Szeretnék megkérni egy olyan Fideszre szavazó akárkit a magát nem egy tál gulyásért és kétezer forintért eladó fajtából, hanem abból a migránstól rettegő, Mészáros Lőrincet zseninek tartó, egészségügyi, oktatási helyzettel elégedett, Soros György által nem fizetett, Orbán Viktort mindenre megoldásnak tartó, gondolkodás helyett bólogató rétegből, hogy magyarázzon már el pár dolgot nekem egyszerű józan ésszel bíró hazaárulónak. Meg a többi csendes többségnek, akik összességében többen szavaztak a Fidesz ellen, de a választás elcsalása miatt mégis nekik lett kétharmaduk.

Hogy van ez a keresztény kultúra védése? 

Mikor most derül ki, hogy gyökereink szerint türk vagy mi az isten vagyunk, akik maradtak muzulmánok? Akkor ők most a testvéreink, és a finnek elmehetnek a fenébe a Nokia telefonjukkal? Az alaptantervben most már a türk ősök is benne lesznek, és a honfoglalás óta betelepített kunok, jászok, svábok, tótok, sokácok keveredéséből összejött igaz magyarok lovon fognak járni az istentiszteletre meghallgatni a szószékről prédikáló papot, hogy kire kell szavazni?

Hogy védjük meg a keresztény kultúrát, ha a határainkon feltűnő migráns hordák között kirgiz, türk, azeri, kazah, török muzulmánokat találunk, akik menekülnek az otthoni diktatúra elől, de mi beengedjük őket, mert rokonok vagyunk? Vagy nekik adunk letelepedési kötvényt ebben az esetben?

Akkor most mi is visszatérünk a sztyeppékre, vagy Orbán Viktor csak csontig benyalt a nomád diktátoroknak, és irigyli őket mert gond nélkül lecsukhatják az ellenzéki embereket, bezárhatják a nekik nem tetsző sajtót, szétoszthatják az állami vagyont a családi baráti társaságban? És ezért nem kell mindenféle szabályoknak megfelelni az olyanok közül mint az uniós jog, meg a hazai törvényeket is úgy lehet írni, ahogy nekik tetszik. Mondjuk ez eddig is így volt, és az igazságszolgáltatás is a védi a Fidesz bűneit az élen Polt Péterrel, de még senkit nem lőttek le ha más volt a véleménye, vagy bírálni merészelte Orbán Viktort. Pedig az hogy nyalogatná a szája szélét az árokban fekvő ellenzékiek láttán, ahogy ez türkföldi körökben általánosan elfogadott!

Az a főkeresztény Semjén nevezetű mostantól imaszőnyegen térdel Orbán előtt és csak kelet felé fordulva fog bólogatni, vagy továbbra is lovon jár a székelyek között akik még nem is tudnak az új ősökről?

Azért az nyilvánvaló dolog Orbán Viktor részéről, hogy neki a nyugati demokrácia nem felel meg, mert annyi bűn nyomja a lelkét az állam kirablása miatt, hogy rendes helyen már börtönben csücsülne élete végéig, a családja, és barátai körében. A keleti demokráciában azonban teljesen elfogadott, ha egy ilyen senkiházi mint Orbán Viktor lop, csal, hazudik ha hatalomba kerül, és meg is akarja azt tartani. Ezért is szeretne ő inkább ott élni, és vinné magával a jobban teljesítő országát is, ahol a forint ma reggel már 327-en állt az euróval szemben.

Meg végül is nem egy demokrata, csak egy hazug szarházi, aki ahol éppen van, ott kellene eltaposni. Meg az is nyilvánvaló, mekkora haverjai ezek a diktátorok, és mennyire szeretne közöttük élni.

Már csak az kérdés ők jönnek ide türkölni, hogy együtt lehessenek Putyin seggében, vagy Orbán viszi oda a maradék hazát, amit még nem íratott a maga nevére.

Lassan megéri ez a szerencsétlen ország, hogy a magyar adófizetők pénzén nem csak a határon túli magyarokat fogja milliárdokkal kitömni Orbán Viktor, de a türk vér nevében az ottani minareteket is felújítja, csak mert neki éppen ehhez van kedve. Na akkor hogy fog állni a keresztény állampolgár szája? Már most van egy másfél milliárd dolláros, nem forint, dollár, keret a türk, kazah, kirgiz, azeri befektetésekre. És akkor az itthoni stadionokról ne beszéljünk, hallgassunk a kórházak orvos nővér hiányáról, az oktatási helyzetről, meg arról, Mészáros Lőrinc még ebben a hónapban nem nyert egy közbeszerzést sem.

A válaszokat nem gondoltam komolyan kedves Fidesz szavazók, az eszem úgy sem fogná fel annak értelmetlenségét.

BANDITA.

Címkék: diktátor kelet muzulmán türk Fidesz Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr314221583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

János Lipcsei 2018.09.04. 13:38:51

Szerintem se nem keresztény , se nem türk , hanem Devla-hitű .

Julianka 2018.09.04. 21:29:33

Köszönöm a bejegyzést!
Megosztanám a FB-oldalamon, ám a "Blogajánló" láttán (NudeG stb) nem teszem...
(De kár érte!)

Netuddki. 2018.09.05. 08:16:00

Szavazzunk!
Szerintem orbán piktor maradjon ott, mi meg maradunk Európában. Mindenkinek jobb lesz...

Fidesz bérszámfejtés 2018.09.05. 08:30:20

Felháborító! Mindjárt fél kilenc és a kollégák még nem vették fel a munkát.

röf 2018.09.05. 08:33:42

@Netuddki.:
"Szavazzunk!"
Fél éve szavaztunk.
Mit szeretnél? Havonta? Hetente?
Gondolod, hogy a mennyiség ezúttal átcsap minőségbe?

Európai téridő 2018.09.05. 08:52:49

Keresztyén, türk ős-ősökkel, ha úgy vesszük. Szent István Vajkként a bambergi dómban világosodott meg és tért át a kereszténységre. Lehel vezér 955-ös augsburgi csatavesztése után muszáj volt meglépni ezt (is). A Barbarossa Frigyest "legyőző" római pápa utódainak a tekintélye akkor ölég nagy volt ahhoz, hogy vélelmezhető volt ; megvédi a magyarokat a burkusok ellenében.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:55:51

Javaslom a hun, kun, türk szavakra keress rá a wikipédián, olvasgass és rájössz arra hogy honnan jöttünk.

A kereszténységet István alatt vettük fel, 1000 körül, amit nem is nézett mindenki jó szemmel, ha nem hallottad volna, pár évszázaddal utána.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.05. 09:11:54

Számtalan tévedés a cikkben.

Az iszlám akkor lett a közép-ázsiai népek vallása, amikor a magyarok már Etelközben jártak.

További tévedés: az 5 fő közép-ázsiai nép közül csak 4 türk.

Diktatúra csak Türkmenisztánban van a térségben, esetleg még Üzbegisztán félig az. A többi 3 demokrácia.

A kereszténység védelme nem jelenti azt, hogy ne lehetne baráti viszony nem-keresztény népekkel.

2018.09.05. 09:26:08

Megosztanám itt is amit egy másik blogon is mert látom kevéssé terjedt el a köztudatban pedig kéne:
tudomany.hu/cikkek/magyar-ostortenet-honnan-hova-108813

Röviden: Nem mi vagyunk finnugorok, hanem a nyelvünk. Az MTA állítja, nem én.

élveteg 2018.09.05. 09:38:18

Nézzük csak mit is írt a finn kérdésről a BANDITÁNÁL egy picivel nagyobb szellem Sinka István :

Nem vagyok finn..

Nem volt a Pecsora
sem a Káma soha
az én hazám folyója;
idegen vízükben
elméletként úszkál
a tudósok vak lova.
Nem vagyok finn. Magyar vagyok.
Északnak jegében nem költ a déli gólya.

Anyám ôs-holdleány:
hold vet sugarat rám -
annak vagyok rokona,
Se hóban, se ködben
nem ringott a bölcsöm,
nem voltam mansi soha.
Nem vagyok finn. Anyám a hold.
Képe az Indusban ringatózik tova.

ulpius66 2018.09.05. 09:41:38

Isten éltesse miniszterelnök urat a Névnapján!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 09:59:17

@Jutocsa:

A finnugor cucc egy marhaság, amit politikailag erőszakoltak az országra.
Minden arra mutat, hogy a magyar nép a szkíták leszármazottja. Az Európai keveredést elismerve.

hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kelyek
Thuróczi János 1488-ban kiadott krónikájában megerősíti a szájhagyományt, s a székelyek sajátjának véli a rovásírást: „a mi időnkben nem is kételkedik senki benne, hogy a székelyek azoknak a hunoknak a maradékai, akik először jöttek be Pannóniába, és mert az ő népük, úgy látszik, nem keveredett azóta sem idegen vérrel, erkölcseikben is szigorúbbak, a földek felosztásában is különböznek a többi magyartól. Ők még nem felejtették el a szkíta betűket, és ezeket nem is tintával vetik papirosra, hanem botokra vésik be ügyesen, rovás módjára”.[7]

2018.09.05. 10:03:06

@Rettegek mert ballib vagyok:

Az MTA cikkében kitérnek arra is hogy az, hogy a finnugorizmus Habsburg erőltetés lett volna, az szintén csak egy hiedelem. Ráadásul száz éves már az a vélemény is hogy a nyelvünk és a genetikánk másokkal rokon - csak valahogy mindenki az egybites gondolkodást kedveli ezért vagy finnek vagyunk finnugor nyelvvel vagy türkök/sumérok/szíriusziak türk/sumer/sziriuszi nyelvvel.

2018.09.05. 10:04:23

@Jutocsa: kár, hogy nem olvastad el, mielőtt belinkelted...
A cikk szerint a nyelvünk finnugor, genetikailag viszont kun, szláv, rác, stb. keverék. Magyart nyomokban tartalmaz.
Türk biztos nem vagy....

ulpius66 2018.09.05. 10:05:02

Orbán Viktor keresztény, türk gyökerekkel.

ulpius66 2018.09.05. 10:08:15

Egyebekben meg a világ legnagyobb baromsága összehasonlítani a népeket és a vallásokat.

Vannak magyarok, svédek, szlávok, zsidók, türkök, stb.....

... vannak a vallások, keresztény, izraelita, iszlám, buddhista, stb.....

Ezeket összekeverni nagyfokú tudatlanságra vall.

2018.09.05. 10:08:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Párszor elolvastam, köszi a feltételezést :) Az hogy én vagy te mik vagyunk genetikailag nem egy cikk mondja meg...az max általánosságokat ír le.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:13:22

@Jutocsa:

A nyelvi rokonság az bármely más nyelvvel fellelhető annyira, mint pl a finnugorral.
A genetikai meg eléggé összekeveredett.

Ezért vizsgálják azokat, akik nem nagyon keveredtek, pl a székelyeket. A hagyományaikat, mondáikat, genetikájukat, rovásírásukat.

És ezek arról tanúskodnak, hogy az ősi szkíták leszármozattjai voltak az első magyarok. Ma már egyikünk se az, de a múlt ismerete nem árt.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:19:19

@Rettegek mert ballib vagyok:

Ismerős ?
hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%ADt%C3%A1k
„Szerződéseket pedig igy kötnek a scythák, legyen az akárki, a kivel megkötik: nagy agyag serlegbe bort öntvén hozzávegyitik a szerződő felek vérét, árral megszurván vagy késsel megvágván kevéssé testöket; azután belemártanak a serlegbe kardot, nyilakat, két élű fejszét s hajító dárdát. S miután ezt megtették, hosszasan imádkoznak és azután mind magok a szerződő felek, mind legelőkelőbb kísérőik isznak belőle.” – IV. könyv, 70. szakasz (Télfy János fordítása).

PolarBear68 2018.09.05. 10:22:36

De finomkodva irod , hogy csüngőhasú csúti félkegyelmű tetves CIGÁNY!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:25:13

"Iráni nyelvekből azonban az egyik legfontosabb szkíta szót, a szkíta szövetség nevét – görögösen Szküthai (Σκυθαι) vagy Szkolotoi (Σκολοτοι) – sem sikerült eddig hihetően megmagyarázni."

Ami magyarul: Eskü.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:31:22

@Rettegek mert ballib vagyok:

Eskü ->

A szkíta szövetség – Isqigulu, illetve Askuza, Iskuza – nevét urartui és asszír ékiratos táblákon örökítették meg. A Bibliában a szövetség neve Askuz (אשכנו: ’askūz)

2018.09.05. 10:52:41

@Jutocsa: mivel itt a magyar emberekről volt szó, nem szeméky szerint rólad, így bátran elmondhatjuk, genetikailag nincs olyan, hogy magyar.
A legtisztábban a Bodrogközben őrződòtt meg. De ott is kevert. Ami teljesen elfogadható, ha belátjuk, a honfoglalás idején sem volt magyar a terület lakossága, ha a tatárjárás, a török megszállás utáni betelepítéseket nézzuk, vagy azt, hogy az arisztokráciánk is import...

