Rokkantak. Kilakoltatottak. Lakás takarék nélküliek. Nyugdíjasok. 

Csak néhány kulcs szó az elmúlt napokból.

Határon túli magyar gazdák támogatása. Útdíj emelés. Egy kiló zöldség majd ezer forint. A benzin ára az elmúlt hónapban táncot járt, de inkább magas maradt.

Ez is néhány hír az elmúlt napokból.

Önti a kormány az ország felfogó képességére a híreket, döntéseket, a józan ész meg csak kapkodja a fejét az értetlenkedéstől.

Felmentik a nemzet vejét, vagyis nem találnak ott bűncselekményt ahol nem is keresik. Lőrinc már nem is tudja Orbán Viktor éppen mit is akar még megvenni holnapra, cégei száma százas nagyságrendűre hízott. Néhány éve még maga csinálta az adócsalást a könyvelésében, most már tizenezernél is több ember dolgozik a neve alatt levő vállalkozásokban. Jó, attól még egy bunkó marad aki a nevét is segítséggel írja le, de szépen nyeregeti össze Orbán Viktor vagyonát a közbeszerzéséken.

Halkan kérdezi a saját eszét használó.

Mi a vert veretes kicsi tököm történik ebben a kib@szott országban?

A rokkantakról kiderül nem volt jogos kirúgni a kezükből a mankót, rájuk borítani a kerekes széket. És akkor most mi van? Hat év alatt mi lett velük? Miből éltek, ha még élnek? Van olyan hogy lelkiismeret, vagy inkább annak a hiánya a jellemző? Nem kell rá válaszolni. A kormány tudatos törvénysértést követett el ellenük, és most végre jogi elégtételt kaptak. De ettől még éhen fagytak, és még mindig nem világos mi lesz velük ez után. Mondjuk aki a törvényt hozta annak a lába alatt nyugodtan fütyülhet a szél a lámpavason, de ettől az a sok ezer ember még nem fogja magát jobban érezni. Már aki még tud érezni közülük bármit is.

A nyugdíjasok ismét örülhetnek a prémiumnak. Mert valódi emelést nem kapnak, 33 milliárdból dobnak nekik alamizsnát. Köszönjék meg szépen, mert más nem lesz. És ez sem egységes, akinek kevesebb a nyugdíja 80 ezertől, az kevesebbet is kap. Mert ők annyit érnek.

A határon túliak viszont bőséges támogatást kapnak a szavazatukért tíz milliárdos nagyságrendben, és csak szavazniuk kell a kormányra. Nekik kinéz további állami pénz, kérniük sem kell. A nyugdíjas meg nézze az inflációt, ne a boltban az árak emelkedését. És szavazzon oda ahova azt ezért elvárják tőle.

Emelik az útdíjat, ami emeli az árakat, ezt már bejelentették a fuvarozók. Persze a kormány szerint ebből útfelújítás lesz a kis falvakban. Előtte építenek oda egy sportcsarnokot, így azt könnyű lesz megközelíteni. Oda járjon a nyugdíjas, ne vásárolgatni. Meg a közmunkás is.

De legalább egy nyomorult migráns tolná erre a képét, hogy lehessen félni tőle. Mert kormányunk szerint a biztonság a legfontosabb nekünk, és ők ezt garantálják. Ezért lopják el az ország pénzét, és vesznek rajta maguknak jó életet, mert az országot csak így lehet megvédeni. Ezt komolyan beveszi bárki is? Hát persze hogy beveszi, mert minden politikus lop, az ellenzék komolytalan, a választó meg éljen meg ahogy tud. Eddig is azt csinálta, nem érdekelte mi lesz a másikkal, neki a maga élete volt a fontos. Meg a magához való esze, ami ide vezetett.

Az ember már alig mer híreket hallani, mert abból csak azt tudja meg, ismét hülyének nézik, átverik, kirabolják, és még meg is kell köszönnie.

Lassan jön el a nappal a fejekben, addig a sötétségben kell tapogatózni a normális élet után. Mondjuk ha sokan felfognák hogy hazudnak nekik, és át vannak verve, akkor törvény ide, választási család oda, bizony hamar felkelne a nap az éjszakai homály uralta fejekben. De ameddig Tiborcz világít a köztereken, Mészáros meg a gumicsizmában, addig itt a józan ész alszik. Meg a düh sem talál utat.

BANDITA.

Címkék: fidesz kormány rokkant nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr5514362747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2018.11.10. 00:07:25

Nincs mit hozzátenni, ez pontosan így van. Birka nép a magyar, mindent meg lehet vele csinálni. Ezt orbán II ránkszarsz fáraó nagyon jól tudja. Engem az érdekelne, hogy meddig?! Köszi, Bandita, megint nagy igazságokat mondtál ki!

várom a levelet 2018.11.10. 08:25:55

a magyar mindig is szolganép volt,néhány fellángolás kivételével,pl Dózsa..igaz milyen lett volna,mikor a gazdagok ültek a szegény cselédek nyakán.a végtelenségig kifacsarva őket,mint most.kinek az érdeke,hogy itt ne legyen középosztály?

ankica 2018.12.13. 08:23:15

@várom a levelet: Röviden és tömören ugyanakkor a legtökéletesebben írtad le mindazt ami a magyarokkal és ma már az egész világban tapasztalható helyzetet sajnos.Lesz e valaha ébredés és összefogás a rablánctól való szabadulásra.
süti beállítások módosítása