Bukik a FIDESZ=IMF hitel!!!

 2012.02.07. 09:41

Ezt a ziccert nem szabad kihagyni, és mellesleg a saját csapdájukba esnek bele. Ahogy visszaemlékszem 2008-ban a nagy ellenzéki párt, aki most erről nem beszél, mert azóta az ellenzék hazaáruló, hirtelen már nem is akart semmilyen előrehozott választást, mert a válság kikényszerített egy hitelfelvételt, ami semmi jóval nem kecsegtetett. Elhalkultak a mongyonle hangok, és hirtelen már nem is lett fontos az ország megmentése,  inkább a csendes várakozás került előtérbe. Tudta a Fidesz, a hitelfelvétel megszorítással jár, bármi legyen is  a gyerek neve, és ezt a szerepet nem akarta felvállalni, az ok nyilvánvaló volt. Már akkor arra készült csak hatalmat szerezzen, és éljen vele, és lehetőleg ebből minél nagyobbat a saját céljai megvalósításához, legfeljebb ha valami nem sikerül majd neki, iszik még egy pohárral, és ráfogja a szocikra. Hát ez be is jött, valahogy neki semmi sem sikerült úgy ahogy nekem vagy másnak is jó lett volna, és még ehhez hozzárakta a barom kommunikációt, és az idióta arroganciát ami most visszahull a fejére.

Vegye most csak fel ezt a készenlétinek nevezett, utolsó szalmaszálat, és megásta a saját sírját. Ez persze nem azt jelenti, abba kell hagyni a leváltására szervezett akciókat, de lehetne egy kicsit sürgetni ezt a folyamatot. Nem véletlen próbálja elodázni a szerződések megkötését, hiszen a román példa most fájó sebet ütött az önelégültségükön, a várható reakciók következményéi pedig előre vetítik a jövőjüket. Nem kell azon morfondírozni, mi lett volna ha normálisan csinálják a dolgukat, odafigyelnek a gazdaságra, kicsit visszavesznek az arcukból, esetleg az ország lett volna az első, nem a hatalom. Szerintem most beleestek a saját csapdájukba, és bezárva minden kaput maguk mögött, feltartott kézzel kell tarkón lőniük a saját  maguk teremtette helyzet visszafordíthatatlanságát. Eddigi kivéreztetésünk a gyorsnaszád száguldásával, már szőnyegbombázott szinte minden területet, és már légiflotta sincs amivel menekülhetnének a sorsuk elől. A végsőkig lecsökkentett szociális háló, most újabb csapásokat fog kapni, a munkabérek, és a megélhetés még rosszabb helyzetbe kerül a családok nagy részének szemszögéből. Az IMF nem az a lehetőség aki segít, hanem az aki még elvesz valamit a megmaradt lehetőségből, mert csak az egész érdekli, és főleg a megtérülési százalék. Nem szívbajos, nem érzelgős, racionális és nagyon fájdalmas. Most már hiába próbálják elemezni a mi lett volna ha kezdetű dolgot, és tök mindegy milyen csontvázak kerülnek elő, felelőst is hiába keresnek, ezt a gombócot le kell nyelniük, csak a megemésztés lesz nekünk fájdalmas. Mert végül is, nem az ő zsírjuk, és vérük fogja megszenvedni a következményeket, hanem azoké akik nem ezt a lovat akarták, de csupa olyasmit vesztenek el, ami még nagyobb fájdalom a számokra mint amibe eddig került a kormányzás. A hatalom, és a hitelük kap egy óriási pofont a megosztó fidesznyikoknál, amit hiába fognak díszesen becsomagolni, a tartalmat velünk nyeletik le, sajnos, de ez van, ha valaki először fideszes, aztán magyar. Képzelem most milyen lázasan latolgatnak, számolnak, kommunikálnak, hogy valahogy jól jöjjenek ki ebből az általuk teremtett csapdából, melybe belesetek, de némán kell figyelni a vergődésüket, és még kicsit siettetni is lehet a dolgot, úgy hamarabb túl leszünk rajta. Bárhonnan nézzük, és bárhogy magyarázzuk, ez elkerülhetetlen lesz, ezért  kell rajta minél előbb túlesni. Közben arra kell gondolni, ez a saját csapdája a Fidesznek, csak most kicsit hamarabb kikeveredhet az ország a nyakig levő szarból.

Nem szabad azonban lefelejtkezni a tanulságokról sem, azokat meg kell szívlelni, és a jövőben elkerülni a hasonló helyzetet, valamint sokat kell tanulni is belőle. Arról sem szabad elfelejtkezni kik miatt van a választó ebben a helyzetben, és a stratégiát ennek függvényében kell meghatározni, valamint a taktikát is ehhez igazítani. Nem akarok kárörvendő lenni, és még nincs vége a dolognak, de szerintem ha hagyom a csapdát bezáródni, és felkészülök az utána levő időre a bosszú mellőzésével, már többet teszek mint amit eddig tettek értem. Még semmi sem dőlt el, még akkor sem fogok megélni a munkámból, de legalább egy lépéssel közelebb kerülhetek hozzá, ha most egy kicsit hagyom a dolgokat menni a saját útján. BANDITA.

Címkék: fidesz hitel ellenzék IMF

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr144074437

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar Nemzet: Törvények felett áll az IMF 2012.02.07. 11:41:02

Magyarország 1982-ben törvényerejű rendeletbe foglalta az IMF alapokmányát. A hazai Alkotmánybíróság előtt azért nem lehet megtámadni a jogszabályt, mert nemzetközi szerződésről van szó, a hágai Nemzetközi Bíróság pedig csak államok egymás közötti vitás ü…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leslie Frank 2012.02.07. 12:46:00

Azt az IMF-nek is kell látnia, hogy Magarországon már nincs mit megszorítani! (Legfeljebb a Viktor torkát! Hozzunk mi is "megszorító intézkedést"!) A nemzetközi vélekedést figyelemmel kísérve inkább az jön át, hogy a külföld szolidárisabb a lakossággal, mint a saját kormányunk.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.02.07. 14:35:38

Én már várom az IMF csodát! Akkorát lendít majd a gazdaságon, hogy ihaj!
süti beállítások módosítása