2018.09.05. 10:54:45

@Jutocsa: a cikk, amit belinkeltél, viszont pont azt állítja, hogy nyelvi rokonságunk a finn, a türkkel később találkoztunk. Pont a hivatkozási alapod cáfol...

2018.09.05. 10:56:48

@Rettegek mert ballib vagyok: tehát a zsidók is szkíták, vagy a szkíták zsidók? Mi szkíták vagyunk, vagy zsidók?

'it's cool to know nothing' 2018.09.05. 11:22:32

Nem értem. A franciák lehetnek keresztények? A spanyolok is? A románook is?
HOGYAN?
Latin gyökerekkel?
Az áldóját, ezek hogy mernek keresztények lenni, amikor a római hitvilágban kellene hinniük, hiszen mind latinok!

Meg mi aztán tényleg nem lehetünk keresztények, hiszen ha finnugorok vagyunk, akkor sámánhívőknek kell lennünk, ha meg türk, akkor muzulmánoknak. Ja, lehetnénk még izraeliták is, mint a türk kazárok. De keresztények nem, az tilos.

ulpius66 2018.09.05. 11:24:02

Figyusz!

Mért hívják a nyugati nyelvekben Magyar országot HUN-gáriának?

Csak nem azért, mert a hunoktól származunk???

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.05. 11:28:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Türk biztos nem vagy..."

Már miért is biztos?

Hiszen 150 év török hódoltság alatt 5-6 emberöltőnyi lehetősége volt az itt élő törököknek magyar gyerekeket csinálni.:D

citrix 2018.09.05. 11:32:53

Orbán itt érzi otthon magát. Posztszovjet diktátorok között. Az se baj ha muszlim az ürge csak legyen diktátor. Türkmén basika.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.05. 11:33:41

@ulpius66: "Orbán Viktor keresztény, türk gyökerekkel."

Ez a gyökér teccik nekem.;D

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.05. 11:35:06

@ulpius66:
Isten éltesse miniszterelnök urat a Névnapján! ÉS ENNYI, fejeződjön is be ! :D :D

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.05. 11:37:14

@citrix: Rohadt Jumurdzsák meg akarta kúrni a Szerencsi Évit ! Láttam az Egri Csillagok című dok.filmben !
Szóval öld a mocsok törököt ahol éred, halál a rohadék hitetlenekre !

Reepa 2018.09.05. 11:38:15

“Szeretnék megkérni egy olyan Fideszre szavazó akárkit a magát nem egy tál gulyásért és kétezer forintért eladó fajtából, hanem abból a migránstól rettegő, Mészáros Lőrincet zseninek tartó, egészségügyi, oktatási helyzettel elégedett, Soros György által nem fizetett, Orbán Viktort mindenre megoldásnak tartó, gondolkodás helyett bólogató rétegből, hogy magyarázzon már el pár dolgot nekem egyszerű józan ésszel bíró hazaárulónak. Meg a többi csendes többségnek, akik összességében többen szavaztak a Fidesz ellen, de a választás elcsalása miatt mégis nekik lett kétharmaduk.”
Na én eddig olvastam az egész cikket...
Itt jöttem rá hogy a cikkíró egy fusztrált gyengeelméjű…
Szóval azt hiszed hogy csak a két véglet létezik… Na elmondom én hogy látom...
Nem egy tál levesért...És nem is azért mert minden rendben lenne az országban...
Hanem azért szavaztam a fideszre mert:
1.Nincs komolyan vehető ellenzék
2. Úgy gondolom hogy a dolgok jó irányba haladnak… Fejlődnek…az én életem jobb...
3. Politikai stabilitás miatt
4.Jobboldali szemléletem miatt
Nyilván lehetne jobb az oktatás… Egészségügy… Blabla… Stb.… Sajnos ezek a dolgok lassabban fejlődnek ...Ennek persze 1000 oka van… A történelemtől kezdve… A magyar emberi természetesen át... A politikán keresztül.... És abban is biztos vagyok hogy a Jelenlegi pártok közül egyetlen sem tudna jobban es hatekonyabban kormanyozni a jelenleginel...
És azt hogy a miniszterek most épp Türkök és még mindenféle keleti nép Seggét nyalják néprokoni szálakat pedzegetve ...(amik vagy igazak vagy sem...)...azért hogy gazdasági és politikai kapcsolatokat építsenek… Ezt teljesen jó dolognak tartom!… Én mint építész mérnök.

citrix 2018.09.05. 11:41:26

@maxval balcán bircaman: Gazdádat, bolgár ember, úgy hívják: Putyin ezredes elvtárs.

citrix 2018.09.05. 11:43:54

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc: Te szerencsétlen birka, úgy elmerültél a popónyalásban hogy megfeledkeztél Lölő névnapjáról. Őt is köszöntsd fel mert megharagszik a Vezér ha kedvenc strómanját semmibe veszed.

citrix 2018.09.05. 11:57:44

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc: Ezt nem értem mi akar lenni. Azt fel se tételezem hogy összekevered a Szerencsi Éva alakította Évikét és Bárdy Györgyöt mint Jumurdzsákot a való élettel. Ők színészek voltak. Most mi van a törökökkel, fogalmam sincs, de Te közel vagy hozzájuk a hazádban, hátha több infód van.

morph on deer 2018.09.05. 12:04:41

@Jutocsa:
“Röviden: Nem mi vagyunk finnugorok, hanem a nyelvünk. Az MTA állítja, nem én.”

Dehát eddig sem másról volt szó,- bár “Magyarország halszagú” - csak a nagy magyarkodás közben sikerült összemosni a nyelvet az etnikai hovatartozással.

Ráadásul a finnugornak nevezett nyelvcsaládról van szó, amelyhez a finnen kívül még jónéhány nép/népcsoport tartozik!

Én ezt mindig is így tanultam, még azokban az átkos kádári időkben, és soha nem azt, hogy mi a finnekkel rokon nép lennénk! Legfeljebb arra voltak utalások, hogy talán lehetett kapcsolódási pont valamikor messze a múltban, amire nézve semmiféle egyéb bizonyíték nincs, mint a nyelv szerkezetének/felépítésénen megtalálható hasonlóság.

A hiszti oka mondjuk nem egészen világos, hiszen messze nem csupán a finnekről van szó, és ha a mellékelt linken látható térképre néztek, akkor az is látszik, hogy földrajzilag - ma már - egymástól elég távol élő népek tartoznak ebbe a nyelvcsaládba, vagy tucatnyian.

Már megint az a benyomásom, hogy sokan csak a “nemzetthy” propagandából tájékozódnak, elfelejtve, vagy sosem ismerve akár az iskolai tananyagot is, ahol egyértelműen mint “nyelvrokonaink” utalnak a finnekre, osztjákokra, vogulokra, manysikra, stb., és soha sehol nem tanították azt, hogy a magyarság lenne finnugor eredetű!

Már csak azért sem, mert mint köztudomású, a “finnugor” kifejezés - eredetileg kötőjellel is írva “finn-ugor”, vagy “Finno-Ugric” angolul, - kizárólag a nyelvcsaládra, és nem egy etnikai csoportra vonatkozik!

Tehát valóban “bátor” dolog, hogy a miniszterelnökünk cáfolja a finn-magyar rokonságot, csak éppen már megint sikerült a ... hmmm ... tájékozottságát bizonyítania.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.05. 12:04:50

@citrix: Félreértettél drága barátom !
Olvasd csak el újra :

Isten éltesse miniszterelnök urat a Névnapján! ÉS ENNYI, fejeződjön is be (mármint az éltetése Isten által)
Érted már ? :D

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.05. 12:06:28

@citrix: Hát nem az eszedért szeretünk az is biztos, na mondom máshogy :
150 évi (nem Évi! :) török elnyomás után rohadjon meg minden török és török barát geci magyar ! Éljen Bornemissza Gergő, halál a kontyosra !!

2018.09.05. 12:17:25

Ha előjönnek a türk lapokkal, annál nagyobbat kell rátenni. Indoklásul annyit fűznék hozzá, ha megyek valahova és stopposokat veszek fel, utána nem azt fogom hajtogatni, hogy a stopposok nemzetségétől származom.

Első: app.box.com/s/ldkv0ne9u5hp6ug7cddr
Második: app.box.com/s/3b0zajd14x26hlq89ibd
Harmadik: app.box.com/s/pz20looqv95ixfndkwqj
Negyedik: youtu.be/Moat-sqjnd4

citrix 2018.09.05. 12:20:46

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc: Nem tudlak követni. A törökökkel mi bajunk lenne, semmi. Legyenek boldogok otthon, Törökországban. A vezérük, Erdogan egy tróger disznó diktátorde ez az ő választásuk volt, érdekes hogy ezt kajálják.Orbán és Lölő veve napján én jó szívvel azt kívánom mindkettőjüknek: legyenek egymáséi, szó szerint :-)

2018.09.05. 12:44:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ami teljesen elfogadható, ha belátjuk, a honfoglalás idején sem volt magyar a terület lakossága, ha a tatárjárás, a török megszállás utáni betelepítéseket nézzuk, vagy azt, hogy az arisztokráciánk is import...

Ez a mostani is az, megspékelve egy kis exporttaL.

Virányi András (BANDITA) 2018.09.05. 12:48:15

@Reepa: Helló! Nagyon örülök, hogy egy darabot is elolvastál a cikkből. Tudod sokaknál nem az olvasással van a baj, hanem annak megértésével. De Te mint építész ezt biztos érted, még ha nem is vagy képes végig olvasni. Tervezni is így kell nem? BANDITA.

St. Borbolya 2018.09.05. 12:50:42

@Rettegek mert ballib vagyok: Tisztelettel jelzem, hogy nem vagyok nyelvész, mint ahogy a nyelvészeti ügyekben hozzászólók túlnyomó része sem valószínűleg, de azért fejből mondanék néhány - ma is beszélt! - példát a néhány százból:
silmä - szem, pää - fej, käsi - kéz, vesi - víz, kala - hal, elää - él, vie - visz, menee - megy, sydän - szív, kurkku - torok, alla - alatt, jää - jég, nainen - nő, köyte - kötél, mehiläinen - méh (a -läinen képző), antaa - ad, suu - száj, mitä -mit, ketä - kit, számok 4-ig, kylä - falu (szerintem), talvi - tél...
Ha esetleg bármely más nyelvből kaphatnék a kapcsolatot bizonyító nyilvánvaló példákat, köszönöm.
A genetikai rokonság tekintetében minden, valamilyen mértékben alátámasztott elképzelésre, vagy eredményre nyitott vagyok, az egy más dolog.

apro_marosan_petergabor 2018.09.05. 12:56:07

Szokásos libero képzavar.
Attól, hogy valaki türk még nem biztos, hogy mohamedán, s attól hogy a türk most mohamedán, lehet ősünk, attól, hogy mi 1100 éve kersztények vagyunk. Lehet jó barátság a két nép között a vallástól függetlenül. Egy keresztény lehet zsidó származású, s egy keresztény születésű is felveheti a zsidó vallást. Tudom, hogy ez bonyolult a szerzőnek vagy pedig, egyszerű, de szokás szerint bele kelle rondítania. A lényeg egyik se kényszerítse rá az életformáját a másikra. Ezt hivják békés egymásmellett élésnek - ami nem az, hogy idejön százezer muzulmán, s levetetik a keresztet a templomainkról, meg bevezetik a sáriát...
A jó pap holtig tanul, a liberok pedig - sajnos - holtig torzítanak. Erre mondják, mecsoda különbség.

ulpius66 2018.09.05. 13:16:08

@apro_marosan_petergabor:

Teljesen igazad van!

Van erre egy pár ezer éves latin mondás:

"Si fueris Romae, Romano vivito more!"

Ha Rómában vagy, tégy úgy, ahogy a rómaiak.

Ha más országában vagy házában vagy, illik betartani az ottani szokásokat.

Hát kb. ennyit üzennék a muszlim testvéreinknek......

kewcheg 2018.09.05. 13:16:46

Van amugy faymagyar.Ez onnan ismerszik meg, hogy 1.60 magas, görbék a lábai, hordóhasú, kerekfejű.Mint kb. döbrögi Töhötöm.Ja, és általában böfög, szalonnát tart a zsebibe csak úgy csupaszon...:)Ja, tényleg a törökök is ilyenek, ..but szalonna.

ulpius66 2018.09.05. 13:26:46

@kewcheg:

Köcsög!

Te amúgy fajmagyar vagy?

kewcheg 2018.09.05. 13:38:17

@ulpius66: nem, 1.82 magas szőke vagyok.Őseim németek és tótok voltak meg persze magyarok mármint magyar alattvalók.Közelebb állónak érzem magamhoz a manhattani és a kaliforniai népet, mint a kirgizeket meg hasonlókat....

ulpius66 2018.09.05. 13:44:53

Köcsög!

Te kibaszott szerencsés vagy!

Ilyen alapon neked ott van a Merkel meg a Trump!

