet ellene  semmit, vagy fél felvállalni a következményeket, melyek biztosak a jövő reménytelenségére nézve. Csak gondoljunk arra a szituációra, mikor most a kormány a devizatörlesztésnél előnyben részesíti a közszolgákat. Vajon a közszolgák akarnak előnyt élvezni? Szeretnének ok lenni egy megosztási politikában, vagy kiemelt figyelemben részesülni, és haragot magukra vonni? Talán ők is csak normálisan szeretnének dolgozni, megfelelő körülmények között, hiszen van hitelük, gyermekük, szüleik, barátaik, testvérük, de fel lettek használva egy nemtelen helyzetben. Vagy az egészségügyi bérrendezés alapesete.Miért csak egy részét lehet emelésben részesíteni, a többi mellőzésével? Mindenkinek jár a munkája után a normális munkabér, ebben kivételt tenni csak egy mesterségesen szított elégedetlenségi hullámot, és megosztást von maga után. De lehet ez is a cél. Ha a kormány már nem tudja a problémát megoldani, legalább okozza azt, még ha senkinek sem jó ez.

Ha valaki nem került ilyen képtelen szituációba, mint a fenti részen akkor sincs túlságosan rózsás helyzetben.Annak sem jó, akit kihasználnak a saját alkalmazásukban, de annak még rosszabb, aki csak egyszerűen nem akar ok, vagy következmény lenni, egy elhibázott politika porondján. Bármilyen helyzetbe is kerül a jelen viszonyok között, és bármilyen jó ember is az illető a történtek, és következmények minden normálisan gondolkodó embernél kiveri a biztosítékot, legyen az bármilyen kis feszültségre beállítva. Elég csak a nyilatkozók hiteltelen személyére gondolni, akik megmagyarázzák a fekete az tulajdonképpen fehér, és tolvajok mondják azt, a lopás a nem bűn ha ők követik el.Ha egyáltalán szólnak is hozzád, mert válaszolni azt nem szeretnek, csak a maguk igazát hangoztatni. Ilyen szervhiányos embernek lenni szerintem senki sem akar, és akkor már elmondhatja magáról, tulajdonképpen saját maga már nem is olyan rossz tulajdonságokkal van felruházva.

Azért még az rossz abban ha valaki akarja a változást, de nem tudja hogy is kezdjen hozzá. Egyedül képtelen belefogni, pedig ez nem igaz csak annyiban, inkább folytatni képtelen. Az ellenzék prominensei, akiknek utat kellene mutatni egyenlőre kivárnak, csak azt nem tudom mire kell még nekik idő. Minden történés csak a régi igazságot erősíti meg,hiszen a véletlen többségi akarat rosszul lett felhasználva ez tény, és minél tovább várunk a megállításával, annál jobban fog fájni az elkerülhetetlen.Mert utána sem lesz díszmenet a dolgok helyrehozása, aki mást mond az hazudik, de egyenlőre csak halvány jelek vannak a bekövetkezésére. Talán ha belekezdünk utána már könnyebb lesz. Van megoldás, csak még el sem kezdtük a megvalósítását. Na ez azért nem jó abban, nem vagyok kormánypárti. BANDITA.

Címkék: FIDESZ KORMÁNY ELLENZÉK BÉRRENDEZÉS

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr664345192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.03.28. 10:33:50

"Vagy az egészségügyi bérrendezés alapesete.Miért csak egy részét lehet emelésben részesíteni, a többi mellőzésével? Mindenkinek jár a munkája után a normális munkabér"

Érdekes volt hallani a királyi rádióból annak hírét, hogy a (gykv. vállalkozó!!!) háziorvosok - és az általuk alkalmazott személyzetük - kimaradtak a központi BÉRemelésből...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.03.28. 10:40:06

"kiveri a biztosítékot, legyen az bármilyen kis feszültségre beállítva."

Szép költői képzavar!
(bölcsész e vagy Te?:)
Mivel mindkettőből 5-ösre értem, így tudhatom, hogy ami a történelemben "feszültség" (Volt), az a fizikában sajna csak "áramerősség" (Amper).
Ettől még a KÉP lehet szép...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.03.28. 10:45:16

@1.szóló: - bocs...
Igazán nem akarnék ezen rugózni, de tovább olvasva még egy hiba volt benne. :(
Helyesen:
"...legyen az bármilyen NAGY feszültségre (amperre:) beállítva."
Ha ugyanis KIS értékű a biztosíték, akkor ugye már jóval ELŐBB leold :P

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2012.03.28. 10:54:14

"Az ellenzék prominensei, akiknek utat kellene mutatni egyenlőre kivárnak, csak azt nem tudom mire kell még nekik idő."

Szvsz ők a régi sémákban gondolkodnak, ezért az várják, hogy a kormányban csalódott szavazók szépen átballagjanak hozzájuk - a kvk-ok eredményeiben legalább...
Ehhez pedig IDŐ kell - mármint a FELEJTÉS-hez!
A "zelmútnyócév"-i áldásos működésük elfelejtéséhez jó esetben is 5 év kell...
(gykv. az új válasz-táshoz meg csak 4 - az ő pechükre +a miénkre is)
süti beállítások módosítása