Ők tényleg komoly politikusok!

konrada 2018.09.05. 13:50:08

@citrix:
...azért remélem te vagy ez az álnick betyár is (akin egyébként sokat szoktam nevetgélni, mert néha tényleg elég jól hozza szarkasztikusan az eredeti szóképeit;),
...mert ha tényleg komolyan veszed, akkor kész a csalódás, te eddig ennyire hülye azért nem voltál...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 13:57:39

Mennyire egybecseng a biblia, és a magyar mondavilág.

hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%ADta_nyelv

Iosephus Flavius ezzel szemben a szkíták ősapjának Mágogot, Jáfet második fiát, Gómer fivérét jelöli ki: „… Mágog pedig a róla elnevezett mágogokat alapította, kik magukat szkítáknak nevezik” (Ιογδαικης αρχαιολογιας: A zsidók története, 1: 6).[15]

A bibliai történet elemei felbukkannak a magyarok eredetét taglaló művekben is. Anonymus például ekként ír népünk származásáról: „Szcítiának első királya Mágóg volt, a Jáfet fia, és az a nemzet Mágóg királytól nyerte a magyar nevet.”[16]

Kézai Simon szintúgy Jáfet leszármazottainak tekinti a magyarokat, ám nem mondja meg, Jáfet melyik fia volt a szkíták őse. „S midőn azon nemzetségek, mint Josephus mondja, zsidó nyelven beszéltek, az özönviz után a kétszázegyedik esztendőben a Jáfet magvából eredt Menróth óriás, Thana fia.”[17] Szerzőnk leírásában a bibliai alakokon kívül szerepel Thana, Menróth és Eneth, valamint Hunor és Magor is. E nevek mondai vagy valóságos személyekre, illetve az általuk megtestesített népekre utalnak. (Lásd még: Az Árpád-ház eredetmondái, Magyar őstörténet.)

----

"Hunor s Magor, két dalia,Két egytestvér, Ménrót fia"

Illetve:
hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%ADt%C3%A1k
Ferenczi Enikő a görögös szküth szótövet a magyar eskü szóval kapcsolja össze. „A szkíták nevezhették magukat ama megszólítás szerint, mely visszaállítható a mai magyar esküsző(k) vagy esküző(k) szóból, és jelentése »a személy, aki esküszik« vagy »az eskü népe« szóösszetételhez állhat közel. Az eredeti népnév ismeretlen, csak a szomszédos nemzetek által elrontott elnevezést ismerjük. Legvalószínűbben az asszír változat, az Aškuza(i) vagy Iškuza(i) áll legközelebb a magyar nyelvből alkotott népi névhez.”[8]

Eszerint a szkíta népek szövetségének neve összefüggésben lehet az eskü kifejezéssel, illetve az esküvéssel, gondoljunk pl. a magyar vérszerződésre.

...
A vérszerződés szokása a pusztai népek körében a középkorig fennmaradt. A vérrel megpecsételt eskü a magyarok történelmének is meghatározó fejezete.

2018.09.05. 14:01:18

...rohingja, némi dakota beütéssel.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.05. 14:04:57

" ... akik összességében többen szavaztak a Fidesz ellen, de a választás elcsalása miatt mégis nekik lett kétharmaduk. ... "

Ez csak a vesztes rinyálása, többen mondták már, hogy ELLENZÉK nevű párt nem létezik.

A választási rendszer nem azt méri, hogy kire HÁNYAN NEM szavaztak, hanem felállít egy rangsort az szerint, hogy melyik párt mennyi szavazatot kapott, és az amelyik a legtöbb szavazatot kapja, az alakíthat kormányt. Két részből tevődik össze a Narancskomcsik győzelme:
- 1. egyéni győzelmek (amelyik jelölt az adott körzetben a legtöbb szavazatot kapja)
- 2. listás eredmény (szavazatok száma szerinti arányban részesednek a pártok, itt nyilván a végén van kerekítés)

DE sehol nincs kiemelve, hogy a Patás Csuti Napóleon Csürhéjének kell a legtöbb szavazatot kapnia a PÁRTOK közül.

Amíg a magyar ellenzéket hiteltelen, leszerepelt, senkiháziak alkotják, ne reménykedjen abba egyetlen párt se, hogy a fityiszt lenyomja. Maszopista és Kurcsányita 2006-os "hősök" és szalonnácik vesztésre vannak ítélve. DE sajnos egyelőre a fasorban sincs olyan ellenzéki formáció, amelyik vállalható lenne mind a jobb, mindpedig a baloldali szavazók számára.

Amúgy meg itt van egy eszmefuttatás a választási rendszerről, ami eléggé korrekt:
mandiner.hu/cikk/20180411_cseko_imre_igazsagtalan_volna_a_valasztasi_rendszer

kewcheg 2018.09.05. 14:13:53

@ulpius66: Trump az.És ellentétben Matvej Matvejevics Mohamed vagy kiafaszom akármilyen isztán elnökével, az ő háza előtt a fifth avenuen simán lehet hazugozni meg tüntetni bántatlanul ezenfelül szabadon lehet árusítani szaró és fingó kis hazug Trumpokat a házától párszáz méterre a szuvenírban.
Ezt próbáld meg Ahmet Mahmatovval vagy kiatökömmel....

kewcheg 2018.09.05. 14:15:15

@kewcheg: mármint kis Trump figurákat...a félreértések elkerülése...:)

Leooo 2018.09.05. 14:16:53

@ulpius66: Hááát, szép nagy gyökér, az már biztos!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 14:19:33

Szerintem egyik sem. Inkább nevezhető egy patkány féregnek.

2018.09.05. 14:23:31

@St. Borbolya: ez nem indok. Az angolban is vannak hasonló szavak. ladder-létra, too-túl, feel-fél, leak-luk, de attól még nem rokon.
Az sem biztos, hogy Stevenage a Szent István idejében idetelepült magyarok lakhelye volt.

2018.09.05. 14:29:49

@Jutocsa: elnézést kérek, szerintem eltévedtem, neked válaszoltam egy olyan hozzászólásra, amit más írt neked. Bocs.

Leopoldbalthasar 2018.09.05. 14:32:37

@'it's cool to know nothing':
Szerintem te is érzed, hogy a vicced alapja nem stimmel. Az európaiak pont azért keresztények, mert a rómaiak is azok voltak legkésőbb a 4. századtól kezdve. Az új barbár királyságok nagyjából mindenben a rómaiakat próbálták "majmolni". Tulajdonképpen vitték tovább a római üzemet. A kereszténység bizonyos szempontból a Római birodalom továbbélése.
A nyelvi rokonságnak semmi jelentősége nincs.
A genetikainak végképp nem, mivel genetikai rokonságban csak személyek állhatnak, népek nem. Tulajdonképpen csak a kultúra számít.

Mint ahogy mi magyarok is kulturálisan már jó párszáz éve leginkább a déli németekkel és a nyugati szlávokkal vagyunk legközelebbi rokonságban.

Na most az, hogy itt emberek beöltöznek honfoglaláskori cuccokba, lovasíjászkodnak, stb, az remek szórakozás, de butaság úgy kezelni, mintha valami nemzeti hagyomány őrzéséről lenne szó. Egyszerűen egy rég eltűnt életmód újrajátszása (már amennyire megismerhető a fellelhető adatokból), semmi több. A mai magyaroknak ez már csak egy egzotikus látványosság, amúgy teljesen idegen tőlük.

mgdé 2018.09.05. 14:46:01

@látjátok feleim szümtükkel:
Akik jó része áttért bosnyák, albán, szerb, egyéb balkáni származású stb. volt, s csak kisebb részük igazi anatóliai török (akikbe meg az ottani őslakosok olvadtak be).
Úgyhogy akár azt is mondhatjuk, itt nálunk a törökök a genetikai pánszlávizmust terjesztették. ;) (Na jó, az itt hetyegő albán-törökök, meg a román-törökök nem azt.)

morph on deer 2018.09.05. 14:48:57

@Rettegek mert ballib vagyok:
“Legvalószínűbben az asszír változat, az Aškuza(i) vagy Iškuza(i) áll legközelebb a magyar nyelvből alkotott népi névhez.”[8]

Próbáld összevetni az Askenázit az Aškuza(i)val, majd gondolkodj el, hogy mire is hasonlít.
Gondolom örülsz..!

St. Borbolya 2018.09.05. 14:50:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem állítom, hogy a finn nyelv és az orosz nyelv rokon, pedig ikkuna - aknó, tavara - továr, stb., de van még több is, összesen kb. 10. A magyar és finn nyelv esetében a nagyságrend azért más, ha tetszik, ha nem. A Stevenage-megállapítás vicces, de nem erősít, vagy gyengít meg semmit.

morph on deer 2018.09.05. 14:55:27

Közben a viking rokonainkról egy qrva szó sem esik, holott a napnál is világosabb, hogy honnan is származnak a fideszes magyarok!
Tessék:
www.birkavikingastaden.se/en/attraction/the-viking-village/

Basz-ommm 2018.09.05. 14:57:09

@maxval balcán bircaman: Igen igazad van és Magyarország is demokrácia! Of course!

Basz-ommm 2018.09.05. 15:11:45

@Reepa: "1.Nincs komolyan vehető ellenzék"
Hát ez igaz, de ez még nem ok hogy a kormánypártra szavazz.
"2. Úgy gondolom hogy a dolgok jó irányba haladnak… Fejlődnek…az én életem jobb..."
Tényleg, de jó neked, csak azt feleted el hogy amikor pl a faszfej MSZP volt kormányon akkor gazdasági válság volt.
"3. Politikai stabilitás miatt"
Igen a diktatúrak stabilnak és megdönthetetlennek látszanak, de nem azok, bár mindent megtesznek hogy megdönthetetlenek legyenek
"4.Jobboldali szemléletem miatt" A Fidesz a rákosista kommunista párt, ezt mindenki így látja az unióban ezt leszögezhetjük.
Túl sok TV2/MTV-t nézel, ha ezeket a baromságokat így látod.
Más?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.05. 15:14:15

@Basz-ommm:

Így igaz, hiszen:
- a hatalom a népszuverenitásból ered,
- a kormányzó erőket a nép dönti el,
- a nép szabadon dönt minden 4 évben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 15:19:46

Amit épp az érdekei diktálnak,olyan lesz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 15:37:00

@Basz-ommm:

Már boccs de a szélső balos, ha úgy tetszik Rákosista pártok vezető alakja az Unióban Soros György és csatlósai.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 15:44:42

@morph on deer:

Vannak zsidó emlékek (Mózes könyve), amik azt mondják, hogy a szkíták, azok Askenáz leszármozattjai, de vannak zsidó nyelvemlékek, amik arra utalnak, hogy a közös ős megvolt, de a szkíta és zsidó nép külön fejlődött, a közös ősből. Azaz nem része egyik a másiknak.

hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%ADta_nyelv
"Iosephus Flavius ezzel szemben a szkíták ősapjának Mágogot, Jáfet második fiát, Gómer fivérét jelöli ki: „… Mágog pedig a róla elnevezett mágogokat alapította, kik magukat szkítáknak nevezik” (Ιογδαικης αρχαιολογιας: A zsidók története, 1: 6).[15]"

Visceroid 2018.09.05. 16:02:35

Melyik az a barom, amelyik poénból korhatárossá tette ezt a blogot? A Fideszt csak az ellenzéák tudja alulmúlni. Komolyan, ez már az a szint, amikor a tizenéves Pistike a közösségi oldalon "Dr." meg "Prof." címekkel látja el magát.

seepheerd 2018.09.05. 16:02:40

Hogy a búbánatos pöcsben van az, hogy bárhol belefutok egy fideszt reálisan leíró szövegbe, ugyanazok a fidesz trollok ugrabugrálnak épp úgy, mint a mesebeli galamb a sakktáblán, felborítják a bábokat, összeszarnak mindent, aztán boldogan ismételgetik, hogy ők nyertek.
Szerencsétlenek... :)

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.05. 16:04:02

orbán basi újabb agymenése. Következő lassan a Budai Vár tetején a Nap felé forgó arany orbán basi szobor lesz.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.05. 16:04:08

@Rettegek mert ballib vagyok:

Akkor tehát Mágog -> Magor -> Magyar
Azaz a magyarok szkíták, akik a zsidók leszármazottjai... azé ez durva...

És erről jut eszembe a csodaszarvas, ami a két szarva között keresztet hord, és amit Hunor és Magor kergettek vala régen.
És ennek az eseménynek az ábrázolása maradt fenn a Jägermeister formájában...

Egészségetekre :-)

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.05. 16:07:49

@kewcheg:

Vagy orbáőn basival. Ugye eléggé közismert, hogy egy ház utcai frontjának lefestéséhez elég felírni a valóságot, azaz "orbán egy tetves tolvaj büdös geci" feliratot, és 24 órán belül hófehér lesz a fal.

Terencius 2018.09.05. 16:12:16

Mára már annyira keveredett nép lettünk, hogy nem tévedhetünk, akárkikkel hirdetünk rokonságot. Az én nagyszüleim nemzetisége: székely, kun, sváb, szlovák. Na most akkor türk vagyok vagy sem?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 16:15:50

@Magánvéleményem:
Én azt gondolom külön fejlődtek, közös ősből a zsidók és szkíták.

De ez a közös ős messzire vezet. Pl az is kérdés hogy a közös ős honnantól zsidó ?

Azt viszont tudjuk, hogy a szkíták nem tartották magukat zsidónak ez bizonyos.

2018.09.05. 16:16:06

@morph on deer: nemár, hogy egy egész múzeuma legyen!
Birkát cirkuszban kéne mutogatni, nem múzeumban, még él!

2018.09.05. 16:25:08

@St. Borbolya: csak hülyülök.
Van még: such a blue =szomorú
bak=buck, mock=mók, lap=lap,
de a legnyilvánvalóbb a Pest=pest
Pest tele volt patkánnyal, csótánnyal, stb. Ezért a kártevők összefoglaló neve angolul pest lett. Aztán a tengeren a patkányok behurcoltak Angliába egy embereket tizedelő betegséget. Elnevezték hát pestisnek.
Mivel nekünk tengerünk nem volt, viszont a Dunán voltak hajósaink, így egyértelmű, hogy nálunk a rácokhoz kötötték logikailag.
Így lett mára a kifejező Pestis rácok.

drover(fanyul társa) 2018.09.05. 16:25:35

@ulpius66:
Azért hívják hungáriának (Amúgy sehol sem hívják annak) mert a germánban a hunger (éhes) szóval jelölték őket.Gondolom az állandó fosztogatás és zabrálás miatt.

2018.09.05. 16:26:31

@Rettegek mert ballib vagyok: pedig benne van az askenáziban is az eskü szó.

Macropus Rufus 2018.09.05. 16:35:32

@maxval balcán bircaman: 1989 elött is volt választás. Am minden diktatúrban van választás. Még Észak Koreában is.

A nép szabadon dönt 4 évente. A diktatúrájban is. Igaz, hogy van 1 jelőlt, de választhatsz, hogy nem szavazól (ez mondjuk azonnali megtorálshoz vezethet)
Nálunk is választhattál. Csak éppen a helyzet az, hogy a teljes ellenzék több szavazatott kapott mint a Fidesz és még is nekik van 2/3-juk. Ez ilyen 1xü.
Azért azt megnéztem volna, mit lépnek akkor ha még 1 párt eléri azt a számot amit a Fidesz. Lenne 2db 2/3-os pártunk :)

drover(fanyul társa) 2018.09.05. 16:36:45

Ennek a kies ország lakosainak csekély köze van az orbánbasi által éppen vélt keleti társulathoz. A nyelv szavai alapján is abszolút mix a nép. Sok a szláv szó (takács, kovács, pajta, stb. de van érdekes módon -gondolom az itt száz évig itt lebzselő és magot elhintő spanyol vagy egyéb zsoldosoktól is (varga, szabó etc.) Az a mondai nép, amihez ő szeretne tartozni, felszívódott a történelem szivacsán. Hál' Istennek.

morph on deer 2018.09.05. 16:39:58

@Rettegek mert ballib vagyok:
“Vannak zsidó emlékek”

És én meg azt hittem, hogy hülyéskedek..!
Azaz csak a hangzás ugrott be, mert ezzel a résszel soha nem foglalkoztam!
A Zsidó Háborút még tizenévesként olvastam, minden speciális szándék nélkül, nem maradt meg ez a rész.
Te győztél, és kösz az infót!

morph on deer 2018.09.05. 16:41:50

@Könnyen elkaptuk, uram!:
“Így lett mára a kifejező Pestis rácok.”
:))))!!!!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.05. 16:43:52

@Macropus Rufus:

Nem volt választás 1989 előtt. Ha csak egy szervezet indulhat, az nem választás .

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 16:44:35

@drover(fanyul társa):

www.nyest.hu/hirek/honnan-ered-magyarorszag-idegen-neve
A név a török onogur (’tíz nyíl’, más magyarázatok szerint ’tíz ogur/oguz’) elnevezésre vezethető vissza. Ez egy különböző népekből álló törzsszövetség volt – a nomád törzsszövetségek nevére egyébként is jellemző, hogy gyakran a ’valahány valami’ szerkezetet követi. A magyarok talán tagjai voltak e törzsszövetségnek, de az is lehet, hogy egyszer csak ott bukkantak fel, ahol korábban az onogurok voltak, és így ragasztották rájuk a nevet.

---

Szerintem az ugor nyelvi csoporthoz is van némi köze.

2018.09.05. 16:57:03

@drover(fanyul társa): pedig az orbán ősi magyar szó. A Viktor szintén magyar eredetű.

pepin_nymburk 2018.09.05. 17:05:56

Orbán nem keresztény, nem türk, csak magyar történelem legnagyobb tolvaja.

atlagjozsi 2018.09.05. 17:10:44

@maxval balcán bircaman: akkor előbb azt kéne elérni, hogy ápoljunk barátságok magunk között, és ne nyírja a magyar a magyart csak azért, mert fent éppen ezt adták ki. Komolyan elképesztőnek tartom, hogy átlag magyar emberek úgy mennek egymásnak, hogy "Ti" meg "Mi", holott az intézkedésekről nem az a szerencsétlen közmunkás tehet, aki ide röfög egy kommentet. Szóval szeretném végre látni egyszer, hogy az ország nem egymást öli, hanem mondjuk barátkozik. Aztán ha az megvan, akkor lehet barátkozni másokkal. Addig felesleges, mert nem lesz igazi barátság.

TSandor Toth 2018.09.05. 17:11:11

1; Nem csalták el a választást
2; Az olyan faszkalapok mint a "cikk" írója miatt az ellenzék elkúrta.
3;Amint megtanul az ellenzék a saját hibájukkal és a valósággal szembenézni esély nyílik arra, hogy sok munkával vissza hozzák magukat a pályára.
4; Amíg az ellenzéknek barmai -mint ezen firkálmány szerzője- publikálhatnak addig nincs esély tisztességes ellenzékre.

2018.09.05. 17:23:20

@balcán maxval bircaman:
most meg több szervezet indulhat, de csak egy nyerhet!
ha más nyer az már nem magyar, ellenség, hazaáruló...

pepin_nymburk 2018.09.05. 17:23:46

@TSandor Toth: tisztességes országban nem az ellenzékkel foglalkoznak, hanem a közpénzeket elkúró kormánnyal. Sajnos a 2002-es árokásás óta a magyar adófizetők le vannak szarva, a lopás nagyüzemi, 2010 óta meg csillagászati. De ha a magyar nép ilyen balfasz, hogy hagyja az adóforintjait ellopni, ám legyen, te meg rugózz az ellenzéken

d.j 2018.09.05. 17:24:32

Jó a cikk és magvas a mondanivalója. Ezt abból is tudni lehet, hogy hemzsegnek a kommentszekcióban az agymosott fidesztálibok, akik a magyarbasi seggét nyalogatják csontig. Egészségetekre.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.05. 17:26:20

@vitéz Beverneky:

Bárki nyerhet. Csak több szavazat kell.

2018.09.05. 17:26:28

@pepin_nymburk:
és ezért nyeri meg a választást újra, meg újra.

a tolvaj népnek ő kell

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.05. 17:28:04

@atlagjozsi:

Egypárti diktatúrát akarsz, ahol csak egy vélemény lehet?

2018.09.05. 17:30:14

@balcán maxval bircaman:
amikor gyurcsány nyert aszonták a fidesznyikék, hogy a manipulált tollakkal.
meg az izraelből repülővel hozott szavazókkal...
ugye gyorsan felejtünk uram...
akkor ez most hogy is van?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 17:32:06

@vitéz Beverneky:

Na ja..
Senki se tud tisztességesen veszíteni, vagy csak nem szeret.

2018.09.05. 17:32:39

@balcán maxval bircaman:
már nem, már az van.
pont olyan lightes diktatúra, mint kádár alatt.
ezzel meg is lennék elégedve, de sajnos kezd rákosi felé tendálni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 17:33:53

@atlagjozsi:

Bizonyos Ungár Péter tett erre kísérletet, hogy ne hülyézd barmozd azt élből, aki mást gondol. Hogy nem minden agyament baromság, amit a Fidesz és Fideszesek gondolnak, mondanak.

Erre a ballib értelmiség leárulózta.
Szóval ez a megosztottság nem hiszem hogy csillapodni fog a jövőben, amíg a 10%-nyi kisebbség sértegeti izomból a többséget.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 17:35:14

@vitéz Beverneky:
"de sajnos kezd rákosi felé tendálni."

Mi mutat efele ?

A rendőrök pl 2006-ban vertek utoljára tömegesen azonosító nélkül ellnezékieket. Akkor pedig a Feri volt a császár.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 17:36:35

@vitéz Beverneky:

"ha más nyer az már nem magyar, ellenség"

Fordítva. Ha valaki nem a magyar érdekeket képviseli, az nem nyer, mert ellenség.

Ilyen egyszerű.

pepin_nymburk 2018.09.05. 17:39:33

@vitéz Beverneky: nincs is ezzel gond, az 500 éve tartó magyar szopóroller ezért pörög tovább. A mai helyzet nagyban segít megérteni, hogy a középkor végi hatalmas királyságból hogyan lett egy szánalmas kis ország. Mindig a leghitványabb balfasz került hatalomra, és az utókor ezeket a balfaszokat mindig felmentette, sőt utcákat is nevez el róluk. Lehet, egyszer Orbánról is fognak, de az egy még kisebb lakosságú, még jelentéktelenebb európai ország lesz

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 17:43:19

@pepin_nymburk:

Marhaság. Az uralkodókat nem választotta a kutya se, viszont minden királyság, mint olyan, diktatúra volt.

Azok az uralkodók akik külföldi érdekeket képviseltek azok baszták el elsősorban.
Nem is volt soha belső támogatottságuk.

Később, amikor már választások voltak, akkor is ez volt a jellemző. Külföldi megbízottak, bábkormányok kihasználtak minket, a magyarokat képviselő erős kezűek alatt erősödtünk.

pepin_nymburk 2018.09.05. 17:47:14

@Rettegek mert ballib vagyok: na kibújt a szög a zsákból, ismét valaki más a hibás, de mi magyarok sohasem. Ismerős mentegető szöveg, főleg a magyar foci háza tájáról. Na ezért maradunk a szopórolleren, mert a hibáinkkal valahogy az elmúlt többszáz évben nem tudtunk szembesülni. Mindig valaki más a hibás. Gondolom most az ellenzék, Soros, meg Brüsszel, ugye? Meg a moldáv bíró, meg a túllocsolt focipálya, muhahaha

2018.09.05. 17:54:52

@Rettegek mert ballib vagyok:
az meg sem fordult a fejében uram hogy 2006 ban gyújtogatott rombolt a csőcselék, proli utoljára.
(csak azért mert gyurcsány volt olyan fasz és bevallotta, hogy hazudnak.
orbaneszku már nem fogja elkövetni ezt a hibát!

TSandor Toth 2018.09.05. 17:55:46

@pepin_nymburk: azért "rugózok" a balfasz ellenzéken mert nekik köszönhetjük az egypártrendszert. 3-szor kúrták el és negyedszer is el fogják mert a vereség okait nem magukban hanem mindenki másban keresik. Arról nem is beszélve, hogy semmi hajlandóságot nem mutattak arra, hogy bizonyos kérdésekben megegyezzenek a kormánnyal. Mert pl: migri kérdésben meg lehetett volna egyezni már csak azért is mert ha egyszer elmúlik a nagy gazdasági menetelés mit kezdünk majd velük? Mit kezd vele a nyugat? És mit kezdenénk velük mi? Lásd Chemnitz.

2018.09.05. 17:58:59

@Rettegek mert ballib vagyok:
orbaneszkura és török ill keleti iszlám felé húzó politikájára tetszik itt gondolni?!
mert akkor igaza van.

pepin_nymburk 2018.09.05. 18:40:46

@TSandor Toth: ez csak sorrendiség kérdése, a közpénz a mi és a cégek adójából áll össze.
A baloldal töketlensége egy dolog, de hogy milyen gennyes módon támadt a Fidesz a Jobbikra tavasszal, a többpártrendszer szempontjából egyértelmű üzenet. Bármely párt, mely a közeljövőben eléri a 20% népszerűséget, hatalmas és aljas hazugságkampány áldozata lesz. Egy dolog a balfasz ellenzék, geci kormány áll a másik oldalon

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:47:00

Orbán eddig is csak egy idióta, elvtelen, szélhámos, széltoló paraszt volt, most is csak az.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:48:30

@pepin_nymburk: ha az ellenzékben az a "balfasz", hogy nem geci, akkor legyen a szemedben balfasz! szerintem te vagy a balfasz.

TSandor Toth 2018.09.05. 18:51:32

@pepin_nymburk: Nem érdekel, hogy a politikusok hogyan szórakoztatják egymást. Engem az érdekel, hogy x vagy y párt mit képvisel és hogyan akar mint potenciális választópolgárt magának megnyerni. Számomra nem egyértelmű (lehet bennem van a hiba), hogy mit is, kit is képvisel a Jobbik? Vagy az LMP? Az utolsó 4-6 hónapban rendkívül átalakultak. Mások lettek számukra a fontos dolgok. Vajon akkor is így tesznek amikor választást nyernek és megszerzik a hatalmat?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:52:16

@TSandor Toth:

1) Orbánt a 2,8 millió hülye Fidesz szavazónak köszönhetjük.

2) Meg az olyan nekik hasznos idiótáknak, mint te.

3) Chemnitzben egy migránst öltek meg, azt tudod?!

4) Közben Magyarországon sok embert megöltek, de téged ez nem érdekel. Téged csak az érdekel, ha migráns öl, mert idióta vagy.

5) 300 ezer menekült dolgozik már Németországban, lesz is hatása. Ti, magyaridióták idióták ezt lehet, hogy nem fogjátok fel, de nektek köszönhetjük, hogy 100 év múlva is csak összeszerelő üzem leszünk Németországnak.

pepin_nymburk 2018.09.05. 18:52:36

@math0: köszönet a fröcsögő megjegyzésedért., téged minősít. Az ellenzék nem azért balfasz, mert nem geci, hanem mert buta, és ami legdurvább: lusta, és régi, lejárt lemezekkel operál. Izgága faszkalap vagy, hajrá

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:53:11

@TSandor Toth: ja, és nem létezett olyan megoldás, amivel a 2,8 millió Fidiótát meg lehetne győzni, te se tudsz ilyet. sőt, te is ugyanolyan csökönyös, magyar paraszt vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:53:46

@pepin_nymburk: te vagy az idióta, nem az ellenzék. hisztizel itt a beszólásért, de egy büdös érved nincs, te kretén!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:54:20

@pepin_nymburk: fasznak szopod be te Orbán szövegét, hogy az ellenzék béna? mennyit fizet Orbán a szopásodért?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:55:40

@vitéz Beverneky: mitn ahogy azt szokták hangoztatni, Gyurcsány a frakciót akarta rendbe rázni a balfasz az az MSZP-s volt, aki ezt kiadta a Fidesznek.

pepin_nymburk 2018.09.05. 18:59:51

@math0: reménytelenül idióta vagy, leírom fent, hogy aljas és geci a kormány, erre Orbán faszával hozol összefüggésbe? Eddig csak azt hittem, a fidesztrollok reménytelenül ostobák, de látom, ez platformfüggetlen, orvosi eset vagy

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.05. 19:00:49

@Macropus Rufus:

Ha 2 párt lenne mindkettő 49 %-kal, akkor a listás helyeket 50-50 arányban osztanák el, s a választások eredménye ismét attól függne, hogy egyéni körzetekben ki kapott kicsit többet a másik pártnál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:00:55

@Rettegek mert ballib vagyok: és olyat is csak a Fideszes csőcselék tudott eddig összehozni, hogy tankkal ment a belvárosban neki a rendőröknek. ez világszám. meg, hogy felgyújtottak autókat. ez meg Magyarországon nem volt még.

nincs a Fideszes csőcseléknél alább. ti vagytok Magyarország selejtjei.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:01:53

@balcán maxval bircaman: "Bárki nyerhet. Csak több szavazat kell. "

több szavazat volt. Orbán rendszere igazságtalan, csalás.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.05. 19:02:54

@vitéz Beverneky:

S ez kit érdekel? Mondani lehet mindent.

Ma a ballibek sokkal abszurdabb összeesküvéselméleteket fantáziálnak a választásokról, mint a fideszesek 2002-ben.

TSandor Toth 2018.09.05. 19:03:25

@math0: Baromarcúkám CNN, BBC megvan? Na mert prosztókám szerintük migrócák öltek. Annyira elvakult faszkalap vagy, hogy még meséket is költessz a hitedhez. Kéne tanulni, iskolába járni , nyelveket tanulni és akkor szélesebb lenne az információs bázisod. A te ateizmusod is csak egy elvakult vallás a sok közül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:03:33

@TSandor Toth: a cikkről beszélsz, de egy büdös érved nincs a cikkre. nevezetesen, hogy Orbán kinyalta a muszlimok seggét.

ennyit tud egy Fidióta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.05. 19:05:33

@math0:

Akkor a francia, az amerikai, a brit választási rendszer még nagyobb csalás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:05:50

@balcán maxval bircaman: és a "csak egy szervezet van a köztévében", meg a "csak egy szervezet plakátolhatja tele hülyeséggel az országot közpénzből" miért lenne demokratikus választás?!

Iránban is indulhatnak más pártok, mégsem demokrácia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:06:53

@maxval balcán bircaman: "a Juliska is puskázott". óvodás szinten vagy. nem a francia és angol rendszer volt a kérdés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:08:30

@TSandor Toth:

Én: "Chemnitzben egy migránst öltek meg, azt tudod?!"

Te: "Na mert prosztókám szerintük migrócák öltek. "

Erre nm jöttél rá a 80-as IQ-ddal, hogy amit te írtál, nem cáfolja azt, amit én állítottam?!

Ha ilyen elmebeteg vagy, minek reklámozod?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:09:14

@TSandor Toth: " Kéne tanulni, iskolába járni , nyelveket tanulni és akkor szélesebb lenne az információs bázisod."

Great, so, lets discuss this in French or German! Which language do you chose, you moron?!

TSandor Toth 2018.09.05. 19:09:30

@math0: Én is szeretem a muszlimokat! Amíg otthon vannak. Én nem megyek basztatni őket és ők se jöjjenek engem basztatni és így kurva nagy barátságban tudunk lenni!
Körülbelül erről szól az Orbáni muszlim politika. Semmi baj nincs vele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.05. 19:09:57

@math0:

De, az volt a kérdés.

Logikád szerint Angliában, Franciaországban, az USA-ban diktatúra van, míg Mo-on is, de a magyar diktatúra picit enyhébb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:11:28

@TSandor Toth: Ich wette, das mein Bildungsniveau höher ist, als deiner, du Arschloch!

Bíróm, amikor a 4 elemis, Fidióta faparaszt ugrál a szaros tyúkólból, hogy művelt! A falu végén túl nem jártál, te idióta!

TSandor Toth 2018.09.05. 19:11:39

@math0: in english you redneck! Try to reed an article from this suject on BBC. Than we can discuss again.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:12:47

@maxval balcán bircaman: Még mindig, nem volt kérdés, hogy Angliában és Franciaországban diktatúra van-e.

Elmebeteg, kretén Fidióta vagy.

Magyarországon van diktatúra. És ez nem csak a választási rendszerben merül ki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:14:25

@TSandor Toth: "Try to reed an article from this suject on BBC."

Try to learn English, you moron!

"reAd an article ABOUT this suBject"

Na, elég gyorsan elvéreztél, te kis korlátolt, Fidióta, magyar paraszt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:15:22

@TSandor Toth: Továbbá az angolok, azt, hogy "English" szigorúan nagy kezdőbetűvel írják, te Fidióta faparaszt!

Műveletlen kis köcsög vagy, és még te ugrálsz!

morph on deer 2018.09.05. 19:15:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:
“A Viktor szintén magyar eredetű.”
Csak neeem?
És akkor mi van a Győzővel?
Győzikével, esetleg?

Mindenesetre még szerencsénk van, mert magyarul még hasonlít is a latin eredetire - ami Victor egyébként, - mert például a welsh változata: Gwythyr :)
De pl a Győzike még oroszul is jól hangzik: Витенька!

Na itt a teljes választék, jó szórakozást!
en.m.wikipedia.org/wiki/Victor_(name)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:17:36

@maxval balcán bircaman: Nem te döntöd el, hogy mi dönti el a választást. Nem ettől lesz a választási rendszer demokratikus, te autista köcsög!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:18:53

@TSandor Toth: " article from this suject "

Még jobb: "article on this subject".

De hát Fidióta barom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:20:28

@TSandor Toth: Aha, kirekeszted azokat, akiket szeretsz?! Te mazochista vagy?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 19:22:08

@pepin_nymburk: Orbán szövegéből mégis beszoptál egy részt, világosan leírtam. Mit nem fogtál fel ebből, te idióta, barom, fasz?!

Az ellenzéki pártok ész nélküli lejáratásával te is Orbán faszát szopod.

TSandor Toth 2018.09.05. 19:22:12

@math0: azért vagy ilyen ideges mert kiderült , hogy egy nagy kamugép vagy? Gyógyszert bevetted? Elgurult? Orvost kéne váltanod aki hajlandó szögletes tablettát felírni! Az nem gurul el. A szóhasználatodból ítélve van vagy 20-as IQ-d.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 19:27:12

@math0: Ma ci sono molte persone istruite qui mio ​​signore.

alöksz róz 2018.09.05. 19:29:54

ez igen, ez a poszt egyszerre támadja a kereszténységet, a keleti rokonságot és a fidesz-szavazókat

egy cikkben megfelelni az összes jelenlegi kötelező narratívának, ügyes, ezért tuti extra pénzt kapsz majd soros bátyádtól

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 19:30:45

@GIeccsertetű: Parlo anche cinese, grazie al traduttore di google.

Például:
我也在說中文,感謝谷歌翻譯。
Wǒ yě zài shuō zhōngwén, gǎnxiè gǔgē fānyì.

alöksz róz 2018.09.05. 19:33:33

@math0: na, mi történt, hogy most itt kell égeted magad, kamu Phd?
a többiről kitiltottak?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 19:35:05

@math0: Orbán也有一個笨蛋。
Orbán yěyǒu yīgè bèndàn.

Ha nem tudsz kínaiul, másold egyszerűen a szöveget a google fordítóba, és kiderül mit rejt a szöveg. Jó szórakozást!

putris72 2018.09.05. 19:38:19

@Basz-ommm: Te mikor volt gazdasági válság? 2008-ban kezdődött,és bőven 2013-14-ig még nem volt vége! A Megyót,már 2004-ben leváltották,mert szar volt!Jött Gyurcsány aki még szarabb volt!2006-ban már azt mondta,hogy majd belehaltak,hogy úgy tettek 1,5 évig mintha kormányoztak volna!A hiányból elhallgattak pár 1000 milliárdot!DE sebaj,az Unió nem cseszegette őket!Érdekes módon a 2020-es kormányváltás után a Fidesznek kb 3-4 hónapot adtak,amit nem kértek számon a baloldaltól 2002-2010 között 8 éven keresztül!A hiány 3%-ra levinni! Mit mutatott fel a baloldal!IMF hitel,munkanélküliség!Áremelések,az élet minden területén!Valamint azt üzenték a devizahiteleseknek,hogy nincsen ingyen ebéd,lefordítva:(ha nem tudsz fizetni mehetsz az utcára) !Több mint 4 millió devizahitelesről beszéltünk! Most meg lázongnak az olyan kilakoltatások ellen akik nem hajlandóak fizetni?

pepin_nymburk 2018.09.05. 19:39:07

@math0: tévedsz, Orbán faszát meghagyom a fidesztrolloknak, hadd szopkodják. De elég megnézni ma egy mszp-s Bangónét, hogy belássuk az igazságtartalmát annak, amit írtam. Ezekkel nem lesz kormányváltás, de te bízz bennük tovább, kretén

putris72 2018.09.05. 19:39:45

@Basz-ommm 2010-es kormányváltás.

morph on deer 2018.09.05. 19:46:49

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
A vicces az, hogy 1972-ben megnéztem a chilei nemzeti táncegyüttes műsorát, - alig pár héttel a puccs előtt jártak itt, - akik tájegységekként mutatták be néptáncaikat, és teljesen ledöbbentem a zenei hasonlóságokon, főleg az Andok magasabb részeiről származó zenéknél!
Ugyanaz a pentatónia, ami az ún. régi stílusú magyar népdaloknál, gyakran több sor teljesen azonos pl az erdélyi népdalokéval.
Ráadásul a népviseletükben is van egy sereg hasonlóság, szóval csodálkoztam eleget.

Ezt nem azért mondom, mintha készpénznek venném, hogy pl az equadori indiánok magyarul beszélnek, és Magyarország közvéleménye erről mit sem tud, a tudósokról már nem is beszélve, de mondom, meglepően hasonló dallamokat hallottam akkor.

2018.09.05. 19:55:15

@math0:
lényeg, h magyarországon nem az él meg aki belátja, h hazudott, hanem aki folyamatosan hazudik és ezt folyamatosan tagadja.

morph on deer 2018.09.05. 19:57:41

Én is találtam egy rokont!

És ez volt az a pillanat, ami megváltoztatta a “lófarkas kislány” fogalmát, egyszer s mindenkorra!

Még a végén édemes lesz türknek lenni!
youtu.be/9qnyW2pWME8

Desischado 2018.09.05. 21:09:03

orbán mindig arra pávatáncol, amerre az érdekei kívánják. Volt már minden, csak akasztott parazita nem még, sajnos.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:35:00

@TSandor Toth: Rólad derült ki, hogy kamugép vagy. Te ugráltál, hogy idegen nyelveket kéne tudni. Én 3 idegen nyelvet beszélek te angolul se tudsz rendesen. Kiderült, megmutattad. Fidióta kis köcsög. Akkorát estél pofára, hogy Kínában van az orrod. Kis köcsög Fideszes selejt!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:36:27

@alöksz róz: Habonynál az ilyen érv nélküli beszólásért mennyi pénz jár?! Vagy ezért jutalmul csak leszophatod?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:37:27

@alöksz róz: "na, mi történt, hogy most itt kell égeted magad,"

Mit akartál mondani, te elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:39:26

@GIeccsertetű: én tényleg beszélek angolul, francául és németül. @TSandor Toth az, aki esetleg google translationt használt, mert elég gyorsan lebukott vele.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:41:13

@GIeccsertetű: btw. én éltem Franciaországban és Németországban, angolul meg egy informatikában kutató tudósnak kell tudnia, ez evidens.

Szóval nem, nem én vagyok az, aki a tyúkólból google translationnel akarja nyomni az angolt, azok ti vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:42:44

@pepin_nymburk: "ügyes" vagy te, hozzáférsz te Orbán faszához a Fidesz trollok mellett is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:43:48

@vitéz Beverneky: így van. btw Gyurcsány "hazugsága" metaforikus volt, a szokásos politikai technikákról volt szó csak, nem arról a hazudozásról, amit a csuti geci csinál.

2018.09.05. 22:11:41

@putris72: igazad van, de azért ne feledd, hogy a 2008-as válság nem a fideszt ütötte. Az imf hitelnek csak a harmadát vetheted a szemükre, a másik harmad ott volt a kincstárban, tartalékként, a harmadikat meg le se hívták.
Ráadásul a libás már megcsinálta a piszkos munkát. Orbán ismerte el, tehát igaz.
Azt se feledd, hogy az a 3000 milliárd manyup hitelből volt. Ha nem vezetik be a rendszert, akkor nem kellett volna felvenni, ergo az államháztartás hiánya sem száll el, viszont imf hitel sem kellett volna.

Más: a gdp magasabb volt 2006-ban, mint 2016-ban...6 év fidesz kormányzás után...a hiány pedig nominálisan sose volt olyan magas, mint most!

A gdp arányos hiány csökken, mert a nevező , azaz a gdp gyorsabban nő, mint a számláló, azaz a hiány. Most gondolkozz el, miből van a gdp?

Aztán tedd fel a kérdést, amikor te vettél fel hitelt, százalékban, vagy forintban fizetted vissza?

2018.09.05. 22:13:59

@morph on deer: hallgattál már ír népdalokat? Avagy az ír hímzést a ruhákon láttad már?
Az ír ír, mi olvasunk, van aki csuvas.

2018.09.05. 22:17:20

@morph on deer: Perzsául Pirooz.
Tudtam én, hogy pirézek vagyunk, naugye!

2018.09.05. 22:20:05

@morph on deer: lófarkas kislány hasonló tulajdonságú fiú ismerettségét keresi. Te meg bedőltél neki, azt hitted, a hajára utal?

2018.09.05. 22:38:47

@math0:
Great, so, lets discuss this in French or German! Which language do you chose, you moron?!

Túl sok a vessző,valamint choose.

2018.09.05. 22:40:34

@math0: Ja, és Let's discuss!

2018.09.05. 22:47:12

@math0: read on még specifikusabb, mint a read about. De helyes.
Ha egész korrekt akarsz lenni , és egy konkrét témát olvasol, vagy egy konkrét cikket, akkor on, ha általánosabban keresgélsz több újságban , akkor about.

2018.09.05. 22:50:31

@balcán maxval bircaman: Szintén sajátságos módon a választásokon nem pártok indultak, hanem az ezekből szervezett és az idők során kétszer is átnevezett egyetlen egységfront, név szerint a Magyar Nemzeti Függetlenségi Front (1944–1949), majd Magyar Függetlenségi Népfront (1949–1954) végül Hazafias Népfront (1954–1990). Minden jelölt, akár párttag volt, akár nem, a Népfront jelöltjeként indult. Ez alól az 1985-ös választás volt az egyetlen kivétel, ahol 71 Népfronton kívüli is indulhatott.

Beeee.

2018.09.05. 22:51:30

@maxval balcán bircaman: te hülye, a demokrácia is diktatúra!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 22:57:24

@math0: Csak vicceltem. Elhiszem, hogy tudsz angolul. Csak prezentáltam, milyen könnyű az interneten bármilyen nyelvet "beszélni". Jó móka volt.

2018.09.05. 22:58:56

@maxval balcán bircaman: @math0:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember.
Szegénynek volt egy szegény felesége.
Gyerekük is lett, szegényeknek, de oly nagyon buta volt, és oly borzasztóan csúnya, hogy a kutyályuk vonítva menekült Kínába.
Szegényeknek állandóan magyarázkodni kellett a gyerek miatt, ezétr elhatározták, hogy eldugják a Világ szeme elől. Elvitték hát Bulgáriába, a birkanyáj akólmelegében hadd nőjön föl.
Szegények mit sem sejtették, hogy lesz egyszer egy internet, ahol a fiú rászabadul a Világra. Azóta csak sírnak, sírnak....

2018.09.05. 23:04:36

@morph on deer: tényleg, Orbánt körülmetélték?

2018.09.05. 23:07:54

@TSandor Toth: hatalmon minden párt megváltozik. A fidesz is.
Belegondoltál már, hogy a korábbi fideszesek, akik Brüsszelbe lettek eltávolítva, mennyivel másabb szemszögből látják a dolgokat?

2018.09.05. 23:08:29

@GIeccsertetű: ennyire nem lehetsz együgyű.

kiskutyauto 2018.09.05. 23:12:16

Ez a törpe egy klasszikus diktátor, pszichopata, nemzetellenes bűnöző, tolvaj, csaló, rabló, gyilkos, tömeggyilkos, sunyi hazug patkány és még ocsmány is... a magyar történelem LEGNAGYOBB ÖRÖK SZÉGYENE!!!!

2018.09.05. 23:14:05

@GIeccsertetű: így kell orbántnyalni?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 23:19:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem azt kérdeztem, kit minek tartasz. Azon már túl vagyunk. Kérem a kérdésre felelj, mert még együgyűnek fogsz tűnni. Mint a ferdeszemű bankárzseni, aki minden kérdésre azzal válaszol, hogy "kellemes karácsonyi ünnepeket" .

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 23:23:33

@kiskutyauto: @Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, így kéne körbemetszeni. Igaz a tolvajoknak a kezeit szokták levágni, de a körbemetszést is megérdemelné.

2018.09.05. 23:26:13

@GIeccsertetű: jó, akkor lassan mondom, hogy megértsed: birka. Na???
Oké, segítek még:Bulgária. Megvan?
Na jó: csúnya és buta.

2018.09.05. 23:27:53

@GIeccsertetű: szerintem jól elbeszélünk egymás mellett, de nem baj, vicces.

2018.09.05. 23:33:51

@GIeccsertetű: miért, neki minden nap karácsony.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 23:40:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem tudom, kiről és miről beszélsz. Ha megkérhetném tisztán és érthetően válaszolj, ne rébuszokban. Ismerek egy birka nevezetű fideszseggnyaló kommentelőt de hogy mi köze van Bulgáriához, azt nem tudom, mivel nem ismerem a fickót annyira, hogy tudjam, melyik kezével törli ki a seggét. Ha erről a birka nevezetűről van szó akire én gondolok, akkor a buta az stimmel. Viszont az már világos, hogy ez nem a te élettörténeted. Nekem elég lett volna egyébként egy igen vagy nem válaszként, a nem után egy névmegjelöléssel. Nem kell mindent túlbonyolítani.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.05. 23:45:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt meg honnan tudod, hogy egy fórumozó csúnya? Csak nem egymás mellett ülve fórumoztok?

morph on deer 2018.09.05. 23:48:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ez a lófarkas biztosan nem piréz!
:))
Hallgass bele, megéri!

morph on deer 2018.09.05. 23:54:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:
“tényleg, Orbánt körülmetélték?”

Hát én biztosan nem, más nevében viszont nem szivesen nyilatkoznék..;)
Bár egy láncfűrésszel esetleg lenne rá vállalkozó...

2018.09.06. 00:01:27

@GIeccsertetű: akkor most tényleg, és őszintén megkövetlek.
Bocsánat, mea culpa.
Birca évtizedek óta terjed a neten, saját oldala van, ott megtekinthető. Ne tedd!
Holokauszt tagadásért egyszer beidézték, a hírek szerint a bírónő már jól van, éjjel néha még felsír, olyankor álmában csönget egy kicsit.

Bulgáriában él, állítólag ott járt magyar egyetemre, és a Coca Colánál dolgozott, mint a nyugati rothadó kapitalizmus legnagyobb ellensége.
Valami pénzügyi adminisztrátor volt, segédkönyvelő segéd. Az elmaradt fizetések ügyében járt el, állítólag amikor megjelent, azonnal fizettek.
A híre sajnos elterjedt, az adósok elmenekültek, mielőtt találkozhatott volna velük, így a hatékonysága leesett, ezért kirúgták. Jelenleg honlapjait babusgatja, abból él.

Bár nem kizárt, hogy rubelben is elfogad tiszteletdíjat...

2018.09.06. 00:02:06

@math0: oké, elfogadva(-;

2018.09.06. 00:02:42

@math0: ja, és nem b.szom meg, mert szaporodik!

2018.09.06. 00:04:27

@morph on deer: vagy túl heves volt valamelyik híve?

2018.09.06. 00:05:47

@morph on deer: nem az esetem. Hallgasson bele a lófarkasba, akinek inge. Hátha magára veszi.

2018.09.06. 00:07:58

@GIeccsertetű: miután megnyitottam a honlapját és megláttam, tudok vakon gépelni!

2018.09.06. 00:10:37

@morph on deer: egyébként azért gondolom, mert ugye muszlim szokás(is) a körülmetélés. Hamár kiderült, hogy ekkora testvérek, gondoltam, befogadják.
Mondjuk én metéltből csak a stíriait...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.06. 07:53:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azt a kurva! Ez igen! Ennyi mindent még a szomszédomról sem tudok, nemhogy egy internetes senkiről. De hogy őszinte legyek nem is érdekelt soha egyik se, van más dolgom is. Arra gondoltál már, hogy lehet ennek a fele sem igaz? A mai világban bármit lehet terjeszteni, például azt is, hogy három szarva van és álva szarik.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.06. 07:57:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: Képet azt rak oda amit akar. Fideszestől pedig meg azt sem hiszem el, amit kérdez, nemhogy a honlapján lévő információkat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 08:05:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Azaz engem igazolsz, egy szervezet indult. Nem 2, ahogy állítottad.

Továbbá az egységes szervezeten belüli pártok rendszere csak a korai Rákosi-korra igaz, ott is csak jelképes volt. Kádár alatt már nem volt semmi ilyesmi.

S van egy tévedésed is: 1985-ben is csak a HNF indíthatott jelölteket.

2018.09.06. 08:40:04

@maxval balcán bircaman: a hazafias népfront nem volt párt. Arra nem szavazhattál. Jelölteket állított, azokra szavazhattál.
Tehát az állításod minden szempontból téves. Pàrtra nem szavaztál, jelölt viszont volt több.

2018.09.06. 08:42:12

@GIeccsertetű: én sem akartam tudni, de az arcunkba nyomja.
Valós személynek kell lennie, nem az orosz dezinformációs propagandaosztály botja, hisz megjelent a bíróság előtt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 09:01:18

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Téves.

Eleve az aki választáson indul, az egy PÁRT. Akkor is ha nem így hívja magát.

Kádár alatt az ÖSSZES választáson egy darab szervezet, a HNF indíthatott jelölteket, se más szervezet nem indíthatott, se független jelölt nem indulhatott.

A HNF-nak meg volt programja, azaz nem csak valamiféle laza szervezet volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 09:10:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem, amire te gondolsz, az a CC osztály, Claims and Collections, én meg az AR osztályon voltam, ami Account Receivable.

A CC foglalkozott a kintlevőségekkel, az AR éppen az ellenkezőjével, a bejövő pénzekkel. S a CC se ment ki sehová fizikailag, hogyan is tehetette volna, Szófiából van irányítva 27 ország, Svájctól Romániáig, s Észtországtól Ciprusig. (A szervezet által irányított 28 ország közül csak 1, Oroszország nincs Szófiából irányítva, mivel az orosz forgalom a fele a teljesnek, így ott csináltak egy külön oroszországi központot, Nyizsnyij Novgorodban.)

Ezen a képen levők www.flickr.com/photos/bircamax/30960984392/in/album-72157655531942370/ voltak a magyar AR osztály, de már csak az egyik van még a cégnél. A pöttyös pulóveres szőke csaj volt a közvetlen főnököm, ő utánam 3 hónappal ment el a Kólától.

Egyébként nem volt rossz munkahely a Kóla, nem igazán tudok rosszat mondani róla.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 09:17:18

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A médiám 0 hasznot hoz, kb. annyi pénz jön be, amennyiben kerül a szerver és a domainnév.

Sose éltem írásból.

A Kóla után egy másik céghez mentem, azonnal, azaz 0 napot voltam munkanélküli, az is amerikai volt. Onnan most augustzusban léptem le, s most megint egy amerikai cégnál vagyok. Jelenleg az 5-hetes tréningemet töltöm.

Itt látható a terem, ahol tréningezünk www.flickr.com/photos/bircamax/42537755500/in/album-72157700437922204/ - rajta pár kolléga is ott van, de csak néhány, a valóságban 20-an vagyunk.

2018.09.06. 09:21:58

@maxval balcán bircaman: nem dolgoztál te sehol, állandóan a neten lógsz.

2018.09.06. 09:23:36

@maxval balcán bircaman:
A természetes jó hatalmas horgászbotja vagyok."
Mit is akartál írni? Az Isten f.sza?

2018.09.06. 09:26:05

@maxval balcán bircaman: nem látom, de nem is érdekel. Szarul szerkesztett fotókat látok, épülő és lepusztult házakról. Tömegközlekedésről. Meg valami borzadályt....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 09:29:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:

De igen, szavazhattál. Mind jelölt HNF-jelölt volt, sokáig csak 1-1 körzetenként.

2018.09.06. 09:52:46

@maxval balcán bircaman:
és legalább mind hármat kikormoltad?
ha már így beleegyezésük nélkül kibaszod a netre őket...

2018.09.06. 09:58:34

@maxval balcán bircaman:
inkább éjfél utáni képeket rakj fel a csapatépítő tréningről amikor már mindenki bebaszott és a titkárnő szopja a főnököt, miközben a targoncás háturul töcsköli!

2018.09.06. 10:29:24

@maxval balcán bircaman: személyre szavaztál, nem pártra. A személyt a hnf állította, miközben mszmp tag volt. Vagy nem volt párttag.

2018.09.06. 10:30:42

@vitéz Beverneky: hogy tenne ilyet? Csak kecskével...

2018.09.06. 10:39:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:
csak gondoltam...
ha már a rohadt globalista multiknál szeret dolgozni, mint "kis ember"
találtam róla videót ahogy konzervatív keresztény módon feleséget szerez magának:
68.media.tumblr.com/eb1e954aec47a6cee117868e1a7be90f/tumblr_ndlcwtV8Se1r2ntmlo1_500.gif

2018.09.06. 10:53:14

@vitéz Beverneky: Ja, hogy így! Én meg nem értettem, ki lehet annyira elvakult, hogy hozzámenjen.

morph on deer 2018.09.06. 11:25:09

@maxval balcán bircaman:
“hatalmas horgászbotja”

Te biztos, hogy jól emlékszel arra a hatalmas botra..?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 15:05:15

@vitéz Beverneky:

A Kólánál nem mentem el a csapatépítésre. Egy másik cégnél kénytelen voltam, de ott is leléptem 23 órakor.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 15:07:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tehát amikor most áprilisban valaki a fideszes jelölre szavazott, az nem a Fideszre szavazott?

2018.09.06. 15:49:01

@maxval balcán bircaman:
te egy szent vagy.
nem hiába hordod a nyakadban az ókorban elterjedt legkegyetlenebb kivégző eszköz hű másolatát.
közbe jó keresztényként a szeretetről, a másik elfogadásáról, egyenlőségről papolsz, de élve megnyúznád a libsiket...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 15:54:37

@vitéz Beverneky:

Nem nyúznék meg senkit. A liberókat tanítani kell, nem megölni.

2018.09.06. 15:59:21

@maxval balcán bircaman:
hazudsz, mint a vajdád és pártja.
pont te küldenél a pokolra a blogodban egy libsit.

2018.09.06. 16:35:00

@maxval balcán bircaman: de mi köze a fidesznek a hazafias népfronthoz???

2018.09.06. 16:35:59

@maxval balcán bircaman: mire kell tanítani a liberókat? A krisztusi tanokra?

2018.09.06. 16:38:19

@maxval balcán bircaman: persze, hisz neked a csapatépítés a vezérürü nyakában csengő kolompot követni.

2018.09.06. 17:05:59

@Könnyen elkaptuk, uram!:
az, hogy pozsgai elvtárs (is) oda mentette magát...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.06. 17:40:26

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem feltétlenül. El kell nekik magyarázni a liberalizmis ellentmondásait.

2018.09.06. 19:39:23

@maxval balcán bircaman:
látod megint hazudsz, bár ezt nem tiltja a tíz parancs(amit amúgy leszarsz)
szóval akkor olvasd el a blogodat.

2018.09.07. 01:13:31

@maxval balcán bircaman: azt mondtad, a kádárizmusban egy pártra szavazhattál. Ez szerinted az volt, aki jelöltet állított. Ez a szervezet a hazafias népfront volt.
Tehát te hoztad fel, mégha nem is akartad.

2018.09.07. 01:14:36

@vitéz Beverneky: végülis a fidesz hazafias, a fidesz népi, a fidesz front. Minden stimmel.

2018.09.07. 01:18:48

@maxval balcán bircaman: a kereszténység ellentmondása például, hogy zsidó istenben hisz. Ugyanúgy, mint a muszlimok...
Tehát egy keresztény országnak testvérként kell tekinteni a zsidókra és a muszlimokra egyaránt.

De ezt te úgyse érted, hisz Krisztus haláláért is a zsidókat teszed felelőssé, holott a rómaiak végezték ki, római módra...az olaszokat kéne gyűlölnöd.

2018.09.07. 01:24:04

@maxval balcán bircaman: hol a hazugság? Minden szavadban.
Most megyek és drop a coint. Nem, nincs a közelben koldús, te féligművelt, van viszont Cola automata.
Azért Cola és nem kóla, mert egy termék neve, ha kóla lenne, akkor termés lenne, diót viszont nem árulnak .

Aztán spend a penny a véleményedre.

2018.09.07. 01:25:09

@maxval balcán bircaman: Putyin nem vezér? Megírom neki...

2018.09.07. 01:27:53

@maxval balcán bircaman: "Tehát amikor most áprilisban valaki a fideszes jelölre szavazott, az nem a Fideszre szavazott?"

Látod, te birka, amikor valaki a hazafias népfront jelöltjére szavazott, bizony, nem a hazafias népfrontra szavazott.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 05:29:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Így igaz, azt írtam Kédér alatt nem volt választás, hiszen egyetlen szervezet állíthatott jelölteket.

Más ok miatt se nevezhető az választásnak, de most erre nem tértübnk ki.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 05:33:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mindkét állításod abszurd.

Isten nem zsidó, mert nincs nemzetisége. Isten emberi megtestesülése persze zsidó volt, de benne éppen a zsidók nem hisznek (a muszlimok se).

Attól, hogy ugyanabban az Istenben hisz valaki, még nem testvér, hiszen nem azonos módon hisz. Tágabb értelemben meg eleve mindenki testvér emberi mivolta miatt.

Nem kell gyűlölni se a zsidókat, se a rómaiakat.

Továbbá, abszurd az, hogy római=olasz.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 05:44:53

@Könnyen elkaptuk, uram!:

De, sőt akkor nem is lehetett nem a HNF-re szavazni. Más jelölt nem volt ugyanis.

2018.09.07. 08:36:21

@balcán maxval bircaman: csakhogy a hnf nem volt választható, mivel nem volt párt. Ráadásul a hnf állított mszmp jelöltet és párton kívülit. Ugyanakkor nem voltak hnf tagok.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 08:37:57

@Könnyen elkaptuk, uram!:

De, választható volt, hiszen az összes jelölt az övék volt.

Törvény mondta ki Kádárék alatt: a HNF állíthat egyedül jelölteket.

2018.09.07. 08:40:40

@balcán maxval bircaman: Isten zsidó, mert a zsidók találták ki.
A Biblia le is írja, áttételesen.
Saját képére teremté az embert. Majd Ádám fia, Káin, kiűzetése után más nemzetségből való feleséget vesz magához...tehát volt Ádám nemzetségén kívül más is, Èdentől keletre...
Azokat viszont nem Isten teremtette.

De ha igen, akkor is zsidó az Isten, hisz saját képére teremtette az embert.

2018.09.07. 08:45:17

@balcán maxval bircaman: Mire választották?
Most a választási bizottság az egyedüli, amin keresztül indulhatsz. Választható?

Kádár idején a hnf alakított kormányt, miután megválasztottad? Ült a Parlamentben hnf tag? Volt szekciójuk?

2018.09.07. 08:46:34

@balcán maxval bircaman: nem kevésbé abszurd, mint magyar=honfoglaló.
Sőt, magyar=hun.

2018.09.07. 08:48:53

@balcán maxval bircaman: miért hinnének a zsidók és a muszlimok egy kitalált sztoriban?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:15:33

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Pont a Biblia nem ezt írja, hanem azt, hogy Ábrahám az első zsidó, elptte nem léteztek zsidók, azaz Ádám pl. nem volt zsidó.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:16:49

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"tehát volt Ádám nemzetségén kívül más is, Èdentől keletre"

Nem volt, csak róluk nem számol be a Biblia név szerint, nem említi Ádám összes gyerekét.

2018.09.07. 09:19:02

@balcán maxval bircaman: de hülye vagy te! Nem lehetett más nemzetség beli, aki Ádám gyermeke volt!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:19:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Rossz párhuzam. A választási bizottságnak nincs programja, a HNF-nek volt, s kötelező volt.

Sose az számít, ki formálisan tag, hanem az, ki képviseli a programot. A nem Fidesz-tag fideszes képviselő nem fideszes?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:20:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ki a magyar?

Valószínűleg a magyarok eredete a hun nép. De ez hogy jön ide?

2018.09.07. 09:21:01

@balcán maxval bircaman: a Biblia nem ír ilyet. A Biblia leszármazási vonalakat mutat, nem taglalja a vallást.

2018.09.07. 09:22:57

@balcán maxval bircaman: ha a magyar a hun utódja, akkor az olaszok között is kell lenni rómainak, tehát rájuk lehet húzni a vizes lepedőt Krisztus miatt. A zsidóknak kevés közük volt hozzá.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:23:02

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A zsidók 3 ősapjáról is, akik közül 1 egy volt Ádám idejében. A Biblia szerint a zsidó nép nem a teremtéssel jött létre.

Eleve a Biblia szerint a népek kialakulása Bábellel lett, előtte nem voltak önálló népek. Azaz abszudr állíás, hogy Ádám zsidó volt.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:24:26

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Kevered a genetikai leszármazást és az identitást.

2018.09.07. 09:24:57

@balcán maxval bircaman: ha nem volt más nemzettségbeli, akkor mindenki zsidó.
Ha apád anyád szudáni, te nem leszel lapp.

2018.09.07. 09:26:39

@balcán maxval bircaman: mint taglaltam, ez marhaság. A vallás lehet, hogy szétválik, de két magyarnak nem lesz ausztrál aboriginal gyereke.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:26:54

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A hun nép megszűnt régóta, s több utódnépe van. Pl. a bolgárok és a magyarok, a ami Európában. Plusz egyes kaukázusi és ázsiai népek.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:32:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Azt mondod, nem jönnek létre új népek a történelemben? Pl. magyarok mindig léteztek, 50 ezer éve is?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 09:33:23

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha Ábráhám előtt nem léteztek zsidók, miért lenne mindenki zsidó?

2018.09.07. 09:40:07

ti akkora faszságon vitatkoztok, hogy ihaj.
ha ádámtól és évától származunk akkor nincs mit beszélni nemzetekről, fajokról.
ha egy emberpár génjeit örököltük akkor a rokonpárosítás és az ezzel járó összes génhiba folytán egy kurva nagy vérfertőzés az egész emberiség!
hisz mindenki mindenkinek testvére, apja anyja, rokna tehát családon belül szaporodik.
szóval ezt jól elkúrta isten...
csak hát ezt nehéz bevallani, mert akkor kihez imádkozunk, egy lúzrhez?!

2018.09.07. 09:51:08

hogy könnyebb legyen megérteni:
ádám és éva gyereke(i) még tiszta nemzedék, de ivarérettségük elérése után nem volt kivel párosodniuk, csak a testvérek egymással, vagy a szüleikkel.
na ettől fogva miről beszélünk??

2018.09.07. 10:50:37

@balcán maxval bircaman: ja, mert Ábrahám arra ébredt, hogy zsidó vagyok!
Isten kiválasztott népe a zsidó. Ergo kellett neki választani, vagyis volt miből..
Tehát vagy mindenki Ádámtól és Évától, vagy csak a zsidók.

2018.09.07. 10:56:47

@balcán maxval bircaman: ha Ábrahám előtt nem voltak zsidók, az azt jelentené, hogy Isten Ábrahámot választotta, korábban nem volt választott népe. De ez vallási kérdés, azt jelenti, hogy Ábrahám előtt az emberek nem hittek Istenben.
Genetikailag viszont azt jelenti, hogy Ábrahámal új nép született, Ábrahám nem Ádám leszármazottja.

Ha Ádám leszármazottja, akkor genetikailag van köze Ádámhoz, ergo ádám zsidó.

2018.09.07. 10:57:50

@vitéz Beverneky: arról beszélünk, hogy a Biblia tele van mesével.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.07. 11:00:22

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Őt választotta Isten a zsidó nép megalapítására. Előtte nem volt ilyen nép.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.07. 11:04:46

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tehát ha nekem mint budapesti lakosnak az unokám 2035-ben kivándorol Új-Zélandba, majd ott letelepszik, asszimilálódik, az azt jelenti hogy már én is új-zélandi vagyok, hiszen egyik leszármazottam új-zélandi?

Továbbá az, hogy ma léteznek magyarok, azt jelenti, hogy Ádám is már magyar volt?

2018.09.07. 11:05:57

@Könnyen elkaptuk, uram!:
arról beszéljetek ki írta?
amelyik szerző nem meri vállalni a művét...
kapja be, nem hiteles...

2018.09.07. 11:08:22

@maxval balcán bircaman:
naná,már szűz mária is az volt ezt minden jóérzésű magyar tudja!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.07. 11:09:27

@vitéz Beverneky:

Nem volt az, ilyet nem állítanak a keresztény hívők. Mária zsidó nemzetiségű volt,

2018.09.07. 11:12:47

@maxval balcán bircaman: akkor ez azt jelenti, nem voltak korábban zsidók. Szegény Jézus hiába halt meg!

2018.09.07. 11:14:04

@maxval balcán bircaman: ez azt jelenti, hogy a leszármazottad magyar származású, új-zélandi állampolgár.

2018.09.07. 11:24:41

@maxval balcán bircaman: az, hogy minek vallja magát, genetikailag indifferens.
Ha nagyapád bantu volt, akkor te genetikailag a bantu nagyapád örököse vagy. Hívhatod magad hegyi karabahnak, de a nagyapád adott.

2018.09.07. 11:26:27

@maxval balcán bircaman: Jézus terjesztette ki a vallást az egyész Világra. Jézus váltotta meg az emberek bűneit...ne feledd, Jézus vallásában is zsidó volt.

2018.09.07. 11:30:20

@maxval balcán bircaman: benne van a nevében: nemzett. Ki nemzette...

2018.09.07. 21:05:22

@maxval balcán bircaman: te teljesen hülye vagy. Az ősatya kifejezés is tök véletlen.

2018.09.07. 21:08:24

@maxval balcán bircaman: Romans usually viewed a ‘nation’ as a less developed form of community (not an inferior set of people). So, a distant tribe might be a natio — they were all ‘born together’, almost an extended family — but the Romans would not have spoken of a ‘Roman nation’.

Extended family. A család mond neked valamit?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.08. 09:12:30

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A lényeg: a genetika és a nemzetiség nem uganaz.

Ha ugyanaz lenne, akkor szerinted Ádám magyar volt? Mert ha nem volt az, akkor ma sincsenek magyarok. Hiszen ellenkező esetben honann lettek a magyarok?

2018.09.08. 15:16:50

@maxval balcán bircaman: nem, fordítva ülsz a lovon. Magor volt a magyarok névadója, Ádám az ősapja. Tudod, egy nép nem biztos, hogy az ősapáról kapja a nevét. Az írek sem Írről. De a Biblia szerint az első ember Ádám. Tehát vagy mindenki tőle származik, vagy a Biblia csak a zsidókról beszél.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.08. 15:36:30

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A Biblia maga írja, hogy a zsidók később lettek, Ábrahám az első zsidó, vedd észre.

2018.09.09. 01:15:21

@maxval balcán bircaman: te teljesen hülye vagy? Zsidó csak úgy lesz? Ábrahám volt az első zsidó? Az apja nem volt zsidó, az anyja sem volt zsidó, de ő az lett???

Hát, Ádám hiába evett az almából...

2018.09.09. 01:17:52

@maxval balcán bircaman: Tehát: ha Ábrahám az első zsidó, akkor Ádám minden népnek az ôsapja. A magyarnak is. Tehát Ádámtól származnak a magyarok, aboriginalok, zsidók, indiánok....

2018.09.09. 01:28:01

@maxval balcán bircaman: "könyvének több fejezete, beleértve Ábrahám és Mózes történeteit is, Jósiás király vagy Ezékiás király uralkodásának idején született.[65] Júda királyságának vezetői a Jahvét követő egyistenhitet akarták megerősíteni országukban, és ehhez történelmi hátteret adni. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a zsidó királyságok nagy szomszédainál, mint Egyiptom vagy Asszíria is mindössze Kr. e. 650-től jelentek meg Bibliára utaló feljegyzések.

A későbbi kutatások azonban egyre több kérdést vetettek fel, és a kutatók hamarosan belátták, hogy Ábrahámot szinte lehetetlen szigorúan történelmi alakként jellemezni. Napjainkban széles körben elfogadott tény, hogy nem létezik olyan régészeti lelet, amely egyértelműen bizonyítaná Ábrahám történelmi létét."

Mesebeli szereplő. Mint Gandalf...

2018.09.09. 01:32:17

@maxval balcán bircaman: Ja, és a Biblia maga írja, hogy " Ábrahám sémita volt.[1] Történetét a Teremtés könyve írja le, amely szerint Ábrahám az izraeliták, az ismaeliták (arabok), a midianiták és az edomiták ősatyja"

2018.09.09. 01:33:44

@maxval balcán bircaman: Tudod, a magyarok nem Ádámtól lettek.

2018.09.09. 01:42:39

@maxval balcán bircaman: Kain utódai
16 Ezután elment Kain az Úr színe elől, és letelepedett Nód földjén, Édentől keletre.
hozzáadás a könyvjelzőkhöz
17 És Kain a feleségével hált, aki teherbe esett, és megszülte Énókot. Majd várost épített Kain, és a fiáról Énóknak nevezte el. 1Móz 5,15-32 18 Énóknak született Írád, Írád nemzette Mehújáélt, Mehújáél nemzette Metúsáélt, és Metúsáél nemzette Lámeket. 19 Lámek két asszonyt vett feleségül: az egyiknek Ádá volt a neve, a másiknak Cillá. 20 Ádá szülte Jábált. Ő lett a sátorlakók és pásztorok ősatyja. 21 Testvérének Júbál volt a neve. Ő lett minden citerás és fuvolás ősatyja. 22 Cillá is szült: Túbalkaint, mindenféle réz- és vasszerszám kovácsmesterét, továbbá Túbalkain húgát, Naamát. 23 Egyszer ezt mondta Lámek a feleségeinek: Ádá és Cillá, hallgassatok szavamra! Lámek asszonyai, figyeljetek mondásomra! Embert ölök, ha megsebez, gyermeket is, ha megüt. 24 Ha hétszeres a bosszú Kainért, hetvenhétszeres az Lámekért

Tehát Káin családott alapított. Kivel?
A testvérével nem tehette. Hisz az nem élt még:Sét és Enós születése
25 Ádám újból a feleségével hált. Az fiút szült, és Sétnek nevezte el, mert azt mondta: Adott nekem Isten másik utódot Ábel helyett, akit meggyilkolt Kain. * 1Móz 5,3-6
hozzáadás a könyvjelzőkhöz
26 Sétnek is született fia, akit Enósnak nevezett el. Akkor kezdték segítségül hívni az Úr nevét

Ráadásul fiú volt....

2018.09.09. 01:52:07

@maxval balcán bircaman: Tehát, ha a Biblia igaz, ahogy állítod, akkor minden sátorlakó és pásztor ősatyja Jábál. Aki Lámek fia.
Aki Metúsáél fia.
Aki Metujáél fia.
Aki Írád fia.
Aki Énók fia.
Aki Káin fia.

Tehát a magyaroknak Káin az ősatyja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.09. 07:50:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Így igaz. Isten elhívta őt Sumériából, átirányította Palesztínába, s belúle lett az új, kiválasztott nép.

Népek eltűnnek és keletkeznek. Pl. ma léteznek bosnyákok, de 50 éve nem voltak még. Vagy palesztínok is alig 50-60 éve vannak. Mi ebben a furcsa? Ilyen az emberi történelem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.09. 07:51:05

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Azaz Ádámnak többezer nemzetisége volt egyszerre? Pl. nyilván kanadai is volt, meg cigány?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.09. 07:52:07

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ez most mindegy.

A lényeg: a zsidó nép egy adott pillanat előtt NEM létezett. Ahogy pl. magyarok se voltak mindig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.09. 07:53:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Így igaz. Ábrahám több nép ősatyja. A ma létező népek közül a zsidóké és az araboké.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.09. 07:54:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mindenki Ádámtól lett, de az egyes népek nem egyszerre jöttek létre.

Genetika és identitás nem ugyanaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.09. 07:55:42

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A Biblia nem számol be Ádám minden gyerekéről. Azaz Káin valamelyik lénytestvérével alapított családot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.09. 07:56:33

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Genetikailag igen, de identitásban nem. Káin idejében nem léteztek még magyarok.

2018.09.09. 08:40:02

ez most komoly, hogy egy könyv soha, senki által nem látott, nem létező szereplőiről tudtok vitázni? :O
ezért jó könyv a biblia, mert mindenki azt magyaráz bele amit akar.
aztán a vérmérséklettől függően akár háborúzni is lehet miatta.akkor már inkább megfoghatóbb dolgon elmélkedjetek:index.hu/kulfold/2018/09/08/ferenc_papa_leonardo_sandri_carlo_maria_vigano_vatikan_washington/

2018.09.09. 10:32:53

@maxval balcán bircaman: A bibliai események legfontosabb történelmi forrása . Flavius írta a Zsidók történetét és a zsidó háborúkat.

Tòbbször ír a bibliai eseményekről.

2018.09.09. 10:36:37

@maxval balcán bircaman: Flavius leírja hány gyermeke volt Ádámnak az ókori iratok szerint. A Biblia pedig arról számol be, Hogy25 Ádám újból a feleségével hált. Az fiút szült, és Sétnek nevezte el, mert azt mondta: Adott nekem Isten másik utódot Ábel helyett, akit meggyilkolt Kain. * 1Móz 5,3-6

Tagadod a Bibliát?

2018.09.09. 15:58:42

@maxval balcán bircaman: úgy, te gyengeelméjű, hogy Káint korábban zavarták el a háztól, mintsem tesója született volna. Hogy Káin Édentől keletre talált magának feleséget.
Valószínűtlen, hogy meg sem született lánytestvére már ott várt volna rá. Tehát -ahogy a Károli biblia írja, : más törzsből való feleséget választott magának.

Viszont ez azt jelenti, hogy Ádám családján kívül volt más család is a Fòldön.
Akiket nem Isten teremtett.

Mivel a Biblia szerint -ami ugye Szent, hisz Isten diktálta, tehát minden szava igaz- Káin Jábál nevű ükunokája minden pásztor őse, a magyarok csak tőle származhatnak. Vagyis mi csak félig vagyunk Isten teremtményei, anyai ágon nem Ádám családjából származunk.

Avagy mindenki Ádámtól származik.
Bármit választasz, a Biblia hazudik...

Isten nem csak Ádámot teremtette. Avagy Káin nem lett elzavarva végérvényesen.Jábál nevű leszármazottjának utódai a sátorlakók és pásztorok.

De leginkább a Biblia egy összeollózott, történelmi eseményeket mítoszokkal keverő könyv, ami történelmi eseményekkel nehezen egyeztethető...

2018.09.09. 22:26:08

@maxval balcán bircaman: akkor a magyarok Káin leszármazottjai.
Aki az ördögé.

2018.09.10. 08:06:26

@maxval balcán bircaman: nem, nem mindenki Káin leszármazottja.

2018.09.10. 09:20:49

@balcán maxval bircaman: Szét – vagy Seth ('pótlás'), Ádám és Éva harmadik fia, akit atyja százharminc esztendős korában nemzett, hosszú idővel Ábel halála és Káin elbujdosása után. ~ százöt évesen nemzette fiát, Énóst, majd más fiakat és lányokat is, és összesen 912 esztendőt élt. Az ő leszármazottai az ősatyák, a genealógiai sort az Írás Noéig, majd rajta és Ábrahámon és Dávidon keresztül Jézusig vezeti. Utódai hetedíziglen mind jámbor és Isten által kitüntetett férfiak voltak (pl. Hénok, Matuzsálem)

Te nem ismered a Bibliát?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.10. 09:26:20

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Eleve vedd észre, hogy felesleges elemezned mi volt Noé előtt, hiszen a vízözön után csak 8 ember maradt.

2018.09.10. 09:37:25

@balcán maxval bircaman: Az Ádámtól való származással te jöttél elő. De nem mindegy, hogy Noé kitől származott. Káintól, vagy Széttől?

Mert ha Káintól, akkor a gonosz leszármazottai vagyunk. Sátán gyermekei.

2018.09.10. 10:02:57

@balcán maxval bircaman: tehát a Sátántól származunk.
süti beállítások módosítása